HAYIRLISI OLSUN CANIMmerhaba arkadaşlar, önce hikayemle başlayayım. ben 30 yaşındayım, 4 yıllık evliyim 1.5 yıldır korunmuyoruz. eşim 30 yasında. spermiogram test sonucu gebeliğe elverişli dolayısıyla onun bir tedaviye ihtiyacı yok. bende yumurtlama düzensizliği ve başlangıc kabul edilebilir pko dendi. ilk ay yumurtalıklarımın temiz olduğundan emin olunup klomen başlandı. gunde 1 doz klomenle taa 20. gun 2 adet 14mm yumurta oluştu. dr um hemen çatlatma iğnesi vurdu, ilişki gunleri verdi, uyduk. ama gebelik olmadı. ve sonra bana aslında 20mm olmasını beklemeliydik bu ay bekleyelim olmazsa dedi. ertesi ay gunde 2 doz klomenle 19. gunde 1 adet 21mm yumurta gelişti hemen çatlatma iğnesi oldum, önerilen ilişki gunlerine uydum ama yine gebelik oluşmadı. 3 ay da klomen deneylim olmazsa aşılama yaparız dedi dr um. onu da 3 kere deneriz olmadı tup bebeğe yonlendirirm seni dedi. içime sinmedi. rahim filmi denilen bi gerçekten haberim var. onu çektireyim tıkalıysa boşa masraf ve hormon olmaz mı dedim. o çok ilkel bi yontem biz artık uygun görmüyoruz aşılamalar tutmaz ise direk tüp bebeğe yonlendiriyoruz dedi. içime sinmedi. başka bi merkezde rahim filmi çektirdim. filmde sol tarafım tamamen açık sağ tarafta hafif bi takanıklık düşüncesi olabilir diye yazıyordu raporda. sonrasında hemen bi tüp bebek merkezine ilk görüşmeye gittik eşimle. saolsun dr çok ilgili davrandı. süreci tek tek anlattı. klomen de deneyebilirsin ama bence vucudunu bununla daha fazla yorma daha sonuca gidecek seyler yapmalıyız sende dedi. biz buna sebepsiz infertilite diyoruz dedi. adetinin ilk günü gel bakalım dedi. o ay adetimin ilk gunu gittim. ama bir kist oluşmuştu. bu ay bişey yapamayız bidahaki adet döneminde yine gel dedi. ve bana progestan verdi. kullandım. dun adetimin ilk gunuydu ve bugun soluğu dr umda aldım. şimdiye dek gittiğim en guven verici dr. en ilgili diyemem öyle canım cicim değil ama verdiği her cevapla beni tatmin eder bir dr. bugun yumurtalıklarıma baktı ve kistin kaybolmuş dedi (elhamdülillah). gunde tek doz 75mg FOSTIMON diye bir iğne verdi. 5 gun bu iğneyi kendime vurucam. ilkini orada vuruldum öğrettiler. 4 sefer daha vurup pzt kontrole gidicem. yumurtanın durumuna göre doz artıracak ya da azaltacak. arkadaşlar bu ilacı bilen kullanan var mı? ve elinde bu ilaçtan olan? Rabb'im hepimize hayırlısıyla evlatlar nasip etsin inşallah. beni de geçirin dualarınızdan. yine yazacağım. sağlıcakla kalın.
ÇOK SAĞOLay canım maşallah Allah bağışlasın inşallah Rabb'im bizlere de bu sevinci bu mutluluğu yaşatsın.
2. aşılamada mı hamile kaldın? bi de dr un önemini nerde görebiliyorsun canım? yani ilaç seçiminde mi ya da neye göre insan emin olabilir doğru dr da olduğundan?
BENİM DRUM TEDAVİYE BAŞLANMADAN ÖNCE ADET 3 GÜN HORMONLARINA BAKTI SONRA ADET BİTİMİNDE RAHİM FİLMİ VE EŞİMİN SPERM TESTLERİNE EN SON TEDAVİYE BAŞLADI ASLINDA NORMAL OLANIDA BÖYLE OLMASIRabb'im bağışlasın inşallah. meleklerin için zülme onlar senin şefaatçin seni almadan cennete girmeyecekler. kızcağızına bol bol sarıl. ben de 30 yasındayım doldurdum artık 31 den gun alıyorum. 4.5 yıllık evliyim. klomenle 2 ay denedim. ilkinde dr um 20 gunde sadece 14mm olmuş iki yumurtama çatlatma iğnesi yaptı. gebelik olmadı. ikinci ay gunde 2 doz klomenle 1 tane 19. gun 21mm yumurta oluştu ve o zaman bana dedi ki gecen ay ikiz olma ihtimali var diye o ihtimali yoketmek için erkenden iğne yapmıştım dedi. oysa ben ikize de razıydım. derken o ay da olmadı. bi ay daha bekle olmadı 4. ay asılama yaparız dedi. ama ya tüplerim tıkalıysa ve boşuna uğraşıyorsam dedim. film çektireyim mi dedim. gerek yok o ilkel bi yontem biz artık hastanemizde bile uygulamıyoruz dedi. 3 sefer takip 3 sefer aşılama tutmaz ise direk tüp merkezine yolluyoruz hastayı dedi. içime sinmedi ne dr ne de söledikleri. gittim başka bir yerde film çektirdim. tek tüp tam açık diğerinin sonunda bir tıkanıklık var denilebilir şeklinde souç çıktı. soluuğu eşimle beraber bir tüp bebek merkezinde aldık. ilk görüşmeyi yaptık. dr um 2 ay denemissin klomenle artık zaman kaybetme dedi adet olunca gel bakalım dedi. gittim kist çıktı 16mm. o ayı boş geçirdik. 2 gun önce yeniden adet oldum. bu arada soğan kürü uyguladım ve progestan kullandım. 3 gun önce adet gördüm dün dr a gittim. ilk iğnemi dün oldum 2.yi bugun iş yerinde kendim uyguladım. şimdi yumurtamın gelişmesi için sürece başladım. muayene 140tl iğlener 5 adet fostımon 128 tl aşılama 650 tl tutuyor. ama tabi 5 adet fostımon yetmeyecek muhtemelen haftaya da aynı doz ya da doz artırarak yeniden alıcam. görünen o ki 1200 tl civarında tutacak süreçteki masraf. feda olsun gelecek yavru kuzuya. o yeter ki gelsin. bu arada eşimde bir sorun yok çok şükür. en azından onun tedavi süreci yok. ben bir taraftan inofolic içiyorum gunde 3 tane. günde 3 fincan adacayı içiyorum. o yumurtamın 21mm oldugu ay adaçayının çok buyuk etkisini görmüştüm. klomen kullanıp bittikten sonra yumurta birden 3 gunde 6mm buyumuştu :) acaba diyorum incir kürü de yapsam mı ama o da bi gunde 10 tane incir kaynat dio. ona hangi kesedeki para dayanırki. böyle işte benim de hikayem ....... bu gibi durumlarda direk kadın doğum uzmanlarına değil tüp bebek veya infertilite alanında ihtisas yapmış dr ların daha doğru bir tercih oldugunu da tecrübe etmiş oldum.
PARDON BEN DİĞERLERİNİDE AŞILAMA ANLAMIŞIMişte ilk kez aşılama yaptıracağım bende. diğerleri yumurta takibi ve çatlama iğnesiydi. hormon testi yaptırdım, smear testi yaptırdım, eşim 2 kez baktırdı ama eşimin 1 yılda yarı yarıya değer azalması var ama çok süşür azalmış hali 56milyon çıktı diğer degerleri de iyi. inşallah bu ilk aşılamam olacak.inşallah açık olan tarafta sağlıklı yumurtalar gelişir de bu ilk seferde gelir yavru kuzu.
BENİM DRUM İNFERTİLİTE VE ÜREME ALANINDA İHTİSAS YAPMIŞ ÇOKTA DENEYİMLİ[QUOTE="happymeal, post: 37067325, member: 478747". bu gibi durumlarda direk kadın doğum uzmanlarına değil tüp bebek veya infertilite alanında ihtisas yapmış dr ların daha doğru bir tercih oldugunu da tecrübe etmiş oldum.
BENİM DRUM İNFERTİLİTE VE ÜREME ALANINDA İHTİSAS YAPMIŞ ÇOKTA DENEYİMLİİNŞALLAH SU ANKİ DRUN SANA HAYIRLI OLUR
BENİM DR SÜPER ALANINDA AMA SEN İSTANBULDASIN O İZMİRDE CANIM YANea doktorun kimdi acaba.bizde de erkek infertilite si var bu konuda iyi bir doktor arıyorum
hayırlısı olsun canımMerhabalar ilk aşılamamı 24 Eylül yaptırdım 8 aydır uğraşıyoruzDoktorum adetimin 2. günü gel dedi ve gittiğimde bana Klomen hapını 5 gün içmemi söyledi. 16 Eylülde içmeye başladım 20 Eylülde son hapımı içtim. Doktorum 22 Eylülde gelmemi söyledi,kontrole gittiğimde 2 yumurtamın büyüdüğünü 23 eylül sabahı 5:00de çatlatma iğnemi vurmamı söyledi. 24 eylül akşama doğru 16:00 da aşılamam yapıldı Crinone vajinal jel kullanmam söylendi, bakalım ne olacak eşim ve ben merakla bekliyoruz. Yalnız kafama takılan bir durum var aşılamdan bir gün önce ovulasyon testi yaptım iki çizgide silik çıktı sonraki 4 gün yaptığım testlerin hepsi pozitif çıkıyor acaba niye pozitif çıkıyor bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa bana yardımcı olursanız sevinirim. Buarada hamilelik belirtisi pek yaşamıyorum aşılama olduğu akşamı sağ yumurtalığım orta şiddetli batma şeklinde sabit bir ağrım oldu şimdide karnımı çok ağır hissediyorum ara ara sancı giriyor jelden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. İnşallah hamile kalırım hayal kırıklığına uğramak istemiyorum
Ok canim teşekkür ederim cvb in için artık burda karar verecemBENİM DR SÜPER ALANINDA AMA SEN İSTANBULDASIN O İZMİRDE CANIM YA
İnşallah Rabbim hayırlısını versin :)hayırlısı olsun canımtestlerin pozitif çıkması yumurtalarının çatladığındandır canım ağrılar ve sancılar jelden değildir bende kullanmıştım aynı jeli bende ağrı yapmadı biraz kaşıntı yapıyordu sadece dr bi danış istersen inşallah hayal kırıklığına uğramazsın rabbim güldülsün yüzünü
COÇUK SAHİBİ OLABİLMEK İÇİN HEM MADDİ HEM MANEVİ Bİ ÇOK ZORLUKLARDAN GEÇİYORUZ AKLINDA SORU İŞARETLERİ KALMASIN DOKTORUNA HER KONUYU DANIŞBAYRAM DÖNÜŞÜNE KALMAMASI GEREKİYOR CANIM ÇÜNKÜ EN GEÇ 13 14 GÜN OLMASI GEREKİYOR AŞILAMAN YOKSA RAHİM DUVARIN KALINLAŞIR YUMURTALARIN KALİTESİ DÜŞER AŞILAMAN İPTAL OLUR
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?