Eimizin Akrabalaryla likilerimiz...

ben kaynanamı aramayı pek akıl etmem, nişanlım genelde haftada bikaç kez annemi arar... ayrı şehirlerdeyiz, kaynanam pek aramaz da.. işte nişanlım aramışsa annemi o gün ben de onun annesini aramayı akıl ederim.. ama kendi annemi hergun ararım

Benim kayınvalidem de oğullarımı hiçbir kadınla paylaşamam dedi benim yanımda.ben de kendisine bakınca hemen lafı değiştirdi, eşlerinden başka dedi:1shok: ilginç yaa .İster istemez bir ön yargı oluşturdu bende...benneyaptımki

Ayy aynı buna benzer bir olay da ben yaşadım.Beraber yıkayalım dedi.Ben de tamam sen yıka ben durulayım dedim.Tamam peki dedi sinirle.2şey yıkadı gitti içerde oturdu.Ne kadar moralim bozuldu anlatamam.Ağlayacaktım nerdeyse.Daha ya nişanlıydık yada yeni evliydik tam hatırlamıyorum.Birde uzakta çok sık gitmiyoruz insan yardım eder, daha misafir sayılırdım orda...:çok üzgünüm:

------------------------------------------------------

Son düzenleme:
Henüz nisanliyiz, nikahimiz Allah nasip ederse haftaya olacak, ama Allah'a binlerce kez sükürler olsun ki nisanlimin akrabalariyla cok iyi anlasiyorum yillardir, iki eltim var kardes gibiyiz cok seviyorum onlari özellikle kücük eltim benimle yasit tam kafadengim, kayinlarimda aynen öyle cok iyiler bana karsi. Birtanede kücük görümcem var beni öz ablasi gibi seviyor bitanem ya :) Kaynanam, kayinpederim ikiside cok seker cok iyiler, annemlede cok iyi anlasiyorlar kendi akrabalarimla keza öyle. Tabi bide su var biz uzaktayiz yurtdisinda onlar Türkiyede, ama her izine gittigimizde aile gibi karsilaniyoruz yabanci gibi degil yani. Allah hepsinden binlerce kez razi olsun :asigim:

Esimin ailesiyle aram cok iyidir.Akrabalarininda bir kötülügünü
görmedim.Ama mesafe cok iyidir.Hicbirisiyle cok samimi olmam.
Cünkü samimi olunca eminimki degerim düser.Arada bir hal hatir sormak yetiyor.

samimi olmican , mesafe koyacaksin, degmezler cunku, ne de olsa onlarin uzerin kuma geldik ya , kardeslerini ellerinden almis gibi olduk, onlara gore tabiki

Son düzenleme:
Bende yeni evliyim şu an ayrı şehirdeyiz ama eşim ailesini getirmek istiyor daha önceden istiyordum 1 yıl ayrı kalalım sonra gelsinler zaten çalışıyorum yardımcı olur çocuk olursa bakar diyordum ama şimdi değişti düşüncelerim kayınvalide iş yapmak zor geliyor 5 kızı 4 oğlu var şimdiye kadar işini yapan ya kızı olmuş elinin altında ya gelini anladımki bana yardımcı olamaz bende zaten yoruluyorum işte birde eve gidince onlara hizmet etmek düşüncesi çok kasıyor beni eşimi nasıl ikna edeceğimm? önerilerinizi bekliyorum:)
tecrübeli bayanlar

2. annem çokk seviyorum onu ..oda beni =)her zaman yanımda eşimi hiç arada bırakmamaya çalışıyoruz hiç bir sorunumuz olmuyor ama küçük birsey oldugunda bile bunu kendi aramızda çözüyoruz ..ewlerimiz çok yakın degil ama haftada 3 mutlaka giderim onla oturmaktan konusmaktan hayat nasihatlerini dinlemekten tecrübelerinden faydalanmak en büyük zevkim ..allah nazarlardan korusun canım eşimin annesi başımın tacı

bana içten ve samimi yaklaşan herkes başımın tacıdır...
eşimin ailesi kendi ailem hiç farketmez...
yeterki samimiyetine inanıyım.

Esimin ailesi tam bi cekirdek ailesi.
Bitane kayinbabam, kayinvalidem, kaynim ve eltim var basakda yok ama bunlar yetiyor.
Hele eltim seytanin ta kendisi ortaligi karistirmayi sever kiskanclindan catlamak üzere.
Eltimle kaynim herseyi iyi bilirer. Eltim suanda karni burnunda hamile, ama yinede sigara icemseinden geriye kalmaz eside hihi güler bebege bisey olmaz diye.
Ama benim 10 aylik oglumu emzirmi abartili bulur eltim olucak hanim anlamadim ben bunu?
Kayinvalidem herseye karismayi sever, ama karistirtan yok :CüvCüv:
Kayinbabamin agzi var dili yok
Simdilik iyi geciniyoruz

Bizim de aileler uzakta. Yeni evli çiftler birbirine sımsıkı bağlanana kadar ve evlilik oturana kadar ailelerin uzak olması kesinlikle çok daha iyi. İyi kötü herşeyin üstesinden sadece 2 kişi gelmek bazen insanı çok bağlıyor. Hem de daha özgür oluyor çiftler. Uzak olduğumuz halde görümceyle aram açık :) Yakın olsak ne olurdu acaba...

merhabalar
bende nişanlıyım .başımda bır eltı var kı sormayın.kaynanam.kayınpeder.kaynım ve görümcem (11 yaşında ) onlar dünya tatlısı. ama 1 yıldır evli olan kaynımın eşi yani eltım soğuk nevale.ne kadar sıcak davransamda olmuyor.
2. ci konu da kaynana evinde oturma olayı.. krizden dolayı geçici süre geçme düşüncesi var ama ?? bilmıyorum. en çok eltim eve çok gelip gidiyor bundan istemiyorum...

ne dersiniz ????

aynen katılıyorum görüşüne canım
yeni evliyken her iki taraftanda biraz uzak olmak en iyisi.
maalesef büyükler genç çiftlere karışıyolar ve bu karışma ilk yıllarda büyük yanlış anlaşılmalara ve tadsızlıklara sebep olabiliyo ama birkaç sene sonra evlilikler biraz daha oturuyo ve dış etkenlerden pek etkilenmiyo
eğer ayrı bir şehirde yaşama imkanı yoksada mutlaka başka bir sokakta ayrı bir ev olmalı
yani her iki tarafada biraz uzak oturmalıa.s

sana çok zor olur.bak daha ben beraber oturupta huzurlu olanı görmedim:1no2:
helede yeni evli bir çift mutlaka kendi evinde oturmalı.a.sher yönden daha rahat olursun
kaldıki bak eltini şimdiden sevmemişsin o da kaynanasının evine gelip gidecek senin evin olmadığı için bişeyde diyemezsin o insana tahammül etmek zorunda kalırsın
ama kendi evin olsa araya mesafe koyarsın eltinle sık görüşmezsin olur biter

Ben de hep bundan çekinirim,
sonunda evlenıcem adamın kızkardesı ablası abısı kardesı her neyse var bır takım cekırdek aılesı,
annesı babası, hadı kayınpeder genelde gelını tutar, gelını tutmayan kayınpeder en kötusudur bunu bilirim.
kayınvalıdeler genelde gelını sever sonra da yermeye baslarlar ne de olsa ogullarını paylasıcaklar,
onu yapma bunu yapma kız sana ıyı davransın vs, hızmetcı alıyor boyuta ulastıranlar dahı var,
eltı sorunlarını bu sıtede gordum bu sorunlar da kabus gıbıymıs, görumce kadar kötu,
görumcenın yası buyugu makbuldur bılıyorum kardesını cocugu gıbı benımser karısına da kız kardesı gözuyle bakar dıye bılıyorum,
her sey bı yana kayınvalıdeye annemıze davrandıgımız gıbı kötu veıyı davranamıcagımnız bı gercek ya yanlızca ıyı ve sınırlı davranıcaz ya da ona benzer, cunku anneye her turlu kötu davranısı yapabılıyorken kaynanaya oyle davranamayız bu gercek o yuzden mesafelı olunmalı dıye dusunuyorum. cok da zor...........

ne kadar terbiyesiz bir adammiş silacim ya
bende eşimin ailesiyle oturuyorum
ilk başlarda eşim işsiz olduğu için birlikte oturma karari aldik
şimdi ise ben ayrilmiyorum
zaten kayinpederim ve bir kayinvalidem var evde
ikiside melek gibiler çocuklarindan ayirmazlar
ben en az 10 a kadar zibarir uyurum zar zor kalkarim
eşim kalkmaz bazen yataktan k.validem beni geri yollar
git yat sende kocişinle kalkinca kahvaltinizi edersiniz diye
nişanliyken de derdim hep benim kayinvalidem bir melek:asigim:

ben 9 aylık evliyim arkadaslar.kendi aileme çok uzağım eşimin ailesine yakın oturuyoruz.kayınvalidemin ve kayın pederimin ağzı var dili yok derlerya aynısı.ben onların ilk gelinleriyim :) allah nazarlardan korusun çok ii anlaşıyorum.beni kızlarından hiç ayırmıyorlar.görümcemlede çok ii anlaşıyorum .valla sanki kendi ailem gibiler.ben çalışan birisi oldugum için kayınvalidemlere gitiğimizde hafta sonları bana iş yaptırmak bile istemiyorlar.yanı okadar iyiler allah bozmasın diyorum.ben evlenirken böyle bir aileyle karşılasacagımı sanmıyordu.illa eşimin annesi kayınvalideliğini gösteriri diyordum ama umduğum gibi olmadı.iyikide olmadı çünkü ben kaldıramazdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…