Ekim-Kasim 2014'te tüp bebek yaptiracak kimler var?

hiç bilmiyorum canım. oyalanmak için bahane buldum . Ama yaptırırsam detayları özelden anlatırım :)

Tüp bebek bir bekleyiş. Bebeğimizi beklediğimiz uzun ve meşakkatli bir bekleyiş hemde.
İğneleri bitir , yumurta toplansın, döllensin , iyi kalitede olsun, sonra beklensin , ilaç alınsın, tekrar beklensin,sonra transfer beklensin, ilaç alınsın , transfer olur ve aşamalar& bekleyiş biter sanırsın . Aslında başka bir aşama başlar. Bebek tutundu mu? değerler arttı mı? kese göründü mü? kalp atışı ne zaman duyulacak? Dediğin gibi doğana kadar , kucağımıza alana kadar bu bekleyişler bu telaşlar olacak. Bünyeyi alıştırmak lazım. Ama inanıyorum ki bu başlıkta çok çok güzel haberler olacak .
Yakındır:)

İnşallah canım :) Hepimiz güzel haberler verelim inşallah.

Merhaba arkadaşlar ben azcık size içimi dökeceğim ve yaşadıklarımı paylaşacağım belki size de bir fayda olur...Ocak 2014 de başladım ilk tedavıme eşimde sperm miktar azlığı vardı tüp bebek denildi.ilk tedavıme başladım ilaçlar yumurtalar her şey yolundaydı ancak yumurtaların toplanacagi gün eşim heyecandan sperm veremedi ve benim yumurtalar 5-6 saat dışarda kaldı sonra donduruldu eşim bi kaç gün sonra sperm verdi ancak iyi kalitede ki yumurtalar dan sadece 1 adet yumurta 3 gün olarak bana transfer edildi sonrasında eve gönderildim ne ilaç ne igne tabiki ne bileyim tedaviyi kuzu kuzu 10 gün yattim sonra hüsran Dr açıklaması zaten biliyorduk yumurtalar çok beklemisti dedi.Peki dedik başladık ikinci tedaviye
bu sefer esimden önceden sperm alındı ve donduruldu yumurtalar toplandı her şey süper 6 tane blast.embrıyo oluştu transfer gunu geldi 2 tane transfer edilecek Dr bu sefer rahim ağzı çok dar katater geçmiyor 30 dk benim transferim ile uğraştı sonra transfer ok lendi yine yattik 10 gün ,sonuç negatif ,açıklama rahim ağzının dardi o yüzden olmadı size histereskopi yapalım denildi kuzu Kuzu ok dedik orda donmus 4 adet 5.gun blast.embrıyo vardı ve Dr çok umutluydu ameliyat yapıldı geldi transfer gününe
masaya yattım hakikaten transfer 5 dk sürdü ama Dr yanıma gelip bu sefer donmus embriyolarin 4 ünde çözdugunu ancak 2 tanesini uygun olduğunu % 70 canlı olduğunu söyledi umut az dedi..10 gün sonra hamileydim iki günde bir artışlar süper en son bu pazar değer 2098 di ve kanama geçirdim degerim 550 oldu Dr bitti dedi açıklamayı bana yarın yapıcak. Benim söylemek istediğim şu kendimin deney tahtası gibi kullanıldığını düşünüyorum ders olarak kendime daha çok sorgulama yapacağım
1 - transfer oncesi mutlaka katater denemesi yapın
2- esiniz heyecanlı ise sperm önceden verin ne olur ne olmaz
3- kan ve hormon değerlerinizi kontrol ettirin başlarken sorun olmayabilir ama tedavi sırasında ilaçların etkisi ile değişik lik olabilir ve bu sonra bebeği kaybetmenize sebep olabilir.ornegin hamilesin iz 10 gün test çıktı mutlaka baktirin düşmesin bebek bir eksiklikten

Simdilik aklıma gelen bu çok aksilik çok hüsran öğrendiğim kadari ile bir çok Dr zaten bunları yapıyormuş ve önlem alıyormus benimki yapmadı yarın ki açıklamasını dört gözle bekliyorum. Başınızı ağrım olabilirim kusura bakmayın.

cok gecmis olsun arkadasim bazi talihsizlikler yasamissin ama ben hicbir doktorun daha onceden krater denemesi yaptigini duymadim,sense bircok doktor yapiyor diyorsun...ben 6 asilama 3 tup bebek 9 tedavi geçirmis biri olarak hiçbir doktorumun yapmadigini soyleyebilirim...haa evet rahim agzi darligi yuzunden bendede sikinti oldu bir iki sefer ama bebeklerinin tutunmama sebebi bu olamaz... yanliz sperm konusunda sana katiliyorum ben yurt disindayim burda her zaman yumurta toplamadan once sperm alinir daha sonra opuya gonderirler bayani...ama sanirim turkiyede boyle bir siralama yok yada sana o sekilde uygulanmamis ve talihsizlik olmus baya.... cok cok gecmis olsun insallah tekrar yaptiginda bebisine kavusursun ve bunlar kotu bir ani olarak kalir aklinda ... bu arada sana her denemede mikroenjeksiyonmu yapilmisti??

Canım tr e birçok Dr yapıyor en azı dan diğer merkezlerde yapan arkadaşlarımı biliyorum her seferinde mikroenjeksiyon yapıldı, ben sadece uyarmak istedim sonuçta hepimiz maddi manevi hırpalaniyoruz zor bir süreç etmek veriyoruz kimseye umutsuz bir şey söylemek istemiyorum sadece her denemede ya tutarsa gibi kobay oluyoruz en azından ben olduğumu düşünüyorum ki se benim durumunda olmasın diye yazdım sorgulama lar Dr lari çok yoğun oldukları için atliyabiliyorlqr. Sevgoler

haklisin canim iyi yapmissin tabi benim duymadigim biseydi sadece...insallah Rabbim tekrarini yasatmaz bu olaylarin...peki bir sonraki denemeyi ne zamn dusunuyorsun?

Çok
Çok geçmiş olsun arkadaşım. İnşallah en kısa sürede bir sonraki denemende bebeğine kavuşursun. Deneyimini paylaşıp bize önemli bilgiler verdiğin için de çok teşekkürler. Sen nerede tedavi olmuştun ve doktorun kimdi?

Geçmiş olsun canim cok üzüldüm inan. Diyecek pek bişey yok Rabbim yardimcin olsun,tekrarını yaşatmasin. Hayırlı zamanda hayırlı evlatlar in olsun inşallah. Bize yol gösterdiğini için de ALLAH razı olsun

Kızlar ben de bugün adet oldum yarın ya da cuma gidecem doktora. Kismetse dondurulmuş tedavisine baslicaz tekrar. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun

Kızlar ben de bugün adet oldum yarın ya da cuma gidecem doktora. Kismetse dondurulmuş tedavisine baslicaz tekrar. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun

Hadi bakalım hayırlı olsun inşallah.Gelişmelerden haberdar et bizi.
Bir de sizdeki sebep neydi canım? ve ilk tedavin mi?

Hayırlı olsun arkadaşım. Bizi de aşamalardan haberdar et. allah gönlünüze göre versin.

Kizlar doktor gecen cuma ilaclarimi yazdi,recetem elimde henuz ilaclarimi almadim 3 ekimde basliycam ignelere cunku... Ama cumaya tekrar randevum var bunu niye verdiler hic anlamadim..ya konusmak yada son kez baslamadan ultrason kontrolu icin heralde...
Benimle ayni donemde (kasimin 2. Haftasi) sonuc alacak arkadaslar siz ne zaman basliyorsunuz ignelere?

Hadi hayirli olsun canim..benimde bugun son gunum ama tedaviye baslamama daha 16 gun var yani bir adet daha var onumde...senin bu seneki son adetin olur insallah canim :)
Peki kac embryo transfer edilecek ve kacinci gun embryosu??

beni de yazın. büyük ihtimal kasım da raporum çıkar ve başlar tedavim.

evet canım ilk deneme. yaşım 36-37 arasında oynuyo bi tahlilde 36 yazıyo bi tahlilde 37 ben de bilmiyom yaşımı

Hadi bakalım hayırlı olsun inşallah.Gelişmelerden haberdar et bizi.
Bir de sizdeki sebep neydi canım? ve ilk tedavin mi?
Teşekkür ederim canım aradım bugün merkezi yarın kontrole gidiyorum.bizim simdilik bildigimiz sebepsiz infertilite. İlk tedaviye haziranda başladık.temmuzun ortalarında opu oldum. Ama transferim ertelendi.agustosta ilk denemeyi dondurulmuşlarla yaptık malesef olmadı. Bu 2. Ve inşallah sonuncu oLsun sen ne aşamadasin ?
Hayırlı olsun arkadaşım. Bizi de aşamalardan haberdar et. allah gönlünüze göre versin.
Amin canım insallah hepimizin gönlüne göre olur.
Hadi hayirli olsun canim..benimde bugun son gunum ama tedaviye baslamama daha 16 gun var yani bir adet daha var onumde...senin bu seneki son adetin olur insallah canim :)
Peki kac embryo transfer edilecek ve kacinci gun embryosu??
Sağol canim benim, senin de geç olsun da güç olmasın. İlk Tedavin mi bu? Ben de ilkinde transfer için 1 ay bekledim.Agzindan bak damliyo valla inşallah son olur . Kaç embriyo transfer edileceğini bilmiyoruz ama ilkinde bir diye ısrar etmesine rağmen transfer gunu 2 tane koydu doktor. Şuan donmus 3 tane 3. Gun var. Onları cozdurup 5. Gune gidecek mi diye bakacaklar. Hepsi giderse 2 sini transfer ederler bence gene . Hiçbirinin gitmeme ihtimali de var ama sanmıyorum. Geriye en iyi üç embriyoyu bırakmışlar. Yarın gidiyorum doktora, hesaplarima göre bayramda olacak transferim

Iyi akşamlar kızlar bende aranıza yeni katıldım bizde ekimde doktora gidip Kasım da tedaviye başlayacağız herhalde. Inşallah bebeklerimiz olur birgün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…