inş...arkadaşım.....çapada tüp bebek denemek istemiyorum...çünkü çok kalabalık ve burdan kimse tavsiye etmiyor.....ama ilk başta testlerimizi iyiki orda yaptırmışız dedik eşimle....allah yardımcın ve yardımcımız olsun......
arkadaşlar merhaba bu günkü sohbetinizi okudum ve bazı şeyler söylemek isityorum ugurbocugu rapor alacaksıbın sanırım bunları ben samatyada yaptırdım ve bir haftada çıktı ama bu kadar çabuk çıkmasının sebebi dr suhab bey beni dr birtan borana gönderdi onun sayesinde işim kolaylaştı çok iyi bir ürolok da var erken erken diye inan herşeyle ilgilendi allah razı olsun tesayı yaptırma dedi bize eşini çok yıpranır ollmazsa şansınızı düşürür ilaç tedavisi ile sonucu artırırız ama beklemeniz gerek bir kaç ay dedi bende acele ettim raporu almak için malum yaş geçiyor yani açıkcası hata benden negetifte bekleseydim belki sonuç farklı olurdu neyse hayırlısı buymuş unutmadan ugurböcügü arkadaşım benim eşiminde çok düşün sperm sayısı herseferinde 2 3 tane yavş hareketli çıktı transfere kadar 3 günde bir sperm verdi eşim aralarında iyi olanlar seşildi ve donduruldu 4 enmbiriyo transverim oldu biyolok ve suha bey hatta ürolok da tesa yı tavsiye etmedile sebebide tesada alınan sipermler olgunlaşmamış olması yavaş hareketlide olsa onlar saglıklı diye sen yola yeni başlıyorsun bunlar belki hastaneye görüşmeye gittiginde sana fikir olur arkadaşım
yazdıklarını şimdi okudum fundacım.sağol canımıniçi.hepiniz elinizden geldiğince aydınlatıyosunuz beni....yalnız şimdi tereddütte kaldım hilal çapayı önerdi okumussundur..bende hemen bayramdan sonra ürolojiden randevu alıp oraya gidicektim eşim ile beraber...bide senin medicana ile anlattıklarında olumlu geldi bana...ne dersin şimdi önce oraya mı gideyim canım?
daha sonra bir kaç yere aha git ve kararı sen ver bence ben memnunumama insanın ilk gidişte aldıgı elektrik çok önemli rapor alacaksın daha sen bir kısım tahlilleri yaptırdın sanırım raporun al ve hastaneni ondan sonra seçersin
tamam canım inşallah...bi sorum daha olacak sana funda ...şimdi şu rapor işi..sanırım alamam istesemde zaten çünkü evliğimin 3 yılı doldurması zorunlu imiş.ben 2 yıl 5 aylık evliyim.7 ay daha beklemiyim.zaten 2 yılımı boşu boşuna geçirdim.dr en baştan spermiogram isteseydi tedavileri bende denemeseydi daha erken başlardık bu yollara..yaşımda 31 çünkü artık boşa vakit harcamak istemiyorum..bianevvel doğru yerde olmak istiyorum yani..
arkadaşım 7 ay beklemek istemiyorsan bence git görüş ne kısa zamanda çapa içinde hilal arkadaşım tahliller için tavsiye ediyor sanırım ben öyle anladım suha bey süleymaniye kadın dogumu klink şefligini yapmış bilgisi gayet iyi ama dedimya senbilirsin arkadaşım ben etkilemiş olmayayım seni
funda eşimin hormon ,kan ve 2 kere yapılmış spermiogram testleri var elimizde...bide genel test yapılıyomuş...hilal de çapada bunu detaylı yapıyolar diyo özelde pek yapmıyolarmış detaylı...o yüzden çapada daha kapsamlı bi test yaptıralım ordan çıkan sonuçlarlada medicanaya süha beye gidiyim.kafamdaki o şuan canım.
funda çapada denemeyi kesinlikle istemiyorum....labarotuarının iyi olmadığını yazmış biri....burdan birinin kuzeni orda stajermiş....neyse bunu uzatmıyım....çapada araştırılıyor...3 yıllık evli olmadığını yaazmışsın ama rapor alana kadar çapada bu zaman dolar zaten......yaşını felanda yazmışsın....benim testler uzun sürmüştü....siimir 2 ayda çıktı....hsg rahim de daha uzun sürüyor...hormon zaten kısa zamanda çıkıyor....ama eşimin testleri ne kadar sürdü onu hatırlamıyoruum...ama uzun sürüyor arkadaşım....belki fundanın dediği daha kısa sürüyodur...çapa çok kalabalık olduğu için testleride hemen yapamıyosun,sonuçlarıda hemen alamıyosun....baştada yazdığım gibi 1 yıllık bile evli değildim başladığımda şuanda 3 yıllık evliyim.....arkadaşım hakkında hayırlısı olsun....ben tavsiye ederim ama zamanı göze al canım....gerçi sana testler yapmışlar ama heralde senden tekrar isterler diye düşünüyorum....
bide canım fundanın kide mantıklı orayada gidebilirsin...anladığım kadarıyla medikanada araştırma hastanesine yollamış ve o sayede kısa sürmüş...ve dr.da iyi diyor funda....eşinle konuş hangisi daha mantıklı geliyosa onu yapın canım....ve bide raporu çıkarmak için kaç yıllık evli olduğunun önemi yok...sadece kullanmak için 3 yıllık evli olman lazım...bu arda biz daha merkez araştırmadık...bizsdemi medikanaya gelsek ne yapsak...rapor karşılıyomuş heralde...ne kadar orda tüp bebek??ama raporlu parası funda biliyomusun canım?ne zaman 2.denemeyi düşünüyosun funda?aynı zamanlarda yapsak ne kadar iyi olurdu....ama biz şimdilik bişey yapmayı düşünmüyoruzs....bide erdem hadtanesinde bana bebek tutup trahimde tutunamadığı için anestezi altında rahime bakalım dediler...ve fiyatıda 750 lira ve bende yaptırmadım....ama aklımda hep yaptırsamıydım var....
slm arkadaşlar..hilal cim bence sen biraz daha bekle..acele etme canım.iycene hem uygun hemde iyi yerler araştırıp tam olarak emin olup ondan sonra başla derim ben.... bizde perş.saat 14:45 genel ürolojiden randevu aldım çapadan gidicez bakalım eşimle beraber...ben fundanın dediği yani mecinaya sıcak baktım ancak bide araştırdım umut tüp bebek içinde mükemmel diyolar...
hayırlısı olsun canım..aşamaları bizede bildir.....fundanın dediği yer zaten 1 haftada rapor çıkartıyosa kullanamazsın...3 yıllık evli olman lazım zaten....umut tüp bebek için...benimde bi akrabam var onun arkadaşı beşka yerlerde denemiş tutmamış umutda denemiş tutmuş....belki zamanı o zamandı ama çokda memnun kalmış...ve şimdi yeni umutda denedi dediim kızın kardeşide oda yapmış onun kide tutmuş....bende orda yaptırmak istiyorum ama çok uzak ya...ilkini de karşı tarafta yapmıştım....bunu yakın bi yerde yaptırmak istiyorum...ama hayırlısı bakalım..eşim biraz kafamız rahat olsun dedi...bunları düşünmeyelim dedi...ondan sonra araştırıcaz canım bizde.....bakalım neresi olucak....neyse hayırlısı arkadaşım.....
tabiki bildiririm hayatım...valla güzelim araştırmama göre her 10 kişiden ortalama 8-9 başarı oranları var....ama dediğin gibi karşıda..ters olur bize biraz.sen çok zorlandın mı gidip gelirken?oradaki ürolog emre beyde çok iyiymiş.....hilalcim seninle diğer topiktete buluşuruz canım,orayada uğruyorum eşi azosperm olan arkadaşlar çağrısını gördümde..
biz dayımın arabasını aldık genelde öle karşıya gittik...araba olmasada...ben kasımpaşada oturuyorum..vapurla üsküdara geçtim ordan ümraniyeye hemen hastenenin yanında iniyosun....ama umut nerde bilmiyorum...erdem hemen 2.köprüdeydi....evet canım ordada konuşuruz...orayada takılırız......üroloğundan hiç haberim yok...ama akrabamın arkadaşı demiştim ya.!o rizeden gelip yaptırdı umutda...ama benden çok eşim karşıyı istemez....gidersem karşıya erdemde yaptırırım diyo...ama ben orda yaptırmak istemiyorum...
evet anladım canım..hayırlısı...orada kadıköydeymiş...o yönden zor olur yani..şu tam teşekküllü testlerimizle medikananın yolunu bi tutiim bakiiim..sana aynen en ince detayına kadar anlatıcam..o kadar uzun sürermiki benim çapada sonuçlar canım yaa?çokta uzatırlarsa direk giderim medicanaya.inan hiç sabrademiyorum ya..zaten 2 yılım öööle boşuna geçti..