Ekim Ayı Transferleri Toplaşın

Güzel tavsiyelerde bulunmuşsunuz. ilk transfer negatif sonuçlandığı için bir sonrakine bunlari doktorumuzdan isteyeceğiz. Çok acemiydik bu süreçte kendimizi tamamen doktorumuza bırakmıştık. 2. De insallah

Hanımlar pozitif sonuçtan sonra progestan dex e devam ediyor musunuz ? Benim sonuç günüm cumartesi perşembe son ampulü kullaniyorum cumaya kalmıyor acaba napsam kanı 1 gün önce mi versem negatif olursa 6 amp elimde kalicak . Ne önerirsiniz

Evet devam ediyoruz. Elinizde kalsin istemiyorsaniz kan verebilirsinjz bence. Bir gun negatif cikarsa bir sey degismez. Insallah kullanmaya devam edersiniz

Ne kadar detaylı güzel açıklama ve önerilerde bulunmussunuz teşekkür ederimnegatifler için işte genetikde sıkıntı vardır bilmem ne madem ilkinde tutmadı dondurulmuş için yapsana yapman gerekeni be adam yok işte katakulle yaptı bursa acibadem neymiş yapacak misti hepsini sırayla olacakmış yani seni zamanla yolacagim demek istiyorlar histereskopi oldum sonrasında başka yerde polipler varmış rahim ağzı mi ne darmis halledildi şükür hepsi burada sıfırdan başladık ama havuz falan demedi doktor neden demedi acaba daha mantıklı aslında ama embriyo dondurulduktan sonra biopsi alınması sakincaliymis falan diye okumuştum acaba ondan mı bu şekilde ilerliyorlar sorayım yarin bakayım iyi oldu bunu söylemeniz önceki tedavimde 7yumurtam olmuştu 4u 5.gune gitti blast dendi kaliteleri iyiydi 5ab falandı ama rahime hiç bakilmamosti rahim filmini bile kendim istedim ikinciden önce düşünün o kadar acemice yapildi

Hanımlar bugün transferimin 5. Günün gecesi. Az önce wcden geldim peçeteye çok hafif bir pembelik geldi akıntı içinde. Yerleşme kanaması gibi düşünmek istiyorum ama erken degil mi bu leke için. Regli olacakmış gibi ağrım var hafiften
Sabah aksam 1 progesteron kullanıyorum. Sabah aksam 1 de estrofem alıyorum. Bunları kullanırken regli olma ihtimalim var mı.

Ticarethane gittiğini doktor. Sizi yolma derdinde Size tavsiyem bu forumda arama yapın Bursa için. Dr önerisi alın.

Taze embriyoya PGT (tek siklus içinde):
Yumurtalar toplanır, embriyolar 5. güne kadar geliştirilir, biyopsi yapılır, sonra dondurulur. Bu durumda sadece bir çözme/dondurma olur. Ama size uygun değil. 1 embryo var

Havuz yöntemiyle PGT ise,
Birkaç siklus yapılır. Her seferinde 5. güne gelen embriyolar biyopsi yapılmadan dondurulur.
Sonra, tüm embriyolar toplandığında hepsi çözülür, biyopsi alınır, sonra tekrar dondurulur (ikinci kez).

Vitrifikasyon (modern dondurma yöntemi) kullanılıyorsa, embriyoların sağ kalma oranı %95’in üzerinde

Yapılan araştırmalar, iki kez dondurulup çözülen embriyolarda başarı oranının bir miktar azaldığını, ama çok bir fark olmadığını gösteriyor.

Örneğin, canlı doğum oranı tek dondurma yapılanlara göre %5–10 daha düşük olabiliyor. Laboratuvar çok önemli, iyi merkezlerde fark minimal oluyormuş

Bazı klinikler, her siklusta blastokist aşamasına gelen embriyolara biyopsi yapıp sadece hücreyi ayrıdonduruyor, embriyoyu ayrı dondurıyor.

Böylece embriyolar ilk dondurmada kalır, sadece hücreler genetik laboratuvara gönderilir.

Tüm sonuçlar çıktığında uygun embriyo transfer edilir.
Klasik havuz yönteminde, embriyolar 5. güne gelince hiç biyopsi yapılmadan tamamen dondurulur.
Sonra, tüm sikluslar bitince embriyolar çözülür, biyopsi yapılır ve tekrar dondurulur.
Yani embriyolar iki kez dondurulmuş olur.
Bu yöntem işe yarar, ama embriyonun iki kez dondurulması–çözülmesi çok az da olsa canlılık kaybı ve kalite düşmesi riski taşır.
Bazı ileri düzey laboratuvarlar, bu riski azaltmak için embriyodan alınan hücreyi dondurup, embriyoyu tek seferlik dondurulmuş halde tutmayı tercih eder, yani alınan hücre örneği küçük bir tüpe konup donduruluyor.
Aynı işlem diğer sikluslarına da yapılır; yani senin her yeni siklusundan elde edilen blastokistlerden de hücre alınır ve dondurulur.tüm sikluslar bitince, genetik laboratuvara tüm biyopsi örnekleri birlikte gönderilir.Böylece tüm embriyoların genetik testi tek seferde yapılır. Ve embriyoların tek tek tüplere konup donduruldiğu için olumsuz sonuçlar imha edilir. Kalan sağlamlarda tek sefer dondurulmuş ve çözülmüş olur.

Valla siz harikasınız doktoruma yazacağım bunları özetle

Ayyy hadi bakalim insallah pozitiftir

Daha erken kuzum bizim icin 6. Gundeyiz Allahim insallah hepimizin yuzunu guldurur hayirli haberler aliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…