Eimizin Akrabalaryla likilerimiz...

ben yeni evliyim.eşim türk değil.eşimin ailesi beni çok seviyor,tabii bende onları.dünya tatlısı görümcem var ama görümce demeye bin şahit lazım :)o benim en iyi arkadaşım.kayın pederim deli dolu biri,kaynım nötr biri fakat eltim çok sinirli.yalnız yaşamayı tercih ediyor.malesef kayınvalidem eşim 11 yaşındayken kanserden vefat etmiş.eşimin arkadaşları sıcak kanlı insanlar yani ben halimden fazlasıyla memnunum.iyiki yabancı biriyle evlenmişim (^^,)

merhaba kızlar,
ben birkaç ay önce nişanlandım.. nişianlımın ailesinin oturdugu binada annesi ve kaynım altlı üstlü oturuyor, 2 tane de kiracı var.. ben nişandan çok önceleri diyordum sizin binada otururuz diye ama ben o zamanlar asllında sadece nasıl diyeyim nabız yokluyor ve belki de istiyordum beraber yanyana oturmayı, nasılsa tumgun işte olur ilerde cocugum olursa kaynanam filan ilgilenir diye duşunuyodum, ama tabi hemen evlenir evlenmez de orda oturmayız sanıyodum, yani bi süre dışarda kirada kalırız diye düşünüyodum, zaten evin bi dünya tamirat işi vardı.. neyse , nişanlımın aklına bu düşünce yatmış olacak ki beraber oturmaya o da razı oldu.. neyse işte, nişanlandık ve istemeye geldikleri gün kaynanam demesin mi yeme içme bir olur, evler ayrı olur diye, nişanlıma dedim biz başka yere otutuz önce diye düşünmüştüm dedim, yok dedi ben tadilata başlıyorum, yetiştiririm diye, onunla bu konuyu konuşmaya çalıştım aslında bir miktar düşüncem değişmişti, annem bu fikre zaten hiç sıcak bakmıyordu, çevreden bi çok kişi de bunun doğru bir secenek olmadıgını söylediler. ben bi kaç kez ima ettim ya bir sorun olursa filan diye, mesafeyi koyarız dedi nişanşlım, ben dedim cok sık girip çıkmak istemem dedim, yani evimin herşeyine karışılmasını istemem dedim, biz o dengeyi koruruz dedi demesine ama yanyana olacak evimiz, yani sanmıyorum ben kaynanamın bize girip çıkmayacagını, hem bi de yeme içme bir olacak diyen birine nasıl mesafeli olabilirsin ki... kısacası artık nişanlım zaten fikrinden vazgeçmiyor ve tadilata da başladı.. artık dönüşü yok, ben aslında başlarda seviyordum ama işin içine girince herşeyin oyle toz pembe olmadıgını da görmeye başladım, nişan alışverişlerinde de pek öyle cömert olunmadı.. ayrıca bi nişan yaptık allahhh kim varsa geldi, öyle kalabalık bir aile ki, ve benim aileme cok ters bir aile, kimseyi küçük görmüyorum ama acaip kapalı tipler, pek boyle bişey bilen insanlar deiller, ben cok sorun yaşayacagımı düşünüyorum çunku ben rahat bir kızım. açık zaten giyinmem ama ne giyddiğime de karışılmasından nefret ederim.. durum bu kızlar.. aile tarzımız uymuyor ne bileyim ben titiz bir tipim, ama onun ailesi pek öyle sayılmaz.. ben bilemiyorum nasıl davranmam gerektiğini, onun ailesine cok da yakın olmamak gerekiyor sanırım, cunku aile içinde olan bi konuyu onlarla paylaşmıştım , ve gecen gun benim anneme demiş ki görümcem ,bizim oğlumuza da öyle abisine davrandıgı gibi davranamaz, o bizim canımız işte bilmem ne.. ya benim onlarla üzgün bi anımda paylaştıgım şeyden nasıl da bi sonuç çıkarmışlar inanamadım.. ben nişanlımı cok seviyorum ve herşeyi konuşarak çözebiliyoruz , inşallah sorun yaşamayız ben çok korkuyorum çünkü...

Ben de aynı apartmanda oturuyorum esımın aılesı ıle.Onlar 2. katta bız 7. katta.Hatta halası da bızım apartmanda ama kusler konusmuyorlar pek bı alakamız yok,amcaları o evden cıkıp kıraya vermısler amcalar ıle aramı cok ıyı onları cok sevıyorum bır de karsımızdakı apartmanda bı akraba daha var emıne ablamız hele ona bayılıyorum,babanne öldüğü ıcın bız de o evde kalıyoruz.Esyalarımız daya doselı orda aralık ayına kadar kaldık ama esımın aılesının yanındayız su an cunku kayınpederım ısten cıkarıldı.Yukarıda yasarken ıllakı asagı ınmek zorunda hıssedıyordum kendımı,bu bazen ıcımden gelerek oluyordu bazen de zoraki...Esım eve geldıgınde "annemlere ugradınmı bugun " derdi.Her gun...Esımın anne babasını cok sevıyorum ama zorakı zıyaretler yapmak ıstemıyordum.Mesela mısafır gelırdı annemlere,bız evde tv ya da fılm ızlerken pat telefon calar asagı ının amcanlar geldı bılmemkımler geldı Boyle olunca sınır olurdum belkı ben esımle zaman gecırmek ıstıyorum!!!Ama ayıp... Sımdı aynı evdeyız odalardan bırı bıze ayrıldı,ıcınde bılgısayarlarımız akvaryumumuz tvmız ve annemlerın vıtrını var.bazen yalnız kalmak ıstıyoruz odada ya da romantık anlar gecırmek ıstıyoru,ama onlar yan odadayken olmuyor Ya da erken yatmak ıstıyoruz tv ızlerken uyuyakalmak ıstıyoruz,annem ya da babam pc basına oyun oynuyor bız uzanıp tv ızlerken...Yıne bazen tum gunumu odamda kıtap okuyarak gecırmek ıstıyorum,mısafır gelınce halıyle ıcerı gecmek zorunda kalıyorum ama yıne de onları sevıyorum

zederdi canım senin şu anki durumun daha zormuş yaa.. ben yalnızlığı öyle severim ki, eşimle bile aynı evde nasıl yaşarım diye soruyorum, evlenince acaba yalnız takılmak isteyecegim zaman olacak mı?? ne bileyim kız kıza takılmak isteyecegim an olacak mı, ya da ne bileyim saçımı başımı düzeltmeden taramadan gün gecirmek isteyecegim anlarda ne yapacagım bilmiyorum, bir de kaynanayla ne kadar da ii olsa aynı evi paylaşmak ne zordur tahmin edemiyorum bile.. ya insan kocasıyla başbaşa romantik anlar yaşamak ister, ne bileyim ya bi çok mahrem şey vardır karı koca arasında gecen, onlardan yoksun kalmak çok kötü bi duygudur sanırım.. yani yattıgın suç, kalktıgın suç olur kaynana yanında.. bilmiyoum ben napıcam aynı binada dipdibe... sanırım başta hata yaptım kesin tavır koyup soylemek lazımdı.. ben istedim kaynanama yakın oturmak al işte oluyo sonunda, eşim istemiyodu başta, zamanla o da bu fikre alıştı.. ama gerçekten insanın yalnızlığa ihityacı var.. ve evli bile olsa eşinin de kendinin de ayrı birer dünyası olmak zorunda.. ama senin durumunda bu çok zor.. bırak herşeyi kaynanayla aynı evde yaşarken düzgün bi karıkoca hayatı bile zor.. allah yardımcınız olsun kızlar...

Certanly arkadasım valla haklısın kaynanayı bırak kendı annenle bıle oturuyo olsan rahatsız olursun.mahrem oze dıye bırseyın kalmıyor..Bunun ıcın ıkı ornek vermek ıstıyorum.Ben asagı ındıgımden berı mutfakta pek yemek yapma sansım olmuyor bı de kendı mutfagım degıl dıye kurcalyıp bısıler kullanıp yemek yapamıyorum.Yaparken de ılla annem gelıp ne yapıyorsun kızım sunu koydunmu ıcıne bunu koydunmu falan :bbo: Neyse sadede gelelım,Esım pazar sabahları sevdıgı bırseyı soyler ben de yapardım.Gecen pazar salcalı sosıs ıstedı kalktım yapmaya hevesle.Bı baktım annem benden once kalkmıs salcalı sosıs yapıyo..Bu belkı basıt gelebılır sıze ama onu ben yapıcaktım benım yaptıgımı yıyecektı O ankı hayal kırıklıgını anlatamam IKıncı ornegım ıse,esım genelde uyuyakalır ben deyemek hazır olunca uyandırırdım yemek yerdık.Asagı ındık gecen gun balık vardı yemekte esım de uyumustu esımı kaldırmaya gıdıyorum aşkım hadi kalk dedım odaya gırdıgım gıbı,babam geldı uyandırma uyandırma bırak uyusun.O an ıcımden ya koca benım koca uyandırmak ısterım uyandırmak ıstemem yanı benım onu kaldırma hakkım ve yetkım var yanı ! senağlama

bugün de hep eşimden şikayet ettim ama içimi dökmek istiyorum...

benim eşim ailesini her aradığında bir iki dakika konuşur telefonu bana uzatır, sanki ben aramışım gibi onları....bir keresinde tuvaletteyim, ayıptır söylemesi..babası beni sormuş...daha üstümü toplamadan dayadı kulağıma teli, ben de dondum, kaldım....çok kızmıştım...ama o benim annem, babamla hiç konuşmaz telde...konuşacak mısın derim sonra der....ben asla onun gibi dayamam teli...neden hemen bana uzatıyorsun dediğimde seni sordular der, tabi soracaklar, benim annem babam da soruyor, bu konuşmak istiyorlar anlamına mı geliyor...her zaman konuşacak halim olmuyor, sesim iyi gitmediğinde birşey mi var falan diyorlar....uzaktalar bu arada....

siz, eşinizin ailesiyle telde ne kadar sıklıkla konuşuyorsunuz....? aynı şekilde eşiniz de sizinkilerle konuşur mu?

ben benimkilerle çok konuşmasını istemem
arada mesafe olmasını isterim
hani kandiller bayramlarda saglık sorunu olduğunda konuşsun ama
benim gibi iki güne bir değil yani.
benim ailem bundan rahatsız olmaz
onlarda öyle ister.
ama kendi ailesi öyle değil
iki gün aramasam üçüncü gün arayıp nevar niye aramıyonuz diyen bir kadın
hiç alışamadım tarzına.

Çok nadir konuşurum o da eşim konuşuyosa arasıra uzatır bana öyle konuşurum, ben aramam...
Övünmek için söylemiyorum aslında arasıra arayıp konuşsam iyi olur ama olmuyo işte...
Eşimde nadiren ailemle konuşur...
Bilmiyorum yanlış mı yapıyoruz doğru mu:sm_confused:

zaten aynı şehirdeyiz haftada 1 kesin görüşüyoruz
o halde bile kaynanam ben arayıp sormadığım için tepki gösteriyodu küsüyodu:1closedeyes:
bende inatlaşıyodum o öyle yapıyo diye hiç aramıyodumkötükedihüso
kandillerde veya özel günlerde mesaj çekiyorum
eşim ailesini arayacağı zamanda beni sorarlarsa selam söyle bana verme diyorum oda vermiyo kaydirigubbakcemile5

Eşimin ailesi ile birlikte olduğumuz için aramamıza gerek kalmıyor...
Benim ailemle de eşim haftasonları evden arıyorsam şayet konuşur yada selamlarımı ilet der.

Ben hergün kendi ailemle konuşurum o ayrı tabii kaydirigubbakcemile3

benim eşim ailemi cok arar soran haftafa 2 gün mutlaka annem ve kardeşimle konusur kardeşimin işleri ile ilgili 1 saat konusurlar nerdeyse :asigim:
babam bu aralar kalbinden rahatsız sık sık arıyo allah razı olsun
bişeye ihtiyacınız olursa bende evladınızım ne olur arayın diyo sagolsun
eşim ailesini hiç aramaz nerdeyse sorunlar var aralarında
sogukluk girmiş zamanında
ama ben küçük görümcemi ararım o beni arar
o arada kaynanamladakonusurum haftada bir konusuruz yani
eşimin ailesinden haberleri ben veririm eşime yani delikafadulden

Ben esimin ailesini hiç aramam. Esim çok SIK arar, kendi konusur, bende yaninda oturup dinlerim evde oldugum zaman (laf ariyorum:jeyyar:) konusmak istemiyorum, beni sorduklarinda da, ya mutfakta, yada temizlik yaptigimi söyler, ama asla kulagima teli dayamaz. kendi rezil olur çünkü sonunda konusmam. Küsûm iste, konusmak mi zorundayim :dilcikar:

eşimin ailesiyle,bayramlarda ve özel günlerde görüşürüm.bana çok yakın oturuyo , telefonla hiç görüşmeyiz onlarda beni aramaz bende onları eşim arar konuşur benide zorlamaz. çünkü çok sebebim varrr

7 aylık evliyim..ilk kez geçen gün aradım..eee tabii hiç aramayıp bi gün pat die arayınca kadıncaaz kötü bii var sandı:tomato:

hayatım katılıyorum sana, yani gerçekten kaynananla aynı evde yaşamana üzüldüm, inşallah yakın zaman da işler yoluna girer de ayrılırsınız..
ya zaten kaynanan eşine senden daha çok ilgi gösteriyosa gıcık olursun sonuçta ona hizmet etmek , kocana yemek hazırlamak gibi zevkli bişey olamaz, ve bu tip şeyler erkeklerin müthiş hoşuna gider ama sen kalkıp onun sevdiği yemeği yapacakken kaynanan senden önce bunu yapmaya kalkıştıysa çok can sıkıcıdır...
aman valla kaynanamdan tabiki kocamı kıskanmam ama onunda oyle bebekmiş gibi eşimle ilgilenmesine gıcık olurum çunku hiç bir kadın kocasının bAşka bir kadın tarafından pohpohlanmasından , eşinin paylaşılmasından hoşlanmaz.. bu kişi eşimizin annesi bile olsa... ya cok gaddar oldum sanırım ama eger bizim ilişkimizde öyle durumlar olursa cok gelip gitmeler, özelimize müdahale ya da ne bileyim bu tip gelinlerin sinirine dokunan durumlar olursa ben dayanamam herhalde .. normalde sinirli bir yapım vardır ama eşim sayesinde cok sakin bir insan oldum ama tekrar eski ben gelebilir...yasakkelime

Kalkıp da kendiliğimden aramadım 1 gün bile.Eşim konuşurken ,beni istedikleri zaman telefonu verir bana.Onun dışında kayınvalidem evi arar arada.kötükedihüso
Bana gelince her gün nerdeyse saat başı annemle konuşurum.Onlardan uzağım.:çok üzgünüm:Neyse ki telefon var,hem de bedava ...:roflol: Hasretimi birazcık da olsa bu şekilde gideriyorum.:a015:
Kayınvalidem annenler nasıl? ,konuşuyorsunuzdur ,der.:roflol:Onla konuşmuyoruz ya...:roflol:
N'apalım doğanın kanunu bu .:lepi:

tamamıyla kapitalist bir aileye düştüm.
para dışında manevi hiçbir değerleri yok
dahası yaklaşık 150 kişilik bir sülale,hiç kimse samimi değil.
tek tesellim uzağım,ve mesafeyi baştan koydum.
yoksa şimdi ne evliliğim kalırdı nede ilişkimiz.

ya aramak da ne,iki gündür gitmedim diye hergün onkez arayıp neden gelmiyorsun diye içimi yediler.bi rahat yok ki.aramayla bitseydi keşke,hergün iş çıkışı oraya gideyim istiyorlar.oğullarıyla kavga ettim iki gün önce ve şuan onun ailesini görmek falan istemiyorum.ama onlara demedim kavga ettik diye.onları kendime bu yakınlıkta bulmuyorum.yarın gidicem mecburen ama durumu nasıl idare edicem bilmiyorum :çok üzgünüm:

2 haftada 3 haftada bir ararım onlarda beni çok sık aramazlar zaten,o benim ailemi hiç aramaz,annem kızıyor biraz ona bu yüzden ama çok ta umurunda değil! benim eşimde telefonda konuşmayı sevmez,telefonunu bana uzatır ara bakayım annemler ne yapıyormuş sor bakalım der.beni sorarlarsa ben yokum der!benimkide bi tuhaf canım,yok sen konuş diyorum ben konuşmak istemiyorum şimdi diye telefonu bana dayar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…