Eimizin Akrabalaryla likilerimiz...

:sm_cool::sm_cool: 13 yıllık evliyim.çok şükür şimdiye kadar kötü bir sorunumuz olmadı.eşimin akrabaları bana karşı çok iyiler.birbirimizi çok iyi tanıdık.yıllar geçtikçe insan dahada yakınlaşıyor.bir insan karşısındakine nasıl davranırsa o da ister istemez o şekilde karşılık veriyo.tabiki kolay değil.başka bir aileye gitmek.sabır gerektiriyo bi çok şey.alışmakta güçlük çekiyo insan.yıllar geçtikçe dahada oturuyor herşey yerine.ben buna inanıyorum.eşine nasıl saygı duyoyosan akrabalarınada o şekilde saygı duymak gerekir.aralarında kötülerde çıkabilir.her kesin yaşamı farklıdır.durum öyle olunca öyle kişilerle mesafeli olmak gerekir.en doğrusu budur.:içelim:

daha 2 yıldır sevgiliyiz ama bana yapmadıklarını bırakmadılar.karşı apt.da oturuyorlar ama benimle tanışmayı hiç bir zaman kabul etmediler...erkek arkadaşımdan 2 ay büyğüm bunu bile sorun ettiler.bu ilerde evliliğimizi bitirirmiş.........beni görmek bile istemeyen insan geçen gün erkek arkadaşımla msnde kamera açıp konuşurken bağıra bağıra görsün beni diye diye göbek attı garip garip harektler yaptı.sesinin geldiğini bilmio sanırım :) madem kendini bu kadar göstermek istiyo oğlunu neden bu kadar yalvartıp üzdü tanışmadı ...sırf bunlar yüzünden evliliği defalarca düşünüyorum...korkuyorum

sakın kayınvalideyle kalma hayatının hatasını yapmış olursun ve bu da evliliğini etkiler.
Ben kayınvaldemle aynı çatı altında ancak 1 ay kalabildim sonra eşimle evi terk ettik herşeye karışıyordu mesele,yatışımıza,kalkışımıza,nereye gittiğimize,çamaşır yıkamamıza.... Ben onun yüzünden eşimle kaç defa boşanma aşamasına geldim.
Bence eşinle rahat ve huzurlu olman için kayınvaldesiz hayat sürmelisin!!!

1 aylık nişanlıyım nişanlımın babası 6 yaşındayken ölmüş , annesi abisi var....en başta çok tedirgin oldum nasıl alışıcam diye çünkü bizde din farkı da var nişanlım benim dinimi kabul etti hiçbir zorlama yapmadım tabiki,ama ailesi kendi dinine inanıyo tabiki saygım sonsuz ama korktum en başta anlaşamayız diye...ama hiç düşündüğüm gibi olmadı en başta anne diyemiyodum şimdi yeni yeni anne demeye başladım aramız harika nazar değmesin inşallah böyle devam eder....

1 aylık nişanlıyım nişanlımın babası 6 yaşındayken ölmüş , annesi abisi var....en başta çok tedirgin oldum nasıl alışıcam diye çünkü bizde din farkı da var nişanlım benim dinimi kabul etti hiçbir zorlama yapmadım tabiki,ama ailesi kendi dinine inanıyo tabiki saygım sonsuz ama korktum en başta anlaşamayız diye...ama hiç düşündüğüm gibi olmadı en başta anne diyemiyodum şimdi yeni yeni anne demeye başladım aramız harika nazar değmesin inşallah böyle devam eder....:1rolleyes:

ben yeni evliyim eşimin ailesiyle nişanlılık döneminde çok problem yaşadım çok üzüldüm çok ağladım kayınvalidem ve görümcem neler yaptılar neler . yani sorunları neydi tam olarak bilmiyorum ama büyük olasılıkla kıskançlıktı. kayınvalidem evlendikten sonra düzelmiş gibi görünüyor en azından ben öyle sanıyorum iç yüzünü bilemem tabi ama bana bi zararı yok . görümcem evlenmemizi hiç istemedi benden hep nefret etti evledikten sonra da durum değişmedi hala görüşmüyoruz yapan herzaman kendine yapar . ama ben gene de onun için kötülük düşünmüyorum Allah kalbine göre versin .

Benim kayınvalidemde evlendikden sonra bana karşı değişmiş gibi davrandı bir süre ama anladımki resmen oynuyo, beni evlenmeden önce nasıl yönlendirdiyse aynını yapmak için resmen rol yaptı. Ben yalana dolana, kıvırmaya gelemiyorum, haksızlığa gelemiyorum. Bu konuda kimseye taviz vermedim kaynanamada hiiiç veremem kusura bakmasın. Sonunda aramız iyice açıldı. Çokda iyi oldu, bayramda seyranda görüşelim, herkes evinde olsun, sağolsun ama benden uzak dursun delikafadulden

arkadaşım sana gerçekten çok teşekkür ediyorum.. ben bile bir öğretmen olarak duygularımı bu kadar net ifade edemezdim..tam anlamıyla bana tercüman olmuşsun.çok teşekkürler.aslında senin yaptığın sadece dürüstlük..diğerlerininki ise tamamen sahte...yapmacık..

Kesinlikle çok haklısın! eskiden eşim üzülmesin diye onlarla iyi geçinmeye çalışıyordum ne derlerse desinler duymamaya çalışıyordum ama geçen kurban bayramında gene yapacaklarını yaptılar artık dayanamadım ilişkimi kestim. yeter artık dedim ben de insanım beni de ana doğurdu benim de mutlu olmaya hakkım var dedim artık görüşmüyorum eşim biraz üzülüyor ama yapacak başka bir çözüm kalmadı eşim onlar benim ailem deyip herşeylerine katlanıyor ama onlar benim ailem değil ben katlanmak zorunda değilim. ilk evlendiğimizde çok çaba sarfettim emek verirsem bu birlikteliğe belki düzelir diye ama yanıldığımı anladım onlar bu davranışı onlara yaranmak için yaptığımı sanıyorlardı oysa ben annesini annem gibi ablasını abla gibi abisini abi gibi sevmek istedim ama onlar hep bana kötü davrandılar.Onlar benim samimiyetimi ve sevgimi haketmiyorlar.

ben 6 aylık evliyim bence kızlar kimse yapmacık olmasın gecinmenin en büyük yolu bu seviyorsanız belli edin sevmiyosanız yine belli edin ama agır konusarak değil sadece mesafeli durarak. ben kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum hersey zamanla yoluna giriyo eşleriniz baştan nerede nasıl tepki vereceğini bilmiyor onlar bile farkında olmadan üstüne geliyor.belki daha cok yeni diyeceksiniz ama 6 ayda bile cok sey değişti eşim beni ve ailesini artık cok iyi tanıyor. benim kin tutmayacagımı herseyden önce allah korkusundan dolayı onlara iyi davranacagımdan artık cok emin ve herseyi bana bırakıyo bi durum oldugunda anneleriyle sen bilirsin aşkım diyor. çünkü ben zaten ne kadar kızsamda neler olsada asla ne hesap sorabilirim nede kötü davranabilirim sadece mesafe koyarım. ama altı üstlü oturmak cok ama cok zor iyi yönleride var evet ama en basiti bi arkadasıma bile giderken kapılarını tıklıyorum ben suraya gidiyorum diye bu bana cok zor geliyo. ama eşime ve ailesine sorarsanız evde bişiymi oldu sesi cıkmıyo başına bişiymi geldi acaba deyip merak etmeleri.napalım gecim için bazı seylerden fedakarlık yapıyoruz. ama ben öyle bi yapıyorum ki her zaman değil canım isterse tıklıyorum alışmasınlar.allahtan ki ben ikinci gelinim ya ilk gelin olsaydım kaynanamın düşünemiyorum. BENCE SİZ SİZ OLUN ALTLI ÜSTLÜ EVLENMEYİN.İYİ GİBİ GÖRÜNSEDE DISARDAN HİÇ İYİ DEĞİL......

valla bayanlar ağzınızla kuş tutsanız yaranamazsınız kaynanalara bu bir gerçek.kimse insanın annesi gibi olamaz.

nasıl desem
saygım sonsuz ama benden çok samimi yakınlık beklemzler umarım çünkü gösteremiyorum...

esımın aılesıyle de akrabalarıyla da ıyıdır aram
esımın sulalesı cok kalabalık..
hıcbır zaman aramızda sorun olmadı dılerım bundan sonrada olmasın..:Saruboceq:

benim kaynanam aslında iyi biri sadece agresif ve beni sevmiyor nişanlılık dönemlerimizde bile ayrılmamız için eşime çok baskı yaptı bahanesi ise ailemin düzensiz olmasıymış neyse ona rağmen evlendik hiç yardım etmedi şuan 8 aylk hamileyim sorunlu bi hamileliğim var ilk zamanlar düşük şimdi erken doğum riski derken hast kaldığım zmanlarda çok para gidiyo ssk hast yatsın yada evde beklesin olacağı varsa olur diyen bi insan sanki parayı o veriyo yinede hiç saygısızlık yapmadım cvp bile vermedim..
eşimin yanında ise kızım yavrum falan tabi ben anlatıncada eşim bana sorun sende diyor ve hep onlara gitmemizi veya onların bize gelmesini istiyor bende istemeyince sorun oluyor bana akıl verecek varmı?

ben pek eşimin akrabalarıyla haşır neşir olmuyorum.
eşimde götürmez beni bende gidelim demem.
bayramdan bayrama görürüm akrabalrını.
ama kayınvalidemler sık sık gece gündüz demezler gelirler.
sadece onları görürüm o kadar ama onlarlad pek samimiyetim
yoktur daha doğrusu samimi görmüyorum

bence biz kayınvalidemle(olacak inş.) birbirlerinden comak saklayanlardanız.
pek bir efendiyim felan ama kuyruguma bastıgında da nası parlayacagımı gördü kendileri bizzat yakından.
kayınpeder etli sütlü karışmayanlardan.
2kaynım olacak onlarda cocuk zaten.
diğerleriyle kendileride içli dışlı değiller zaten.bayramdan seyrana canımlı cicimli muhabetler.
ama benim bu ilşkileri güzel koruyabilme tavsiyem.ki ben öyle yapacam.fazla yüzgöz olunmaması.
fazla muhabet tez ayrılık getirir bacılarım

altunhan canım ben anlamadım.agresif,seni sevmeyen,cocugun için gelecegi varsa gelir.önemsemeyelim gibi bir tarzla yakşan kişi nasıl iyi olabilir????

akıl veremicem ben henuz bekarım ama sende o tatlı dilini cıkar biraz ama ne demek canım öyle.seni sevmiyomus.bebeği önemsemiyomus.eşinin yanında anne neden böyle dedin sen bugun ya kafama takıldı felan gibi konuya gir.yüzleşme gibi olsun.he baktın kıvırıyor.
sende onun tarzında takıl bence. eşin yokken ver veriştirD
ben olsam eşimin yanında çözerdim durumu

Selam kızlar,

Birbirini gerçekten canı gönülden seven bir gelin yada kaynananın var olduğuna ben inanmıyorum. Kayınvalideler yaşamışlıkları itibariyle kurnaz tipler. Oğullarının yanında kızım kızım kırarlar kendilerini, oğulları yokken ağzının ucuyla konuşurlar. Bu şekilde yaşayan gelinler varsa (ki olmaması mümkün değil) aynı taktiği sizinde yapmanız. Ben yeni evlendiğimde kayınvalidem dul ve yaşlı diye yanına evlendim. 1,5 yıl önce. Nişanlıyken daha anlamıştım zikrini ama pek umursamadım. Çeyizlerin gelince benim eşyalar durur seninkileri kaldırırız konsoluna koyarız, benimkileri kullanırız gibi kendini akıllı sanarak konuşuyordu. Cevap bile vermemiştim. Çeyizler geldi onun eşyalarını akrabalarım tek tek indirdi, benimkiler kondu. Suratının aldığı şekli hala unutamıyorum.kaydirigubbakcemile3 Tabi onlar öyle kaldı. Bizim düğünden sonra 4 ay falan gelmedi yanımıza yazlığında kaldı. (Nasıl olduysa) O yaşadığım 4 ay evliliğimin en gülel günleriymiş meğer. Neyse kaynanam geldi yazlığından artık beraber yaşıcaz. Bende o zamanlar evdeyim, çalışmıyorum. Bu bir surat bir surat, sabahın köründe uyanmış halı siliyor, camları siliyor (yaşta 70 ozaman düşünün artık). Kendi kendine söyleniyor hizmetçi var sanki bu evde diye. Ama gelelide 1gün oldu daha. Tepem attı aldım çantamı dolaşmaya çıktım. Eşimi aradım yolda, çok zoruma gitti pis insan muamelesi yaptı bana bunak şey. Ağladım ağladım. Eve eşim geldi akşam, eltim, kaynım hepsi. Bunun bir güzel canına okudular. Birde bana diyorki benim gelmemimi istemedin sen. Çıldırtıcak beni. Böyle biz 4 ay yaşadık ve birgün eşimin yanında bir kavga ettik kaynanamla size anlatamam. Çok iyiyimdir ama iyi niyetim fazlasıyla suistimal edince dayanamadım. Bir tane daha evi vardı kaynanamın kayınpederimden kalma. Eşime döndüm çıkarıyosun kiracıyı en kısa zamanda taşınıyoruz dedim. Ben çocuğumu sen al götür diye doğurmadım dedi. Ağzıma ne geldiyse söyledim. Bana döndü insan sandım seni dedi. Eşim bir güzel söylendi, o benim karım doğru konuş diye. Sonuç olarak 1yıl beraber oturduk. Şimdi ayrıyız. Evlendiğimzden bu yana çocuk istiyorduk olmuyordu. Ayrı eve çıktık 15gün sonra hamile kalmışım. Stres çok etkili oyüzden. Şimdi haftada bir görüşüyoruz. 11haftalıkta hamileyim zaten. Uykudan gözümü açamıyorum. Hiç çekemem kaynana falan on kere gelmicem şu dünyaya. Herkes yerini ve haddini bilsin. Fazla olmasınlar. Şimdi çok rahatım. Eşimde bende çok mutluyuz. Bebeğimizde olacak Allah kısmet ederse. Kapıyorum kapımı o ne hali varsa görsün. Alırım oğlunu giderim evime...laelaelaelaelae. Kimse kusura bakmasın.:lepi::dance:

aman nebilim işte canım iyi bi tarafını görmeye çalışıyorum ama haklısın iyi bi yönünü bulamıyorum artık tavsiyeni dinlicem canım sağol...

benim esimin cok akrabasi yok annesi 2kizkardes onlarin esleri ve cocuklari 8kisiyi gecmiyorlar gorumcelerim bal kaymaktir eslerinide severim cocuklari kendi yegenlerim gibidir heryil onlara kavusmayi beklerim malum gurbetteyiz onlara sevgimi anlatmaya kelimeler yetmez gorumce degil kizkardesler benim icin ama .................kayinvalidem iste sorun burda 7yil once sivri dili,kocasina eziyetleri yuzunden esi birini bulup onu terketmis (esim ve gorumcelerim bu konuda annelerinede suc buluyor)iste bu yuzden oglunu esi gibi benimsemis nazi kaprisi annelik adi altinda ona yapmis 3yila girecek evliligimiz hala beni kumasi gibi goruyor oglu varken kuzum,canim,bebegim annem bile demez bana bebegim ama esim kapidan ciktimi icine seytan giriyor hele biz kapida esimle cilvelesip ayrildiysak vay vay vay (dilber hala ile yaprak dokumundeki cevriye hanim kivaminda )esim bana cop alsa dellenir cok yakisti kizima der ama esim gittimi ne bu masraf der vs vs oglunun bana birsey almasina katlanamaz ama kendi alir dogumgunumu evlilik yildonumu hatta sevgililer gununu bile es gecmez ama kendi alicak oglu degil gecen anneler gunu ilk anneler gunumdu bana kendi bileziklerini 5ibir yerdesini bozdurmus sallantili pirlanta kupeler almis vallahi esimin aldigi hersey sonuk kaldi o kupelerin yaninda bu dogumgunumdede suprizi varmis iste boyle bir kadin benim kayinvalidem arada binlerce kilometre var bende bu yuzden kalp kirmiyorum hosgoruyorum esimi dogurmus kizimin babaannesi annemin en yakin kankasi idare edicez esim zaten dengeyi saglayan bir adam sorun esime gitmeden iki kadin hallediyoruz aramizda yilda 3 bilemedin 4 defa 1hafta gorusuyoruz kalp kirsak kime ne yarari yinede herseye ragmen onu seviyorum o olmasa kocam olmazdi ..............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…