canım ssk ile aşılama, devlet hastansi ve üniversite hastanelerinde yapılıyor,önce infertilite bölümünden randevu alıyorsun anlatıyorsun durumu falan filan onlar gerekli gördükleri tetkikleri yapıyorlar 900gün ssklı olmak yeterli sanırım bide eşinin ve senin adına hiç çocuğunuzun olmamasına bakılıyor öyle çok zor değil yani rapor cıkarmak tetkikler uzun sürüyor sadece benin raporum 5günde cıkmıştı,ama benim elimde o ay özelde yaptırdığım kan hormon testleri eşimin semen analizi vardı tekrar tetkik etmediler ilginçtirki bana rahim filmide cekmediler gerek yokmuş gecirdiğim ameliyat olup olmadığını daha önce hiç hamile kalıp kalmadığım enfeksiyon kapıp kapmadığımı sordu herseye hayır diyince cekmeye luzum yok dediler.aslında cok sacma tamam görünür problem eşimin spermleri ama belki benim tüplerdede bişi var allah korusun,bakılması lazımdı diye düşünüyorum.ben izmirdeyim dokuz eylül üniversite hastensinde yaptırdım ha cok memnun kalmadım tabi hiç bir sorunun karsılığı yok koyun gibi giriyon cıkıyon ultrasonda kontrol 2 saniyeyi gecmiyor heray asistanlar değişiyor ama hiç para ödemiyorsun sadece ilaçların yüzdesini ödüyorsun okadar canım.