Ehlıyet benım de hakkım degıl mı ? ):

Annesine doğum günü için o pahallı çiçekten ısmarlamayı biliyordu.
Şimdi ehliyet parası mı çok geldi?
Bir çiçeğe o kadar para veriyordu.
Eğer parası için yapıyorsa...

Çekme tabi kredi. Ehliyet almıyorsan araba da yok.
Maaşına da el koyacak...

Huzursuzluk olmasınmışmış...
Olsun arkadaşım huzursuzluk iyidir.
Asıl huzursuzluk olmasın diye her şeye boyun eğmek evliliği yıpratan.

Benim annem huzursuzluk olmasın diye yıllarca babaannemlerle altlı üstlü oturdu.
Noldu?
Şimdi babam ağzıyla kuş tutsa yaranamıyor.
Hep aklında eski günler.

Arkadaşım yanlış anlamayın da eminim güzel,hoş bir kadınsınız,eğitimli,meslek sahibisiniz..
Çalışıyorsunuz da. Yani ekonomik gücünüz de var.
Neden eşinize kendinizi bu kadar ezdiriyorsunuz?
Sizin üzerinizde hakimiyet kurması mı hoşunuza gidiyor yoksa gerçekten özgüveniniz hiç mi yok?
Yazık değil mi size?
Ben ehliyet kursuna başladıktan kaç gün sonra anne babama söylemiştim ki o zaman daha 21 yaşımdayım. Tamam eşe haber vermek iyi güzel de sadece benim dediğim olacak mantığıyla izin vermiyorum demesi sizin de buna boyun eğmeniz biraz garip geliyor bana!
Adam size saygı mı duymuyor,sizi üzmek için bahane mi arıyor anlamadım. Sizin iyiliğiniz için olan işlerinize bile engel oluyor farkında değil misiniz?
Alt tarafı ehliyet pilot olmuyoruz demiş bir arkadaş evet yani bu kadar abartacak ne var?

Elefera..
Ben eşinin esnaf olduğunu çok iyi kazandığını ama borçları yüzünden bir süre borç ödediğinizi hatırlıyorum.
Sen de destek olmuştun eşine ödemelerde yanlış hatırlamıyorsam.
Bir arkadaş hesaplamış ben ehliyet alalı 6-7 yıl oldu rakam değiştiği için arkadaşın hesabını baz alıyorum. 1000 lira tutar ki bence hiçbirşey değil.. ki bu kadar da tutmuyor gibi hatırlıyorum yine.çalışan bir kadın için asla sorun olmaz,maddi kısmı bence bahane ediyor.ciddiyete almıyorum bu kısmı..

kıskanma konusuna gelirsek bu oldukça çirkin ..çünkü ehliyet kursuna gidenler bilir ki. pratik yaparken sürekli oturmazsınız arabada.. iayet özel bireysel ders almayacaksınız.bir süre çalışırsınız ki etrafınızda insanlar olur sıralarını beklerler.yani hocayla bir münasebete gireyim diye düşünmezsiniz araba öğrenme derdinden .kaldı ki bu seviyede düşünebilecek insanın kendisi ahlaksızdır.bir arabada bir kadınla kaldığında kadını taciz etme hayalinde yanan biridir.kaldı ki bir hoca bunu yapsa işinden olur herkesin karısı kızı gidiyor o kurslara bu yüzden "ayy kıskanıyorum seni bitanem gitme kurslara" diyenlere tekme tokat girmek istiyorum

eşinin tavrını ben sadece karar verme mekanizması rolünü yitirmemek için inat olarak görüyorum.
bu oldukça tehlikeli.. ehliyet kursu için neden izin alıyorsun bunu da anlayamadım? ha takı kursu ha ehliyet ne fark var acaba eşinizin açısından ? bitanem ben bugün kurs ile görüştüm yarın kursa başlayacağım! bu kadar.. para kazanıyorsunuz adamın parasına da muhtaç değilsiniz

İşe başlar başlamaz babamın ısrarlarıyla 22 yaşında ehliyetimi almıştım.
Babam çok ısrar ederdi,al arabayı kullan öğren falan filan.Ben de çok heves yapmadığımdan ve biraz da panikliğimden yanaşmazdım arabaya.Çok pişmanım...

Evlendim.Eşim ben de kullanayım diye arabayı değiştirip otomatik araba aldı,evlenirken takılan paralar oraya gitti.
Ama saysam 1 senede 5 defa falan kullandırdı.O da öyle uzun süre değil.Markete bakkala falan.
Kaskosu yok,deneyimin yok bilmemne dedi geçiştirdi beni.Arabamızdan başka bişeyimiz de yok
hem sana bişey olur,hem maddi zararımızı karşılayamayız dedi.
Bu yüzden çok tartıştım kendisiyle ama nafile...Maddi konuda haklı olabilirdi ama kötü
kullanmıyordum ki...
Şimdi arabayı değiştirdik daha ucuz düz vites bi araba aldık.Nasılsa bana kullandırmıyosun,ne istiyosan yap dedim.
Şimdi o kullanıyo ben şöförlüğümü yaptırıyorum.Ama er yada geç kendime eski de olsa otomatik bi araba alıcam.Çocuk olunca şart.

Sen de bu araba mevzusunu çok takma kafana bence.Ona araba almak için borca asla girme.
Ehliyet almak için de başta hatalı davranmışsın sanırım.Eşinin onayını istemişsin.

Bu adamların nası bi geçerli nedeni olabilir ki anlamıyorum!!!

Elefera;

Nezamandır bende halini hatrını sormak niyetindeydim.

Göremiyordum forumda,merak ediyordum iyi misin diye.

Bugün konuna rastladım.

Üzgün olmana üzüldüm.

Konuyla ilgili çok birşey söylemek istemiyorum.

Ama gerçekten ben senin eşini hiç mi hiç anlamadım.

Yani ne yapmaya çalışıyor,seni neden bukadar üzüyor,kısıtlama neden?

Gerçekten anlayamıyorum...

Ne diyeyim canım Allah yardımcın olsun,kalbine göre versin.

Brownım, sagol canım benım.
Sen ve benı hatırlayan hepınıze tesekkur ederım.
Yenı ısım bıraz yogun, pek fırsatım olmuyor kk. ya ugramak ıcın.
Aksamları da kafam cok dolu oluyor, kendımı dınlıyorum sadece.

Ben esımı anlamıyorum kı sende anlayasın.

Ama bılınsın kı, konu maddıyatla ılgılı degıl.
Zaten boyle bır mazeret sunmuyor bana.
'ıstemıyorum' dıyor. Tek acıklaması bu.

derınsscıgım, dogru hatırlıyorsun.
Esım esnaf ve ıyı kazanıyor.
Maddıyatla ılgısı olmadıgı gıbı, kıskanclıkla da ılgısı yok.
Eger boyle bır mazeret sunarsa bır gun, fecı yanıt alır benden.
Ama dedım ya gerekcesı bu da degıl.

elfoıs; nasıl da hatırladın bonzaıyı
Ama bende almamak ıcın elımden gelenı yaptım ve elı bos gıttım.
ıyı de ettım.
Yakında anneler gunu ev ben yıne hedıye almayacagım.

ipekcıgım, basıt bır pohpohlanma olarak algılayamıyorum ben olayı.
Defalarca aynı sozler sarf edıldı.
Oglumun evı!
Asla affetmeyecegım onları.

Laale;senın soyledıgın gıbı yaptıgımı dusunelım.
Esımden habersız ben kursa yazıldım.
Aksam 'ben kursa yazıldım haberın olsun' dedım.
Sonrası ne olacak?
Ofkelendıgınde, bagırdıgında, kım yanımda olacak.
Hakkı yok buna demeyın, eslerımızın uzerımızde hakkı vardır.
En azından ben boyle ınanıyorum. (dılerım ınancım sorgulanmaz)
Boyle ınandıgım ıcın de, ama en cok o sekılde davranırsam neyle karsılacagımı bıldıgım ıcın,
daha stratejık yontemle bu sorunu cozmek ıstıyorum.

morscugum, sana da cok tesekkur ederım.
Ne vakıt konu acsam, yorumlarınla benı yalnız bırakmıyorsun.

Hepınıze tesekkur ederım.

inancınıza saygı duyalım merak ediyorum sizce sizin yada kadınların eşleri üzerinde hakkı yok mudur

inancınıza saygı duyalım merak ediyorum sizce sizin yada kadınların eşleri üzerinde hakkı yok mudur

Elbette var.
Konuyu dini boyuta cekmek ıstemıyorum.
Yoksa özünü kaybeder.
Benım mevzum ehlıeyt ıstemem ve bunu tartısmadan, ınatlasmadan cozmek.
Ama sanırım ben cok fecı bırsey yaptım!
Iste bahsettıgımız o hak var ya,
ehlıyet almazsam, onunda arabaya bınemeyecegını, bınerse hakkımı helal etmeyecegımı soyledım.
Ve halıyle ıpler daha da gerıldı ):

Ben ofkelendıgımde kendımı cok kaybedıyorum.
Sankı karsımda dusmanım varmıs gıbı konusuyorum .
Sonrada hemen pısman oluyorum ):
Sımdı bu sozler bana yol, su, elektrık olarak gerı donecek.

Son düzenleme:
-ehliyet icin neden esinizden izin aliyorsunuz? bu sizin karariniz, ne istiyorsaniz gibin yapin.
..
-araba almak icin esinizin bir seylere sart kosmasi (ozellikle bir koca olarak ''sen odeyeceksen aliriz'' demesi) cok sacma...
cok istiyorsan git kendin al ve ode deyin...
benim esim de yeni araba aldi, uygun fiyatli bir seyler bak dedim ama gitti kendi istedigi pahali bir sey aldi...bende karismadim hevesleniyor diye...
pahali bir araba alma demistim, senin hevesinin ceremesini ben de odeyerek cekemem, odemenin 1 dolarini bile karsilamayacagim dedim...ki yazlari calisiyorum, elime gayet iyi para geciyor(kendim ne istersem onu yapiyorum paramla...
onu isime karistirmiyorum)
o da tamam ben oderim dedi mesela...
kimsenin size sart kosmasina ya da sunu yap bunu yapma demesine izin vermeyin...
esiniz bile olsa...
kararlarinizda bagimsiz olun ve esinizi buna yavas yavas alistirmaya baslayin, yoksa boyle mutsuzluklarini sik sik olabilir...
evlisiniz diye illaki esinizin dediklerinizi yapma zorunlulugu da hissetmeyin, evli olabilirsiniz ama sonucta herkesin kendi fikri kendi iradesi var...
kararlariniz farkli olabilir, bunu esiniz anlayisla karsilamak zorunda...
ehliyet fikrine karsi cikmasini dinlemeniz de bana gore yanlis, boyle boyle kendi kararlarinizi almayi bir kenara birakip koca iradesi altina girip kendinizden odun veriyorsunuz...
bu ehliyet ornegi sadece kendiginizden verdiginiz odunlerden biri...

Son düzenleme:
Herkesin eşi birbirinden farklı...

kimi anlayışlı,kimi anlayışsız.

öyleki bazılarımız eşlerimizle oturup konuştuğumuzda meseleyi çözüyoruz,

bazılarımız ise konuşsada boş mesele çözümlenmiyor.

Bu sebepten dolayı,

yok izin neden alıyorsun,senin kendi kararların yok mu,kocana bağımlı yaşama vs.

diye yazıyorsunuz...Kimse eşinin rızası olmadan huzursuzluk çıkacağını bile bile bişey yapmaz-yapmamalı

demekki kişi bunları yapsa huzuru kaçacak ve eşinin suyuna gidiyor.

Eşinin huyunu bildiği için bu şekilde davranıyor

hakkını savunmasını bilmediği için ya da bu sekılde yasamak hoşuna gittiği için değil.

Ne yapsın boşansın mı?Adam bu değişmiyor işte...

Son düzenleme:

Eşin neden bu kadar inatlaştı elefera. Daha önce araba mevzusu falan geçmiş miydi aranızda? Ya da bu tarz başka birsey.

Yani bu tarz bi olayın geçmişi olmasa bu kadar üzerine düşmez diye düşünüyorum.

Eşinin maddi durumu anlattığın gibi ise, o zaman kendi parasıyla da alabilir arabayı..
Sana da kullandırtmaz, kendisi paşa paşa kullanır..

O nedenle "ehliyet yoksa araba da yok" sözünden hareketle sonuca gidemezsin, aksine elinde patlar konu..

Bence biraz zamana bırak, sakinleşin.
Sonra tatlılıkla yeniden söyle.
Tatlı ama kararlı bir dille..

Canım senin huylarını az çok biliyorum, haklı olduğun zaman haklılığını ispat etmek için bazen çok ileri gidebiliyorsun. Ben de öyleyim malesef, haklılığımı ispat etmek için karşımdakini çok kırabiliyorum özellikle eşimi. Bence bu aralar fazla bu konu üzerine konuşma, iyi bir anınızda söyle çok istiyorum bu devirde herkese lazım gibi. Bir de ilk yorumumda söylemiştim ama artık ehliyet almak o kadar kolay olmayacak, stajyer sürücü sistemi geliyor sınavı geçiyorsun iki yıl boyunca şehir dışına çıkamıyorsun, yanında ehliyeti olan biri olmak zorunda tam ben de bilmiyorum ama internetten araştırabilirsin. Bence eşini bu yönden vurmaya çalış, kolayca almak varken iki yıl uğraşacaksın sonra. Ne zaman geliyor bilmiyorum ama bana 2011 demişlerdi belki uzatılmıştır, bir araştır istersen.

Bu da farklı güzel bir bakış açısı oldu..

Ancak birbirimizi törpüleyerek evlilikleri yürütebiliriz.

Ben mesela dediğim dedik öttüğüm düdük tipinde biriydim 1 yılda bile gözle görülür bir gelişme kaydettim.. Eşimin de başka özellikleri vardır o da kendini törpüledi en azından törpülemek için çaba sarfetmek gerek..

"Ben böyleyim tersim bana uyacaksın" demek diğer tarafı sindirmek evliliği kısa vadede devam ettirir.Ama uzun vadede tüketir.Ehliyet kursuna gitmeyen Elefera eşim huysuzlanmasın der şimdi susar oturur ama 2 sene sonra patlar.. O yüzden herşekilde çözüme ulaşmak gerek..

Ablası ev hanımı iken ehliyet alıyor derken;

Ben çalıştığım halde ehliyet alamıyorum parasını ben vercem,

Ama ablası ev hanımı ailesi alcak ehliyeti izin çıkıyo demek istiyor bayan :)

Uyuyan guzel,
Sanırım anlatamıyorum.
Esım ınatlasmıs durumda, bende ınatlassam, bu cozum olur mu sence?
Hadı ehlıyetı aldım varsayalım, bu esımle aramızda gergınlık olusturmayacak mı?
O vakıt bana bugun, 'esınden ızın mı alıyorsun?' dıye ımalı sekılde benı kucumseyenler yanımda olacak mı?
Kaybettıgım huzuru gerı getırecek mı?
Ben esımı tanıdıgım ıcın, ınatlasırsam, habersız bır sekılde ehlıyet kursuna yazılırsam nelerle karsılacagımı bılıyorum.
Bu nedenle sorunu daha farklı bır sekılde cozmeye calısıyorum.
Inatlasarak, onu yok sayarak degıl.
Lutfen artık, neden ızın alıyorsun kı gıbı cumleler sarf etmeyınız.

Brownım, sagol benı anladıgın ıcın.

Umutefe, gecmıste benzerı bırsey yasanmadı.
Sanırım benım ısteme stılımde vardı hata.
Bır ıkı kez ıtıraz edecek, sonra ıkna edecektım, asabılesmesem.
Ama ben kıyaslama yaptım, bagırdım, hakkımı helal etmem dedım.
Oda sımdı butun bu sozlerımden oturu ızın vermeyecegını soyluyor.
Azıcık sakin olmayı bılemedım.

İpekcıgım, ıstese alır elbette.
Ama bır aptallık yaptı, sen al dedı.
Aptallık dıyorum cunku demedıgım soz bırakmadım.
Ofkelı oldugum anlarda ben bıle kendımı tanıyamaz oluyorum ):
Bundan sonra ne kadar sakin davransam da, ıkna edemezmısım gıbı gelıyor.

Labelcıgım, neler anlatmadım kı ona.
Bak hasta olursun, ben senı gotururum v.s. dıye.
Sana araba kullanmayı ogretırım, gerektıgınde kullanırsın dıyor.
Dıyorum ehlıyetım yok, ya polıs durdurursa...
Acıl durumlarda polısler sna eskortluk bıle yaapr dıyor ):

Derınsscıgım,
Haklısın, bu ehlıyetı almazsam, bır gun patlama yasayacagımdan
ve cok fazla yara alacagımızdan emınım.

iyotlutuz,
malesef ne demek ıstedıgını anlayamadım.

Mutlaka onlarda, herkeste bu bilinçtedir zaten...

yoksa evlilik mevlilik yürümez gitmez.

ama işte çözüm yolu olarak inatlaşmayı,gizli saklı davranmayı görmüyorum ben.

bunu kastetmiştim aslında...

Ben 23 yaşındayım ehliyetımı 20 yasımda aldım anne evinde...

ama benim alabıldığim gibibir başka arkadaşım alamadı mesela...

farklılık derkende bunu kastettim...Eşlerimizde ailelerimiz gibi farklı

İllaki Eleferada durumu böyle kabullenmek seneler sonra patlamak niyetınde değildir.

Mutlak birçözümü vardır,şuan sadece bu çözüme nerden nasıl hasarsız kırılmadan ulaşırım diye

düşünüyor.Benim izlenimim bu en azından.

Canım benimde eşim ehliyet almamı istemiyordu bekar bir ablası var o ehliyet kursuna gitti aldı fakat benimde o zaman 3 yaşında bir oğlum var çalışıyorum 5.5 ta işten çıkıyorum 6.da kurs başlıyacak Kursun parasını kendim ödeyeceğim ama benimki nuh diyor izin vermiyor kayınvalidemle evimiz 5 adım kapılarımız karşılıklı annen 3 saat idare ediversin diyorum yada sen idare et diyorum olmuyor bende gittim yazıldım ehliyetimi hiç hatasız yüksek puanla aldım aldığım gün arabayı sattı baya bir müddet araba almadı sonra sıfır araba aldı bunu sakın altı ay kullanma motorunu yakarsın dedi. bende baktım veresi yok.altı ay geçtikten sonra arabayı aldım oğlumu da aldım parka götüreyim diye çarşıdan geçerken eşim karşı kaldırımda kenara çek diye bağırıyor el kol harekete yapıyor bende bay bay dedim el salladım bir aheste aynadan bakınca bir koşu arkadan geliyor parka kadar koştu yetişdi söylendi söylendi söyledikleri vız geldi tırıs gitti canım başlayış o başlayış devam
yalnız ben çok inatçı biriyim ilkönce hafiften bir söylüyorum sonra hemen harekete geçiyorum sana söyledim de izin vermedin diyorum Şunu da belirteyim arabayı kendi üstüme aldım.
Sende hafif hafif söylen bunun hastalığı var ustalığı var ikimizinde ehliyeti olması güzel değilmi de bakalım

Eleferacığım, haklısın ama sen en başta izin istemekle hata etmişsin. Arkadaşımın doğumgünü vardı istanbulda, çağırdı gelirim dedim uçak biletimi aldım hazırlık yapıyorum sanki bekar gibi izin almak aklımdan bile geçmedi. Eşim ses tonu ağlamaklı, çok kırılmış belli bakıyorum izin bile almıyorsun, bekarmış gibi kendin karar verip gidiyorsun dedi. Ben de nasıl yani niye izin vermeyesin ki ne var bunda dedim. Bir sorun çıkarmadı gittim. Belki hata ettim bilmiyorum ama izin alma yaşını geçtim diye düşünüyorum evlenmeden önce de annemden babamdan izin istemezdim, şuraya gidicem derdim onlar hayır demezlerdi giderdim. Kötü birşey yapmıyorum sonuçta, kararsız kalsam doğru mu yanlış mı yaptığımı bilmesem neyse. Ama erkeklerin izin verip egolarını tatmin etmeye ihtiyacı var. Bir tanıdığımız eşine şuraya gidicem gidiyim mi derdi, eşi de ben izin versem de vermesem de gidiceksin bari ben izin vereyim de büyüklük bende kalsın derdi.
Tamam kötü olmak istemiyorsun ama mantıklı bir nedeni olmadan izin vermemesi çok saçma. Belki hiç izin istemeden gidip kaydolsaydın, kızardı falan ama bu kadar gerginlik olmazdı aranızda. Şimdi gönlünü etmekten başka yol yok, eminim sen bir yolunu bulur ikna edersin onu.

Derınsscıgım,
Haklısın, bu ehlıyetı almazsam, bır gun patlama yasayacagımdan
ve cok fazla yara alacagımızdan emınım.

Sen çok mantıklı bir kadınsın elefera..
Buraya açtığın konular evliliğinizde sorun olduğunu gösteriyor gibi olabilir ama asla..
sen sorgulayan değerlendiren bir kadın olduğun için açıyorsun bu konuları.
yoksa öyle kadınlar var ki adam hayır gidemezsin mi dedi.
peki diyerek ömürleri boyunca yapamadıkları şeylerin hayalleriyle ölüyorlar.
Sen yaşadıklarını sorgulayan bir tipsin ve bu her zaman kaliteli bir hayat sunar.
Acı verir ama sonuç hep olumlu olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…