Eimizin Akrabalaryla likilerimiz...

mrb arkadaşlar
benim derdim aslında kayınvalidemin bizi yani ailemi ve beni saymamasından ileri geliyor.
kadın hep istiyo ki biz onlara gidelim nişanımız oldu evimize çıkıp gelmediler bile nişanlım geliyor her cumartesi pazar, geçen hafta amcamlara gittik kayınvalidem annesi ve kayınvalidemin kardeşi kocası falan (bu arada kayınpederim evde var mı yok mu belli değildir nişana bile zorla gelmiş.) neyse kızlar akşam hepimiz oturuyoruz hoş beş falan neyse gidiyolardı artık annecim bizede buyrun gelin dedi hiç ses seda vermedi kayınvalidem ben elini öperken anneni babanıda al gel bi akşam dedi bana, sonra annecim tekrar söledi bizede buyrun gelin diye biz gelemeyiz siz gelin dedi yaaa bu 2 oluyo daha öncede böle yaptılar niye böle yapıyolar sizce kızlaarrrr yaaa benm canım ailem genede sen ara kızım aranıza soğukluk girmesin diyolar ama benm canım bu duruma çok sıkılıyor yaaa biz kız tarafıyız yani onların bize gelmeleri gerekmez mi düğünü konuşmak için bile kayınvalidem bizi çağırıyo onlara.lmaz:

eşimin ailesinden hiç kimseyle bi sorunum yok, hepsini çok severim.
4 dene görümcem var hepsinini birbirinden çok severim. kayın validemle kayınpederim de çok şeker insanlar. allahıma şükürler olsun ki sorunum yok.

canım nişanlısın sen yinede aranı bozma en güzel günün zehir olmasın. ailen anlayışlıymış sansına evlendikten sonra ne tepki vereceksen ver ama düğünün zehir olmasın insanın içinden hiç çıkmıyor.

doğru sölüyosunuz annem ve babam gerçekten bitanedir anlayışlılar.
ben galiba herkesi kendi ailem gibi sanıyorum, bir başka aileyi kabullenmek hop diye hayatımıza sokmak zor geldi galiba ben herkesi kendimle karıştırıyorum ama çok da üzülüyorum sanki ailemi saymıyorlar gibi geliyor sayılıdır bizim evimize geldikleri biz onlara ççıkıp çıkıp gidiyoruz durmadan görümcelerime kaynıma bile çıkıp gittik ama onlra bize zar zor galiyorlar. mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

canım ben katılmıyorum düğünden önce iyi olup sonra kötü olmak çözüm değil valla benim eltimin annesi hazırlık döneminde sürekli kendisini çağıran kayınvalideme biz kız tarafıyız önce sizin gelmeniz gerekir dedi paşa paşa gitmek szorunda kaldılar düğün konuşmaya

saymıyorlarsa saydırın ama ailen yapsın siz alttan aldıkça tepenize çıkarlar

aynende öle oluyo zaten canım yaa kayınvalidemi çözemiyorum zaten ilk başta... dün akşam nişanlımla tartışmamıza neden oldu. biz daha yeni nişanlandık ve sözlüyken falan kayınvalidemi severdim her cuma arardım hafta ortaları falan arardım hep, nişandan sonra 1 2 durum oldu ve soğudum şimdi hiç içimden aramak gelmio allahta biliyo ya aramıyorum artık sadece cumaları ararsam arıyorum aramazsam da tıpış tıpış o arıyo dün akşam nişanlıma diyomuş ki " artık aramıyo neden aramıyo geçen cuma da ben aradım kandilde de aramadı ben aradım demiş (halbuki geçen cuma konuştuğumuzda söyledim: anne aradım telefonun meşguldü diye) nişanlımda beni arada bırakıyosun niye aramıyosun bıktım arada kalmaktan diye bana çıkıştı napıcam kızlar nolur bi yardım edin bu konuda nasıl bir yol izleyebilirim diceksiniz ki baştan alıştırmasaydın ama baştan böle değildi şimdi ne zaman bir araya gelsek anneciğim bizede gelin dese biz gelemeyiz siz gelin diyo sinir oluyorum o tavırlarına lmaz:lmaz:lmaz:lmaz:

nasıl davranılır ki artık ya ben eskiden hep derdim kayınvalideler niye sevilmez ki onların doğurduğu oğlanlara aşık olunuyorda kayınvalidelerde sevilir derdim ama yok sevimsiz hale getiren ta kendileriymiş bazı kayınvalideler hak ediyormuş doğrusu. hep mi suç onlarda derseniz galiba evet suç onlarda karşı tarafı saymayıp kendileini halt sanıyorlarsa suç onlarda bende ana evladıyım niye nişanlıma herşeyi sölüyo ki. demek ki evlendiğimde herşeyi dökcek nişanlıma en ufak lafı bile sölücek. bende nişanlıma eskiden işi bilmiyodum (o zaman işe yeni girmiştim) işim olmuyodu arıyodum şimdi işim oluyo müsait olduğumda ararım bunu neden problem yapıyosun kii dedim mafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

Son düzenleme:
benim nişanlımın anne ve babasıyla aramız çok iyi.hele kayınpederim dünya tatlıı bi adam, kızım der başka bişey demezler kayınvalidemle birlikte.2 tane bekar kaynım var yaşlarımız yakın o yüzden arkadaş gibiyizdir bi tanede görümcem var kiiii henüz 10 yaşında :) yengecim yengecim diye üstümden düşmüyor :) çok şanslıyım sanırım çünkü o büyüyene kadar çok zaman var daha.dayılar yengeler teyzeler gerçekten çok candan insanlar ve her zaman dertleşebildiğimiz ve başından beri manevi desteklerini hiç esirgemediler.Allah herkese nasip etsin inşallah..

bizimkiler düğünden önce iyiydi sonra cadılaştılar gerçi o zaman da aynıydı da insanın gözü görmüyo yeter ki sorun olmasın diye susuyosun bütün laflarını hakaretlerini yersen nduyarsızlıklarını umursamazsan, hamileyken dahi kapımı açmazken laf sokmaya gelişini saymazsam, çalışırken işten gittiğimizde yemek yok deyip yemek sakladığını önemsemezsem, hava karlı diye onlara gittiğimizde burda kalan alışveriş yapsın kelimesine karşı şok geçirmediysem benimki de iyi sayılıropuyorumnanaktan ama ne olursa olsun oğulları arada kalıyor o yüzden hiç dırdır etmem hep Allaha havele ediyorum hakkımı helal etmiyorum. maddi yönden zararlarını da saymıyorum bile bence maneviyat daha çok zarar veriyor. ve o kadar cimriliklerine bencillklerine rağmen ghiç sıkıntıdan kurtulmadılar hep dertliler

milyonlarca evli çift var kaçının kayınvalidesiyle arası iyi.
keşke iyi olsa ama illaki iyi olacak diye birşey yok.
siz birbirinizi seviyorsanız eşiniz olacak kişinin de sizi ailesine ezdirmeyeceğinden emin olursanız neden ayrılasınız.
sevgi kolay bulunmuyor karşındaki de bu sevgini hak ediyorsa 3. kişiler yüzünden bitirmeyin

kızlarr benim derdim eltim
sonra görücelerimin davranaışlarıı

eltim aklına esip iyiliği tutarsa görümcelerim beni arayıp sormuyolar
amma eltim aklına esip bunlara düşman kesilince biricik gelinleri oluyorum.

eltimin bana yaptığı terbiyesizlikler bini geçti

çok kızdım çok sinirlendim ama bugünden itibaren tüm ilişkilerimi kesiyorum ki zaten eşimde ailesiyle görüşmeme yasak koydu.

ama yinede düşündükçe deli oluyorum yaaaaaa ne kadar çingene ruhlu bu insanlar

Ne kadar iyi olabilirler ki?
Nişanlıyken gözde gelindim.
Hep onlarla gezer bir dediğini iki etmezdim.
Her gördüğümden kuzenin ve teyzenin laf sokmalarını ses etmezdim.
Ben bi melektim ozamanlar (onlar için)

Evlendik, aptal yerine koymaya çalıştılar.
Laffları dahada arttı.
Çektim restimi.Düzgünce kaç kez konuştuysam anlamadılar.
Tartıştıkta bir defasında.
Saolsun kayınvalidem beni değil kardeşini yeğenini tuttu
dolaylı olarak yalancı ilan etti beni.

Artık gidip gelmiyorum onlara.Onlarda farkında.
Eskiden ayda bir gidiyoduysam haftda 1 görüyoduysam
şimdi daha uzun süre geçiyor.
Bende enayi değilim.
Herkes hakettiğini alır vakti gelince.
Kendi düşen ağlamaz !!

Benim eşimin ailesi çok kalablık değil aman aman teyzeleri amcaları halaları dayıları yok olanlarda uzakta hiç birini tanımıyorum hiçde görmedim ama kardeşleri yetiyo
Fazlasını görmim tanımıyım tanıdıklarım bana yetiyor fazlasına yüreğim dayanmaz..
Ablasını abisini ve annesini sevmiyorum..
Gerikalanınıda binde bir görüyorum canım isterse gidiyorum eltilerime canım istemse işim olmaz
Benim diyaloğum seviyeli ha yabancı bir komşu ha onlar bayramda seyranda anca..

eşimin annesi (üvey), babası, kızkardeşleri (üvey), sülalenin bu 4 üyesi ve bunların doldurduğu birkaç kişi harıç gerisiyle hiçbir sorunumuz yok çok şükür. öz anneannesi, dedesi sanki benimde anneannem,dedem teyzesi deseniz oda öyle halaları hepsinide ayrı ayrı çok severim. kuzenleriylede aramız çok iyi. işte sadece görümcemle yaşıt 2 kuzeni var onlarla aram iyi değil onlarda görümcemin dolduruşuna geliyor :))

arkadaslar inanamiycaksiniz ama yurtdisina gelmeme ragmen evlendigim zaman birde baktimki esimin butun ailesi uc kusak burda inanmadim ,bu durum hic hosuma gitmedi cunku genelde cok ic ice olan bi aile .ve inanin hepsi sIk SIk gorusmelerine ragmen ,ic ice olmalarina ragmen hespinde bi gariplik war , genede hicbirine tam isinamadim cunku cok sicak gozuken fakat yari avrupali yari turk gibiler,islerine geldikleri yerde turkler,yada islerine gelince avrupalilar.hic ,kabile gibiyiz anliycaginiz yani avrupada ,ama ben mesafeliyim onlara zaten esimde yilda bir gorusmek istiyo o yuzden cok rahatim.Ilk baslarda onlara cok farkli geliyodum her yonumle ,ama ben sicak davraninca sasirdilar onlarda ama ictenmiyim bilmiyorum! inanin hic zevk almiyorum ailenin genclerinden bile,avrupada yasayipta bu kadar medeniyetten uzak insan ben gormedim .

Ben de eşim ve kuzenlerinin canım cicim şekerim hayatım... gibi hitaplarına uyuz oluyorum.
Benim de kuzenlerim var. Çocukluğumuz beraber geçti. Buna rağmen böyle konuşmuyoruz. Yaşımızı başımızı aldık ve evliyiz sonuçta, herkesin hareketlerine biraz dikkat etmesi, ölçülü olması gerekiyor bence.

Onun haricinde genel olarak iyi anlaşıyoruz akrabalarıyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…