benim problemim eşimin ailesiyle olan kültürel farklılıklarımız..
Son derece modern bir ailede, geniş ve rahat bir şekilde büyüdüm, iyi bir eğitim aldım ve ayrı bir şehirde tek başıma çalışıp, kendi ayaklarım üzerinde durup kendi paramı kazanıp kendi hayatımı yaşarken,1 yıl öncesinde severek ve isteyerek evlendim ve çok ama çok mutluyum..yalnız eşimin ailesi son derece geri görüşlü düşünüyor, anne babayla aynı evde yaşanmalı, herşeyiyle ilgilenmeli vs..gelini hizmetçi gibi gören bir zihniyete sahipler..çok farklı ve algılayamadığım, adetleri var(anne babanın yanında çocuk sevilmez, eşine ismiyle yanlarında hitap edilmez gibi..), (gerçi eşim bana bunların hiçbirini yansıtmamakta çok güzel bir evlilik yaşamaktayız..)lakin, kayınvalidem ve kayınpederim, görümcelerim eltilerim vs..biraraya geldiğimizde sürekli imalar, sataşmalar olmakta..elleri ayakları tutuyor, çok sağlıklılar allaha şükür..beraber aynı evde kalmadığımız, bambaşka hayat yaşamamız, eve gelip evde hergün yemeklerini yapıp, evlerini temizlemeler vs..tabiki bunların hiçbiri problem olmayacak detaylar olabilir tabi, ama bunu hizmetçiyim,gelinim, mecburum gözüyle bana yansıttıklarından, içim onlara hiçbir şey yapmayı kaldırmıyor ve beni nasıl bir hayat bekliyor, nasıl yani, kendimi böyle bir hayatın içine yakıştıramıyorumun cevaplarını bulamıyorum...çok tersiz ve çok ama çok ayrıyım-ayrıyız bu aileyle..(kültür, fikir, giyim, ev hayatı, eğitim vs..)
evlerimizi ayrı tuttuk, evliliğimizin düzeni bozulmasın diye çaba sarfettiğimizden daha az görüşüyoruz..
yalnız Allah katında bu kadar günahkar gibi algılanmak, anne babalarına bakmıyorlar gibi bir durumla karşı karşıyamıyım cevabını bulmak beni hasta ediyor ve çok yıpratıyor, günah işlemekten ödü kopan ben, nolduda böyle bir dünyanın içine girdim ve banbaşka bir kültürün içinde olup günahmı işliyorum diyerek kendi psikolojimi mahvediyorum..
oysa ben 30 yıldır hep böyle yaşadım, ailelerden bağımsız olabilmek için kendi başıma dimdik hayatta durdum, hayatımı gönlümce yaşamaya çalıştım..son derece mülayim, kimseyi kırmamaya çalışan, kimse üzülmesin isteyen biriyim, şimdiyse severek evlendim, eşimle aynı görüşlerdeyiz ama kendi hayatımın yönetimi hakimiyeti benim ellerimdeyken, hayat tarzım sebebiyle başkalarını üzüyormuyum???son derece saygılı yaklaşıyorum onlara..ama onların hayatı çok farklı, beniki çok farklı..benim onların istediği boyunduruğa girmemem onlarıda yıpranıyor olabilir pek tabi..ama..amaa...
mevzuyu tam derinlemesine anlatamamılş olsamda benimle aynı durumda olanların, fikirleri olanların cevabını bekliyorum..
sizinle dertleşmek istedim..
teşekkürler..