Aşılama EKİM 2014 aşılama yaptıracaklar

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Aaa neden belki bebek vardir

Gecmis olsun cnm bu arada

Reactions: nea
HAYIRLISI OLSUN İNŞALLAH KAÇINÇI GÜNÜNBELİRTİLER BEBİŞTİR İNŞALLAH BENDE ÖYLE OLUYORDUM KIZIMDA BİRDE RAHİMDE BATMA VE GÖĞÜSLERDE HASASİYET OLUYORDUM
Ykk daha bugun oldum canim

Merhabalar kaderdaşlarım.Eşimin sperm sayısı 5 ml hareketlilik %48 morfoloji %1
. Bu değerlerle aşılama olmaz mı? Aşılamada yıkama işleminden sonra kalan sperm direk mi veriliyo yksa morfolojisi düzgün olanlar mı seçiliyo bilen var mı?

Oncelikle merhaba cnm sperm yikaniyo ileri hareketliler ve hareketliler secilip onlar yapiliyo ne zaman asilama aslinda sperm artirici kurler var ndn denemiyorsunuz

bızde de aynı sorun morfolojı 1 .Doktorum ekim icın asılamaya cagırdı ama ben kararsızım asılama konusunda.Asılamada morfolojiye bakmıyorlar ama benım bıldıgım asılamanın tutması ıcın morfolojinın mınumum 4 olması gerekıyormus.

selam istanbul avrupa yakasında aşılama yaptıracak olan var mı? varsa nerde yaptıracaksınız? ben kararsızım da hangi merkeze gitsem ???

Oncelikle merhaba cnm sperm yikaniyo ileri hareketliler ve hareketliler secilip onlar yapiliyo ne zaman asilama aslinda sperm artirici kurler var ndn denemiyorsunuz
Min 4 olması gerektiğini nerden duydun ki cnm?Yok morf düşükse aşılama tutsa da morfolojiden dolayı düşük ihtimali varsa yani yüksekse hiç cesaret edemem heralde.2 kez yaşadım bu acıyı Tekrar düşük yapmaktansa hhiç hamile kalmamayı tercih edderim çok zor.Doktor ilk sperm testinde 3 hafta sonra bidaha yapalım dedi eğer yine böle çıkarsa hiç uğraşmayalım aşılama o da olmazsa tüp bebek dedi ama hiç üroloji doktoru da bi görsün baksın demedi.Biz kendimiz gittik elle muayenede varikosel çıkmadı, ultrason için gün aldık hormonlara bakıldı eşimin onlar da normal gibi.Ne diycek bilmiyorum cnm.Ben de de kan pıhtılaşması çıktı rahim filmi de çektirdim orda da daha önce dış gebelik geçirdiğim tüpte bi kitle görür gibiyim tüpler açık ama bişi var gibi cd de.içim içimi yiyo günlerdir tüm bu sonuçları doktora gösteremedim daha.Ptesi randevum var drumu değiştirdim bu da iyi bi dr anca randevu alabildim.Bakalım ne diycek kafam çok karışık günlerdir uyurken bile huzursuzum..Allah hakkımızda hayırlısını etsin hepimizin

1 yıldır ben de tum testleri verdım ovulasyon testı 5 ay klomen tedavısı gordum.Rahım fılmı falan cok ıyı cıktı hatta 2 yumurtalık gelisiyordu ikiz gebelik bıle olur dedı kadın doktorum.ama bı turlü olmadı.Sonda esım test verdı 16 mil sperm sayı cıktı morfoloji ise 1 cıktı.Urolog da kontrol ettı varikosel yok yanı anlayacagın sorun tek morfoloji.kadın dogum doktorum direk tup dedi asılama sonuc vermıyormus.Ben de arastırdım bır az .normal ınsanların gebe kalma sansı morfolojı 4 ve uzeri olursa 25 oranında morfolojı 1 se 7.6 oranında yanı.Aşılamayla sonuc alan cok azmıs cunkı bozuk sperm yumurtayı dolleyemıyor ve dollerse bile cok fazla dusuk olur ya da cocugun engelli olması soz durumuymus.Bu konuda doktorlar bile 2 ye bolunmus canım.benım kadın doktor asılama kesın sonuc vermez dedi. tup bebek doktoru ise 2 kez asılama yapalım takma morfolojiye dıyor.ama yuzde on tutma sansı varmıs kı bu da cok az.Hem maddi hem de manevi bakımdan ben de dusunuyorum ekım ıcın nasıl yol ızlesem galiba

Senin için hayırlısı olsun canım bilemedim ki ? Bakalım bana ne diycek doktor?Ispartada 2 doktor var aklımda ikisinin de yorumlarını almak istiyorum tüm tahlillerimizi gösteripte.Bakalım bana ne diycekler?

Senin için hayırlısı olsun canım bilemedim ki ? Bakalım bana ne diycek doktor?Ispartada 2 doktor var aklımda ikisinin de yorumlarını almak istiyorum tüm tahlillerimizi gösteripte.Bakalım bana ne diycekler?
insallah canım hepımız icın hayırlısı bakalım sana ne deyecekler umudsuz olmayalım burda 0 morfololi ile bile normal yolla hamile kalanlar da var

insallah canım hepımız icın hayırlısı bakalım sana ne deyecekler umudsuz olmayalım burda 0 morfololi ile bile normal yolla hamile kalanlar da var
Bazen hiç olmayacakmış gibi geliyo ümitsizliğe kapılıyorum Sonra Allahım sen affet senden ümit kesilmez kesilmemeli diyorum.Sonra belki de benim sınavım bu diyorum belki hiç olmaması...Allahım böyleyse de sana sığınıyorum dilimle,kalimle,aklımla isyandan sana sığınıyorum sen ettirme rabbim!

merhaba arkadaşlar, önce hikayemle başlayayım. ben 30 yaşındayım, 4 yıllık evliyim 1.5 yıldır korunmuyoruz. eşim 30 yasında. spermiogram test sonucu gebeliğe elverişli dolayısıyla onun bir tedaviye ihtiyacı yok. bende yumurtlama düzensizliği ve başlangıc kabul edilebilir pko dendi. ilk ay yumurtalıklarımın temiz olduğundan emin olunup klomen başlandı. gunde 1 doz klomenle taa 20. gun 2 adet 14mm yumurta oluştu. dr um hemen çatlatma iğnesi vurdu, ilişki gunleri verdi, uyduk. ama gebelik olmadı. ve sonra bana aslında 20mm olmasını beklemeliydik bu ay bekleyelim olmazsa dedi. ertesi ay gunde 2 doz klomenle 19. gunde 1 adet 21mm yumurta gelişti hemen çatlatma iğnesi oldum, önerilen ilişki gunlerine uydum ama yine gebelik oluşmadı. 3 ay da klomen deneylim olmazsa aşılama yaparız dedi dr um. onu da 3 kere deneriz olmadı tup bebeğe yonlendirirm seni dedi. içime sinmedi. rahim filmi denilen bi gerçekten haberim var. onu çektireyim tıkalıysa boşa masraf ve hormon olmaz mı dedim. o çok ilkel bi yontem biz artık uygun görmüyoruz aşılamalar tutmaz ise direk tüp bebeğe yonlendiriyoruz dedi. içime sinmedi. başka bi merkezde rahim filmi çektirdim. filmde sol tarafım tamamen açık sağ tarafta hafif bi takanıklık düşüncesi olabilir diye yazıyordu raporda. sonrasında hemen bi tüp bebek merkezine ilk görüşmeye gittik eşimle. saolsun dr çok ilgili davrandı. süreci tek tek anlattı. klomen de deneyebilirsin ama bence vucudunu bununla daha fazla yorma daha sonuca gidecek seyler yapmalıyız sende dedi. biz buna sebepsiz infertilite diyoruz dedi. adetinin ilk günü gel bakalım dedi. o ay adetimin ilk gunu gittim. ama bir kist oluşmuştu. bu ay bişey yapamayız bidahaki adet döneminde yine gel dedi. ve bana progestan verdi. kullandım. dun adetimin ilk gunuydu ve bugun soluğu dr umda aldım. şimdiye dek gittiğim en guven verici dr. en ilgili diyemem öyle canım cicim değil ama verdiği her cevapla beni tatmin eder bir dr. bugun yumurtalıklarıma baktı ve kistin kaybolmuş dedi (elhamdülillah). gunde tek doz 75mg FOSTIMON diye bir iğne verdi. 5 gun bu iğneyi kendime vurucam. ilkini orada vuruldum öğrettiler. 4 sefer daha vurup pzt kontrole gidicem. yumurtanın durumuna göre doz artıracak ya da azaltacak. arkadaşlar bu ilacı bilen kullanan var mı? ve elinde bu ilaçtan olan? Rabb'im hepimize hayırlısıyla evlatlar nasip etsin inşallah. beni de geçirin dualarınızdan. yine yazacağım. sağlıcakla kalın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…