- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
- Konu Sahibi nazlihilton
-
öncelikle koltuk ayarlayın,emniyet kemeri mutlaka takın, sonra aynaları, sonra arka aynayı, kontrol edin....vites değiştirmede arabayı bağırtmayın ,yol kavraması önemlidir bulunduğunuz şeridi mümkün olduğunca aynı tutun,dönüşlerde sinyal unutmayın, kalkışları çok sert yapmayın,emin olun zaten bu durum da genelde geçirir komisyon....başarılar....peki pazar günü için tavsiye edebilicğeniz dikkat etmem gereken şeyler tavsiyeleriniz var mı? Müsaitseniz yazarsanız çok sevinirim.
kalkarken mutlaka sinyal verin....
Alırsın tabiiAyy vallahi olmuyo ya tutturdu bana sen çıkamazsın trafiğe diye hocayla eğitimde gayette sorunsuz sürüyodum. Zaten ehliyet alıpta lak diye istanbul trafiğine atıcak değilim kendimi yıllar geçtikçe zorlaşıyor diye artık alayım dedim . İnşallar alabilirim bende.
Kızlar merhabalar hepinize,
Ehliyet almak için yazılı sınavdan iyi puan aldım ve direksiyona girmeye hak kazandım.
Derslerde hoca pek fazla mudahale etmiyordu sadece işte sinyal ver unutma falan dönerken geniş al bilmemne böyle hatalarım vardı acemiliğimden dolayı. Dün ilk kez babamla çıktık akşam saatinde bir arazilik yola gittik ne şerit var ne bişey eğrili büğrülü süremedim doğru düzgün. Sonra sınav alanına gidelim diye ısrar ettim adamın ödü patladı tuttu el frenini acil durumda mudahale edicekmiş. Bağırıp durdu bana yol boyunca doğru düzgün gidiyorum dur kalk dur kalk diyo bana bende panik oldum. Dedimki park da yapıyım birkez dedim. Zaten bana park yaptırmadan indiiriceklermiş beni. Çok moralım bozuldu nerdeyse 10 saaten fazla eğitim hiç böyle dut gibi olmamıştım. Babam yuzunden mi oldu yoksa hocanın pedalına mı güveniyorum acaba? Sınavda pazar günü
Akşam gidelim yine diyor ama gitmicem onunla. Bildiğimi de unutuyorum. Mesela hoca bana dönüşlerde debriyajla dön gazı bırak diyordu. Debriyaj arabanın herşeyi diyodu. Babam iddia ediyor arabayı daha çok hızlandırır diye bağırıp durdu bana ben 25 yıllık şoforumde bilmemne neyse olan oldu napıyım
Öncelikle başarılar diliyorum,Ben ehliyetimi şubatta aldım ekim gurubundaydım,daha direksiyon kursuma başlamadan eşimle bir iki çalışarak evimizden 5 km uzak olan merkezi biryere ben sürerken(eşimle,kızımda arabada) sağa dönmem gerektiğini eşim aniden ve bağırarak söylediği için kaza yaptım orta refüje girdik araba yan yattı ön düzen paramparça oldu,çok şükür kimseye birsey olmadı ama eşimin kazadan sonra dediği ilk şey sen artık ehliyette alamassın korkarsın! asla dedim bunun korkum olmasına izin vermiyeceğim ehliyetimide alıcam çokda iyi bir şoför olucam.ocakda sınava girdim deli gibi fırtına vardı o gün.Ben süremey başladığımda önümü göremıyordum ve ayaklarım titremekden ziyade resmen gaza tak tak vuruyordu.hep dua ettim derin nefes aldım.şansıma hocada iyiydi ve geçtim ama buna rağmen eşim arabayı bana vermiyordu.geçen çarşamba günü o izinliydi uyuyordu bende işe gidecem sessızzce hazırlanıp arabayı kaçırdım işe gittim öğlen arkadaşımı ziyarete gittim akşamda kızımı okulundan alıp eve döndüm,eşden ve babadan araba öğrenemessın bıldığın şeyi unuttururlar adama,bıraz kendıne güveniyorsan kendı başına çalış,eğer ben aldıysam -kı kurs hocası bıle bır arkadaşa demış o geçtiyse herkes gecer.sakın olmak bırıncı şart.kazanırsın canını sıkma.
Babayla çalışılmaz herkes söylemiş zaten.
Ama ben şu debriyaj olayına takıldım. Ben ettim sen etme diyeyim dedim. Kurs hocaları kolaya kaçmak için midir nedir her şeyi debriyaja bağlıyor. Yokuşu debriyajla in, dönerken debriyaja bas... İyi güzel daha kolay ama arabaya verdiğin zarardan hiç bahsetmiyorlar. İlk üç sene bu alışkanlığımdan vazgeçemediğim için senede en az iki kez debriyaj balataları değişti aracımda. Hala kafam dalgın araç kullanıyorsam ayağım debriyaja gidiyor. Sınavda nasıl rahatsan öyle kullan ama bu debriyaj meselesinin alışkanlık olmasına izin verme. Hem gerçekten tehlikeli hem arabaya yazık.
Nasıl yani? Sadece vites değiştirirken mi debriyaj kullanmak gerek? Ben parkı bile gazla değil debriyajla yapıyorum.Babayla çalışılmaz herkes söylemiş zaten.
Ama ben şu debriyaj olayına takıldım. Ben ettim sen etme diyeyim dedim. Kurs hocaları kolaya kaçmak için midir nedir her şeyi debriyaja bağlıyor. Yokuşu debriyajla in, dönerken debriyaja bas... İyi güzel daha kolay ama arabaya verdiğin zarardan hiç bahsetmiyorlar. İlk üç sene bu alışkanlığımdan vazgeçemediğim için senede en az iki kez debriyaj balataları değişti aracımda. Hala kafam dalgın araç kullanıyorsam ayağım debriyaja gidiyor. Sınavda nasıl rahatsan öyle kullan ama bu debriyaj meselesinin alışkanlık olmasına izin verme. Hem gerçekten tehlikeli hem arabaya yazık.
Nasıl yani? Sadece vites değiştirirken mi debriyaj kullanmak gerek? Ben parkı bile gazla değil debriyajla yapıyorum.
Aklima su video geldi.
Cok eskiden izlemistim gulmekten ölmustum.Tekraf izledim tekrar öldum.
Kufur icerir belirteyim.
Ban yeme ihtimalim var yine..
Nasıl yani? Sadece vites değiştirirken mi debriyaj kullanmak gerek? Ben parkı bile gazla değil debriyajla yapıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?