EHLİYET ÇİLESİ

peki pazar günü için tavsiye edebilicğeniz dikkat etmem gereken şeyler tavsiyeleriniz var mı? Müsaitseniz yazarsanız çok sevinirim.
öncelikle koltuk ayarlayın,emniyet kemeri mutlaka takın, sonra aynaları, sonra arka aynayı, kontrol edin....vites değiştirmede arabayı bağırtmayın ,yol kavraması önemlidir bulunduğunuz şeridi mümkün olduğunca aynı tutun,dönüşlerde sinyal unutmayın, kalkışları çok sert yapmayın,emin olun zaten bu durum da genelde geçirir komisyon....başarılar....

Babadan ve kocadan hoca olmaz :) Yıllardır ehliyetim var, yıllardır kendi arabam var, ne zaman eşim yanıma otursa direksiyonda ben olsam kavga ederiz :) Sıkma canını,sınavı geçersin, sınavı geçer geçmez trafiğe çık mutlaka, ilk anda cesaret ettin ettin etmedin sonra zor olur benden söylemesi.

Alırsın tabii
Benki hiç bilmediğim halde aldıysam sende alırsın.
Marşa bas demek anahtarı çevir demekmiş. Ben pedala basmak falan sanıyodumm
Refleks çok önemli oda zamanla oluyo zaten. Sen kendine güven yeterli

Öncelikle başarılar diliyorum,Ben ehliyetimi şubatta aldım ekim gurubundaydım,daha direksiyon kursuma başlamadan eşimle bir iki çalışarak evimizden 5 km uzak olan merkezi biryere ben sürerken(eşimle,kızımda arabada) sağa dönmem gerektiğini eşim aniden ve bağırarak söylediği için kaza yaptım orta refüje girdik araba yan yattı ön düzen paramparça oldu,çok şükür kimseye birsey olmadı ama eşimin kazadan sonra dediği ilk şey sen artık ehliyette alamassın korkarsın! asla dedim bunun korkum olmasına izin vermiyeceğim ehliyetimide alıcam çokda iyi bir şoför olucam.ocakda sınava girdim deli gibi fırtına vardı o gün.Ben süremey başladığımda önümü göremıyordum ve ayaklarım titremekden ziyade resmen gaza tak tak vuruyordu.hep dua ettim derin nefes aldım.şansıma hocada iyiydi ve geçtim ama buna rağmen eşim arabayı bana vermiyordu.geçen çarşamba günü o izinliydi uyuyordu bende işe gidecem sessızzce hazırlanıp arabayı kaçırdım işe gittim öğlen arkadaşımı ziyarete gittim akşamda kızımı okulundan alıp eve döndüm,eşden ve babadan araba öğrenemessın bıldığın şeyi unuttururlar adama,bıraz kendıne güveniyorsan kendı başına çalış,eğer ben aldıysam -kı kurs hocası bıle bır arkadaşa demış o geçtiyse herkes gecer.sakın olmak bırıncı şart.kazanırsın canını sıkma.

Babayla çalışılmaz herkes söylemiş zaten.
Ama ben şu debriyaj olayına takıldım. Ben ettim sen etme diyeyim dedim. Kurs hocaları kolaya kaçmak için midir nedir her şeyi debriyaja bağlıyor. Yokuşu debriyajla in, dönerken debriyaja bas... İyi güzel daha kolay ama arabaya verdiğin zarardan hiç bahsetmiyorlar. İlk üç sene bu alışkanlığımdan vazgeçemediğim için senede en az iki kez debriyaj balataları değişti aracımda. Hala kafam dalgın araç kullanıyorsam ayağım debriyaja gidiyor. Sınavda nasıl rahatsan öyle kullan ama bu debriyaj meselesinin alışkanlık olmasına izin verme. Hem gerçekten tehlikeli hem arabaya yazık.

ben de yeni ehliyet aldığımda abimle çıkmıştım bir yere gediyoruz
beni soğuttu resmen araç kullunmaktan
direksiyon böyle mi tutulur
böyle mi dmbülür
ona bas bunu söndür vs vs
sussa beklese ben zaten yapıyorum
sakın sakın baba abi eş olmaz

Ay allah korumus cok cok gecmis olsun. Evet oyle cikmadim zaten ogunden sonra babamla. Bakalim yarin olmazsa obur sinav var diye kendimi rahatlatiyorum. Çok teşekkür ederim.

Iyice öğrenmeden aileden biriyle çıkmak çok zor ya. Hocalar sakin sakin söylüyor aileden olunca geriyorlar insanı. Ben sınavı geçtikten sonra bir kere sürdüm babamla sakin Karışma diye diye

Sizden küçük bir kuzeniniz falan varsa onunla çıkın. Saygı olayı çok işe yarıyor gercekten benimki çok çekti benden.

Hocalar iyi diyorsa da iyidir sınavda sakin olun, sinyal vermeyi unutmayın, vitese dikkat edin geçersiniz. Başarılar.

Evet baska bir tanıdığımız da babam gibi soyledi bu debriyaj olayini. Cok tesekkur ederim iyi akşamlar

Eşim bağırıp çağırmaz ama onunla bile yapamadım ben.
Onun gerginliği yetiyor.

Birkaç gündür kendim çıkıyorum trafiğe, idare eder bi kullanışım var, ama eşimle kullanacak olsam o direksiyona ilk defa geçmiş gibi oluyorum.

Yalnız çıkabiliyorsanız yalnız çıkın.

Nasıl yani? Sadece vites değiştirirken mi debriyaj kullanmak gerek? Ben parkı bile gazla değil debriyajla yapıyorum.

Nasıl yani? Sadece vites değiştirirken mi debriyaj kullanmak gerek? Ben parkı bile gazla değil debriyajla yapıyorum.

Bende oyle biliyordum yani debriyaj la don parki debriyajla yap. Babam tam tersini iddia ediyor balatalar mi ne bisey oluyormus kizip durdu birde hocaya saydirdi

Aklima su video geldi.
Cok eskiden izlemistim gulmekten ölmustum. Tekraf izledim tekrar öldum.
Kufur icerir belirteyim.
Ban yeme ihtimalim var yine..

Aklima su video geldi.
Cok eskiden izlemistim gulmekten ölmustum. Tekraf izledim tekrar öldum.
Kufur icerir belirteyim.
Ban yeme ihtimalim var yine..

Ay cok komik bende cok güldüm. Cok sukur babam sadece bagirmakla yetindi küfür yoktu haha bide sana ogreten ogretmeni a.zna s.cim dedi

Vites değiştirirken ve tamamen duracağın zaman kullanmalısın debriyajı. Işıkta dururken bile boşa alıp ayağını çek debriyajdan. Ayağın asla debriyajın üstünde durmasın, o bile balataları yiyor. Sol tarafta niye ayak koyacak yer yapmış adamlar, ayağını debriyajda tutma oraya koy diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…