- 10 Ekim 2015
- 7.195
- 9.105
- 118
- Konu Sahibi nazlihilton
-
Tamam sürekli tutmuyorum zaten yokusta inerken ya da boşta beklerken ama parkta debriyajla ileri geri alıyorum aracı hep. Hatta yokusta kalkarken bile ayağımı araç önce yukarı tırmanana kadar ayarlıyorum debriyaji sonra gazla kalıyorum. Arabaya zarar vereceğini düşünmemistim hiç söylediğin iyi oldu öğreneyim dediğin gibi yapmayı.Vites değiştirirken ve tamamen duracağın zaman kullanmalısın debriyajı. Işıkta dururken bile boşa alıp ayağını çek debriyajdan. Ayağın asla debriyajın üstünde durmasın, o bile balataları yiyor. Sol tarafta niye ayak koyacak yer yapmış adamlar, ayağını debriyajda tutma oraya koy diye.
Tamam sürekli tutmuyorum zaten yokusta inerken ya da boşta beklerken ama parkta debriyajla ileri geri alıyorum aracı hep. Hatta yokusta kalkarken bile ayağımı araç önce yukarı tırmanana kadar ayarlıyorum debriyaji sonra gazla kalıyorum. Arabaya zarar vereceğini düşünmemistim hiç söylediğin iyi oldu öğreneyim dediğin gibi yapmayı.
Anladım, ben araç hiç debriyajla hareket etmesin diyorsun sandım ondan ufak çaplı bi şok yaşadım.Yokuşta başka türlü kalkamazsın ki. O kadar abartma. Debriyaj kavramadan araba hareket etmez zaten, stop edersin. Ayağını uzun süreler üstünde tutma yeter. Zamanla alışkanlık oluyor kurtulamıyorsun sonra.
Şu an direksiyon sınavlarında çok zorluyorlar . Geçemeyen çok insan oluyor. Bence direksiyon hocalarından özel ders de alabilirsiniz. Benim ehliyetim olmasına rağmen araba alacağım zaman önce ders almayı düşünüyorum
Bende iki ders aldım ilk iki ders okadar iyidim ki bir tek park için endişem vardı. 2 hafta ara verdim az önce dersten geldim ve rezaletti. 4 kere stop edilirmi. 4 ya. Ve ben bir kere bile etmemiştim daha önce. Su an kendime hiç güven mi yorum. Hocaya kabahat buluyorum biraz da. Neden dersen sürekli mudahale ediyor. Virajda hızımı azaltıyorum debriyaj ile git diyor arama milim milim dönüyor. Ya diyorum hafif gaz veririm yok. Bugün hafif gaz vererek döndüm çıldırdı adam. Diyor etrafa bakmıyorsun. Ya diyorum sağda araba yok karşısı boş ne diye milim milim gidicem. Bu sefer küstü :) tamam ben karışmıyorum dedi ve ben virajları istediğim gibi sorunsuz döndüm. Arkadaki dubaya çarpıcaksın diyor mesela bakıyorum dubaya daha var. Benden sonra süren kişiye yaptı aynısını carpican dediğinde arka camdan vir baktım dubaya 1buçuk metre mesafe var.Kızlar merhabalar hepinize,
Ehliyet almak için yazılı sınavdan iyi puan aldım ve direksiyona girmeye hak kazandım.
Derslerde hoca pek fazla mudahale etmiyordu sadece işte sinyal ver unutma falan dönerken geniş al bilmemne böyle hatalarım vardı acemiliğimden dolayı. Dün ilk kez babamla çıktık akşam saatinde bir arazilik yola gittik ne şerit var ne bişey eğrili büğrülü süremedim doğru düzgün. Sonra sınav alanına gidelim diye ısrar ettim adamın ödü patladı tuttu el frenini acil durumda mudahale edicekmiş. Bağırıp durdu bana yol boyunca doğru düzgün gidiyorum dur kalk dur kalk diyo bana bende panik oldum. Dedimki park da yapıyım birkez dedim. Zaten bana park yaptırmadan indiiriceklermiş beni. Çok moralım bozuldu nerdeyse 10 saaten fazla eğitim hiç böyle dut gibi olmamıştım. Babam yuzunden mi oldu yoksa hocanın pedalına mı güveniyorum acaba? Sınavda pazar günü
Ben 7 sene önce aldım ehliyet ama babamdan araba kullanmayı öğrenemedim. O zamanlar direksiyon hocasının 2 kere çalıştırmasından sonra sınava girip geçmiştim. Daha 2 hafta kadar önce kullanmaya başladım ve ne öğrendiysem eşimden öğrendim. Yine de ben tedirgin olduğum için özel ders almamı istedi. Araştırdım iyi bir yer buldum, aklımda en az 4 ders almak vardı. 2 dersi bugün aldım ve kurs hocası dahasına gerek olmadığını söyledi. Çok sakin ve güzel anlattı ama zaten eşim de aynı şeyleri anlatmıştı. Gerisi pratiğe kaldı :)
Kurs hocasını iyi tercih etmek lazım çünkü arabada sakinlik çok önemli. Panik halinde, gergin olunca olmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?