anne babanın kesinlikle çocuğunu evlendirmek zorunda olduğunu düşünmüyorum. ha tabi evlendirmesi gerekir ama böyle bir şeyi mecbur tutamazsınız. benim de eşim 5 sene gecesini gündüzüne kattı çalıştı ve ev eşyasından-gelinliğe kadar herşeyi kendisi yaptı. "aile mecbur" gözüyle bakacaksanız olaya o halde evlenmek için onların maddi durumunun elverişli olduğu zamanı beklemeniz gerkiyor.
diğer taraftan aynı evi paylaştığınza göre 2 ekmek almışsınız yahut buzdolabında biten birşeyi yenilemişsiniz size dokunmamalı. sonuçta tek kuruş vermeden o evde oturuyorsunuz ve herşeyi k.validenizden bekleyemezsiniz. böyle yaptığınız zaman kimse sizi sömürmüş olmaz ki...
bu arada "eşe para yedirmek" nasıl oluyor??
Dogru....ama nasilki Anne Baba buna mecbur degilse, evlatda ve elin kizida buna mecbur degildir canim.
Aile kendini evladi icin mecbur hissetmiyorsa, o zaman o evladanda mecburiyet gibi birseyler beklememeli.
O zaman benim gözümde haksiz duruma düser.....
Konumuzdaki cift hata yapmis olabilir, biraz daha bekleyip calisip kendi evlerini kurana kadar evlenmeye bekleyebilirlerdi, ama durum bunu gerektirmis, beraber oturmaya karar vermisler, kader kismet diyelim.:hulya:
Ben hic sanmiyorumki o evde tek kurus ceplerinden cikmadan yasadiklarini, mutlaka onlarinda katkilari vardir, olacakda tabi, bir ekmegin bir alisversin lafini edecek kadarda aciz degillerdir lakin orda yasiyorlar diyede her harcamaya ammennah demek zorundada degiller!

Hem neden hep bir kisiye yüklenilir anlamiyorum, el birlik yapilmali hersey, bekar kayinda buna dahil edilmeli, neticede oda o evde yasiyor ve calisiyor.
Gelin yemesin ben yiyim zihniyetinde olan cok Kaynana var malesef, o yüzden bekar ogullarina degil evli olanlar ceker bunu ceremesini.