EHLİYET ÇİLESİ

Tamam sürekli tutmuyorum zaten yokusta inerken ya da boşta beklerken ama parkta debriyajla ileri geri alıyorum aracı hep. Hatta yokusta kalkarken bile ayağımı araç önce yukarı tırmanana kadar ayarlıyorum debriyaji sonra gazla kalıyorum. Arabaya zarar vereceğini düşünmemistim hiç söylediğin iyi oldu öğreneyim dediğin gibi yapmayı.

Yokuşta başka türlü kalkamazsın ki. O kadar abartma. Debriyaj kavramadan araba hareket etmez zaten, stop edersin. Ayağını uzun süreler üstünde tutma yeter. Zamanla alışkanlık oluyor kurtulamıyorsun sonra.

Olmadi arabayi kaldiramadim bile doğru duzgun geri geri kaydı. Hatta bana hic calismamissin bile dediler ki ben derslerde çokta güzel sürüyordum hocada cok begeniyordu. Saglik olsun

Şu an direksiyon sınavlarında çok zorluyorlar . Geçemeyen çok insan oluyor. Bence direksiyon hocalarından özel ders de alabilirsiniz. Benim ehliyetim olmasına rağmen araba alacağım zaman önce ders almayı düşünüyorum

Benim sevgilim girdi dün direksiyon sinavina şükür sifir hata ile gecti.
Ama şunu biliyorum ki cok zor artık ehliyet. Kizin biri sinav yerinde sag yerine sol yola sapti diye indirmisler arabadan.

Yokuşta başka türlü kalkamazsın ki. O kadar abartma. Debriyaj kavramadan araba hareket etmez zaten, stop edersin. Ayağını uzun süreler üstünde tutma yeter. Zamanla alışkanlık oluyor kurtulamıyorsun sonra.
Anladım, ben araç hiç debriyajla hareket etmesin diyorsun sandım ondan ufak çaplı bi şok yaşadım.

Ozel ders almama ragmen oldu bu sekilde. Ders sirasinda basima gelmeyen seyler az önce geldi. Arabayı kaldiramadim

Ay bu süreç çok fena 4. seferde zor aldım.Ama hala araba kullanamıyorum geçen ay çok iyi kullanan bir kadın arkadaşımdan özel ders aldım ama yine yapamıyorum aşırı heyecan ve korku oluyor.Bence bunun sınav sürecindeki sitresle alakası var ve tabi eşimin benim cesaretimi kırmasıyla.

ehliyetin bu kadar zorlaştığı bir dönemde ehliyet sahibi olmuş ilk seferde sınavı geçmiş biri olarak diyorum ki yılmayın.pratik olmazsa 2. seferde de alamazsınız

İşin sırrı pratikte. Bol bol pratik yapın. Tabi yatkınlıkta önemli, mesela ben üçüncü sınavımda kazanmıştım ve bunu biraz da ilk defa kursta direksiyon başına oturmama bağlıyordum, yani daha önce bu yaşıma kadar (36) arabanın a sından haberim yoktu ki. Ama benim gibi daha önce hiç pratiği olmayan bazıları da ilk sınavlarında geçtiler. Eğer pek yatkın da değilseniz bool bol ve gerçekten iyi, sakin bir hocayla yapılan sürüşler bu işin tek çözümü diyorum.

Kizlar nasil oldu bilmiyorum ayagimi debriyajdan hafifce kaldirarak freni birakip gaz verdim araba geri geri gitmeye başladi. Birde adam bana farlari yak dedi. Kursta sadece yerini gösterdiler yakmayi degil. Uzunlari yakmak icin itiyorum kolu yanmiyor orda zaten benim moral yerlerde. Megerse alttaki kisalari yakmak için düğmeyi cevirmeden uzunlar yanmazmis. Cok sinirlerim bozuldu babamda kursa para vermiceksin ben öğreticem diyip duruyor para tuzağu bilerek duzgun ogretmiyolarlar diyor. Birde ek derste aldim ben ondan haberi yok bilse daha cok kizicak 23 yasindayim kendi parami kendim kazaniyorum ama babami da ezip gecmek istemiyorum birdahaki sınava artik inşallah

Bende iki ders aldım ilk iki ders okadar iyidim ki bir tek park için endişem vardı. 2 hafta ara verdim az önce dersten geldim ve rezaletti. 4 kere stop edilirmi. 4 ya. Ve ben bir kere bile etmemiştim daha önce. Su an kendime hiç güven mi yorum. Hocaya kabahat buluyorum biraz da. Neden dersen sürekli mudahale ediyor. Virajda hızımı azaltıyorum debriyaj ile git diyor arama milim milim dönüyor. Ya diyorum hafif gaz veririm yok. Bugün hafif gaz vererek döndüm çıldırdı adam. Diyor etrafa bakmıyorsun. Ya diyorum sağda araba yok karşısı boş ne diye milim milim gidicem. Bu sefer küstü :) tamam ben karışmıyorum dedi ve ben virajları istediğim gibi sorunsuz döndüm. Arkadaki dubaya çarpıcaksın diyor mesela bakıyorum dubaya daha var. Benden sonra süren kişiye yaptı aynısını carpican dediğinde arka camdan vir baktım dubaya 1buçuk metre mesafe var.

Park alanına geliyoruz sağa sinyal ver diyor veriyorum. Hocam parkmı yapıcaz diyorum çünkü ona göre çizgiye hiza alıcam ya sen sağa yanaş diyor komisyon üyesi ne laf söyleyecek onu demeye tenezzül etmiyor onunla takıştı çünkü. Baktım aferin aferin diye dalga geçer gibi alkış yapıyor noldu birşey mi yaptım hocam diyorum. Sana birşey demedim üstüne niye alınıyorsun dedi ama arkadaki arladaşta öyle anlamış.

Bunlar böyle üst üste geldi hiç yapmayacağım hatalar yaptım arabayı 2 de kaldırmaya kalktım ce stop etti. Ki ben gaz debriyaj vites te çok iyiydim. Hiç yeni gibi değil sadece direksiyon hakimiyeti sorunu vardı ama anladığım sorun da yok galiba hocanın paniği. Aynan arabaya çarpacak diyor dikkat etsene diyor bakıyorum ayna ile araba arası 1 adam geçecek mesafe var. Kafayı yiyicem artık.

Yarın dersimiz var valla kavga edip donersem hiç şaşmam. Bugün resmen rezil geçti.

Direksiyon hocasida bagiriyor ama daha iyi ogretir.Bagirsin yeter ki ogreneyim modundaydim ben. Kazancli ciktim.Ayrica direksiyon sinavi gunu bana cok yardim etti sagolsun.Aslinda super suruyor simdi heyecanli dedi. Bagirdigina degdi :)herseyde gurur olmaz. Hoca bile bagirsa o bagirdikca hirslanmalisin.eksiklerinin ustune gitmelisin.Azim ve Basarilar

Baban sinav yolunu ögretemez.Hoca ogretir tum detaylari ve park etme detaylarini.Hatta baban sinava girse o bile kaybeder parktan.Kendine o kadar guvenmesin.

Ben 7 sene önce aldım ehliyet ama babamdan araba kullanmayı öğrenemedim. O zamanlar direksiyon hocasının 2 kere çalıştırmasından sonra sınava girip geçmiştim. Daha 2 hafta kadar önce kullanmaya başladım ve ne öğrendiysem eşimden öğrendim. Yine de ben tedirgin olduğum için özel ders almamı istedi. Araştırdım iyi bir yer buldum, aklımda en az 4 ders almak vardı. 2 dersi bugün aldım ve kurs hocası dahasına gerek olmadığını söyledi. Çok sakin ve güzel anlattı ama zaten eşim de aynı şeyleri anlatmıştı. Gerisi pratiğe kaldı :)
Kurs hocasını iyi tercih etmek lazım çünkü arabada sakinlik çok önemli. Panik halinde, gergin olunca olmuyor.

Türkiye'de trafik terörü olmasının nedenlerinden biri de doğru düzgün araba sürmeyi öğretmeden millete ehliyet vermek..Ortalık ehliyeti olup araba kullanamayan kişilerle dolu..

Yaa benimki arabasını vermiyorr Ehliyeti alalı 2. yılım dolacak fakat ben bir daha oturamadım direksiyona. Deli oluyorum bu duruma. Arabayı ik günden verseydi bugün hiç kuşkum olmazdı ama şimdi başkasının canına kastım olmasın diye arabayı da kaçıramıyorum. Off yine dertlendim. Adam bana hadi direksiyona demeden ben bir daha istemem çünkü inat. Ben ver dersem 10 sene sonra verir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…