canım gözün aydın. rabbim kazaasız belasız kucağına almayı nasip etsin inşallah :)Canlarım ben geldimbugün bebeklerimin kalp atislarini duyduk. Sanki hipodromda koşan atlar gibiydiler, öyle hızlı atıyor ki minicik kalpleri. çok şükür tehlikede olan bebeğim iyi şimdi. Etrafında kanama alanı varmış oranın da kuruması lazımmış. Bunun için de bir hafta daha dinlenmem lazımmış yani gene yatis :) Vee müjdeler olsun ki kusmalar başladı. Zaten günlerdir bir iştahsızlık vardı hiçbişey yiyemiyordum. Bugün doktora hem gidiş hem geliş ne varsa cikardim içimde. Bebeklerim beslenemeye cek diye korkuyorum. İnş çok sürmez bu iştahsızlık. Allah hepinize bu güzel duyguları yaşamayı nasip etsin.Sonuç bekleyen arkadaslarim senlendirirsiniz inş buraları
C chemengineer yumurta sayın aryabilirde artmayabilirde o ilaca verdiğin tepkiye bagli cetrotide yumurtaların o toplamadan önce kendi kendine catlamasını engellemek için veriliyor aldatma . toplama günü anestezi alacaksin belki kendini iyi hissedersen öğleden sonra ise gidebilirsin ama bence o gün rapor al ve gitme. Transfere gelince şimdi rahim ağzı darligi var demissin ne desek bos ben ne asilamalarda nede transferde agti hissetmeden spekulum haricinde. Ama transfer günü mutlak suretle dinlenmeslisin ben transfer sonrası 10 gün rapor aldım evde Dinleniyorum bir kaç gün sonra calisanlarda var ama dinlenmek en iyisi o kadar emek harciyorsun. Başkane sormustun hhatirlayamadim katana takilablari yaz cevaplariz
Benim yerime de seyret :)Kızlar saat 09:30da trt haberde sağlık olsun programında infertiliteden bahsedecekler bilginiz olsun
Benim yerime de seyret :)
bi videoda izlemiştim çok nadir de olsa bir yumurtaya iki sperm girebiliyormuş ama dediğim gibi çok çok nadir bi durummuş :)yok canım öyle değil bir tane yumurta bir tane spermle döllenir. iki sperm giremez. yanlış kalmış hatırında. aslında bi ara umutlanmıştım bile acaba dedim bilimsel bir kanıtmı var diye ben ozaman hala 3 tane olmasında korkayım. demek ki @devrim7779 arkadaşımızın ikizi olabilir
Canım yumurtalarinin gelisimine gore bir hafta on gun kullanacaksin igneleri. Yumurta sayin da artabilir. Benim ultrasonda 8-9 sayarken doktor. 14 tane toplandı. Egee yumurtalarin cok ve buyukse agrin olur toplamadan sonra. Ama bir gun dinlenmen yeter yine de. Sonrasinda 3. Ya da 5. Gun embriyolarinin durumuna gore transferin olur. Transfer cok kolay. Yalnizca idrara sıkısık olmak biraz or. Benim gibi cok su icme. Gittiginde girneden 4 bardak icmen yeterliymis. Transferden so ra da benim doktorjm 2 gun yatman gerekli. Kenini yormadan normal hayatina don dedi. Ama embriyolig bence 3 gun dinlen dedi. Ben de ona uydum. 3 gun dinlendim. Memlketw donup isime basladim. 11 kasımı test tarihini bekliyorum. Ignelere gelince. Gonalf yumurta gelistirici. Digeri de zamansiz catlamasin diye verilir. Sonra da catlatma ignenei verirler ve 36 saat sonra opuya girersin, toplanir yumurtalarin. Emin ol tatlım zor bir surec degil. Hatta bence en zoru bu test gununu beklemek. Allahım hepimize kolaylik versin.arkadaşlar merhaba daha önce 3 aşılama yaptırdım sonuncusu geçen aydı. Bizde sorun sadece benim rahim ağzının dar olması dendi. Bu sebeple aşılamalarım çok ağrılı geçmişti. Hatta sonuncusunda uyutmak zorunda kaldılar. 3 doktora gittim 3 üde ciddi bir sorun bulamadı. HSG çektirdim tüplerimde sorun görülmedi. bu ay tüp bebek yaptırmaya karar verdik doktorum ve eşimle beraber. Dün itibari ile (reglimin 2. günü) gonalf 225 kullanmaya başladım. Muayenede 6 adet yumurta var dedi ama iğnelerle bu sayı artarmı dediğimde 6 tane garanti arttırmaya çalışcağız dedi ama ne kadar artar endişeliyim. Tüp bebek tecrübesi olan arkadaşlara sorum, kaçıncı gün toplama işlemi yapıldı sonrasında ağrı oldumu ben çalışıyorum ve işe gelebilme ihtimalimi anlamak istiyorum. Muayenemde çok sorun olmuyor iş çıkışımı bekliyor doktorum sağolsun ama toplama ve transfer sonrası mutlaka dinlenmek gerekiyor mu? Birde bana cetrotide 0,25 mg 1 flakon iğne de verdi. Bu iğne ne işe yarıyor? Transfer işlemi ile aşılama işlemi arasında ne fark var. Doktor transferi çok daha ince bir kanül ile yapacağım dedi aşılamadaki gibi ağrın olmayacak dedi ama ben korktum açıkçası. Çünkü transferde uyutamam seni dediKızlar ne olur bana cevap yazın her fırsatta okuyacağım yazdıklarınızı ve umarım buradan sizlerinde benimde müjdelerimize şahit olurum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun.
kötüyü düşünme ama erken başlamak tabi ki çok daha avantajlı bir durum. hem çocuklarınla aranda fazla yaş farkı olmaması da güzel olur. bu benim fikrim tabi :)Kafam öyle karışık ki ben üniversitede okuyorum 3. Sınıf ama okulum çok yoğun değil yaşım 27 eşim 32 eşim illaki yaza diye tutturuyor ben bu çocuk sevgisi ve isteğînden biran önce başlamak istiyorum (bakcak kimsemiz var bu arada)çok mu acele ediyorum ama bırda bi çok insan keşke daha erken başlasaydık diyor? Birde ilk seferde tutacağınında garantisi yok çok yakın arkadaşım 4 defa denedi ve hala pozitifi görmedi onund erkek infertilitesi. Çok konuştum kusura bakmayın kafam allak bullak?
[QUOTEinşallahkyanus34, post: 37665719, member: 528182"]Günaydın kızlar :)
Pazartesi hayırlsıyla başlıyorum tedaviye inşallah.
Çok heyecanlandım birden yaaaa :)
buldummmmmmhayıırlı cumalar herkese
Bana da parol iç dedilet ama içmedim ya can bişey sorucam günaydın buarada :) 3 gecedir acayip sancıyla kalkıyorum ama öle böle değil bugünkü sabaha karşıydı çığlık çığlığa ağlayarak uyandım bi taraftanda midem bulandı birazda kustum korkuyorum sanki düşük sancısı gibi hiç öle sancım olmamıştı bebişim tutunmaya mı çalışıyo acaba srnde ölr bişey olmuşmuyduhayırlı cumalar canım.bende keseyi görünceye kadar içsem diyorum dayanbildiğim kadar eşim izin vermiyor yeter çektiğin diyor.dktorda cok acı çekmek te iyi değilmiş emriyolar için parol iç dedi iki defa parol içtim o da ne kadar etki ederse..çok fena varya
hoş geldin ozaman tatlım :)buldummmmmmhayırlı cumalar
günaydın kaçıncı günün tatlım doktorunla görüştünmüBana da parol iç dedilet ama içmedim ya can bişey sorucam günaydın buarada :) 3 gecedir acayip sancıyla kalkıyorum ama öle böle değil bugünkü sabaha karşıydı çığlık çığlığa ağlayarak uyandım bi taraftanda midem bulandı birazda kustum korkuyorum sanki düşük sancısı gibi hiç öle sancım olmamıştı bebişim tutunmaya mı çalışıyo acaba srnde ölr bişey olmuşmuydu
Hayırlı olsun kızlar.[/QUOTE]Canim inşallah bende hafta içi basliycam Rabbim muradimizi hayırlı sonuçlandırsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?