Ekim-Kasim 2014'te tüp bebek yaptiracak kimler var?

Sorma bende oyle cok unutup ani hareketler yaptim canim..ama iste Allah nasip ettiyse olucak etmediyse butun gun yatsakta degismeyecek sonuc...senin 9. gununse kanda cikar canim..kacinci gun embryosuydu?

Bebislere iyi bak.bulantiya tuzlu kraker iyi gelir canim hadi massallah, amin insallah hepimizbebisimizi sag salim kucaga alalim

Kizlar transferden sonra yuzunde sivilce cikan oldumu? Benim normalde yuzumde hic sivilce cikmazdi ama simdi 2-3 yane cikti neden acaba streste yokku ondan desem..ilaclarfan olabilirmi acaba igneler falan hormon iceriyorduya??
benim adetebir hafta kala çıkardı şimdi yine çıktı ama büyük ihtimal progesteron hormonundan kaynaklanıyordur.

C candanote canım sen geçen gün icsi olanlarda tek yumurta ikizliği olmaz demişsin ya neden öyle dedin ? bi yerdemi okudun ? onun çok yöntemle alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü zigot oluştuktan sonra iki eş parçaya ayrılıp iki bebek oluyor döllenmeden sonra olduğu için yöntemin etkileceğini düşünmüyorum ama sen öyle yazınca kafama takıldı. mesela bizim ailede genetik olarak tek yumurta ikizliğine yatkınlık var. ve ben ilk zamanlar iki embriyo konulur sonra üç tane olur diye korkuyordum.

Canim benim bildigim tek yumurta icine 2 sperm girerse tek yumurta ikisi oluyor ve mikroenjeksiyondada 1 sperm enjekte ediyorlar yumurtaya...o yuzden oyle dedim srn arastir.istersen biraz..

cycas ben yanlis biliyormusum canim dogrusu buymus...

Tek yumurta ikizi nasil olur?

Bütün gebeliklerin yaklaşık yüzde biri ikiz gebeliktir. Bütün ikiz gebeliklerin üçte biri tek yumurta ikizidir. Tek yumurta ikizleri (monozigotik ikizler, identical) aynen tekiz gebeliklerde olduğu gibi anneden gelen bir yumurta ve babadan gelen bir sperm ile oluşurlar. Sperm ve yummurta birleşirler ve döllenme meydana gelir, bir tane döllenmiş yumurta (zigot) oluşur. Mono: bir zigot: döllenmiş yumurta anlamındadır, bu nedenle monozigotik denir. Buraya kadar herşey tekiz gebeliklerde olduğu gibidir. Döllenmeden belli bir süre sonra döllenmiş yumurta ikiye ayrılır ve ayrı iki embriyo gelişmesi başlar, bu bölünme ikiz gebeliğe neden olur.

Bu durumda benimde dorduz olma ihtimali var cunku bizim ailedede genetik ikizlik..birde bana iki tane embriyo kondu...

inşallah kalp atışlarınıda duyarsın Allah tamamına erdirsin :)

benim adetebir hafta kala çıkardı şimdi yine çıktı ama büyük ihtimal progesteron hormonundan kaynaklanıyordur.
Bence de hormonlardan olabilir. Benim son 3 aydir regl donemim 25 gunluk periodlarla oluyordu, yani 4 kasim beklenen regl tarihimdi. Ama dun akşam grcekten diger gunlere kiyasla siddetli kasik agrim vardi batmalar falan cok korktum. Ama simdi iyiyim azaldi kasik agrim. Acaba tutundu da mi agri oldu? Herseyi minnosa yorumlar olduk ama napalım

Canim benim bildigim tek yumurta icine 2 sperm girerse tek yumurta ikisi oluyor ve mikroenjeksiyondada 1 sperm enjekte ediyorlar yumurtaya...o yuzden oyle dedim srn arastir.istersen biraz..
yok canım öyle değil bir tane yumurta bir tane spermle döllenir. iki sperm giremez. yanlış kalmış hatırında. aslında bi ara umutlanmıştım bile acaba dedim bilimsel bir kanıtmı var diye ben ozaman hala 3 tane olmasında korkayım. demek ki devrim7779 arkadaşımızın ikizi olabilir

ne düşüğü ne oldu?

Evet canim onu bende dusundum onunki ikiz gibi geldi banada :)
Bu arada aklimda yankis kalmis evet baska okudugum biseyle karistirdim galiba yukarda yazdim zaten

benimde 4 üz olabilir ozaman ama yok yaa %1 ihtmal gelip iki minnoşuda bulmaz ancak birini bulur oda 3üz olur benim babamın ikiz kardeşi varmış olmuş. babamın aynından bir amcam olacakmış. annemin ikizleri varmış bunlarda düşmüş gerçi bunlar tekmi çift yumrtamı bilmiyorum ama kendimden korkuyorum herşey Allahtan hayırlısı neyse o olsun.

benimde sol tarafımda bir batma hissi vardı.ben son 3 aydır regl olmamak için 28 güne bir iğne oluyordum iğneden sonrada lekelenmelerim oluyordu bugünde tam o lekelenmelerin olması gereken gün ama şükür birşey yok. sen testini pazartesimi yapacaksın canım?

Kafam öyle karışık ki ben üniversitede okuyorum 3. Sınıf ama okulum çok yoğun değil yaşım 27 eşim 32 eşim illaki yaza diye tutturuyor ben bu çocuk sevgisi ve isteğînden biran önce başlamak istiyorum (bakcak kimsemiz var bu arada)çok mu acele ediyorum ama bırda bi çok insan keşke daha erken başlasaydık diyor? Birde ilk seferde tutacağınında garantisi yok çok yakın arkadaşım 4 defa denedi ve hala pozitifi görmedi onund erkek infertilitesi. Çok konuştum kusura bakmayın kafam allak bullak?

Pazar , pazartesi sali esime kalsa cumartesi hastane yakın yaa hergun gider yaptiririz diyo. Icine doguyor sanirim. Olacak diyip duruyor. Bu nedenle de test icin sabirsiz

Kızlar ben de okuldayım ve hiçbir belirtim yok ama kafaya takmıyorum. Allahım nasip ettiyse olacak zaten. Stresle olacak seyi oldurmayacak duruma getirmeye gerek yok. Salıya kadar merak ve heyecan icinde nasıl bekleyeceğimi bilemiyorum. Olumsuz dusunce hepimizden uzak dursun. Allah hepimizin gonlundekini versin insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…