egosu yüksek insanlarla nasıl başa çıkılır???

adigemmm

acıma garibe ....
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
778
135
123
47
kızlar günaydın;

sabah sabah bütün sinirim tepeme çıktı yine. ben büyük ve kurumsal bir firrmada departman asistanı olarak çalışıyorum.
Şirket şirket değil sanki İngiliz kraliyet ailesi :)..
bir yönetici asistanımız var ego tavanda üzülüyorum onun için aslında yazık burnu o kadar havada ki önünü göremiyor. anlayabilmeniz için yazıyorum;
bütün gün ayşe ne giymiş ayyy fatmanın iğrençliğine bakarmısın, atıyorum Fatma önünden geçer arkasından laf atar bugün çok iğrençsin göya bana söylüyor... daha neler neler bildiğin çocukça şeyler yani.
burda zararın kimden nasıl geleceğini bilmiyorsun heran tetikte olmaktan işine odaklanman çok zor.
sinir olduğum konuya geleyim sabah ki mesajlaşmamız iş başı 8:30 ben 8:50 de mesaj atıyorum;
ben : nerdesin bacım
o : metrobüste 8 de kalktım
ben: salla kimse yok zaten herkez yeni yeni geliyor
o: ben herkez değilim ben mükemmelim
ben : şokkk
şimdi ben nasıl davranayım gün içinde birçok kırıcı lafı oluyor bazılarına tepkimi sert koyuyorum hemen çevir kazı yanmasın yapıyor bazılarına sessiz kalıyorum ama çok yoruldum işten çıkmayı defalarca düşündüm ama çıkamam çok borcum var çalışmak zorundayım.
bir yardımcı olun lütfen

İngiliz Kraliyet ailesini bırak bildiğin kenar mahalle kadınları gibiymiş sizin şirkettekiler.

neden muhatap oluyorsun olma. Nerdesin bacım diyorsun yanlış bi kere o kızı birazda siz havalandırmışsınız bence. Benim çalıştığım yerde de tek kadın var. Ben girerken ay ne güzel falan dedim iki kişi ama öyle olmadı. Muhasebe diye aldılar beni şimdi sekreter yaptılar hepsi o kızın sayesinde. Bide patronun akrabası. Yeni mezun olduğum için iş bulamadım ıhtıyacm var çıkamadım. o 36 yasında ben 23 benle kendini bir tutuyor. ben akla sıra ezmeye çalışıyor falan. Bana herşeyi beraber yapıcaz dıyordu şimdi her şeyi ben yapıyorum. patron bır sey soyluyordu benı işaret ediyor. Gördüm hiç bir şey demedim. Ama artık hiç muhatap olmuyorum konuşmuyorum. Sende olma yokmuş gibi davran ben öyle yapıyorum artık.

ama bu egosunun yüksek olması anlamına gelmiyorki.
bu düpe düz terbiyesizlik o ne giymiş bu ne iğrenç yok değil yani

Kızın cevabına çok güldüm yalnız. Bacım böylelerini bırakıcan bir başına mikrop gibi sağa sola bulaşmaya çalışırlar zaten devamlı. Hiç muhattap olma derim ben sonra kızın dedikleri duyulur onnla beraber send eyanarsın uzak dur bnce

Kate Midlaton gidipte Harry nin kız arkadaşının arkasından ay bugün ne kadar iğrenç demez dedikodusunu yapmaz...ama sizin kurumsal firmanızda telefonlara bakıp toplantı tutanaklarını tutan hatun departman çalışanlarının arkasından ay bu iğrenç ıyy bu da ne ben mükemmelim küçük dağları ben yarattım ha utanmasam büyükleride ben yarattım (tövbe haşaa) diyebilir arada 7 değil 70.000 fark var...

edit :şimdi sekreterler pardon yeni adıyla yönetici asistanları üzerime saldırabilir o yüzden bi edit yapayım bende devlette kayıt görevlisiyim yani sıkıntı yok işinin önemini vurgulamak adına söylüyorum..

Son düzenleyen: Moderatör:

aynı durumdayız yemin ederim. bende ihtiyacım olduğu için çıkamıyorum... oda bunun farkında bazen yokmuş gibi davranıyorum sert tepkiler veriyorum.. iki dakika sonra geliyor hiç bir şey yokmuş gibi konuşuyor..
birazda mecburum onunla iyi olmaya yönetim kurulu başkanı asistanı..
geçen artık dayanamadım ik müdürüyle konuştum. adamın dediği şu
biz onun farkındayız ama atsan atılmıyor satsan satılmıyor yapacak bir şey yok. yani müdürler bile baş edemiyor

ama bu egosunun yüksek olması anlamına gelmiyorki.
bu düpe düz terbiyesizlik o ne giymiş bu ne iğrenç yok değil yani

bütün gün böyle artık gerçekten psikolojim bozuldu.. bir ara bana yapıyordu çok iğrenç giyiniyorsun bak uyarı alacaksın bilmem ne bende borç harç bulup birşeyler alıyordum üstüme aaa baktım sonu yok ben böyle mutluyum kocamda beni böyle beğeniyor uyarı yazarlarsa cevabını ben veririm sen değil dedim onu bıraktı şimdi.
ik müdürüne anlattım kıyafet konusunda uyarı yazacakmışsınız bana diye.
nasıl yani dedi biz kimseye uyarı yazmadık bugüne kadar dedi

yok küçük dağları o ve kocası yarattı lütfen

Seda Sayan'in set arkasinda mi calisiyorsunuz? Bacim falan is jargonunda kullanilan kelimeler degildir sayin kraliyet mensuplari.

Bu tavirdan rahatsiz oluyorsaniz iletisimi asgari duzeye cekersiniz. Hosunuza gitmeyen bir sey soylediginde de boyle konulari benimle paylasma der terslersiniz.
Tabii kraliyet terbiyenize uyarsa.

mesafe koymanız lazım. madem çok büyük kurumsal bir firmada çalışıyorsunuz iş arkadaşınızla diyaloğunuz da hiç hoş olmuyor bacım vs, ayrıca bu kadar gözünüze batıyorsa neden bacım diye hitap ediyorsunuz yakınlığı siz kurmuşsunuz. hiçbir iş arkadaşıma bu zamana kadar bacım vs demedim ben biraz da yapı meselesi sanırım

NASIL İNSANLAR ANLAMIYORUM. Ya ben normalde çıkacaktım yazdan sonra. Şimdi hamileyim istesem de çıkamam artık kimse almaz daha. Ya deneyim olmayınca hiç bir yer iş vermiyor bulamadım o yüzden bunlar da muhasebe dediler ama o kadın neyse Ramazan Ramazan tövbe. Canım sen benim yaptığım gibi yap sadece iş konuş onun dışında fazla muhattap olma yoksa başa çıkılmıyor. O desin desin dursun duyma ondaki özgüven değil sadece şımarıklık ve bencil öyle insandan ne dost olur ne de post. Benim burdakide öyle arkamdan iş çeviriyor farkındayım ama yapacak bir şey yok çıkacaksın yada katlanacaz başka yolu yok.

hiçbir pok olmadığı halde çok büyük bir pokmuş gibi davranıyor..aklıma baaddin reyiz'in bir sözü geldi..

sana seni anlatsam kim bu gerizekalı dersin!

Kimseyle başa çıkmak zorunda değilsin.Sana ters gelen insanla mesafeli olursun olur biter.Senin ekmeğini suyunu o vermiyor.İşverenin de değil.İşine bak,gerisini boşver.

Bu her iş yerinde olan bir şey insanların arkasından dedikodu yapmak filan o ne giymiş yakışmış mı yakışmamış mı, kendini en mükemmel sanan işin en iyisini o yapan, kendini başkalarını azarlamakta herkesin içinde en iyisini o bilirmiş gibi küçük görmekten geri kalmayan böyle insanlarla gerektikçe konuşacaksın olay bu kadar. Ayrıca geç kalan kişiye siz neden mesaj atıyorsunuz ve salla zaten herkes yeni geliyor neden diyorsunuz? bu size düşmüyor ki. Bu sözünüz yarın bir gün size patlayabilir bir yerde ay ben geç kalmıştım işte bu da aman salla herkes o saatte geliyor zaten dedi diye söylenebilir sizi şikayet ediyor bana diyebilir yani madem dedikodu kazanı var neden aleyhinize kullanılacak sözler söylüyorsunuz insanların geç kalmasıyla ilgileniyorsunuz. Ego tavansa size direkt laf söyleyen olursa size de cevabını verin işinizi yapın işin gereği konuşun.

hiçbir pok olmadığı halde çok büyük bir pokmuş gibi davranıyor..aklıma baaddin reyiz'in bir sözü geldi..

hahaha çok güzel bir yorum olmuş ...tebrikler...

gerçektende ne bu samimiyetlik kurumsal şirketlerde birbirnize hanım ve bey diye hitap edersiniz... hem müdürler neden atamıyorlarmış onu ??

ben kendim için demedim ki kraliyet ailesi diye..
ben direk insanım yapmacık davranamıyorum. tepkimi de zaten bir şekilde belli ediyorum. açık açık ta defalarca konuştum zaten.
bak böyle yapma davranma en çok zararı sen kendine veriyorsun , arkasından konuşma laf atma günah bak yapma diye
1 hafta düzeliyor ikinci hafta aynı..
neden samimi oluyorsun neden bacım diye konuşuyorsun diye soranlara aramız iyi aslından bana çok ta yardımcı oldu bir yerde ona minnet borcum da var.. ondan geliyor bu samimiyet..
yoksa burda önüme gelene kanka naber vay dostum iyimisin değilim yani

çok güldüm buna en özet şeklinde sen yazmışsın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…