Ekim-Kasim 2014'te tüp bebek yaptiracak kimler var?

canım gözün aydın. rabbim kazaasız belasız kucağına almayı nasip etsin inşallah :)

arkadaşlar merhaba daha önce 3 aşılama yaptırdım sonuncusu geçen aydı. Bizde sorun sadece benim rahim ağzının dar olması dendi. Bu sebeple aşılamalarım çok ağrılı geçmişti. Hatta sonuncusunda uyutmak zorunda kaldılar. 3 doktora gittim 3 üde ciddi bir sorun bulamadı. HSG çektirdim tüplerimde sorun görülmedi. bu ay tüp bebek yaptırmaya karar verdik doktorum ve eşimle beraber. Dün itibari ile (reglimin 2. günü) gonalf 225 kullanmaya başladım. Muayenede 6 adet yumurta var dedi ama iğnelerle bu sayı artarmı dediğimde 6 tane garanti arttırmaya çalışcağız dedi ama ne kadar artar endişeliyim. Tüp bebek tecrübesi olan arkadaşlara sorum, kaçıncı gün toplama işlemi yapıldı sonrasında ağrı oldumu ben çalışıyorum ve işe gelebilme ihtimalimi anlamak istiyorum. Muayenemde çok sorun olmuyor iş çıkışımı bekliyor doktorum sağolsun ama toplama ve transfer sonrası mutlaka dinlenmek gerekiyor mu? Birde bana cetrotide 0,25 mg 1 flakon iğne de verdi. Bu iğne ne işe yarıyor? Transfer işlemi ile aşılama işlemi arasında ne fark var. Doktor transferi çok daha ince bir kanül ile yapacağım dedi aşılamadaki gibi ağrın olmayacak dedi ama ben korktum açıkçası. Çünkü transferde uyutamam seni dedi Kızlar ne olur bana cevap yazın her fırsatta okuyacağım yazdıklarınızı ve umarım buradan sizlerinde benimde müjdelerimize şahit olurum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

Kızlar saat 09:30da trt haberde sağlık olsun programında infertiliteden bahsedecekler bilginiz olsun

C chemengineer yumurta sayın aryabilirde artmayabilirde o ilaca verdiğin tepkiye bagli cetrotide yumurtaların o toplamadan önce kendi kendine catlamasını engellemek için veriliyor aldatma . toplama günü anestezi alacaksin belki kendini iyi hissedersen öğleden sonra ise gidebilirsin ama bence o gün rapor al ve gitme. Transfere gelince şimdi rahim ağzı darligi var demissin ne desek bos ben ne asilamalarda nede transferde agti hissetmeden spekulum haricinde. Ama transfer günü mutlak suretle dinlenmeslisin ben transfer sonrası 10 gün rapor aldım evde Dinleniyorum bir kaç gün sonra calisanlarda var ama dinlenmek en iyisi o kadar emek harciyorsun. Başkane sormustun hhatirlayamadim katana takilablari yaz cevaplariz

Cevabın için teşekkür ederim.Aşılama ve transfer sırasında farklı kanül kullanıyorum dedi transferde ağrın olmaz dedi ama tedirginim işte yinede. Riske atmayıp rapor almak en doğrusu ama özel sektörde kolay olmuyor. Bir de insanlar ne oldu neyin var neden gelmedin vs sorularla boğuyor. Ben kimseye sonuç o0lumlu olmadan söylemek istemiyorum. Ama doktorum mutlaka dinlenmen gerek derse tabiki dinleneceğim. İnşallah transferde sıkıntı yaşamam. Yaşamadan bilemeyeceğim gibi görünüyor.

[QUOTEinşallahkyanus34, post: 37665719, member: 528182"]Günaydın kızlar :)
Pazartesi hayırlsıyla başlıyorum tedaviye inşallah.
Çok heyecanlandım birden yaaaa :)[/QUOTE]

Canim inşallah bende hafta içi basliycam Rabbim muradimizi hayırlı sonuçlandırsin inşallah

bi videoda izlemiştim çok nadir de olsa bir yumurtaya iki sperm girebiliyormuş ama dediğim gibi çok çok nadir bi durummuş :)

Canım yumurtalarinin gelisimine gore bir hafta on gun kullanacaksin igneleri. Yumurta sayin da artabilir. Benim ultrasonda 8-9 sayarken doktor. 14 tane toplandı. Egee yumurtalarin cok ve buyukse agrin olur toplamadan sonra. Ama bir gun dinlenmen yeter yine de. Sonrasinda 3. Ya da 5. Gun embriyolarinin durumuna gore transferin olur. Transfer cok kolay. Yalnizca idrara sıkısık olmak biraz or. Benim gibi cok su icme. Gittiginde girneden 4 bardak icmen yeterliymis. Transferden so ra da benim doktorjm 2 gun yatman gerekli. Kenini yormadan normal hayatina don dedi. Ama embriyolig bence 3 gun dinlen dedi. Ben de ona uydum. 3 gun dinlendim. Memlketw donup isime basladim. 11 kasımı test tarihini bekliyorum. Ignelere gelince. Gonalf yumurta gelistirici. Digeri de zamansiz catlamasin diye verilir. Sonra da catlatma ignenei verirler ve 36 saat sonra opuya girersin, toplanir yumurtalarin. Emin ol tatlım zor bir surec degil. Hatta bence en zoru bu test gununu beklemek. Allahım hepimize kolaylik versin.

kötüyü düşünme ama erken başlamak tabi ki çok daha avantajlı bir durum. hem çocuklarınla aranda fazla yaş farkı olmaması da güzel olur. bu benim fikrim tabi :)

Çok heyecanlandım birden yaaaa :)

Canim inşallah bende hafta içi basliycam Rabbim muradimizi hayırlı sonuçlandırsin inşallah[/QUOTE]
Hayırlı olsun kızlar.

Bana da parol iç dedilet ama içmedim ya can bişey sorucam günaydın buarada :) 3 gecedir acayip sancıyla kalkıyorum ama öle böle değil bugünkü sabaha karşıydı çığlık çığlığa ağlayarak uyandım bi taraftanda midem bulandı birazda kustum korkuyorum sanki düşük sancısı gibi hiç öle sancım olmamıştı bebişim tutunmaya mı çalışıyo acaba srnde ölr bişey olmuşmuydu

günaydın kaçıncı günün tatlım doktorunla görüştünmü

Çok heyecanlandım birden yaaaa :)[/QUOTE]

Canim inşallah bende hafta içi basliycam Rabbim muradimizi hayırlı sonuçlandırı
Canim inşallah bende hafta içi basliycam Rabbim muradimizi hayırlı sonuçlandırsin inşallah
Hayırlı olsun kızlar.[/QUOTE]

halgan canım teşekkür ederiz Rabbim sanada diger kardeslerimizede hayırlı güzel bir sonuç nasip eylesin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…