Eimin ailesiyle kltr farkllmz var!!!

bencee sen fazla yüz göz olma eşin konuşsun seninle eşi olasın diye evlendiğini, hizmetçi olarak evlenmediğini anlatsın onlara
tabiiki elden ayaktan düşünce ihtiyaçları olunca yanında olacaksınız ama daha şimdiden böle şeylerle sizi bunaltmalarına gerek te yok ..sevgilerimle

seninle aynı grüşlere sahibim desem aynı şeylerı yaşıyorum desem inanırmısın bezelyeli tavukçbenım eşim şimdi askerde gelmesıne 3 ay kaldı ve benı zorla evet zorla yanı üstü kapalı tehditlerle köye el öpmeye götürmeye çalışıyo hemde taaa şırnaktan.allahım ya zaten sinir hastasıyım istemiyorum ben ya onlarla görüşmek ama görüşmezsemde yuvam çok kötü olcak .arada kaldım ya kocamıda çok seviyorum ama köye ailesının yanına gidince herkes yüzüme gülüyo arkamı dönünce dedıkodumu yapıyo ya nebiçim insanlar bunlar ya ben bunları hakedecek neyaptım,delircem arkadşlar valla yaa bifikri olan varmı köye gitmem konusunda...
şimdiden sağolun okumanız bıle yeter..

slm benim de eşimin ailesiyle aramda kültür farkı var ama ben takmıyorum. Çünkü çevremde gördüğüm kadarıyla kültür lü insanlar da gelinlerine karışabiliyor çok modern aileler de gelin üzerinde baskı kurmaya çalışıyor eşin senin le aynı düşünüyorsa problem yok bence boşuna bu konuyu açmışsın bence

ne münasebet canim ? olurmu hic öyle sey?????
ya ben anlayamiyorum,ne demek yaa evin temizligi hallolmali, hergün gelijip gidilmeli??
ay ben deli oluyorum böyle seyleri okuyunca, arkadasim valla allah sabir versin sana
ne bicim insanlar bunlar, ben cok sasirdim.
Bence sen bastan tavrini koy, ne düsünürlerse düsünsünler. Hem ozaman senden beklemezler bir daha böyle absürd seyler...

canim cocuk ailesine bakmakla yukumludur, gelin degil. eger esin istiyorsa gitsin baksin temizliklerini yapsin. es olarak sen yapmak zorunda degilsin.

neler hissettiğinizi anlıyorum.
kendinizi üzmeyin bence. eşiniz sizi ve ailesini biliyor, istemediğiniz şeylere zorlamıyor anladığım kadarıyla.
dinen ailesine hizmet zorunluluğunuz yok, bu tamamen size kalmış, ister yaparsınız, ister yapmazsınız.
benzer beklentiler emin olun birçok ailede var. bu durumda ben o ailenin kendi kızlarına bakarım. ailenin kızları, bu şekilde yetişmiş ve davranıyorlarsa beklentilerini az çok anlamaya çalışırım. ama genelde bu ailelerin kızları, kendi bekledikleri şekilde, eşlerinin ailesine davranmıyor. en azından benim denk geldiklerim.

benim denk geldiklerim de öle. görümceler preeeeenseeess oturuyolar yerlerinde, anca gelin hizmet etsin. yaranılmaz yahu uğraşmayın. kendi eviniz bitti de diğer evi temizliceksiniz pffff. benim anam kendi evini, kaynanasının hem kışlığını hem yazlığını temizledi bir başcağızına kaynanası para içinde yüzerken. seneler sora annem yamulunca bi temizlikçi kadın yardıma geldi o da yarım yamalak. yaranılmaaazz uğraşmayın. kendinizi de ezik hissetmeyin, bunu hissettirmek için yapıolar. inadına dik durun umursamayın.

canım boşver ya,
ne kadar uğraşsan da ne kadar temizlik vs yapsan da yine de yaranamazsın.
çünkü anlattığın kadarıyla aradaki kültür farkı nedeniyle onlar seni bir türlü benimseyememiş.
ama eşinle anlaşmanız, birbirinize destek olması herşeyden önemli. eğer eşin evlenene kadar farklı evlendikten sonra da değişip ailem ne derse o olacak diyen biri olsaydı o zaman işin çok zordu. ama eşin sana destekmiş bak bu çok iyi. ailesi ne derse desin boşver.
temizlik yapılması illa şartsa ve kendileri yapamıyorsa tutun bir tane temizlikçi, parasını da siz verin. işlerim vardı, kusura bakmayın. bu şekilde halletmek daha uygun olur diye düşündüm dersin. saygısızlık da yapma kesinlikle, tartışmaya da girme. zamanla alışıp, bir şekilde seni böyle kabul edecekler. yani herkes onlar gibi olamaz.

Allah bilir tabi ama çok sık gitmemen günah değildir heradle.çünkü sık sık gidincede belki tartışma çıkacak kalp kıracaksın kalbin kırılacak .aralıklı gidip saygıyı korumak daha mantıklı bence.

Zamanında ex-kayınvalideme ayda bir düzenli gelecek bir yardımcı tutmak istemiştim de "ne gerek var 2 tane gelinim var ya" demişti kaydirigubbakcemile3 üstelik kendisi büyükşehirde yetişmiş, tam bir batı kültürü almış bir insandır.

Demem o ki doğulu-batılı-güneyli-kuzeyli fark etmiyor. Bu biraz dayatmayla da ilgili. Yani Gelin sıfatına yapıştırılmış, yaftalanmış özellikler bunlar. Hizmet etmeli, yardım etmeli, kayınvalideye-babaya bakmalı vs. vs. Bunu bekleyen binlerce aile var. Bugün gidin en medeni, en açık görüşlü, fikirli, en modern görüntülü bir kayınvalidenin kapısını çalın gelin olarak, evi temizlemeye geldim deyin, eğer ki içinden de olsa bundan memnun olmazsa ben de hayatta hiçbir şey bilmiyorum.

Dolayısıyla çok kasmamak lazım. Siz, sizden beklediklerini yaptığınıza ve yettiğinize inandığınız noktada başka beklentilere de girdiklerini göreceksiniz. Sonu yoktur bunun yani, rahat olun bence, bu kadar detay düşüncelerde kaybolmayın. Verebildiğiniz kadarını verin sadece, onların istediği kadarını değil.

seni çok iyi anlıyorum canım çünkü bende aynı şeyleri yaşadım ve hala yaşıyorum.ancak ben senin kadar olumsuz bakmadım çünkü eşimin desteği bana büyük güç verdi,eşim çerkez. tüm örf ve adetlerine sonuna kadar bağlı bir sülalesi var.aile demiyorum sülaleee.ve bu sülaledeki tek türk gelin benim.evlendikten sonra öğrendimki beni hiç istememişler sadece eşim istediği için karşı çıkmamışlar.dilleri bile farklı ilk 3 sene resmen hiçbirşey anlamadan yaşadım aralarında.kendi acırdım resmen.Allah a şükür 1 senedir farklı şehirlere taşındık ve rahatladım.aynı senin dediğin gibi sadece dedikodu etsinler meseleleri büyüte büyüte milletin hayat hikayelerini anlatsınlar.
sıkma canını eşin yanında olduktan sonra herşey zamanla yoluna girecektir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…