Eimizin Akrabalaryla likilerimiz...

kayınvalideyle anlaşmak zor değil.kafamızdaki şu tabuyu yıkmak lazım.genelde herkes bu kayınvalide önyargısıyla evleniyo.aslında yanlış sadece karşılıklı anlayış güzelim.işin özü bu.ama yinede beraber oturmayın derim ben.mutluluklar

2 yıl oluyor evleneli esimin ailesi adanada yasıyor benden uzaklar:))
kayınvalidem anlayıslı ama taraf tutar benim hatam oldugunda direk söyler ama diger çoçuklarının hatalarını çok güzel saklar.. kayınvalidemde en sevdigim özellik kan kussada dısarıda kızılcık serbeti içtim diyen bir yapısı var .. aramız iyi sevrim kendisini:)
kayınbabam mübarek yalnıs yaradılıs ürünü gibi tam kaynan tipi bir insan herseye karısır herseyi elestirir ben bundan rahatsız oluyorum ki diger evlatlarıda rahatsız oluyor belkide tüm babalar böyledir ama baba kelimesi bbenim için özeldir ve o özel kelimeyi kusura bakmasın ona kullanamam..yalnıs anlasılma olmasın bu benim geçmisimle alakalı bir sorun...
görümcemmmm ne desem boş ilk baslarda çok kıskandı beni abisi ile iliskileri çok güzelmis ben gelince esim bana yogunlastı buda asırı sorun yarattı
kendisi ile bir konusmamda ben sana asla cocuk emanet etmem ..ögretmen oldu...çünki sen çocuktan da betersin demistim ve içimde tuttugum herseyi kustum
aramız çok iyi ama bazen anlamadan yargılaması yokmuuu beni süründürüyor seviyorum görümcemi..

kaynım sinsilik dalında derece yapmıs bir yaradılısa sahip bunu yeni anladım çok güzel ortalık karıstırıyor kavgaları iyice çogaltıyor onun hakkında önceleri çok iyi düsünüyordum ama düsüncelerim degisti mümkün mertebede uzak durulacak biri ve öylede olmaya çalısıyorum

elti henüz yok:) olsada fark yaratmaz tainci kisiyiz biz anca kırkda yılda bir görürdüm:))

seceresine gelince herkes beni sever yada ben öyle biliyorum memleketlerine gittigimde güzel karsılar sülalesi ama çok arabozucu yapıları var demesemde dedi diye ardımdan konusulur yüzlesme yaptıgımda dut yemis bülbül gibi olurlar:))

benim icin dürüst olmak gerekirse kimse önemli degil esimle aram iyi olsun bu bana yeter ailesi ve akrabaları için agız tadımı bozmak istemiyorum acemilik de çok aptallıklar yaptım ki bana yapılanlarda yenir yutulur degildi

ilk zamanlar epey bi ezildim simdi ise görüsmelerime kısıtlama getirdim​

hiç onlardan bahsetmiyeceğim,çünkü bu saatlerimi alabilir....
yanlız şunu anladım ki, her ne kadar iyi olsanda bir dediğini iki etmesende sonuçta yine el kızısındır dış kapının mandalı yani....
kim ne derse desin,insanın hayatta sadece bi tane anne babası olur....geri kalanda formalite icabı....benneyaptımki

--------------------------------------------------------------------------------

Merhaba, benim yakında 4 aylık olacak bir oğlum var, dünyalar tatlısı...:)) benim sorunum kayınvalidem. Burada yazılanları teker teker okudum, doğum sonrası depresyonda mıyım, çok mu alınganım inanın bilmiyorum. kayınvalidem aşırı titiz, müdahaleci ve kendisini olduğundan fazla göstermeye çalışan bir bayan. 63 yaşında, giyimiyle, hareketleriyle, kendisini 20'li yaşlarda hissediyor, maddi durumu olduğu için de oldukça bakımlı. Eşim ise son derece doğal, olduğu gibi bir kişidir, tam tersi yani. 1 yıllık evliyim ve 3 yıldır birlikteyiz eşimle...beraberliğimizin başından beri beni annesinden kaçırdı, nedenini birtürlü anlayamamıştım hatta çok içerlemiştim, çok nadir gördüm onları derken evlendik, evliliğimize kadar herşey normaldi ama her karşı karşıya geldiğimizde ondan inanılmaz negatif bir elektrik alıyordum, ama bunun üstesinden gelirim diye düşündüm hep... evlendiğimiz gün, doğumumun 2. günü, loğusalığımda kompleks içerisine girdi kendince, sürekli problem ve kapris içerisinde, demiyor ki bu kız yeni doğum yaptı psikolojisi zaten bozuktur diye. Bana yaklaşımları, dünyada bir tek o çocuk büyütmüşcesine öğretide, ailemi küçümsüyor v.s. 1 yıllık evliyim daha ailemi evlerine davet etmediler, güya nazik, güya ince ruhlu...Aslında bana hediyeler alıyor, sürekli gideyim onda kalalım istiyor ama onunla aramızda bir elekrik sorunu var bunu gizliden ikimizde biliyoruz ve aşamıyoruz, bunun mümkün olmadığını biliyorum ama elimde olsa hiç görmek istemiyorum... bugüne kadar aramızda 1 yada 2 kez sorun yaşadık, eşim bana kendin kaşındın diyor, yani onun düşüncesiyle başından beri ben görüşmek istemişim, ben gidip gelmek istemişim gibi, böyle birşey mümkün mü! biz artık evliyiz ve çocuğumuz var nasıl görüşmiycektik? oğlumuz 4 aylık olmasına rağmen onlara gittiğinde sürekli ağlıyor, başka hiçbiryerde ağlamadığı kadar, içimden acaba çocuğada mı negatif elektriğini yansıtıyor demekten de alamıyorum kendimi, çocuklar hissedermiş bunu, çünkü sürekli patlamaya hazır bomba gibi kendisi. Enson 14 gün önce kolunu kırmıştı kız kardeşi oğluyla ona bakmaya geldi ve hepbirlikte IKEA'ya gittik yine çocuk ağlayınca sinirlendi, "kimbilir evde de nasıl ağlatıyorsundur diye" çıkıştı bana ben de tepki gösterip evime döndüm kalmadım onlarda, arkamdan da kız kardeşi tepki gösterip Ankara'ya dödü, ogünden beri ne ben arıyorum nede o.... h.sonu eşimi aramış çocuğu özledim diye.. günlerim ve gecelerim kabusa döndü, acaba nezaman arayacak, tekrar yüz yüze nezaman geleceğiz diye... Allahtan eşim annesini çok iyi tanıyor da rahatım ama en nihayetinde annesi. İstemediğim ve beni rahatsız eden insanları hep hayatımdan çıkarmışımdır bugüne kadar ama kayınvalidem için bu söz konusu değil, artık fobim oldu... herşey onun istediği gibi olsun istiyor, herşeyi o organize etsin istiyor ama eşim de ben de bundan rahatsız olan kişileriz, zaten o yıllarca idare etmiş annesini ve sınırlar koymuş, ben neyapıcam peki?????? tam bir paranoyaya girdim.

nişanlıyım ama hiçbirini sevemiyorum elimde değil bana yabancı geliyorlar evlenince napıcam bilmiyorum. nasıl başlarsa öyle gidermiş. her seferinde bunu aşıcam diyorum onlar 1 adım yaklaştıysa ben 1000 adım gidiyorum yine bi yanlışlarını görüyorum hooooop geriye dönüyoz yine soğuyorum elimde değil.

merhaba 10 senelik evliyim ve eşimin ailesine alışmam 5 sene sürdü
severim gider gelirim ama birlikte yaşamayı istemem çünkü benimde bir düzenim ve aile hayatım var
birlikte olunca ne özel kalıyor ne hayat ne muhabbet
herkes evinde mutlu huzurlu
2 sene öncede eltim oldu aramız çok iyi su sızmıyor
kaynatam melek gibi bi insan
kaynanamıda severim artık birbirimizi daha iyi anlıyoruz ayrıca bana çok güveniyor
görümcelerimlede aram iyi

Son düzenleme:
benim bir değil 2kaynanam var..asıl kaynanam türkiyede ama senede bir de gitsek yetiyo bir sene kabuslu rüyam oluyo..beni resmen istemiyo ve bunu çok açık belli ediyo ve oğluna da gelin bizi istemiyo deyip kendinden soğutmamaya çalışıyo..öyle sinsi oynuyo ki inanın nasıl baş edeceğimi bilmiyorum..bir de kendi yetmez gibi kızkardeşleri ve annesi de bize karışıyo nerdeyse..burda da eşimin halası var o da evimin içindeki yatağımdan yorganımdan perdemin rengine kadar herşeye kendi karar vercek nerdeyse..bize borç para verdi diye yönetmeye çalışıyo ve biraz mesafe koyup gitmesem bozuluyo türkiyeyi arayıp kaynanama burda ne olup ne bitiyo anlatıyo..ve işin kötü yanı eşim çok etkileniyo bunlardan annesinin yalan yanlış çarpıtarak abartarak anlattığı şeylere inanıyo ve evden soğuyo benimle diyaloğa girip beni anlamaya çalışmıyo :çok üzgünüm:

Ahhh be güzelim, işin çok zor(( burada bütün iş eşlere düşüyor ama bazen bunları algılayamıyorlar neyazık ki..

benim eşimin ailesi iyilerdir ne zararlarını gördüm nede faydalarını evlendiğimiz zaman bile yardımları olmadıı bi tane görümcem var oda daha küçük şimdilik sesi çıkmıyoo uzakdalar zaten seneden seneye ya gelirler ya gelmezler kendileriyle gayet resmiyim hayatta cıvımam kayın peder ve kaynanam iyidirler hep eşime karşı beni kokrurlar beni çok severler ama ben biraz soğuk dururum onlara karşıı yakınımızda eşimin teyzesi ve dayıları var onları hiç sevmem çekememezlik çok yaparlar insanın suratına gülüp arkadasından konuşan cinslerdendirler eltilerim uzaklar bana birisi memleketlerindeler birisi gene uzak ama severim ikisinide bana bi zararları olmadı ama küçük eltimi daha çok severim kendisiyle iyi anlaşırızz allah bozmasınnn işde böle fazla samimiyet tez ayrılık getirirmiş uzaklar ve iyiler o kadarrr aman herkez yerinde rahat olsundaaa

eşimin çok geniş bi sülalesi yok kayınvalidemle aramız çok iyi çokta severim kendisini düne kadar çalışıyordu fakat artık işi bıraktı, ben her zaman bir adım geri dururum onlara karşı mesela şimdiye kadar hiç temizliğe yardıma gitmedim bi tek bulaşık yıkarım o kadar, çok fazla gelmezler bana ben çağırırım o zaman gelirler yemeğe, kahvaltıya,

kayınpederim ve görümcem çok iyiler çok severim ikisinide. eşimin diğer akrabalarıylada bayramdan bayrama düğünden düğüne görüşürüz, sülalesi kalabalık olmayan biriyle evlendiğim içinde çok şanslı hissederim her zaman kendimi ama her zaman kayınvalideyle arada mesafe olmalı ben bunu yapar bunu söylerim her zaman yoksa önüne geçilmez bir boyuta ulaşır ... ana gibi yar olmaz derler hiç bi zaman annemin yerini hiçbirşey tutamaz...koyamam kimseleri yerine...

Son düzenleme:
nişanlıyım ve kayınvalidemle aramızda soğuk bir savaş var önceleri okulum bittikten sonra çalışmamı istemedi sonra beraber oturmamız konusunda baskı yaptı tabi bunları benim yüzüme değil nişanlıma söylüyor.Eltimle ilk önce aram çok iyiydi ama kayınvalidem onu bana övüp beni ona övünce beni kıskanmaya başladı ben tek gelindim gibi cümleler duymaya başladım.Dul bir görümcem var ve her konuda söz sahibi çıldırmak üzereyim tavsiyelerinizi bekliyorum.

Valla benimkiler çok ii gerci 4 aylık evliyim ama onlardan memnunum yani umarım hep öle gider yoksa sabırsızım ve rezillik yaparım

bende pek anlaşamayanlardanım açıkcası...
nişanımda kıyafetim mordu ve tabıkı kıyafeti gore makyajım yapıldı.. gozlerım mor ve renklerıne boyandı halıyle.. kuaforden geldık gorumcem basladı ama sureklı aynı seyı soyluyor senın bu gozlern daha çok morarcak hahahahaha .... herkesın içinde bide yaa guya espiri yapıor tamam bir dersın 2dersın ne yanı sureklı demeye ne gerek varr duruyor duruyorrr senın bu gozlerın daha çok morarcak hahahahahah uyuzz yaa bişey demedim guldum gectimm artık...
nişanlıgını satın aldık ,eşime demıstım bak satın almayalım kıralık alalım bişy olcak kabak benım basıma patlcak nişanlıga bile gerek yok takım elbise alalım dedım..eşimde saolsun dedi olur mu bu bi sefer luyor dort dortluk olsun filan neyse aldık nişanlıgı ama kayınvalıdem bana demedini bırakmadı (( yok çok masraf yaptırmısım oğluşuna neden takım elbise aldırmamısım filan dedım X istedi , ben istemedım busefer yalancı gelın oğluşunun ustune atmısımısss bilmem neeee.. allahım sabır.. sustum bişey demedım... sonra henuz okulu bitirmediğim için biyerlerde calısmıyorum daha,kayınvalıdem gorumcem olsun sureklı baskı bana her tlf actıgımda çalışman gerekıyor neden çalışmıyorsun artık bi işe baslasan filan ... sustum yine... (sankı iş varda ben calısmıyorum , onume kırmızı halılar serdilerde ben gıtmıyorum!!) sonra biz ev esylarını almaya basladık sadece ikimz gittik baska kımseyı yanımıza almadık , eşimin ailesi bunu duydu nası kuplere bındı anllatamam ve bana kaynanam dediki tlfda ama nasıl bagırıyor bana!!! bu işin hayırısz olacagını dusunuyorum dedi ve bu lafı ben gecıstırmek isedıkce 5-6kez< yıneledi sonra tlf kapattık ve ben aglamaya basladım dedım artık susmucam ne bu böle eşime anlattım bir bir ve iş konusunuda eşime syledim ..suan hiç bişey diyemiyolar bana
daha yolun basındayım yaa bıktım vallahı ... aşkımı sevıyorum ondan devam edıyorum bu yola...

yaa size bişe sorabilirmiyim 1.5 senelik evliyim eşimin annesi benim yakınlarımdan uzak durmasını saglıyo örn..teyzeme eşimle gidiyorum akşamı eşimle tartışıyo, neymiş teyzem havalıymış falanfilan yalan sogutmak için soluyo biliyorum. annem rahatsızlandı arayıp geçmiş olsun demiyo ve en önemlisi kalkıp eşime benim içine bana anne demiyo bana gelinlik yapmıyo eşim anneme anne demez annesine bunu söledim diyemez benden başkasına anne diyemez diye cevap veriyo ben bu kayın valideye ne yapıyım kendi sebep oldu uzaak durmama haksızmıyım.

sinem12345 canım bece haklısın bende 2 yıllık evliyim ben ailemden uzakta oturuyorum kayınvalideme yakınım oda benim komşularıma gelip gitmemem için onlara aracılarla laf gönderirdi ben sessiz kaldım ne yaptıysa bişey demedim sonunda benimle ugraşmayı bıraktı bence sende sessiz kal herzaman alttan alan kazanıyomuş bunu ögrendim ben eskiden kayınvalidem ve görümcemle çok samimiydim ama samimi olmak iyi degilmiş bunu anldım bende araya mesafe koydum böylesi daha iyi oldu

dogru dıyosun arkadaşım mesafelı olmayı isterken bazı şeylerı solerken daha fazla yüz göz olmamak lazım valıdeye son kez soledm ozelıme karışmamasını eşimi yönleendirip ilişkimizi düzensiz hale getirdiginı mesafemıde koydum daha fazla konusup dengeyı bozmıyım ınanırmısınız daha 2 dk once eşimle konustm yüzde yüz anesi haksız ama bana dıyokı ıdare etmedın annemi bole bise olabilirmi cevap vermedm ezdırmem kendımı ama fazlada konuşulmadıgnı ögrendım

yaa canım valla çok sabırlımısın ne biçim insanlar yaw okudukça sinirlerim zıpladı yemin ediyorumklava: sanki onun kızı yok demi kayınvalideler böyle yapıyorlar allah inşallah kızlarını bin beter yere düşürsün sinir oluyorum yaww

ammiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinn

eşimin ailesini ve sülalesini çok seviyorum
kendi sülalemi tanıyamıyorum
benim akrabalarıma bi haller olmuş herkes uçmuş havalanmışlar :1shok:
akrabaya bile benzemiyoruz fisfisfis

eşimin sülalesi eğlenceli neşeli güler yüzlü samimi seviyorum yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…