Ehlıyet benım de hakkım degıl mı ? ):

Söylediklerine katılıyorum kesinlikle..
Elefera yeni bir üye olsaydı aynı mesajları yazamazdım.
Evden markete giderken bile izin isteyen döndüğünde döndüm diyen hatta yolda x kişiyle karşılaştım konuştum sakın yanlış anlama diye rapor verenlerde var..
Ama Elefera2nın kocası hmm hiçbir üyeyi incitmek istemem ama kaba saba bir adam değil anlattığı kadarıyla diğer konularından da bildiğim kadarıyla..
Aralarında dengeli bir ilişki var aslında ama elefera konuya "izin" modundan girerek.Eşine fazla paye vermiş.

evet evet bu rapor verenlere gıcığım hatta ben...

işte o kişilere ''senin kararların yok mu,bir başkasına bağımlı yaşamak hoşuna mı gidiyor'' vs. cümleler kuruyorum...

Ama senınde dediğin gibi Elefera bildiğimiz bir üye,öyleki konu açıp eşini savunanlardan değil.

gerektiğinde kendini hatalı ilan eden,gerektiğinde ise eşini hatalı görüp kırılan biri.

zevkle yorum yapıyorum hatta biliyorum ki anlaşılıyorum...

'İzin' modunda bir giriş belki hatalı...

ama Derinss diğer yorumlara bakarsan nedemek istediğimi anlarsın.

biri hiç hesap vermem diyor,bir diğeride izinsiz bakkala gidemiyor ne ilginç...

Ha bana göre ikiside yanlış...Burda yapılan yorumların çoğuda kendieşleriyle olan diyaloglarını

sanki eleferaya kabullendırmek ve onun doğruluğuna inandırmak...

esimin kuzeni gorunurde modern gun gormus bir insan
esi ehliyet almak istiyor (35 yasinda) uc cocuklari var
ve bolca zamani var calismak icin..
esimin kuzeninin verdigi cevap su: ehliyet alip kime artislik yapacan?:26:

ben ise " uc cocuk var siz herseye yetisemiyorsunuz en azindan
kendi isini gorur yenge" arayi yumusatmak ikna etmek icin
"iki sene sonra cocuk ehliyetini alacak (oglunu kast ediyor) ne geregi var"
diye cevap veriyor.. hala somut bir cevap yok
kiyaslamiyorum tabii senin olayinla
fakat somut bir cevap yok
sadece: istemiyorum diyor
ve tahminim su ego meselesi!
egemenlik meselesi
"beride kal elefera esit olmayalim" istegi
yoksa dusmanin degilki inat etsin bu kadar..
beceremeyecegini ima etsede o' da sebep degil
cunku en azindan "alsinda kullandirmam" diye dusunur en fazla

git inadina kursa yazil demek tabii "bize hava hos cekecek olan sensin
sonuclarini" demeye geliyor :)
bu yuzden iyi bir fikir degil
ama 30 yasindasin stradeji yerine ciddi ciddi tatli ama kararli bir sekilde
bu isteginin neden onujn tarafindan sorun olarak goruldugunu
ve kabul edilmedigini sormalisin
baska bir sey gelmiyor insanin aklina
esinin evi olacak
simdide arabasi olacak
esin lafta: bizim derken gonlunu yapmak icin oyle diyecek
esinin ailesi: oglumun diyecek cunku parasini verdigin halde ustunde degil
ne ev ve alacaginiz arabada oyle olacak muhtemelen
sen: bizim yada benim dersen
sende biliyorsunki sahibi olarak hissedemeyeceksin dolayisiyla esimin olan benimde olur kuru mantigiyla kalirsin
ay yine karisik oldu

Son düzenleme:
Bu erkeklerin hepsimi aynı yaa.
Benimde neredeyse 10 yıldır ehliyetim cebimde ama iş araba kullanmak meselesine gelince dünyada araba kullanmaması gereken nadir insanlardan biriymişim öyle diyor. Oysaki onu ehliyet alması konusunda destekleyen ben olmuştum zamanında şimdi benim arabakullanmamı beğenmiyor..
Ama hepsi bir yana bir bayan için ehliyette şart araba kullanmakta ister çalışan olsun ister ev hanımı fark etmiyor..

Bir_kadin;

Evet, ev benım ustume degıl.
Yalan yok, bazen kendımı o eve aıt hıssetmıyorum.
Esım de bunu bılıyor.
Ve bana o kadar ısrar edıyor kı, evı ustune al dıye.
Kabul etmıyorum, sındıremıyorum.
Fakat eger bundan boyle bır mulkıyet alınacaksa, benım uzerıme olacak dıye sartım var.
Sadece su an oturmakta oldugmuz evın mulkıyetı uzerıme olsun ıstemıyorum.
Esım 'bu ev ıkımızın', 'senın uzerıne gecırelım' dese de, ıcımden gelmıyor o evı sahıplenmek.

Brownım, benı anlayan nadır ınsanlardansın.
Evet, kabul edıyorum.
ızın modunda gırmekle hata ettım.
Halbukı 'gıdecegım' desem, belkı ılk baslarda yıne ıstemeyecektı ama benımle bu kadar ınatlasmayacaktı.
Bır dıger hatam da, o ınatlastıkca ben kabalastım.
Halbukı ne vakıt ıstedıklerımı yaptıramasam, sirinlik yapar, ıstedıgımı elde ederdım.
Bu kez, ablası ve kardesı ıle kıyaslama yaptıgım ıcın de sınırlendı ustelık.
Sanırım benım epeyce bır sure bu konuyu acmamam lazım.
Yada işim gereğı lazım oldugunu Gercı o vakıt bıle ıkna eder mıyım, bılemıyorum.

Allah korusun gece onun başına birşey gelse, acil birşeye ihtiyac duysan, onun ayağına birşey olsa nolacak peki kapının önünde araba dururken şoför mü arayacaksın? Taksi mi çağıracaksın? Neden bunları düşünmüyor ki eşin? Dün akşam eşim halı sahada ayağını incitti gidip taksiyle gidip, arabayı ben kullandım mesela. Uzun yoldayken hep bi süre alırım arabayı o da en azından dinlensin diye. Örnekleri çook. Acaba bu şekilde anlatsan ikna olur mu?

Çok ayıp gerçekten. Evinde huzurun yokken sen o ehliyeti inatlaşıp alsan nolur almasan nolur dimi. Onun da gönlü olsa mutlu mesut giderdin.

Üzülme tatlım elbet bir çıkış yolunu bulursun.

Kimbilir belkide konu kapanınca eşin vakti zamanı gelince

sana ehliyet alma teklifi sunacak.

Oda şimdi yüreğinin muhasebesini yapıyordur.

sen sıkma canını,herşey iyi olur inşallah senin için

Çocuk konusunda herkesin derdi aynı bir süre olmayınca hemen kaynanalardan müdahele geliyor. Olmuyor mu, neden olmuyor, doktora gittiniz mi ve bu sorular hep bayana yönelik oluyor nedense oğllarına toz konduramıyorlar, onlar kusursuz varlıklardır çünkü. Buna eşinizin izin vermemesi lazım en başta. Bizde geçen seneden beri istiyoruz ama birşeyler girdi araya erteledik eşimde demişti annesi o zaman artık düşünüyoruz diye bende söyleme birşey olur da olmaz sonra sorar dedim nitekim öyle oldu süre sarktı ama kaynanam hiç konu açmıyor.

Ehliyet konusunda izin almak sırf sorun olmasın, onu kaale almıyormu gibi olmasn diye alınmıştır elbette ama izin vermeyince de tatsızlık olmasın diye ata ata bu duruma gelmiş. Ben istiyorum ve alacağım diyeceksiniz artık o noktaya gelmiş zaten çalışıyorsunuz kendi paranızla kursa gideceksiniz. Hem oh ne güzel hem kredi öde hemde araba kullanma hem alt tarafı ehliyet al cebinde olsun. Trafik bahane mii. Otomatik vites alırsınız olay biter. Benim eşim daha evlenmeden beni kayıt yaptırdı aldım hiç aklımda yokken eşim soktu aklıma. Araba kullanıyor muyum hayırr arabasının direksiyonuna bile dokunamıyorum iyi dereceyle geçtiğim halde ama var mı var. Şöyle söyleyin eşinize, yola çıktık ve sana birşey oldu rahatsızlandın Allah korusun, o anda arabanın kontrolünü kaybedeceksin ben o anda direksiyonu alabileyim yapabileceklerimi bileyim iyi olmaz mı deyin. Ben özellikle bu yüzden aldım yok hali eşlerimizin başına ne geleceği belli olmaz. Diretin ve alın bence..

Allah askina bosansin mi falan demek te ne demek ya bir yazilan seyi ne kadar cok abartiyorsunuz...
bir birey ehliyet alma istedigini bile birine bagimli sekilde dusunuyorsa bu iste bir sorun var demektir, bu sorunu cozun diyorum koskaca kadin olmussunuz evlenmissiniz bu meseleleri baskasina sorarak yapacak degilsiniz herhalde...bu konuya deginiyorum...
laflarimi baska yerlere cekmeyin...
yanlis anladiysaniz da lutfen onceki mesajimi bir daha okuyun...
esinize kendi kararlarinizi kendinizin almasi gerektigi konusunda yontun diyorum...
kavga edin, huzursuzluk cikarin ''bosanin'' demiyorum...
eger kararliliginizi kendine guvenen, net ve emin bir sekilde gosterirseniz kimse size bir sey soyleyemez bunu yapin diyorum...

ben 2 yıllık evliliğimde şunu anladım
ne zaman eşime gidebilir miyim desem
-bazen kazara çıkar bu soru cümleleri ağzımdan
beni sorduğuma pişman eder
ben de fikrini sormamıştım bilgin olsun diye demiştim derim ama ne fayda
fikri soruldu ya ben de gönüllüyüm ya
hemen kıymete biner fikri
ben de artık olayı çözdüm
ben falan şeyi yapmak istiyorum ama cesaretim yok kocacım
yapamam herhalde de mi diyorum
karşısında güçlü bi kadın görmek istediğinden midir nedir bilmem
benim karım yapar hem de en iyisini yapar der
allahtan ehliyet konusunda o benden ısrarcı ben araç kullanmaktan korkuyorum
eşimin aldığı ama üstüme yaptığı bi arabam var ama ehliyet almaya gönlüm yok
kolumdan tutup direksiyon dersi vermese öğrenceğim yok
ama ben ısrar etsem kesinlikle kıymete binerdi o ehliyet biliyorum
ben istediğim şeyi istemiyomuş gibi yaparak nabzını yoklayarak hakkından geliyorum
koca bebeğin..
çoğu zamanda yapamadığım şeyin ben de nasıl üzüntü uyandırdığını
azcık kadınlık silahımı kullanarak anlatıyorum
bazen hafif sulanmış gözler -aynı noktaya uzun süre bakınca çok güzel oluyo
bazen 2 kırıtıp 1 sıratarak..
erkekler geç olgunlaşıyo çocuk yetiştirir ibi sabırla
milyon kere anlatmak gerekiyo
ama karşında seven bi adam varsa yola muhakkak gelir.

O evi çalışarak beraber aldıysanız zaten kimin üzerine olduğunun bir önemi yok.
Kanunen ikinizin ortak malı sayılıyor. O ev eşinin değil ikinizin.
Kanunlar bile böyle söylüyorken kayınvalide oğlumun evi desin dursun...

bazen hafif sulanmış gözler -aynı noktaya uzun süre bakınca çok güzel oluyo
A m o n r a;

Allah iyiliğini versin

taktiğine bayıldım

Ahahaha kendinizle karıtırdınız efendim.

Kimseye taş atma adetim yoktur

doğrudan aktarırım düşüncelerimi

ve böylece o önemsiz olanlarda üstlerine alınır

mikser gibi karışıma başlarlar...

sizin tarzınızdakı hiç bir insana saygım yok!

zira saygı hakedene gösterilir...

sataşan sensin,benim yorumuma karşılık yazanda sensin.

Ah canım nasılda çelişiyorsun böyle kendinle.

İğneyi önce kendine batırmayı öğrenmelisin.

Son düzenleme:
bende ehliyetimi yeni alacagım sınav dönemi şuanda:)
yazılı sınavı kayınpederimin inadına her bölümü 90 ve üzeri alarak geçtim..gecenlerde daha sınava girmeden önce kayınpederim motor bölümüyle ilgili sorular sordu bende bilemedimm ve sen gecemezsin kızım bu sınavı alamazsın ehliyeti dedii...moralim okdr bozulduki kızlar anlatamam..ve bu dedigim sınava bi kaç saat kala oldu..sınav 11 deydi bizde kahvaltıya gittikkk 9 daa..böyle denilirmi sınava girmeme kaç dk var.. çok şükür akıllı biriyim çalışınca yapamıycagım hiç bşy yok...motordanda 93 almışımmm.. daha ne olsun ...
neyse arabamızda yokkk ama ehliyet için inatlaştım herkeisn var etrafımda..benim bi eksigim yok çok şükür kimsedenn..araba kulanacagımdan deil dursunn..belki arabam olur ileride kulanırımm..herşey geçtim heveslenmişim demii...eşim çok razı deildi neyapacaksınn 800 tl boşa gidecek araba yok zaten dedii..ama inatla aldımmm :)
konu sahibi arkadaşım mis gibi maaşın var git yazıl kursa ve allll bu senin en dogal hakkın..araba kullanmassan bile dursunnnnn..heveslenmişsinnn kimse bu hevesini kırmasın cnm bnm:)

size cevabimi daha farkli bicimde verecegim...
daha saygili sekilde...

Yazamadım epeydır.
Oldukca yogun bır kac gun gecırdım.

Ehlıyet konusunu bır sure hıc acmamaya karar verdım.
Sonra da ısım ıcabı ehlıyete ıhtıyacım oldugunu soylemeye.
Calıstıgım fırmada subelerı haftada bır zıyaret etmem gerekıyor.
Sımdılık arac kullanmam gerekmese de, zamanla buna ıhtıyacım olacagını dusunuyorum.
Bır de bu kanaldan deneyecegım sansımı.
Bakalım, hayırlısı artık.

Ben en basta hata yaptıgımı kabul edıyorum.
ızın ıstemek yerıne, gıdecegım demelıydım.
Gectı artık, nabzına gore serbet vermelıyım bundan boyle.

Bu arada anneler gununu nasıl gecırıdıgımı paylasmak ıstıyorum.
Cumartesı gunu sessız sedasız aılemın yanına gıttım.
Dersımı aldım ya, ehlıyetten yana, esıme 'gıdıyorum' dedım sadece
Kayınvalıdemı de ertesı gun arayıp, kuru bır kutlama yaptım.
Eh, bu bıle fazla ya!
Her zaman karsılık beklememek lazım belkı ama, ben ıyı nıyetını gosterıp onları yemege davet ettım.
Oysa benı bır kez olsun aramadı.
Ustelık anneler gununu kutlamak ıcın aradıgımda,
'sen nasılsın, neler yapıyorsun?' dıye de sormadıgı ıcın aılemın yanında oldugumu soylemedım.
Daha sonra esımden ogrenmıs, 'bana soylemedı' demıs.
Esıme, 'o bana ne yapıyorsun, nasılsın? dıye sormayınca soyleme geregı gormedım' dedım.
Umarım anlıyordur, farkına varıyordur kımın ıyı nıyetle yaklastıgını.

İşte budur, tecrübe sahibi oldun elefera. Artık neyi nasıl yapman gerektiğini öğrendin. Çok çok iyi yapmışsın annene gitmekle ve kayınvalidenin anneler gününü telefonda kutlamakla.
Belki geçen haftaki yemekten sonra onlar da bir adım atsaydı sen içinden gelerek bir hediye alır kayınvalidene de gider kutlardın ama onlarda bu iyi niyet yok olmayınca sen yapman gerekeni yapmışsın. Çok da iyi yapmışsın bravo.
Ehliyet konusu çok önemli değil yılda 3-4 defa sınav yapıyorlar girer ilk seferde kazanırsın eminim.
Bu arada araba almadan önce mutlaka ehliyetini al ve kullanmayı öğren. Bazı yerlerde yazdım ama burda da yazayım. Biz arabayı eşimle birlikte aldık ve benim için alındı gerçekten benim daha çok ihtiyacım var. Eşim de ailesi de biliyor. Ki ben eşimin iş problemleri olduğu ve ona destek olmak için almadım şimdiye kadar. 5 ay önce aldık, ehliyetimi de geçen sene almıştım ama kullanmayı bilmiyorum.
Eşimin ailesi sürekli arabamızdan bahsederken eşimin adını kullanarak x'in arabası diyor, bu da sinirlerimi bozuyor.
Bütün yükü sen çek, sonra eşinin arabası olsun.

Konunun hepsini okumadım ama canım, şimdilik olan olmuş.
Bence çok iyi düşünmüşsün.Uzatmak yerine böylelikle istediğine ulaşmış olurusn.

K.validen için sanırım onlar hiç değişmeyecek (tüm k.valideler için diyroum)
iyi yapmışsın bencede çok bile, aslında oğullarının eşleri olduğumuzu sindirebilseler,
biz aramadn bizi arar gerçekten evlat mualaesi yaparlardı.
Kaybeden onlar, artık yavaş yavaş evliliğe alıştık sanki ne dersin ?
Saolsun eşlerimizin ailesi öğretti...

Çocuk konusuna gelincede, eğer bir ima hissetsen bile bence rahatsızlığını dile getir.
Farz edelim ki bir sorun var ve olmuyorsa, bu sadece benden değil oğlunuzdan olabilir de bence.
BAzen hadlerini fazla aşıyorlar.
İnş rabbim huzurunla birlikte meleğini en tez zamanda yolar canım arkadaşım ....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…