- 7 Eylül 2014
- 10
- 3
- 3
- 42
ne kadar güzel açıklamışsın her şeyi maalesef biri tutsa diğeri olmuyor işimiz o kadar zorki ama umutsuzluğa kapılma umarım hayırlı haberlerinide yazarsın bizde ilk denememizi geçen kasımda yaptırdık herşey o kadar yolundaydıki tutmadığını öğrenince inanamadım şimdi ikinciye başlıyacağız ama nedense çok mutsuzum içimde kötü şeyler var ama denemekten başka çaremiz yok...hepimiz için hayırlısı olsun.Merhaba arkadaşlar ben azcık size içimi dökeceğim ve yaşadıklarımı paylaşacağım belki size de bir fayda olur...Ocak 2014 de başladım ilk tedavıme eşimde sperm miktar azlığı vardı tüp bebek denildi.ilk tedavıme başladım ilaçlar yumurtalar her şey yolundaydı ancak yumurtaların toplanacagi gün eşim heyecandan sperm veremedi ve benim yumurtalar 5-6 saat dışarda kaldı sonra donduruldu eşim bi kaç gün sonra sperm verdi ancak iyi kalitede ki yumurtalar dan sadece 1 adet yumurta 3 gün olarak bana transfer edildi sonrasında eve gönderildim ne ilaç ne igne tabiki ne bileyim tedaviyi kuzu kuzu 10 gün yattim sonra hüsran Dr açıklaması zaten biliyorduk yumurtalar çok beklemisti dedi.Peki dedik başladık ikinci tedaviye
bu sefer esimden önceden sperm alındı ve donduruldu yumurtalar toplandı her şey süper 6 tane blast.embrıyo oluştu transfer gunu geldi 2 tane transfer edilecek Dr bu sefer rahim ağzı çok dar katater geçmiyor 30 dk benim transferim ile uğraştı sonra transfer ok lendi yine yattik 10 gün ,sonuç negatif ,açıklama rahim ağzının dardi o yüzden olmadı size histereskopi yapalım denildi kuzu Kuzu ok dedik orda donmus 4 adet 5.gun blast.embrıyo vardı ve Dr çok umutluydu ameliyat yapıldı geldi transfer gününe
masaya yattım hakikaten transfer 5 dk sürdü ama Dr yanıma gelip bu sefer donmus embriyolarin 4 ünde çözdugunu ancak 2 tanesini uygun olduğunu % 70 canlı olduğunu söyledi umut az dedi..10 gün sonra hamileydim iki günde bir artışlar süper en son bu pazar değer 2098 di ve kanama geçirdim degerim 550 oldu Dr bitti dedi açıklamayı bana yarın yapıcak. Benim söylemek istediğim şu kendimin deney tahtası gibi kullanıldığını düşünüyorum ders olarak kendime daha çok sorgulama yapacağım
1 - transfer oncesi mutlaka katater denemesi yapın
2- esiniz heyecanlı ise sperm önceden verin ne olur ne olmaz
3- kan ve hormon değerlerinizi kontrol ettirin başlarken sorun olmayabilir ama tedavi sırasında ilaçların etkisi ile değişik lik olabilir ve bu sonra bebeği kaybetmenize sebep olabilir.ornegin hamilesin iz 10 gün test çıktı mutlaka baktirin düşmesin bebek bir eksiklikten
Simdilik aklıma gelen bu çok aksilik çok hüsran öğrendiğim kadari ile bir çok Dr zaten bunları yapıyormuş ve önlem alıyormus benimki yapmadı yarın ki açıklamasını dört gözle bekliyorum. Başınızı ağrım olabilirim kusura bakmayın.
Yok canim nerdeee ilk tedavim degil benim 10. Tedavim bu...6 asilama 1 kere 2 embryo kondu tup bebek tedavimde olmadi.2. De tek dondurulmus kondu oldu..3. Tup bebek tedavim embryo elde edilemedigi icin son anda iptal edildiTeşekkür ederim canım aradım bugün merkezi yarın kontrole gidiyorum.bizim simdilik bildigimiz sebepsiz infertilite. İlk tedaviye haziranda başladık.temmuzun ortalarında opu oldum. Ama transferim ertelendi.agustosta ilk denemeyi dondurulmuşlarla yaptık malesef olmadı. Bu 2. Ve inşallah sonuncu oLsun sen ne aşamadasin ?
Amin canım insallah hepimizin gönlüne göre olur.
Sağol canim benim, senin de geç olsun da güç olmasın. İlk Tedavin mi bu? Ben de ilkinde transfer için 1 ay bekledim.Agzindan bak damliyo valla inşallah son olur. Kaç embriyo transfer edileceğini bilmiyoruz ama ilkinde bir diye ısrar etmesine rağmen transfer gunu 2 tane koydu doktor. Şuan donmus 3 tane 3. Gun var. Onları cozdurup 5. Gune gidecek mi diye bakacaklar. Hepsi giderse 2 sini transfer ederler bence gene . Hiçbirinin gitmeme ihtimali de var ama sanmıyorum. Geriye en iyi üç embriyoyu bırakmışlar. Yarın gidiyorum doktora, hesaplarima göre bayramda olacak transferim
Hosgeldin aramiza canimnnkac yasindasin ?ilk denemen sanirim..Iyi akşamlar kızlar bende aranıza yeni katıldım bizde ekimde doktora gidip Kasım da tedaviye başlayacağız herhalde. Inşallah bebeklerimiz olur birgün
ben ekimde başlicam inşallah.Selam kizlar kimler ekim-kasim aylarinda tup bebek tedavisine baslayacak?
selam canım nasılsın? iğnelerden ben de çok korkuyodum ama sonra kendi kendime yapıyordum alışıyosun bir süre sonra canım. ilk denemen olacağı için tedirgin olman gayet normal. benim de en çok korktuğum embriyolar kaliteli olacak mı? yumurta sayım,döllenen yumoş sayım,transferden sonra tutunur mu tutunmaz mı en büyük tedirğinliğim busaol canım korku da olsa denıycem mecbur :) evet onemlı olan soyledıklerın ama ben de ılk denıycem ıcın korkuyorum olsunda ragzıyım zaten hayırlısıyla sonuclansın inş
canım arı sütünü ne kadar sürede kullanmak gerekiyor. mesela benim adet bugün bitti doğum kontrl ilacı kulanıyorum.muhtemelen bayramdan hemen sonraki hafta adet olacm.yani 1 aylık süre yeter mi bana ve eşime. eşim 3 ay süreyle proxeed plus da kullandı doktorumuz kullanmaya devam etsin dedi,bunun yanıda arı sütü de kullanırsak iyi olur sanki .canim ben yurtdisindayim sana bir merkez oneremiycem istanbulda ama esinin sperm hareketliligi icin keciboynuzu ve ari sutu onerebilirim..ari sutu hem kadinlarin yumurta kalitesini hem erkeklerin sperm kalitesini arttiriyormus...ben ari sutunu bu seferki tedavimde kendim icin kullanicam...
selam canım nasıl yani anlamadım tüm gün salmicam diyo ya transfer günü mü seni salmicakmış?anlamadımCa
canö gittim doktoruma tam istediğim gibi birisi ben sormadan duymak istediklerimi söledi 5. Gün embriyosu yapıcakmış bana özel protokol uygulucam dedi bende pco olduğu için tüm gün hastanede yatırıcM salmıcam dedi ben çok beğendim doktoru bakalım ekimdeki adetimle başlıcaz tedaviye
cok uzgunum canım tesede sperm bulunamadı yıne hayellerım baska bahara kaldıselam canım nasılsın? iğnelerden ben de çok korkuyodum ama sonra kendi kendime yapıyordum alışıyosun bir süre sonra canım. ilk denemen olacağı için tedirgin olman gayet normal. benim de en çok korktuğum embriyolar kaliteli olacak mı? yumurta sayım,döllenen yumoş sayım,transferden sonra tutunur mu tutunmaz mı en büyük tedirğinliğim buRabbim daha fazla aratmasın inşallah önce göbişler dolsun sonra da kucağımız dolsun
ayy hadi ya çok üzüldüm inancok uzgunum canım tesede sperm bulunamadı yıne hayellerım baska bahara kaldıallah senın yardımcın olsun yasadın korkuya heycanana deger umudun var en azından saglıklı bebıslerın olsun ınsallah
inan ben de umutları tüketmek üzereyimHerkese günaydın.
Benim umudum pek kalmadı ama yine de kalıcam bu grupta
saol canım bılıyorum o ılacı esım kullanmstı sımdı kaan aydos ıgne tadavısıne baslıycak uzgunum her seferınde hayllerım yarım kalıyor ne cok umut etmıstım bır tane olsun bulunur dıye ama olmadıayy hadi ya çok üzüldüm inanvardır bir hayır. sabır sabır sabır 3 yıldır sabrediyorum ben de ama elde var koca bir sıfır. umudunu kaybetme canım bi daha denersiniz inşallah her şey yolunda gider. bizim de hızımız sıfır eşim proxeed plus kullanıyor canım henüz test yaptırmadık umarım işe yaramıştır. bana kalırsa proxeed plus ı siz de deneyin hem sayı hem hıza faydası varmış canım bi araştır istersen
Teşekkür ederim canım aradım bugün merkezi yarın kontrole gidiyorum.bizim simdilik bildigimiz sebepsiz infertilite. İlk tedaviye haziranda başladık.temmuzun ortalarında opu oldum. Ama transferim ertelendi.agustosta ilk denemeyi dondurulmuşlarla yaptık malesef olmadı. Bu 2. Ve inşallah sonuncu oLsun sen ne aşamadasin ?
Amin canım insallah hepimizin gönlüne göre olur.
Sağol canim benim, senin de geç olsun da güç olmasın. İlk Tedavin mi bu? Ben de ilkinde transfer için 1 ay bekledim.Agzindan bak damliyo valla inşallah son olur. Kaç embriyo transfer edileceğini bilmiyoruz ama ilkinde bir diye ısrar etmesine rağmen transfer gunu 2 tane koydu doktor. Şuan donmus 3 tane 3. Gun var. Onları cozdurup 5. Gune gidecek mi diye bakacaklar. Hepsi giderse 2 sini transfer ederler bence gene . Hiçbirinin gitmeme ihtimali de var ama sanmıyorum. Geriye en iyi üç embriyoyu bırakmışlar. Yarın gidiyorum doktora, hesaplarima göre bayramda olacak transferim
Meraba canim ...Ari sutunu en az 2-3 ay onceden kullanmaya baslayin yazmiskar ama genelde herkes 1-2 ay incesen baslamis ve ise yaramis...bence 1 ay bile yeterli sonucta onceki aylarda olusan yumurtalar tedavide hicbir ise yaramiyor adetle birlikte gidiyor....yani bir ayin varsa hemen basla derim...bende ilk defa deniycem umutluyum insallah sinucu guzel olucak ..yeni basladim kullanmaya benim tedavimin baslamasina 15 gun var,1 ayda tedavim sureek yani 1.5 ay onceden baslamis oldum bende..sizde hemen baslayin...canım arı sütünü ne kadar sürede kullanmak gerekiyor. mesela benim adet bugün bitti doğum kontrl ilacı kulanıyorum.muhtemelen bayramdan hemen sonraki hafta adet olacm.yani 1 aylık süre yeter mi bana ve eşime. eşim 3 ay süreyle proxeed plus da kullandı doktorumuz kullanmaya devam etsin dedi,bunun yanıda arı sütü de kullanırsak iyi olur sanki .
Canim yaa cok uzuldumcok uzgunum canım tesede sperm bulunamadı yıne hayellerım baska bahara kaldıallah senın yardımcın olsun yasadın korkuya heycanana deger umudun var en azından saglıklı bebıslerın olsun ınsallah
Niye oyle diyorsun canim? Daha yadin kac?kacinci denemende umudun kalmadi...bak ben 10. tedaviye basliycam ekimde hala umudum yok demiyorum...Umutsuz cikilmazki bu yola cikarsakta zehir olur,heves olmazsa ,umut olmazsa hep negatif dusunursek pozitifi goremeyiz cunku...insallah seninde buraya hamileyim yazacagin gunu gorucem bende :) sonra umut her zaman olmaliymis dimi diye hatirlaticam sanaHerkese günaydın.
Benim umudum pek kalmadı ama yine de kalıcam bu grupta
Evet canm transferi sabah yaparım dedi akşam a gönderirim seni dedi ilk iki gün benim için çok önemli dedi doktrum o sebeple akşama kadar yatırıcaz dediselam canım nasıl yani anlamadım tüm gün salmicam diyo ya transfer günü mü seni salmicakmış?anlamadım
allah razı olsun canım allah kımseyı evladının yokluguyla sınasın esımın genetık proplemı yuzde otuzdu sperm bulma ıhtımalı ama yınede cok umutlanmıstık ne gerekıyosa denıycez 6 ay sonra yıne tese olcak igne tedavısı gorcek allahtan umut kesılmez maddı manevı yıpranıyoruz ama evlatsız aıle olunmuyo yarım kalıyorCanim yaa cok uzuldumilk defa duydum tesede sperm bulunamadigini yani biliyordum o ihtimali ama genelde bulundugu yonundeydi yazilanlar...ama pes etmeyin sakin canim kurler falan deneyin esine,bilmiyorum belkide denemissinizdir ama keciboynuzu pekmezi ,ari sutu cok.ama cook faydaliymis ..birdahaki teseden 6 ay once kullanmaya baslasinki faydasi olsun..insallah en kisa zamanda muradina eresin bir degil iki versin Allah eger istiyorsan....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?