- Konu Sahibi sebepsiz fxixrtxixna
-
Selam.
Bebekleriniz anladığım kadarı ile henüz 6 ayını tamamlamamış. Bu kadar karışık şeyler vermeniz doğrumu acaba. çünkü ilk 6 ay sadece anne sütü 5-6 aydan sonra yavaş yavaş, elma, havuç, armut suyu ve bunlarda 4-5 kaşık verilmeli, ve hr defasında 1 çeşitten başlayı alerjik bir raksiyon gösterecekmi takip edilmeli... gibi bilgiler biliyorum ama ....
Doğrudur. Benim kafam karıştı. hani içine şunu koydum bunu koydum denince sanki sizler karar veriyomuşsunuz gibi geldi de onlar daha minicik ya, bana herşeyi kaldıramazlar gibi geliyordu hep. Yani süt olmuyorsa devam mamaları var, onlardan verilir gibi gliyordu bana ek olarakta ağır olmayan şeyler mesela.
Kızlar bende dün yoğurt yaptım mamadan tutmadı unuttum acaba dedim tekrar yaptım oda tutmamış altı koyu üstü cıvık.. anladımki bebelac ın eski 2 numarasıyla güzel tutuyordu buseferki yenilenen 2 numara ve ek calsiyum felan ilaveli..
tutmadı işde bende 2. yoğurduda dökmek istemediği,m için karıştırdım ayran kıvamına geldi içinede bir iki kaşlık meyve püresi kattım geniş ağızlı biberonla hemen bitird kerem bey kaanın karnı tok gibiydi oda yarısını yedi..
artık yoğurdu normal sütle ve yoğurtla yapacağım bende.. mamadan olmuyor..
Oğuz Türk isminde 5 aylık bir bebeğim var. 70 cm boyu 8000 gr da kilosu. sadece anne sütü ile besledim ve şimdi şimdi meyve sularına başladık...sütün gelmezse sadece formül mama kullan dedi... vs vs.
doktorumuz bir çocuk profesörü ile birlikte çalışıyor ve beraber hazırladıkları bir beslenme düzeni verdi. Söylediği de bunlardan ibaret. Kendisinden çok memnunum. Yani bu sebepledir ki yazılanlar bana enteresan geldi.....
Oğuz Türk isminde 5 aylık bir bebeğim var. 70 cm boyu 8000 gr da kilosu. sadece anne sütü ile besledim ve şimdi şimdi meyve sularına başladık...sütün gelmezse sadece formül mama kullan dedi... vs vs.
doktorumuz bir çocuk profesörü ile birlikte çalışıyor ve beraber hazırladıkları bir beslenme düzeni verdi. Söylediği de bunlardan ibaret. Kendisinden çok memnunum. Yani bu sebepledir ki yazılanlar bana enteresan geldi.....
şekerim niye beceremiyosun mamadan yoğurt yapmayı yaa, sütle mayalamaktan daha kolay geliyo bana, acaba teknikte bi hata mı yapıyosun :uhm: ama drunun dediği de doğru, sonuçta mamanın içinde de süt var, zaten süt olduğu için yoğurt oluyo, paket sütlerle yoğurt mayalamak zor oluoymuş tutmuyomuş galiba, açık sütlere de ne kadar güvenebiliriz bilmiorum, bebeğin için en iyisini sen bilirsin zaten, mademki sütle yapmak daha kolay geldi onunla yap a.s yav biz herşeyi biberonla yiyoz naapcam bilmiorum, kaşığı aparatif niyetine kullanıoruz, en fazla 1-2 kaşık alıo sonra isyan etmeye başlıyo, bende zorlamıyorum, babymixten bende aldım dün ama yine biberonla verdikdelikafaduldendelikafaduldennazlımelekçim,galiba bende artık yoğurdu sütle yapıcam,artık pes ediyorum.çok sulu ve kötü oluyor mamayla.dr a sordum bu durumu,sütü içirmiyorsunki,yoğurt olarak veriyorsun dedi.hem o mamaların içinde desüt var dedi.gerçektende eve gelince varmı diye baktım,bileşiminde süt var.e ne anladım o zaman ben bu işten.güzel güzel sütten yaparım ,mis gibi yoğurt olur.gerçi babymix filanda yedirebilirmişiz.ben babymixi maya yapıyorum iyi oluyor
gülter bende hep ilk 6 ay sadece anne sütü vermeyi çok istiyordum ama sütüm yeterli değil.diğer arkadaşlarımın deiği gibi bende dr umuzun önerileriyle başladım.ek gıdaya başlama zamanı da en erken 4 en geç 6 aydır.yani dr larımız söylemesede bir gariplik yok bu işte.benim 3,5 aylıkken ek gıdaya başlayan arkadaşım var ama ilk 8 ay sadece anne sütü veren arkadaşımda var.herkes kendilerinin ve bebeklerinin durumuna göre hareket ediyor anlayacağın.bizim dr da ek gıdaya başlattığı zaman bende önce ilk 6 ay anne sütüne nooldu dedim? o da amaç doyurmak değil,tatlara alıştırmak dedi.bencede gayet mantıklı.bebişine maşallah çok güzel beslenmiş,sen de herkes gibi dr unu dinlemekle çok iyi yapmışsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?