EHLİYET ÇİLESİ

nazlihilton

Zaten kırılmış bir kızım 👰🏻
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
2.263
4.807
133
Kızlar merhabalar hepinize,

Ehliyet almak için yazılı sınavdan iyi puan aldım ve direksiyona girmeye hak kazandım.
Derslerde hoca pek fazla mudahale etmiyordu sadece işte sinyal ver unutma falan dönerken geniş al bilmemne böyle hatalarım vardı acemiliğimden dolayı. Dün ilk kez babamla çıktık akşam saatinde bir arazilik yola gittik ne şerit var ne bişey eğrili büğrülü süremedim doğru düzgün. Sonra sınav alanına gidelim diye ısrar ettim adamın ödü patladı tuttu el frenini acil durumda mudahale edicekmiş. Bağırıp durdu bana yol boyunca doğru düzgün gidiyorum dur kalk dur kalk diyo bana bende panik oldum. Dedimki park da yapıyım birkez dedim. Zaten bana park yaptırmadan indiiriceklermiş beni. Çok moralım bozuldu nerdeyse 10 saaten fazla eğitim hiç böyle dut gibi olmamıştım. Babam yuzunden mi oldu yoksa hocanın pedalına mı güveniyorum acaba? Sınavda pazar günü

Tek püf noktası var SAKİN OLMAK.. keşke babanızla çalışmasaydınız.. ama olan olmuş artık.. sınav güzergahında daha önce çalıştınız ve iyi kullandıysanız babanızla geçenleri unutun ve ne olursa olsun sakin olun. bir de komisyon da iyi birilerinin denk gelmesi çok önemli,bazıları gerçekten çok cins oluyorlar. şansınız bol olsun.

canım
Babadan kocadan abiden araba kullanmak öğrenilmiyor
Babamla çalıştım hayata küstüm resmen, sonra abimle aynı şekilde
sonra sevgilim öğretti, gayet güzel kullanıyorsun ooo sen süpersin
aynı adamla evlendim adam 180 derece döndü
sonra kursa yazıldıkk akraba ile
akrabam denedi araba kullanmayı işte pratik falan
hoca bana verdi arabayı ve benim araba kullanmamı öyle beğendi ki
adam kurs çalışma alanından çıkardı bizi, şehir içine soktu sen düşün
ilk sınavda kusursuz olarak ehliyetimi aldım

sana tavsiyem , sevgilin varsa o çalıştırsın
ya da direkt hoca ile çalış babaya bulaşma hiç

Akşam gidelim yine diyor ama gitmicem onunla. Bildiğimi de unutuyorum. Mesela hoca bana dönüşlerde debriyajla dön gazı bırak diyordu. Debriyaj arabanın herşeyi diyodu. Babam iddia ediyor arabayı daha çok hızlandırır diye bağırıp durdu bana ben 25 yıllık şoforumde bilmemne neyse olan oldu napıyım

Babayla olmuyo hele kocayla amann diyimm
Ben ikinci kez girdiğimde aldım. Sadece sakin ol ve herkesin başta senin gibi kullandığından emin ol. Mutlaka başarırsınn.
Ben eşimle pratik yapıyodum. Bidaha senin arabanı kullanmam dedm indim arabasından.
Hocalar daha sabırlı oluyo. Çünkü hep acemilerle uğraşıyolar. Ama eşler babalar panik olup bizide panikletiyolarr

Ayy vallahi olmuyo ya tutturdu bana sen çıkamazsın trafiğe diye hocayla eğitimde gayette sorunsuz sürüyodum. Zaten ehliyet alıpta lak diye istanbul trafiğine atıcak değilim kendimi yıllar geçtikçe zorlaşıyor diye artık alayım dedim . İnşallar alabilirim bende.

babayla olmaz, kaldiki ehliyet almadan araba surmek bence zaten hata :S

Hayır baban stres yaptırmış sana. Babadan ve kocadan ehliyet hocası olmaz. O kadar sabırlı değiller. Kendileri hiç acemi olmamışlar gibi iki hatada sesleri yükseliyor. İnsanın hevesini kırıyorlar.

Babayla, kocayla olmaz bu iş.
Hocanla başla, kendin devam et.
Sınavda da herkes heyecanlanır zaten. otur, koltuk, ayna kontrol et, sinyali çak, yola çık
Birde kullanırken çok konuşma, sadece sorulanlara kısa cevap ver.
Adamlar bana çok konuştuğun için 0.5 düşeceğiz puanından demişti ya, ben heyecanımı konuşarak çıkarmıştım herhalde

10 saat yapmissin hala dur kalklarimi gosteriyor ilklerde onlar yapiliyor turkiyede farkli baya ehliyet kurslari hocanin sinirlenmeside insani cok etkiliyor benimde ayna falan bakma yeni basladi seri olman lazim dedi hoca sehir icinde suruyoruz yol kurallarda zorlaniyorum hoca nekadr sakinse insan daha sakin oluyor allah yardim etsin bize

Sadece babanla degil, sinava girene kadar baska arabada calisma. Pedallarin sertligi, arabanin genisligi vs degisiyor. Alistigin kurs arabasinda devam et. Kurstaki hocalar genel olarak müdahale etmiyor. Ki dogrusuda bu bence, ozguveninin kirilmamasi gerekir.

Ah canim babacığım. .18 yasindayim babam zar zor memur massiyla biriktirebildigince bir reno 19 almış. .oyle hevesliyim ki...annem sürücü kursuna gidiyor o sartla alabilmis zaten babam...sürücü kursu beylikduzunde annem babamla 1.2 gitti kursa arabadan Soğuttun dedi..ben de annem acemi iste babami bahane ediyor diye triplerdeyim..bilen bilir eskiden daha bostu buralar dalyan diye piknik alanina gittik hadi kizim otur bakalim direksiyona dedi..kontagi cevirmemle adamin icinden canavar çıktı. ...26 yasinda tekrar cesaret topladim da aldim ehliyetimi..annem asla babamla calismadi kurs hocasi ne ogrettiyse onunla tam puan alip geçti. .youtube de baba kiz araba surme videosu var tam komedi..
ne demisler1.baba 2.koca ile araba surme ogrenilmez

haha yorumunuz çok tatlı. İnşallah bende alabilirim.

evet bende rahat edemedim. zaten dedim senin araban hiç rahat değil dedim daha da çıldırdı. herşeyde sürermiş o ne alakası varmış ondada sürermiş bunda da

hep söylüyorum bunu yakınlarınızla ders yapmayın...çünkü aksi durumlar yaşanır...dir usta öğreticisiyim...kurs harici süreceksende soğukkanlı birisi olsun yanınızda....

hep söylüyorum bunu yakınlarınızla ders yapmayın...çünkü aksi durumlar yaşanır...dir usta öğreticisiyim...kurs harici süreceksende soğukkanlı birisi olsun yanınızda....

peki pazar günü için tavsiye edebilicğeniz dikkat etmem gereken şeyler tavsiyeleriniz var mı? Müsaitseniz yazarsanız çok sevinirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…