Aşılama Ekim ayında aşılama olacaklar buraya

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Cabir (ra) rivayet etmiştir ki: Allah Resulü (asm) şöyle buyurmuştur: “Gecede bir saat vardır ki, bir Müslüman o saate rastlar da Cenâb-ı Allah’tan dünya ve âhiret işinden bir hayır isterse, Allah o kimsenin dileğini muhakkak verir. Bu her gece böyledir.” (Hadisler için bkz: R. Sâlihîn, 1178, 1179, 1175.)

kızlar bizlerde inşallah o saate rastlarız.

yok canım aynı namaz işte gece namazı bu fazileti çookkk büyük sabah namazında önce kılınıyor 1 saat kadar önce
2 yada 4 rekat kılıcan niyet ettim Allah rızası için 2 rekat teheccüd namazı kılmaya diycen

TEHECCÜD NAMAZI

Geceleyin uyanıp kılınan namaz.

Teheccüd sözlükte, uyumak ve uyanmak manasında olup, zıt anlamlı kelimelerdendir. Daha sonra gece uyanıp namaz kılan kimseye, bu kökten türetilmiş "hecûd" denilmiş ve böylece teheccüd, terim olarak namaz ve Allah'ı zikir için gece uyanmak manasında kullanılmıştır. Genellikle yatsı namazından sonra, daha uyumadan veya bir miktar uyuduktan sonra kılınan namaza gece namazı (salatü'l-leyl) denir. Gece uykusu bölünerek kalkıp kılınan namazlara ise teheccüd namazı denir.

Tabiinin büyüklerinden Esved ile Alkame: "Teheccüd uykudan sonradır" demişlerdir. Hatta hiç uyumaksızın bütün geceyi ibadetle geçirmeyi adet edinmek mekruh sayılmıştır (Tecrid-i Sarih Tercümesi, IV, 13). Buhârî'nin Amr b. el-As (r.a)'dan rivâyetine göre bir kere Resulullah (s.a.s) Abdullah b. Amr'e "Ey Abdullah! Senin her gün oruç tuttuğun ve her gece baştan başa namaz kıldığın haberi bana ulaşmadı mı sanırsın " buyurmuşlardır. Abdullah da, "Evet öyledir, ya Resulullah! Bütün gece namaz kılarım" demiştir. Rasûl-i Ekrem, "Sakın öyle yapma. Kâh oruç tut, kâh iftar et, gecenin bir kısmında namaz kıl, bir kısmında uyu" buyurmuştur (Tecrid-i Sarih Tercümesi, IV, 13).

Ebû Hureyre (r.a)'dan rivâyet edilen bir hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyurmuştur: "Geceleyin kalkıp namaz kılan ve karısını uyandırarak ona da kıldıran şayet kalkmak istemezse yüzüne su serpen erkeğe Allah rahmet eder (günahlarını bağışlar). Yine geceleyin kalkıp namaz kılan ve kocasını uyandıran kalkmak istemezse yüzüne su serpen kadına da Allah rahmet eder (günahını bağışlar)" (Ebû Davûd Salâtü'tTatavvu' 18).

bende baktım netten 12 rekat kılmak daha sevapmış.

Teheccüd Namazı Nasıl Kılınır ? (Geceleyin uyanıp kılınan namaz)

Teheccüd namazı gece öğlenin girdiği vakitte başlar yani gündüz öğle saat 12 de oluyorsa gece'nin öğleside gece 12 de giriyor demektir ve imsak vakitine kadar devam eder. 6 Rekat olarak her 2 rekatta bir selam verilmesi daha faziletlidir. 2-4-6-8-12 rekat olarakta kılınabilir..

Teheccüd Nmazının Kılınışı : Önce abdestimizi alırız ve temiz bir ortamda kıbleye karşı dönüp "Niyet Ettim Allah Rızası için Teheccüd Namazımı Kılmaya" deyip tekbir alınır.. Sonra sabah namazının sünneti gibi 2 rekat kılıp selam verilir.. Ardından eğer aklımız başka yerlere dalıp gitmediyse tekbir alınıp 2 rekat daha kılınır eğer aklımız namazdan koptuysa rekrar niyet edilip 2 rekat daha kılınıp selam verilir.. Daha sonra 2 rekat daha kılınarak bitirilir yada 12 rekata tamamlanır (12 rekat kılınması daha faziletlidir) her 2 rekatta bir selam vererek.. Ardından dua edilerek namazımızı bitiririz...

net gitti geldı kızlar buarada bilgiler için teşekkürler gece 3 de kallkıyorum sonra 12 rekat teheccüd namazı kılıyodum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…