Eimizin Akrabalaryla likilerimiz...

sayemde evimizi ayirdik,yoksa adamdan ayrilacaktim.kizima 4 aylik hamileyim,ev dolu insan,bulasiklari yikadim geldimki oturma odasina koltuklar dolu ve ben ayakta dikiliyorum,büyük görümce dediki baba biraz kayda silada otursun deyine,gelin ayakta durur,kapinin kenarinda otursun dedi.hic unutamiyorum.bak sinirlerim bosaldi yine.onlarin yüzünden hizmet edecegim diye son üc ayimi hastanede gecirdim.erken dogum olabilir diye.

Çok sevdiğim bi laf vardır kıslar, hiç de dilimden düşürmem :roflol:
"En iyi kaynana, ölmüş kaynanadır....." hahahaaa
:roflol::roflol:

Gelin Kaynana
gelin kaynana karşı karşıya oturmuşlar

kaynana ;

- gelin sen daha yenisin birbirimizin huyunu suyunu oturup konuşarak anlayalım demiş.

gelinde ;

- tabi anne konuşalım demiş.

kaynana başlamış anlatmaya.
- aman kızım benim üç halim vardır dikkat et. saçıma gül takmışsam;neşeli olurum. her yola gelirim. kulağımın arkasına gül takmışsam havamda olmam. çok ısrarcı olma.eğer ki yakama gül takmışsam sakın etrafımda dolaşma çok sinirli olurum. gelin kaynana lafını bitirince başlamış lafa;

gelinde ;

- anne benim halim malim yoktur. bacak bacak üstüne atarım,
sigaramı yakarım,sen gülü nerene takarsan tak ben keyfime bakarım.

:lepi:

Iyidir ama tabiiki sinir oluyorsun yeri geldiğinde ama boşveriyorum takmıyorum

yeni hamileyim mide kanaması geçiriyorum,kayınvalidem buda benim kaderim deyip deyip sızlanıyo.bizim zamanımızda doktormu vardı, ben bilmem kaçtane çocuğu tarlada doğurdum diye başuvumda söyleniyo,ne ona cevap verecek takatim vardı nede yanımda bir yakınım.
yeni evliyim,evlerine gelin gitmişim,mutfak kapısı kilitli,yemek yok,olduğumuz yerde dışarıda yemekte yaygın değil,50 km ötedeki ablamların çiftlik evinde alıyoruz soluğu,birgün böyle geçiyor birgün ekmek arası bişeylerle.
inanmayacaksınız belki ama iki üç yıldır biraz yüzümüze bakılır oldu,biraz bişeyler sahibi olduktan sonra kadın zengin çocuğunu daha az zengin olandan daha çok seviyor.gerçek bu.
evime ilk gelişi,girerken aynen şunları söylüyor,3 gelinim var 3 de ne gördüyse benim kapımda gördü,yani bu merhaba demek .oysa gayet varlıklı bir ailenin kızıyım.
daha neler neler var.önce allah sonra annem,kardeşim benimle oldu,ayakta yıkılmadan kalabildim.

Kızlar konumuz buraya taşınmış yorumlarını tek tek okudum .Allah bizlere kolaylık versin..
Başlığı göremeyen arkadaşlar için tekrar edeyim KAYINVALİDEMİZİN UNUTAMADIĞIMIZ LAFLARI ..
-
Annem yeni evlendikleri aylara rastgelen bir bayram günü giyinmiş süslenmiş aklanmış paklanmış babamı da almış doğru kayınvalidesine,yani babannemlere.Öpmüşler ellerine bayramlaşmışlar bir güzel annem gelene gidene hizmet etmiş güleryüz göstermiş derken akşam olmuş orada kalmışlar artık.İkinci günü annem sabahtan kalkmış babama demiş hadi canım kahvaltımızı yapalım annemlere gidelim geç olmadan -anneannemler de şehir dışında ama arası çok az- Babam da demiş ki dur bakalım soralım büyüklerimize.Neyse inmişler aşağı kahvaltı yapmışlar falan annem demiş ki izniniz olursa benim aileme de gidelim dedem patlamış gürlemiş otur oturduğun yerde -annem gözleridolarak anlatır hep- ne işin varmış senin orda.Ne demek ne işin var ya ailesi yani.Babannem de atıılmışbu yaşımla gelene gidene ben mi hizmet vericem? Annem çok ağlamış hayır demiş ben aileme gidicem ellerini öpücem özür dilerim.Babama demiş ki geliyor musun babam da dedemlere bakmış yok demiş gidemeyiz.Annem çıkmış gitmiş babam da arkasından koşmuş ama çok darılmış annem normalde babam anneme hastadır bir dediğini iki etmez ama ailesini yanında demek ki ruh değiştiriyor bu adamlar.

Ben çok cadı bir kaynana olucam ve bütün gelinlerin hıncını alıcamlülülülülülü
:roflol:
diye düşünürsem olmaz dimi..Belki de bütün kayınvalideler kendi kayınvalidelerinden gördüklerini gösteriyor gelinlere bu bir kısır döngü

ya heralde burda kaynanasını seven bir kişi benim öldü diye değil ama gerçekten çok iyi biriydi allah nur içinde yatırsın inş gecede rüyamda gördüm sarıldım ağlaştık

Aslında siyahsutcum senin konun çok orjinal bi konuydu...
"Ailemizin akrabalarıyla ilişkilerimiz" konusuyla birleştirilmesi hiç hoş olmamış. İkisi çok farklı şeyler çünkü...
Bazen o kadar orjinal konular açılıyor ki, başka konularla birleştirilince orjinalliğini kaybediyor malesef.

:roflol: :teytey: sırnaşık şey

görümcem boşanıyordu eşinin ailesiyle çok sorunlu benim kayınvalide de sürekli ben oğlum beğendiyse kötü de olsa ses etmem bunlar ne böyle diyip duruyor yanımda başkaları da var sanırım üçüncüden sonra dayanamadım aman anne dedim alıyorlar güzel, akıllı, kariyerli,ailesi düzgün kızları ondan sonra da aman dediğimize gelmedi diye kötü kötü diyip duruyorlar alsalardı o zaman oğullarına ensesine vur lokmasını al ezik bişi ona istediklerini yaptırsalardı bi daha ağzını açıp o lafı edemedi yanımda :)
bi de bana çok nazar değer nazarlığım cam ortadan ikiye ayrıldı onu anlatıyorum eşim de var bi de yabancı biri var yanımızda kayınvalidem aman neyin var da nazar değiyor demesin mi ben de gencim güzelim onun için herkesi üzüyorum dedim bişi diyemedi aslında bilmem anne mesela sen ve kızın niye kıskanıyorsunuz ben de anlamıyorum demek vardı ya terbiyeme dua etsin
her seferinde cevabını veriyorum allahtan da yüreğim soğuyor yoksa kanser ederdi benimki beni

Değil mi ama.İlişkiler çok genel ve dipsiz bir mefhuma giriyor.Ben sadece unutamadığımız ve içimize işleyen cümleleri paylaşalım istedim.Bu başlık çok fazla dikkatimi çekmiyor açıkcası.Çok genel.
Editör arkadaşa bildireyim inşallah eski yerine taşır.şakkıdı

Ah kaynana kaynana
kül ol sen yana yana
haberın losun senın
komam bunu yanına

kutluyorum cnm senı delikafadulden :roflol:

benim kayınvalidem kötü değildir de bazen saçmalıyo. geçen gün bana çok vicdan azabı çekiyorum . oğluma çok dırdır ettim benden kurtulsun diyemi erken evlendi acaba dedi :) ne diyeceğimi şaşırdım. sanki biz oğluyla görücü usulü evlenmişizde oğlu aman kurtulayımda kim olursa olsun evleneyim demiş gibi :)gülsemmi ağlasammı şaşırdım

10 yıllık evliyim ilk yıllar beni ciddiye almadılar. hep çocukmuşum gibi baktılar. şimdi ben onları ciddiye almıyorum. böyle daha mutlu oldum. nedense şimdi onlar beni ciddiye almaya başladılar.ama geçmiş olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…