Eimizin Akrabalaryla likilerimiz...

sabah akşam günde 2 kere konuşuruz ve gün içinde kayınpederimle msnden ayrıca yazışırız:) memnunum halimden..

yaa kızlar yazdıklarınızı okurken düşündümde fisfisfis ben hiç aramıyorum sayılır:çok üzgünüm: onlar beni arar daha çok "nasılsın" diye,aramız iyi hiç sorunumuz olmadı.İşyerinde sürekli tlf la konuşmaktan bıktığım için belki de bilmiyorum kafamçokkarıştı.Eşimin de hiç huyu değildir aramak ama çocuğumuz sık sık gider ziyaretlerine, biz en son bayramda gitmiştik dur ben bu hafta sonu bi gideyim ayy utandım valla:a015:

bizim ailelerimiz de uzakta.eşimin görevi nedeniyle pek ailesiyle veya benim ailemle konuşamıyor.ailesini ve ailemi aynı zamanda arar,onlar da öyle.annemlerle bazen ailesinden çok konuşur.ben de eşimi ailesini sık aramam sağolsun o her gün,eşim yokken günde iki kere arar. ( şikayet etmiyorum ama sürekli konuşacak şey bulamıyorum,kapı çalıyor veya başka bir şey söyleyip atlatıyorum. :))

haftada 1 gün perşemde yada cuma günleri gidiyoruz oturmaya .Onun harici eşim bazen iş yerınden bazen evden arar bendende selam söler .Onun harici gittiğimizde aramıyosun sormuyosun der telefonu bi ihtiyac halınde kullanıyorum gerisi gereksiz geliy yüzden hiç aramam .oturmaya gittiğimde bile konuscak konu bulamazken telde sessizce durmak boş.:)
annemle msn den gorusuruz babamı haftada 2 -3 kez arar hatırını sorarım esşimde haftada 1 kez görüşür.

ayda bir falan konuşuyorum heralde ben
eşimde haftada bir konuşur zaten kayınvalidemlerle
yurtdışında oldukları için

esim her aksam arar bende selam söylerim önemli bir sey varsa söylerim onun dısında hal hatır sormak icin cok nadir ararım zaten aramama fırsat kalmaz esim coktan aramıstır bir saatlik mesafede evleri baska ilcedeler her haftada gideriz ama artık gına geldi bana

evleneli 15 ay oldu ve eşimin ailesiyle daha hiç tanışmadım,ne onlar beni bilir sima olarak nede ben onları..tanışmakda istemiyorum..eşimde istemiyo zaten..ne kadar açık olursa aramız,biz evimizde o kadar huzurlu oluruz diyo..geçenlerde eşimin annesi beni aradı..tabi hakaret etmek için..ama beni eski gelinleri gibi,saf,tepesine vur,ağzından ekmeğini al,alttan alır,yaşı ufak sesi çıkmaz biri sandı mutlaka:jeyyar: ilk kez sesini duydum..numaray bilmiyorum tabi..açar açmaz kimsin sen diye bağırdı..sen kimi aradın teyze dedim..ben ....in annesiyim dedi..iyi bende karısıyım,buyrun dedim..nerde x dedi..dışarda dedim..başladı saymaya..ama beni tanımıyo tabi..aradığına arıycağna pişman oldudelikafadulden artık tık yok ..bunu istiyomuş demekki..:sm_cool:

Selam kızlar,

Bizde kayınvaldemlerle altlı üstlü oturuyorduk ve çok zorluklar çektim maalesef. Aslında kötü niyetli değiller ama nedense kendilerinde bazı hakları gördüler, evime ben yokken girme vs, haftasonları sabahın köründe gelme, her misafir geldiğinde çağırma, bana gelen misafir olunca hemen gelmesi ve misafir gidene kadar oturması.
Bir yere giderken günaydın bile demedim "nereye gidiyorsun" demesi, dönüşümü görmezse, kaçta geldin demesi, bize sormadan plan yapması v.s.
Daha neler neler, çok derinlere girmek istemiyorum..

Fikirlerini, zevklerini bana empoze etmek istiyordu ama izin vermedim.
Tabii eşimle bu nedenle önceleri çok tartıştık, ben çıldırma noktasına gelmiştim, anlamadı eşim ve daha çok üzüldüm. Sonraları beni anladı ama o kadar iyi kalpli ki sesini çıkartmıyordu. Sonra ben sesimi çıkarttım ve sonunda taşındık.

Yakın olmanın tabii ki faydaları var ama benim tavsiyem, mecbur, muhtaç olmadıktan sonra herkes mesafesini korusun. Böyle olacağını bilseydim, 2 yıl geç, uzak bir yerde evlendirdim. Hem mesafe olunca daha kiymetli oluyorsun, herkes birbirinin değerini anlıyor ve ilişkiler daha sıcak oluyor. Dib dibe olunca ne eşinle özelin kalıyor, nede birşey. Kendi annemde olsa, evlendiktan sonra dibinde oturmaktan yana değilim. Kimseyi üzüp kırmak istemiyorsun ama hep idare eden sen olunca, yıpranan sana oluyor. Ben kendi annemden biliyorum.
Saygıda kusur etmemeli, ama mutlaka mesafeyi korumalı...

selam kızlar be kayınvaldemi çooook seviyorum görüşmediğimiz ve konuşmadığımız zamanlar. eşim ailesine kaşı tavrını koydu ama kimin umrunda ben de bu yüzden sadece gerekli loduğunda görüşüyorum kayıvaldem benim için sadece eşimin anesi söylediği sözleri yaptıklarını unutamıyorum ve benden biraz güleyüz görse arsızlığa vardırıyor işi son derece soğuk ve sınırlıyım, en sonda bayramda biz gidemediğimiz için görümcemle geldi bir hafta kaldı canıma okudu. dikkat de oğlum başkasını bulup seni bırakmasın dedi. cevap vermedim ama vakti gelince eşime söyledim. evimizdeki tek sıkıntı kayınvaldem onu da ne ben nede eşim takmıyoruz yokmuş gibi davanmak çok rahatlatıcı herkese tavsiye ederim

Geçen günlerde arkadaşlar muhabbet ederken konu konuyu açtı ve yine sohbetlerimizin vazgeçilmezi olan kayınvalidelerimize geldi sıra:dance: Bu konuları konuşmaktan haz etmesem de katılmış bulundumgamyoncuiremsu Bir arkadaş şöyle başladı 'Hiç unutmam bir gün.....' Bu cümleden sonra sırayla hepimiz kayınvalidemizin unutamadığımız laflarını söylemeye başladık kimi üzüldük kimi neşelendik kimi kez şaşırdıkkafamçokkarıştı Meğer ne kadar yüreğimiz kabarmış ne kadar da doluymuşuz bu konuda..kaydirigubbakcemile3
Nişanlı olduğumuz vakitlerdi alışverişe çıkmıştık hep beraber adet bu ya:roflol: Ben de sırf prosedure uymak ve gönüllerini almak için beraberdim.Tek tek gezmeye başladık her defasında sordu kayınvalidem bu nasıl kızım beğendim mi ben de hep sen beğendiysen ben de beğendim diyordum :1rolleyes: (politikalülülülülülü) Sonuçta maksat suyuna gitmek sevindirmek..Sonra tam alıcak oluyorduk k.validem diyordu ki aa bunlar Nevsehirde daha uygun oraya gel ben sana neler neler alırım-tatlicadiarzu- koca Ankarada ala ala iki çift ayakkabıyla kazak aldık beraberdelikafadulden Ben gerçi her zaman alıyorum her istediğimi de çok komiğime gitmişti
.Bir de bana demişti ki evlenmeden önce Bak kızım oğlumun çoraplarını pijamalarını ne iyi yıka emi ütüsü ne gıcır gıcır olsun aslanımın konuşsun :1shok: Dumur olmuştum ne bilim içime işledi sanki ben elimde çitilicem tek tek:roflol: hala derim eşime çoparlarından pijamandan memnun musun kociiciiiim:roflol:
Ben doğduğumda ufacik tepecik kurbağa gibi birşeymişim annem de Scarlet Johansan gibi hatundu o zaman hemşireler ay bu kız kime çekmiş ne kadar da çirkin annesi lokum gibi babasına mı çekti acaba demişler halamla babannem de hemen atlamış aa olur mu babamız annemizden güzeldir ama-tatlicadiarzu- Annem dumur olmuş hala anlatır unutmaz güleriz..
Sizin de kayınvalidelerinizin unutmadığınız sözleri hareketleri mutlaka vardır..Paylaşalım mı :dance:

Son düzenleme:
tabii bütün kayınvalidelerin oğlu kıymetlidir Benim kayınvalidem ilk zamanlar sürekli seni annen kadir gecesi doğurmuş derdi fazla ayrıntılara takılmadan gülüp geçicen ee bizde kayınvalide olucaz

Gerçektende unuttum sandığımız şeyler öyle yer edermiş ki ,hemen pat diye aklımıza geliveriyor.
'' Hiç unutmam birgün ; biz severek evlendiğimiz için hep kayınvalidem benim davranışımı,eşime olan saygımı beğendiğini dile getitirdi.Bize leylayla mecnun gibi derdi.
Beş yıl sonra falan başka konularda konuşuyoruz ,hiç alakası yok.Biraz hoşuna gitmeyen bir yere gitti konuşmanın ucu.Kayınvalidem iki elini beline dayadı ,karşıma geçti ,hırsla ''oğlum senin için ölüyor ''demesin mi.Öyle şaşırdım ki,ne diyeceğimi bilemedim.
Düşünsenize içine oturmuş ya....Olmadık bir zamanda pat diye kusuyor....
Asıl şaşırma nedenim ,eşim asla aşkını ,sevgisini bir başka sının yanında gösteren biri değildi.
Aynı odada oturuyorsak annesi yada babası varsa mutlaka yanımdan kalkar ,başka yere otururdu.
Böylede saygı (hoş çok canım sıklırdı,böyle saygı olur mu) gösterirken sen kalk böyle söyle....
Bu kayınvalideler var ya anlaşılması güç insanlar ...

Aman kizim ben oglan cok sinirlidir, cok kiskanctir, helede yemek konusunda cok secicidir, sakin olaki sakin etsiz yemekler yapmayasin (sanki yemek yapmasini biliyordumda) heleki taze fasülyeyi kesinlikle önüne koymayasin....hayatta yememez, sofrayi terk eder ha..

Ben tabi:1shok:CADIARZU

Bir sene sonra izine gittigmizde taze fasülye pisirmis Kaynanam tabi oglunada özel bir yemek yapmis, esim bana gülüm su taze fasülyeden biraz dök ya karnim ac demezmi??

Bu seferde Kaynanam böyle:1shokldu.....Oglum hani sen yemezdin diye sordugunda, Anne vallaha Gül öyle güzel yapiyorki bu yemegi onun sayesinde sevdim....cokacimcoook

Kaynanamin surat ifadesi söyleydi diyebilirim...:1closedeyes:benneyaptımki:uhm:

Ay ne gülmüstüm yaaa:roflol:

oofff inanki saymak istemiyorum sinirlerim okadar bozuluyor yaniÇok üzgünüm çoook
aklıma bile getirmek istemiyorum artık

benimde bir gün gebelik testi yaptırmıştım.çıkmadı bişey o üzüntüm yetmemiş gibi kaynanam buda oğlumun şansı demeisnmi yıkıldım iyice.bide ben bebk tedavisi görüyorum bana evlenmeden önce annen seni doktora götürseydi böyle olmazdı dedi.aklıma geldikçe ağlayasım geliyor.ama artık diyemiyor çünkü şimdi görümceminde olmuyor..

Benim de 6 aylık hamile olduğum zamanlardı. Eşimi bi gün, nahoş bi siteye girmek üzereyken yakaladım. Hiç adeti değildir normalde, sevmez de... Ama o gün şeytan mı dürttü nedir...
(Not: Eşim o günden sonra bilgisayara bir mt. bile yaklaşmaz oldu. :roflol:)

Evde kavga çıkardım.. Alt katta görümcem oturduğundan kavgayı duydu. Laf gide gide kayınvalideme kadar gitmiş.

Kayınvalidem demesin mi: Ne var kızım bunda, biz de oturup babanla beraber izliyoz... :bbo: ( Bu arada her sene umreye giderler.) :roflol:
İnsan. oğlunu savunacam diye ne hallere düşüyo bak....
:roflol:

oo çok var benim kaynanam biraz saf laf olsun diye olur olmaz konuşur. şimdi hatırlarsam sinirlenirim

ama eşimin sevdiği yemeği yapınca 1 tabak bir porsiyon yani indirir eşim yesin sadece laelaelaelaelae benim fasulyem güzel olur ben ıspanağı güzel yaparım diye birde laf sokar sırnaşık şey

ayy çokayıp etmiş kayınvaliden yaa pess yaniii

valla benim kaynanamınn söylediğii herşey çok ağır ağzından çıkanı pek kulağı duymaz
namusuma bile laf etmiştii sevmediğini benim yuvamıı bozmak istediğini biliyorum ama sırf ayırmak için bilee benim namusuma iftira atmıştı
ama en çokk ağlatansa ölen bebeklerimin arkasındann
demekkii sen günahkarsınn hakettinki allah seni cezalandırıyor demesii
ben onunn evladına gözüm gibi bakarken o benim evlatlarıma bunu diyorr
hep allahıma bırakıyorummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…