Ek Gıdalara Başlıyoruz :)

Kızlar bende dün yoğurt yaptım mamadan tutmadı unuttum acaba dedim tekrar yaptım oda tutmamış altı koyu üstü cıvık.. anladımki bebelac ın eski 2 numarasıyla güzel tutuyordu buseferki yenilenen 2 numara ve ek calsiyum felan ilaveli..
tutmadı işde bende 2. yoğurduda dökmek istemediği,m için karıştırdım ayran kıvamına geldi içinede bir iki kaşlık meyve püresi kattım geniş ağızlı biberonla hemen bitird kerem bey kaanın karnı tok gibiydi oda yarısını yedi..
artık yoğurdu normal sütle ve yoğurtla yapacağım bende.. mamadan olmuyor..

brokoli,havuz ve patatezi buharda hasladim icinede azcik zeytinyag koyup irmikte atip kaynattim.catalla ezdigim tavuk gögüslerinide attim icine...bu karisimi pasam öglen afiyetle götürdü bir kavanoz daha kaldi onuda simdi yiycek.

evde yaptigim benimkisie cok gaz yapiyor birde icine elma rendesiyle deniycem
yada havucu rendeleyip kavurup koycam bakalim alicakmi gazini.

canım dünya otoritelerinin görüşü 4 ila 6 ay arasında ek gıdaya başlamak yönünde, kimi doktor 4. ayın başında başlatıyo, benim doktorum da bu şekilde düşünüyo, kimi doktorsa 6. ayın bitiminde başlanmasını tavsiye ediyo, zaten 4. aydan sonra anne sütü içerik açısından yeterli gelmemeye başlıyo, şu saatten sonra anne sütü beslenmek amaçlı değil vücuda antibiyotuk verme amaçlı veriliyo, besleyici değeri ilk aylardaki gibi değil yani, bir de su niyetine veriliyo da diyebiliriz, belki biliyosundur anne sütünde su var, benim sütüm dolup taşıodu ama bebeğim emmeyi reddetti, pompayla sağıp verdim bi süre ama daha sonra kesildi, yani böyle şeyler kolay şeyler değil, bende 2 yaşına kadar emzirmek istiyodum oğlumu ama olmayınca olmuyo işte, ne yaptıysam çare bulamadım, şimdi sadece mama ve ek gıdayla besleniyoruz, yani hiçbişiy dışarıdan göründüğü gibi değil, buradaki bir çok arkadaş da ek gıdaya başlayalı hayli zaman oluyo, şahsen biz 4. ayın başında başladık ve neredeyse 6 aylık olcaz, her hafta bişeyler ekliyosun menüye, sen çok olduğunu düşünüyosun ama ben az bile verdiğimi düşünüyorum, yakında yumurta sarısına bile başlıycam ben,
güzelim bebekler ama onlar da bizim gibi birer insan, tabiki bizim yediğimiz şekilde şeyler yiyemezler ama sonuçta onlar da insan gıdası almaya başladılar artık, şimdi ben kendimizden örnek vereyim, benim bebeğim uyanıkken asla ve asla bişey yemek istemiyor, kaşık düşmanıyız zaten, kaşığı yaklaştırınca debelenmeye başlıyo, karnı aç olsa da yemiyo, uykusu var ama açlıktan uyuyamıyo vs vs vs, bu şekilde aç karnına çok zaman kaybediyoruz, beslenmesi gerekirken bu zamanı boşa harcıyoruz, ne kadar çabalasam da bebeğime bişey yedirip içiremiyorum, şimdi sen olsa n benim yerimde ne yapardın, ben yemediği zamanların acısını birkaç besini bi arada vermekle çıkartmaya çalışıyorum, muhallebinin içine 1 kaşık mama koyuyorum, çorbanın içine 1-2 kaşık muhallebi koyuyorum, mesela çorbayı sevmiyor bende muhallebiyle tatlandırıyorum, yada cicibebe koyuyorum, bu şekilde yapmassam inan bebeğim kilo almayacak, aç karnına uyutuyorum uyur uyumaz daha önceden hazırladığım biberonu hemen ağzına tıkıyorum,anca o şekilde doyurabiliorum, yoksa keyfine kalırsam halim harap, demek istediğim ben biçok şeyi mecburiyetten bir arada veriyorum, şimdiye kadar da hiçbi sorun yaşamadık, neredeyse 6 aylık olcaz çok şükür kabızlığımız hiç olmadı, ishal de olmadık, zaten meyvesuyunun içine zeytinyağı da karıştırıyorum, kabızlığı önlemesi açısından, velhasıl kelam bu bebeler insanı parmağında oynatıyo cicim, bebeğin varmı bilmiorum ama olunca anlarsın halimizi , aynştayn yanımızda halt etmiş kaydirigubbakcemile3
şşşş ben bişi daha keşfettim, kavanoz mamasını da biberonla veriom kaydirigubbakcemile3

kızlar bende arada az az tadımlık birşeyler veriyorum benimkide kaşığa bayılacak gibi görünüyor. Çok seviyor ama dr asalı günü gidince soriim de önerirse öyle başlim ek gıdaya. Benimki kaşıklı şeylerde ayırım yapmicak gibi ya hayrlısı bakalım hihoyyyt

Oğuz Türk isminde 5 aylık bir bebeğim var. 70 cm boyu 8000 gr da kilosu. sadece anne sütü ile besledim ve şimdi şimdi meyve sularına başladık...sütün gelmezse sadece formül mama kullan dedi... vs vs.
doktorumuz bir çocuk profesörü ile birlikte çalışıyor ve beraber hazırladıkları bir beslenme düzeni verdi. Söylediği de bunlardan ibaret. Kendisinden çok memnunum. Yani bu sebepledir ki yazılanlar bana enteresan geldi.....

birçok kaynakta ek gıdalara ilk 6 ayda sadece anne sütü der, ancak 4. ay bitiminden sonra yavaş yavaş ek gıdalara geçmek gerekir tabiki kademeli olarak,

bazı özel durumlar dışında uygulama genelde bu yönde yapılır

nazlımelekçim,galiba bende artık yoğurdu sütle yapıcam,artık pes ediyorum.çok sulu ve kötü oluyor mamayla.dr a sordum bu durumu,sütü içirmiyorsunki,yoğurt olarak veriyorsun dedi.hem o mamaların içinde desüt var dedi.gerçektende eve gelince varmı diye baktım,bileşiminde süt var.e ne anladım o zaman ben bu işten.güzel güzel sütten yaparım ,mis gibi yoğurt olur.gerçi babymix filanda yedirebilirmişiz.ben babymixi maya yapıyorum iyi oluyor

gülter bende hep ilk 6 ay sadece anne sütü vermeyi çok istiyordum ama sütüm yeterli değil.diğer arkadaşlarımın deiği gibi bende dr umuzun önerileriyle başladım.ek gıdaya başlama zamanı da en erken 4 en geç 6 aydır.yani dr larımız söylemesede bir gariplik yok bu işte.benim 3,5 aylıkken ek gıdaya başlayan arkadaşım var ama ilk 8 ay sadece anne sütü veren arkadaşımda var.herkes kendilerinin ve bebeklerinin durumuna göre hareket ediyor anlayacağın.bizim dr da ek gıdaya başlattığı zaman bende önce ilk 6 ay anne sütüne nooldu dedim? o da amaç doyurmak değil,tatlara alıştırmak dedi.bencede gayet mantıklı.bebişine maşallah çok güzel beslenmiş,sen de herkes gibi dr unu dinlemekle çok iyi yapmışsın

funnycim inşallah cnm,benimki de önce kaşıkla herşeyi kabul ediyordu şu 2 gündür biberonla bile reddediyor.maşallah subanallah nazar değmesin kuzuya

canım maşallah oğuz'a
benim doktorum da senin gibi düşünnenlerden , biz de haftaya 5 aylık olacağız ve sadece anne sütüyle besleniyor hala oğlum , ancak burda dikkat edilmesi gereken konu bebeğin gelişimi , mesele ben işe ilk başladığım ay 400 gr aldı oğlum ve doktor günde bir öğün ilave mama verelim az kilo almış dedi ama benim oğlan o mamayı hiç yemedi , bi dahaki ay tam 1 kilo almıştı bu sefer doktorum aman iyiki yememiş mamayı , sakın ek gıda falan da verme sütün yetiyo 6 ay bitene kadar böyle devam et dedi.. yani doktorlarımız genelde bebeklerin durumuna göre karar veriyorlar , senin bebeğine de maşallah kilo gelişimi iyi olduğu için anne sütü ver sadece demiştir doktorun.. ama inan sütle beslenemeseydi , kilo alamasaydı sana da ek gıdaya yada mamaya başlatırdı doktorun

dun yatmadan evvel ogluma bır cay tabagı mıktarında muhallebı yaptım odul olarak
bıraz sıvı yaptım ve ıcıne denemek ıcın bır bebe bıskuvısı attım ufaklarından
ustune de emzırdım yatırdım 4 saat hıc uyanmadı
sanırım bu bebe bıskuvısı uzun surelı tokluk saglıyor

demekki senin sütün çok besleyici ve bebeğini besliyor, ben de bebeğimi ilk 6 ay anne sütüyle beslemek isterdim ve 2 yaşına kadar da emzirebilmek isterdim, ama her zaman istemek yetmiyor, o anki koşullara göre hareket etmek zorunda kalıyosun, sana daha önce açıklamalarını yaptım, her bebek ve her annenin durumu aynı değil, hiçbir zaman bi başkasıının bebeğini kendinle kıyaslamaman gerekir, sakın yanlış anlama sana ders vermek anlamında anlatmıyorum, sadece bu konuya bi açıklık getirmek amacıyla yazıyorum, bak mesela benim bebeğim neredeyse 6 aylık olacak ve mart 15de dra gittiğimizde boyumuz 63 cmydi, kilomuz da 5800 gramdıeşim minyon bi insan, her ne kadar bu aralar dobiş dobiş gezinsemde bende uzun boylu biri değilim, yani bebeğimiz minyon olcak, ama başka bebeklerle kıyaslamaya kalkarsam (ki kıyaslama bana çok saçma gelir çünkü her bebeğin gelişimi farklıdır) biçok bebeğe göre minnacık kalıyoruz, hatta bazen çevreden ayyy çok miniiik ayyy zayıffff diyolar, ama ben ve drum bebeğimizin gelişimi konusunda gayet rahatız, ayına göre gelişim gösteriyor ki bazı durumlarda emsali bebeklerden bile daha önde olduğunu düşünüyorum, anlatmak istediğim şu, burada sadece biz bebeklerimizin kilo alması vs gibi durumlar için ek gıdaya başladık, şahsen bizimkisi böyle, benim sütüm boldu ama suluydu, haa bebeğimi de çok güzel besledi, biz 2650 gram doğduk ve 5. ayımızda neredeyse 6 kiloyduk, alması gereken kiloyu aldı, demek istediğim şu her bebek farklıdır, her doktor da yolun sonunda ortak bi yerde buluşacaklar ama izledikleri yol farklıdır, senin drun 6 aydan önce asla ek gıda vermeyeceksin der, benim doktorum 4. ayda başlatır, sonuçta her iki doktorun da s öyledikleri doğrudur, doktorumuz bize daha çok kilo aldırmak için ek gıdaya erken başlattı, doktoruma göre de ek gıdaya başlamakta geç kalınırsa bebeğin emmek daha kolayına geldiği için ek gıdaları reddettiği yönünde, sonuç itibariyle her bebeğin gelişimi farklı, önemli olan standartların içinde seyretmesi, ve yine sonuç itibariyle her doktorun izlediği yol farklı ama buluşacakları yer aynı, bu konularda çok da kuralcı olmamak gerektiğini düşünüyorum, eğer bu mantıkla düşünülürse hiç anne sütü almayan bebeklere acımamız gerekir deiğilmia.s bir de şunu eklemek istiyorum benim önceki kadındoğum doktorum profesördü, ama o doktordan hiç bi verim alamadım biliomusun, doğum yaptığım doktora da 36. haftamda başladım ve o doktora hayranım, iyiki de onda doğum yapmışım diyorum, hem insaniyet yönünden hem özen yönünden hem de bilgi yönünden profesöre on basar, yarın yine kadın doğumluk bi işim olsun ona koşarım, profesör olmak bi ayrıcalık değil bana göre, sadece bi etiket, ama benim gözümde doğum yaptığım doktor profösörden daha üstün, çocuk doktorumuz da öyle, muayeneye gittiğimizde bebeğimle ilgilenişini gördüğüm zaman daha bi mutlu oluyorum, nerdeyse içine sokcek benim sıpayı ayol :roflol: şekerim niye beceremiyosun mamadan yoğurt yapmayı yaa, sütle mayalamaktan daha kolay geliyo bana, acaba teknikte bi hata mı yapıyosun :uhm: ama drunun dediği de doğru, sonuçta mamanın içinde de süt var, zaten süt olduğu için yoğurt oluyo, paket sütlerle yoğurt mayalamak zor oluoymuş tutmuyomuş galiba, açık sütlere de ne kadar güvenebiliriz bilmiorum, bebeğin için en iyisini sen bilirsin zaten, mademki sütle yapmak daha kolay geldi onunla yap a.s yav biz herşeyi biberonla yiyoz naapcam bilmiorum, kaşığı aparatif niyetine kullanıoruz, en fazla 1-2 kaşık alıo sonra isyan etmeye başlıyo, bende zorlamıyorum, babymixten bende aldım dün ama yine biberonla verdikdelikafaduldendelikafadulden

Son düzenleme:
kızıma bu sabah milupanın portakallı mısırlı kahvaltısından verdim yedi maşallah dün akşamda bebe bisküvisi verdim hepsini bitirdi bazen kaşığı almak istemiyo bazende dana gibi yiyo kuzucuk bebişlerin bi günü bi gününe uymuyo

kızlar bu arada birşey söylemek istiyorum bu hazır paket sütlerinde çamaşır sodası varmış çok sağlam kaynaktan biliyorum.Hepsinde varmış en büyük markalarda bile. Paylaşmak istedim bence mamadan yapın. Yaa artık piyasada sağlıklı ürün kalmadı ne yiyip ne içeceğimizide şaşırdık herşeyde bir şeyler var. klava:

kız funny çamaşır sodası mı haydaaa.ya biz ne yedircez içircez bu bebelere ya.funnycim çok sıkı denetleniyordur onlar ya,eminmisin?bak şimdi çok tedirgin oldum
piroşumuza yarasın ohh
ibolyam yapabiliyorum tatlım ama çok sulu oluyor ya sevmedim ama sütten de yapmayın deniliyor diye mama dan yapıyordum.bilmiyorum ya bakıcam işte duruma,daha yapmadım.bu arada ben babymix in bir küpüne 100ml (1 çay bardağı kadar)meyve suyunu karıştırıp biberonla veriyordum,bayıla bayıla içiyodu hepsini,tavsiye ederim

kızlar hangi mamadan yapıyorsunuz sütü..kurumu sulumu anlamadım..ben past.sütten yapıyorum bayılıyor...ama arada mamadan da yapmak isterim..biri anlatabilir mi lütfenn

bende bu sabah irmikli bebelac muhallebi+bebek sütü+su tabiki+yumurta sarısı çeyrek+beyaz peynir azcık suda bekletilmiş karıştırdım verdim bayıla bayıla yedi:) irmikli muhallebi çok güzel kokuyo hemde irmik besleyiciymiş yaa.

dilokscum biberon mamaları yok mu,bebelac 1-2,aptamil,hero filan,onlardan 100 ml kaynamış ve 45 dereceye kadar soğutulmuş suya,3-3,5 ölçek kadar devam maması koyup karıştırıyorsun.bu hazırladığın mamayı aynen süt gibi düşün ve o şekilde yoğurdunla mayala canım.yarasın tunoşa :))

derincim bende heronun organic irmikli iyi geceler mamasından aldım ama daha vermedim.ama sebzelerine ya irmik ya pirinç hep koyarım ben.bu arada maşallah cnm baya kahvaltı veriyorsun sen.bizim dr. daha yumurta,peynir filan vermiyor.biraz önce ilk tarhana çorbası yaptım,soğumasını bekliyorum.kuzucuğum uyanınca denicem yedirmeyi.he bi de bugün ilk kez bebe bisk. yedirdim.meyve suyuyla ezdim,hemde kaşıkla yedi bayıla bayıla.ama halimi görmeniz lazımdı,çok komiktim ya :))) önce kendim yiyormuşum gibi yaptım,nasıl bakıyo :)) canı iyice çekti,ondan sonra baktım ağzını karşıdan açıyo ehehe :) benimki tatlıcı :)

bende oğlanlara gündüz ballı irmikli muhallebi veriyorum artı gece için olan bol tahıllı muhallebiyi veriyorum tok tutuyor biraz..
dün cicbebeli mama peynir yumurta öğlen myve püresi ikindide ballı irmikli muhallebi akşamda ıspanak yemeğinin suyuna çok minik mercimek kadar ekmeği batırıp verdim onuda güzel yediler ekmekleri ağızları kapalı çok güzel çiğniyordu bıdıklarım..

bizim doktorumuz bize sabah kahvaltıda azar azar verebilirsin peynir yumurta dedi
günde 3 öğün mama 3 öğünde katı ek besinlerimiz var püre muhallebi gibi..ve muhallebilerden sonra suyumuzu mutlaka içiyoruz..
bugün yumurta sarısı beyaz peynir elimle yedirdim güzel yediler..
öğlen pirinçli meyveli muhallebi verdim..
arada 70 cc mama
sonra tavuk ve pirinçli püre almış eşim onu denedim önce biraz yüzleri buruştu mideleri bulandı ama sonra birazcık yediler alıştılar..
akşama yine irmikli muhallebi yada tahıllı gece muhallebisi verebilirim..

yoğurdu ben mamayla güzel tutturuyordum ama bebelac 2 değişti içerine eklemeler oldu 6. aydan itibaren oldu .. eski 4. aydan itibaren olanda yoğurt tutuyordu..
iyi bir sütçü bulursam ondan alayım diyordum ama sonra ist da güveneme diye past. süt alayım diyordum onunda içinde çamaşır sodasımı varmış niyeküü..
% 100 doğal sütler var bebekler için felan onlarda yoktur heralde..

bende 100 cc suya 3,5 ölçek mama koyup karıştırıyorum sonra 2 kaşıkta çay kaşığı yoğurt ekleyip 4 saat üzeri kapalı bekletiyorum sonra ağzını açtığımda tutmuş oluyordu ve dolaba kaldırıyordum dinleniyordu ertesi gün veriyordum..
annemin sütçüsü vardır yoğurdu kendi yapar çok güzel koyukıvamda tutarda ben çok uzaktayım yaaa..(
annemde ogün bozmaz ertesi güne kadar dinlendirirdi dolapta..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…