Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hoşgeldin hepimiz için hayırlısı olsun:) umarım yeterli yumurtalar oluşur.Ben de ilk defa yaptırdım... bakalım haftaya sonuçlanacak canım:18:
Merhaba,
Eylül ayında adetin 20 gün gecikmesi nedeniyle aşılamam bu aya kaldı. Adet söktürücü farlutal kullandım ve adetin ikinci günü Gonal f 450 ile ilk aşılama tedavime başladım. 75 lik vuruluyordum. Dün kontrolde dr um çok fazla yumurtam olduğunu söyledi ve kan vermemi istedi. Kan değerlerim yüksek çıkınca bugün tekrar kontrole çağırıldım. Bugün tedavimin 9. günüydü ve dr um 17,5 16,5 16 ve 14 mm boyutlarında dört gelişmiş yumurtam olduğunu ve çoğul gebelik riskini engellemek için tedaviyi iptal etmemiz gerektiğini söyledi. O kadar üzüldüm ki hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım. Aşılama yaptırsaydım tutmasaydı yaşayacağım hayal kırıklığı bu kadar büyük olmazdı sanıyorum. O kadar emek çaba işten izin alıp çıkmalar hergün hastaneye gitmeler, dünya pahası ilaçlar aşılama bile yaptıramadan yabana gitti. Şimdi kafamda bir sürü soru işareti var. Gelişen yumurtalar çatlarsa spontan gebelik oluşma ihtimali var mı? Çatlamazsa yumurtalar kiste mi dönüşecek? Benzer durumu yaşayan varsa yardımlarını bekliyorum.
Geçmiş olsun canım. Dünden beri bende kendime gelemedim. Aklıma geldikçe ağlıyorum. Senin durumunda da olduğu gibi ailem ve iş arkadaşlarımın da beklemediği bir durumdu. Herkes şaşkın. Dr bana normal ilişki önermedi, ancak spontan gebelik oluşma ihtimalini sorduğumda deneyebileceğimizi söyledi. Söylediğin gibi keşke çatlatma iğnemizi vurduktan sonra eve gönderseydi. Önümüzdeki ay yumurtalarım boşalmış olursa daha düşük dozlarda ikinci bir tedaviye başlayabileceğimizi söyledi. Yalnız benim dünden beri çok ağrım oldu. Bıçak saplanmış gibi sağ ve sol kasıklarıma sık fakat kısa süreli ağrılar giriyor. Sende ağrı oldu mu? Bu durumu doktoruma danışmalı mıyım bilemiyorum.canım ya buna benzer bir durumu da ben yaşadım.3 Ekimde kontrolüm vardı.Aşılama ile ilgili olarak klomen kullanmıştım.Yumurta takibine gittiğimde ultrasonla bakarken doktorumun surat ifadesi birden değişti...Ne oldu diye sorduğumda yumurtaların fazlaca olmuş ve çok büyümüşler dedi.En büyük yumurtam 38 mm kadar olmuştu.Bu şekilde aşılama olayını bu ay için erteliyoruz dediğinde eşimin ve benim sanki tüm ümitlerimiz bir anda yokolmuş gibi gözlerimiz doldu.Kendimi farkında olmadan o kadar alıştırmışım ki...Tıpkı senin dediğin gibi aşılama olsaydımda sonuç olumsuz olsaydı bu kadar yıkılmazdım sanırım.Hem eşim hem ailem hemde izin alırken konudan heberleri olan iş arkadaşlarım bile söyleyecek söz bulamadıDoktor sananda bu ay doğal ilişki önerdimi? Ben en azından çatlatma iğnesi yapın kendiliğinden çatlayamazsa iğne ile çatlasın dedim ama onuda kabul etmedi.Aşırı karın ve kasık ağrısı yapar hastanelik olursun dedi.Kendiliğinden çatlasın adet kanı ile atarsın dedi.Fakat çok büyük olunca çatlayamama ve kiste dönüşmeside söz konusu olabilir dedi.O zamanda önümüzdeki ay doğum kontrol hapı ile kisti küçültmek isteyecek.Allahım her şey bu kadar mı ters gider? Ben böyle şeyler bir beni bulur zaten derken seninde yazdıklarını görünce benim gibi şans yüzüne gülmeyen kişiler oluyormuş demek ki dedim.Allah nasip ederde çocuğum olsa bile bu ay yaşadığım hayal kırıklığını asla unutamam.Allah daha büyük umutsuzluk ve hayal kırıklıkları yaşatmadan bir an önce minik bebişlerimize kavuştursun bizleri...
Geçmiş olsun canım. Dünden beri bende kendime gelemedim. Aklıma geldikçe ağlıyorum. Senin durumunda da olduğu gibi ailem ve iş arkadaşlarımın da beklemediği bir durumdu. Herkes şaşkın. Dr bana normal ilişki önermedi, ancak spontan gebelik oluşma ihtimalini sorduğumda deneyebileceğimizi söyledi. Söylediğin gibi keşke çatlatma iğnemizi vurduktan sonra eve gönderseydi. Önümüzdeki ay yumurtalarım boşalmış olursa daha düşük dozlarda ikinci bir tedaviye başlayabileceğimizi söyledi. Yalnız benim dünden beri çok ağrım oldu. Bıçak saplanmış gibi sağ ve sol kasıklarıma sık fakat kısa süreli ağrılar giriyor. Sende ağrı oldu mu? Bu durumu doktoruma danışmalı mıyım bilemiyorum.
Selam canim,
Haber var mi? Ben persembe gunu gidicem kismetse bakalim yumurtalar buyumus mu...
Habersiz birakma,
optum![]()
bugün aşılamamı yaptırdım. yalnız doktora soramadım normal bebek çalışmalarına ne zaman devam ederiz aşılamadan sonra beklemek gerekiyor mu birkaç gün...
canım bana doktorum o gün için yıkanma ilişkiye girmeyin yat dinlen ertesi gün normal hayata devam et demişti.. ama aşılama , tüp bebek yaptıran bikaç kişiden öğütler aldım en az 3 gün ilişkiye girme ve yat hiç bişey yapma doktorlar pek önmsemiyo bişey olmaz diyolar sen dikkat et demişlerdi ikinci aşılamamda öyle yaptım ama ilk pozitifti sonra düştü faydası olduğuna inanıyorum.. düşme sebebini doktorum zayıf yumurtalardan biridir die acıklasada bana göre sebebi cok sevdiğim bi arkadasım gözümün önünde kaza yaptı o gün o kadar kötü oldumkii elim ayağım saldı denir ya daha fazlası oldu bn kendime geldikten sonra düşüceğini hissettim zaten.. yani bnce dinlene bildiğin kadar dinlen çok önmli..
Kizlar benim yarin son gunum Prugen de. Vucudumda deli gibi sislik var onun haricinde beyaz bir akintim var hafif. Sizce bu normal mi? :26:
canım dinleniyorum da bazı doktorlar 3 gün üst üste ilişki demiş kimisi 1 ay yok demiş. benim aşılama çatlatma iğnesinden 20 saat sonra yapıldı hani 36 saat sonra deniyor ya çatladığında sperm orda olsun dedi doktor. 36 saatim sabah 7 oluyordu ve saat 8-9 gibi çok ağrıdı kasıklarım yani aşılamadan 15-16 saat sonra çatladı işi şansa bırakmayıp bugünde normal denesek mi diye düşündüm.
senin içinde üzüldüm geçmiş olsun strese gelmiyor hamilelik ben ilk hamileliğimi 8 haftalık düşük yaptım iş yerindeki stresten ve ev taşımıştık o zaman ondan diye düşündüm hep doktor anomalidir demişti.
morena hayırlı olsun tedavin bende öyle oluyordum puregonla günde 75 mi yapıyorsun kaç gün vurunuyorsun inş bu sefer bebişler yerleşir![]()