Selam kızlar,
Bizde kayınvaldemlerle altlı üstlü oturuyorduk ve çok zorluklar çektim maalesef. Aslında kötü niyetli değiller ama nedense kendilerinde bazı hakları gördüler, evime ben yokken girme vs, haftasonları sabahın köründe gelme, her misafir geldiğinde çağırma, bana gelen misafir olunca hemen gelmesi ve misafir gidene kadar oturması.
Bir yere giderken günaydın bile demedim "nereye gidiyorsun" demesi, dönüşümü görmezse, kaçta geldin demesi, bize sormadan plan yapması v.s.
Daha neler neler, çok derinlere girmek istemiyorum..
Fikirlerini, zevklerini bana empoze etmek istiyordu ama izin vermedim.
Tabii eşimle bu nedenle önceleri çok tartıştık, ben çıldırma noktasına gelmiştim, anlamadı eşim ve daha çok üzüldüm. Sonraları beni anladı ama o kadar iyi kalpli ki sesini çıkartmıyordu. Sonra ben sesimi çıkarttım ve sonunda taşındık.
Yakın olmanın tabii ki faydaları var ama benim tavsiyem, mecbur, muhtaç olmadıktan sonra herkes mesafesini korusun. Böyle olacağını bilseydim, 2 yıl geç, uzak bir yerde evlendirdim. Hem mesafe olunca daha kiymetli oluyorsun, herkes birbirinin değerini anlıyor ve ilişkiler daha sıcak oluyor. Dib dibe olunca ne eşinle özelin kalıyor, nede birşey. Kendi annemde olsa, evlendiktan sonra dibinde oturmaktan yana değilim. Kimseyi üzüp kırmak istemiyorsun ama hep idare eden sen olunca, yıpranan sana oluyor. Ben kendi annemden biliyorum.
Saygıda kusur etmemeli, ama mutlaka mesafeyi korumalı...