Eime lafm gemiyor...

zamaniyok

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2009
107
0
96
Diğer
neredeyse 2 senedir evliyim..
ve maddi imkansızlıklardan dolayı eşimin ailesiyle beraber yaşıorum:(((
2 senede nelerini duydum ve nelerine katlandım bilemezsiniz..
öle aman aman bi hır gür olmadı ama kayınvalidemle çok fazla anlaşamıorum..
özel bi firmada çalışan bi bayanım..
maaşım çok çok yüksek diil..
eşimde çalışıo...
ama yetmio maalesef..
hala düğünün borçlarını ödüoruz..
ne kayınpederim nede kaynım bize zerre yardımcı olmuorlar..
düğünümüzde dahil herşeyi kendimiz yaptık...
kısmetse yakın biz zamanda evimizi ayırmak için kolları sıvadık...
beyaz eşyalarımızı belli önemli şeyleri aldık..
ve şuan eşimde bende harıl harıl borç ödüoruz..
aldıgım maaşımı hiç harcamadan borca yatırıorum..
durumum böle yani...

gel gelelim geçen akşam yaşadıgım olaya..
kayınvalidem ısrarlı bi şekilde bulaşık makinası istediğini söledi..
işte herkesin evinde varmışta bi kendisinde yokmuş..
her gittiği evde atıolarmış makinaya hallediolarmış bi kendisinde yokmuş falan..
hoş bulaşıklarıda akşam eve geldğimde ben yıkıorum..
tüm gün evde yalnız kaldıgı içinde bulaşık çıkmıo..
kayınpederim tamam alırız dedi..
ama eşimede siz halledin ben ödeyemem dio..
ki kendisi hem emekli maaşı alıo hemde çalışıo düşünün yani...
kaynım desen ne kazandıgı parayı görürüz ne kendini...
nese odamıza geçtik ve bu konuyu açtım..
kim ödücek dedi..
eşim aynen''sen ödücen ben ödücem dedi''
çok sinirlendim tabi..
nası öderiz dedim yaaa..
bizim daha kendi borçlarımız duruo dedim.
eğer ödersen senle fena bozuşuruz bilesin dedim..
ama eşim ödemekte ısrarlı..
deli oluorum kızlarrr.
beni hiç dinlemio..
elimizde olmaya olamya bide bulaşık makinası çıktı başıma..
ve eşimin tahammül edemediğim aptallığı..
gerçekten napıcamı bilmiorum..
asla ailesine laf söyletmio..
dün bile annesi yüzünden tartıştık.
annesi sebebsiz yere bana surat yapıo.
bi anda hiç konuşmuo yüzüme bile bakmıo...
dün yine böle yaptı..
eşimin bağırsaklarındaki bi problemden dolayı ona aktardan aldıgım bi kürü yedirmek zorundayım her akşam...
yemesi için odaya çağırdm ve annesinin neden bana surat yaptıgını sordum.
çok sinirli bi şekilde bana
takma yaparsa yapsın falan dio bana ..
ama takılmıcak gibi diil..
bende çok sinirliyim ama bende o öle surat yapınca çok sinirleniorum tahammül edemiorum, üstelik durduk yere yapıo dedimm..
oda çok sinirlendi ve elimdeki kavanozu iterek.
yeter istemiorum bu şeyi dedi..
bende kavanozu pencereden aşağı attım.
yani ben o hasta die bin bir türlü yollardan çözüm arıorum..
ama o annesine laf ettim die bana kötü davranıo..
ne halin varsa gör dedim artık...
böle yani kızalr halim ahvalim...

Son düzenleme:
ya şimdi sen benim yazdıklarıma çok kızacaksın ama ben objektif bakıyorum inan
kimse siz evlenirken size yardım etmek zorunda değil ki, tamam aileler yardım etse güzel olurda, etmeyincede hesap sorulmaz bence
birincisi neden eşya bile almadan evlendiniz, yangından mal kaçırır gibi, size yardım etcek kimse yoktu madem neden düğün yaptınız, nikahta olabilirdi
ayrıca hem kaynananın evinde oturuyorsunuz hem bi bulaşık makinesi almak istemiyorsun, bi bulaşık makinesinin lafının olmaması lazım
sana surat asmasının sebebi oğluyla konuştuklarını duyması olabilir, duvardan duvara rahat duyulur yani konuşulanlar
ayrıca neden kaynananın hemşiresi olma gibi bi misyonu yüklendin ki madem yüklendin neden şikayet ediyorsun, yani sanırım kaynanan çok yaşlı değil, kendi kürünü kendi yapabilirdi

Son düzenleme:
Aile efradının haberi var mı sizin ayrı eve çıkma hazırlıklarından?
Varsa..Oraya yapacağınız masrafı kendi evinize de yapabilirsiniz..
Giderayak size birşeyler aldırma çabalarındalar mı yoksa?
Şayet haberleri yoksa..Kalabalığız, makine yıkasın bulaşıkları ,diye düşünüyor olabilir valideniz..
Ya da eşin çok ısrar ediyorsa alırız öderiz diye..
Geçin ortaya konuşun..Atıyorum.. alınsa bile 2 taksitini ödeyebiliriz, kalan kısmı siz ödeyin deyin..

ya şimdi sen benim yazdıklarıma çok kızacaksın ama ben objektif bakıyorum inan
kimse siz evlenirken size yardım etmek zorunda değil ki, tamam aileler yardım etse güzel olursa, etmeyincede hesap sorulmaz bence
birincisi neden eşya bile almadan evlendiniz, yangından mal kaçırır gibi, size yardım etcek kimse yoktu madem neden düğün yaptınız, nikahta olabilirdi
ayrıca hem kaynananın evinde oturuyorsunuz bi bulaşık makinesinin lafının olmaması lazım
sana surat asmasının sebebi oğluyla konuştuklarını duyması olabilir, duvardan duvara rahat duyulur yani konuşulanlar
ayrıca neden kaynananın hemşiresi olma gibi bi misyonu yüklendin ki madem yüklendin neden şikayet ediyorsun, yani sanırım kaynanan çok yaşlı değil, kendi kürünü kendi yapabilirdi

birincisi ben o kürü kaynanama diil eşime yediriorum...
çnk o unutuo ve ben hatırlatıorum..
ikincisi ben beraber oturmayı kabul ettim ama 1.5-2 sene sonra ayırıcas evimiz dedi evimiz eşim..
zaten o konuda bi sıkıntı yok...

Aile efradının haberi var mı sizin ayrı eve çıkma hazırlıklarından?
Varsa..Oraya yapacağınız masrafı kendi evinize de yapabilirsiniz..
Giderayak size birşeyler aldırma çabalarındalar mı yoksa?
Şayet haberleri yoksa..Kalabalığız, makine yıkasın bulaşıkları ,diye düşünüyor olabilir valideniz..
Ya da eşin çok ısrar ediyorsa alırız öderiz diye..
Geçin ortaya konuşun..Atıyorum.. alınsa bile 2 taksitini ödeyebiliriz, kalan kısmı siz ödeyin deyin..

eşim haberleri var eşya aldıımızdan dio ama bence yok...

kür kısmını yanlış anlamışım pardon ama yine de hem kendi isteğinle eşinin bakımı üstlenmen hemde şikayet etmen yine garip bence, şikayet edeceksen hiç ilgilenmemelisin o da yetişkin adam sonuçta, kendi yapabilir

Son düzenleme:
bu makina olayını eşime açtgmda eşim biz bi aileyiz ödemek zorundayız falan dio..
ama babası çift maaş ala ala ödemio..
kaynım kazandıgını kendi yiyo..
ve herşeyi eşim ödüo.
ve buna ragmen kalkıp biz bi aileyiz demiomu deli oluorum...

Canım.. makine ne kadarsa ortak ödensin, 5 maaştan bir makine ödenemezse
Diyecek şey yok..Ortak ödeme teklif et..

Simdi söyle söyleyim:

Kaynanan size Kizim, Oglum benimde bir bulasik makinem olsun, biraz siz koyun birazda biz koyalim ortaklasa alalim birtane, hem gelinin isine yarar hem benim deseydi, ne olacak arkadasim yardimci olun 3 de koysaniz 2 de koysaniz önemli olan herkesin katkida bulunmasidir derdim.:delphin:

Lakin böyle laf sokusturarak, yani burda kaliyorsunuz yapacaksiniz gibi emirvaki bir sekilde oluyorsa, ve hickimsenin eli cebine girmiyor birtek size yükleniliyorsa yerden göyle kadar haklisin canim.

Esine laf geciremiyorsan kaynanani al karsina.....ve aynen durumu izah et.....yardimci olabiliriz Anne ama hepsini ödeyemeyiz, durmumuz böyle böyle....hem kaynimda katkida bulunabilir, neticede bu evde oda yasiyor, isine gelirse artik:kahve:

Bana da kızacaksın belki ama ben de chess e katılıyorum.
Sanki evlilik kaçıyormuş gibi kendi ayaklarınızın üstünde duramadan evlenmeye kalkıyorsuuz, üstüne ayranı yok içmeye diye başlayan atasözünde olduğu gibi nikah yapmak yerine düğün yapıyorsunuz. Ve eşimin ailesi bize yardım etmedi diyorsunuz...
Evet yardım etseler iyi olur ama etmiyorlarsa da kendileri bilir, etmiyormar diye imseyi suçlayamazsınız. Ayrıca evlerini açmışlar size, sizi bir de kira borcundan kurtarmışlar.
2 senedir eşinin ailesinin evinde yaşıyorsunuz. Düşün bakalım, 2 senede toplam kaç lira kira öderdin...
Bir bulaşık makinesi istemiş kadın, ne var alıverseniz... Ödeyemem diyorlarsa ödeyemiyorlardır....
En fazla 1 yada 2 ay engeller sizi ayrı eve çıkmanız için.... ' senedir aynı evde yşadığınıza göre 2 ay önce 2 ay sonra çok da farketmez bence... TAtsızlığa gerekyok...
Ayrıca eşin çok da üstüne gelmemiş, sen yatakodasına çekip ilacı bahane ederek annesini eşine şikayet etmişsin, annen bana surat yapıyor diye... Takma surat yaparsa yapsın demiş, ama sen üstüne gitmişsin... Belki de ilacı bahane edip annesini şikayet etmene kızıp istemiyorum ilaç falan demiş. ılacı pencereden atan sensin... Ben kocanda hata suç, ailesine laf söyletmeme senin lafını dinlememe falan gibi bir hata göremedim...
Sen sadece bu bulaşık makinesi olayına bozulmuşsun, bu yüzden borca girip arı eve çıkma durumunuzun 1-2 ay erteleneceğini düşündüğün için agresif davranıyorsun, be herşeye alınganlık yapıyorsun...

Simdi söyle söyleyim:

Kaynanan size Kizim, Oglum benimde bir bulasik makinem olsun, biraz siz koyun birazda biz koyalim ortaklasa alalim birtane, hem gelinin isine yarar hem benim deseydi, ne olacak arkadasim yardimci olun 3 de koysaniz 2 de koysaniz önemli olan herkesin katkida bulunmasidir derdim.:delphin:

Lakin böyle laf sokusturarak, yani burda kaliyorsunuz yapacaksiniz gibi emirvaki bir sekilde oluyorsa, ve hickimsenin eli cebine girmiyor birtek size yükleniliyorsa yerden göyle kadar haklisin canim.

Esine laf geciremiyorsan kaynanani al karsina.....ve aynen durumu izah et.....yardimci olabiliriz Anne ama hepsini ödeyemeyiz, durmumuz böyle böyle....hem kaynimda katkida bulunabilir, neticede bu evde oda yasiyor, isine gelirse artik:kahve:

evet güzel bi dille istemedi..
odanın ortsına geçti..
elini beline koydu aynen bu tavı riçinde parmagını sallaya sallaya istiorum ben dedi..

Bana da kızacaksın belki ama ben de chess e katılıyorum.
Sanki evlilik kaçıyormuş gibi kendi ayaklarınızın üstünde duramadan evlenmeye kalkıyorsuuz, üstüne ayranı yok içmeye diye başlayan atasözünde olduğu gibi nikah yapmak yerine düğün yapıyorsunuz. Ve eşimin ailesi bize yardım etmedi diyorsunuz...
Evet yardım etseler iyi olur ama etmiyorlarsa da kendileri bilir, etmiyormar diye imseyi suçlayamazsınız. Ayrıca evlerini açmışlar size, sizi bir de kira borcundan kurtarmışlar.
2 senedir eşinin ailesinin evinde yaşıyorsunuz. Düşün bakalım, 2 senede toplam kaç lira kira öderdin...
Bir bulaşık makinesi istemiş kadın, ne var alıverseniz... Ödeyemem diyorlarsa ödeyemiyorlardır....
En fazla 1 yada 2 ay engeller sizi ayrı eve çıkmanız için.... ' senedir aynı evde yşadığınıza göre 2 ay önce 2 ay sonra çok da farketmez bence... TAtsızlığa gerekyok...
Ayrıca eşin çok da üstüne gelmemiş, sen yatakodasına çekip ilacı bahane ederek annesini eşine şikayet etmişsin, annen bana surat yapıyor diye... Takma surat yaparsa yapsın demiş, ama sen üstüne gitmişsin... Belki de ilacı bahane edip annesini şikayet etmene kızıp istemiyorum ilaç falan demiş. İlacı pencereden atan sensin... Ben kocanda hata suç, ailesine laf söyletmeme senin lafını dinlememe falan gibi bir hata göremedim...
Sen sadece bu bulaşık makinesi olayına bozulmuşsun, bu yüzden borca girip arı eve çıkma durumunuzun 1-2 ay erteleneceğini düşündüğün için agresif davranıyorsun, be herşeye alınganlık yapıyorsun...

ben bu maddi sıkıntılardan dolayı 2 sene nişanlı kaldım eşimle...
ve baktık olmuo bi şekilde düğünü yaptık..
kayınpederim 2 maaşla ben almıorum dio ve eşim ben öderim dio ve bende buna kızıorum sende beni haksız görüosun ölemi..

evet güzel bi dille istemedi..
odanın ortsına geçti..
elini beline koydu aynen bu tavı riçinde parmagını sallaya sallaya istiorum ben dedi..

Anliyorum arkadasim....Istemek vardir birde Istemek vardir.
Yapacagin varsada yapmak gelmiyor icinden.

Halbuki ne olur güzel bir dil ile rica etseydi....tatli dil yilani bile deliginden cikarar diye dememisler bosu bosuna....bazi insanlar malesef böyle yaparak istedigmi elde ederim diye düsünüyor halbuki güzellikle söylese belkide sen "Bosver Anne sizin katkida bulunmaniza gerek yok, hediyem olsun sana" diyeceksin.

Bosver, bu yüzden esinle ile cakisma canim, neticede oda Ailesinin yaninda kalmanin ezikligni yasiyor belkide....mecbur hissediyor kendini...

Ama yinede kaynananla konus derim, ortak ödeylim, kaynim siz biz hepimiz birlik olup alalim, ödemesi daha kolay olur Anne de...

ya canım, bu hayatı yaşayan sensin biz seni haklı görsek nolur görmesek nolur, evet çok haklısın desek ne kazandırmış oluruz ki sana, ama insan geleceği ile ilgili adım atarken olasılık hesapları da yapmalı, bu yaşadıklarımda benim payım ne demeli
farklı bakış açılarını görmek değil mi amaç
umarım bundan sonra daha mutlu olursun

Son düzenleme:
bişeyleri uzun vadede düşünüp ona göre evlenmekte yarar var....bazı şeylerin noluca baştan az çok bellidir zaten..

doğru mu anladım bilemiyorum ama ev tutmadan neden beyaz eşya aldınız ki? madem bu kadar sıkıntınız var, beyaz eşya taksidi ödemek yerine bir ev tutardınız, ufak ufak alırdınız eşyalarınızı.
birde k.validenizin isteme tarzı kendi terbiyesizliği afedersiniz. evet şimdi söyleyeceğim çok zor birşey belki ama o şekilde sizden isterken "aman anne canın sağolsun bir makinanın lafı mı olur" deseydiniz kendi utanırdı. arkadaşın dediği gibi 2 senedir kira ödemiyorsunuz ona sayardınız. huzur kaçırmaya değmez...

ben bu maddi sıkıntılardan dolayı 2 sene nişanlı kaldım eşimle...
ve baktık olmuo bi şekilde düğünü yaptık..
kayınpederim 2 maaşla ben almıorum dio ve eşim ben öderim dio ve bende buna kızıorum sende beni haksız görüosun ölemi..

Canım, benim seni haklı yada haksız görmem hçbişeyi değiştirmez...
Kayın validen, eşi 2 maaş alırken ve evde yaşayan bir oğlu da çalışırken bulaşık makinesinin masrafını tümüyle sana yüklemeye kalkışıyorsa haksızdır tabii ki, ama bu haksızlık evlenirken bize yardım etmediler hala borç ödüyoruz demeni gerektirmez...
Koca koca insanlarız, evlenmeyi biliyorsak, evlenmenin getirdiği maddi ve manevi sorumlulukları da bierek evlenmeliyiz.
Maddi sıkıntılardan dolayı 2 yıl nişanlı kaldıysanız o zaman 1 yıl daha nişanlı kalacaktınız, düğün yerine nikah yapacaktınız. Ya da o kadar nerken nişanlanmayıp, nişanı erteleyecektiniz...
Evliliğin getireceği masraflar için nişanlanmadan önce birikim yapacaktınız...

Hiçkimse hatasız değildir, hiçkimse de herşeyde haklı değildir...
Bazı şeyleri bilerek göze alarak evlenmişsin, bence şimdi birbulaşık makinesnin lafını yapmaya değmez....

canım dügünü çıragan da falan mı yaptınız da bu dügün borcu 2 kişi çalışmasına ragmen bıtmedı..ustelık ne esya almıssınız ne bırsey..sadce dugun borcu..bıtmemesı ımkansız..

Alışmış kudurmuştan beterdir...Ne yaparsan yap aynı evde yaşandığı sürece bu olaylar daha çok yaşanır gün gelir mutfakta yiyecek birşey olmaz sendede para ama sen alacaksın diye bakılır 2 ekmek almazlar alıştırmış senin eşin....

Back
X