- 6 Kasım 2025
- 350
- 232
- 18
- 28
GünaydınnMerhabaselogi
Öncelikle tebrik ederim, bebeğini sağlıkla kucağına al inşallah
Son adet tarihin 30 Ekim ise 18 Aralık’taki randevuna gidersen 7+0 olacaksın, keseyi çok rahat görürsün inşallah
Hatta kalp atışını da duyabilirsin
Kalp atışı çoğunlukla 7. haftada duyuluyor
Ultrason gelişmişse daha erken de duyulabiliyor
Ben karından ultrasonda 5+0 da kese gördüm, 5+5 te kalp atışı duydum
Folik asite gebelik öncesi başlanması öneriliyor diye doktor kontrolünde bir süre Elenatal 1 kullandım, sonra değiştirip Folifor Duo kullandım
Hamileliğimi öğrenmeden önceki ay da inositol içeriyor diye Proceive F kullanmaya başlamıştım
Hamile kalınca doktor onu bıraktırıp Aktif FolicUS’a başlattı
Ben başından beri iki ayrı doktora gidiyorum, diğer doktorum da Aktif FolicUS’ı onayladı
17+3 te son kez içip bıraktım
8. haftada doktor isteğiyle birçok değer için kan tahlili yaptırdım
9+1 de D vitamini olarak günde 5 damla Coledan-D3 içmeye başladım
Multivitamin çoğu zaman yeterli olmuyor, gerekli vitaminleri ayrı ayrı almak daha faydalı oluyor
Ben hamileliğimi sağlık ocağına bildirmedim
13+1 de sağlık ocağından bir hemşire beni aradı
Hamileliğimle ilgili birkaç soru sordu, birkaç kez daha sizi arayacağız dedi
Fetal Dna ve ikili tarama down sendromu gibi kromozomal sorunların risk istatistiğini gösteriyor, ikisi de kesin tanı değil
Kesin tanı için bebeğin içinde bulunduğu amniyon sıvısından örnek alınması gerekiyor
Fetal Dna’nın doğruluk oranı ikili taramaya göre daha yüksek ama maalesef Fetal Dna’dan da yanlış sonuç alanlar var
İki testi de yaptırmak zorunda değilsin
Hiç test yaptırmayan da var, ultrason verileri düzgün çıkınca direkt ikili tarama yeterli diyen de var, hazır yaptırmışken risk istatistik oranı daha doğru olan Fetal Dna’yı yaptıran da var
Eğer 35 yaş altıysan ve ultrasonda tespit edilen bir anormallik yoksa tamamen kişisel bir tercih
Kesinlikle Fetal Dna yaptırılmalı gibi bir algı var etrafta ama ben doktorla konuşunca eğer her şey sağlıklı ilerliyorsa zorunlu olmadığını gördüm
Bir de çok didiklememek için ikili tarama yaptırdım, çok şükür bir sorun çıkmadı
Zamanı gelince eğer Fetal Dna’ya karar verirsen 10.- 11. haftalar Fetal Dna için uygun denilse de o haftalarda bebeğin dnası anne kanına tam geçmemiş olabiliyor o yüzden sonuç çıkmayabiliyor
Maalesef her doktor bu detayı söylemiyor
Beni 2 doktorum da uyarmıştı
Burada da birçok arkadaşın başına dna yetersizliği geldi, aklında bulunsun
Deneyimlerimi paylaşmak istedim
Her şey çok güzel ilerlesin inşallah hepimiz için
Tamam moralimi boz hemen:)) tutunduğum dalları kır fırlatAy hiç inanmıyorum öyle şeylere ben ya
GünaydınGünaydın kızlar
Son iki üç gündür erkenden uyanıyorum herhalde stres heyecan yapıyorum
İlk ama her şey değişecek, biraz tedirgin hissediyorum. Duygularımız benzer gibi. İlgi alaka biraz bölünecek ama sen yetişebilirsin. 8 yaşındaki kızın çok mutlu olacak çünkü bu detayları bile düşünen annesi varSeninde mi ikinci cocuk canım. Bir de bende de kızıma karşı bi vicdan duymaya başladım ilk gozagrim birde 8 senen sonra çok garip bilmiyorum duygularım çok karışık
Günaysss :)Günaydın güzel mi güzel şekermi şeker Anne ve Anne adayları gününüz aydın huzurlu mutlu olsun❤
İyi hafta sonları diliyorum
Askım çünkü pozitifKızlaaar günaydın hepinizi seviyorum ve beta sonucum çıkmış. Anlayanlarınız diğer değerlerime de bakabilir mi? Ne diyor neden r.dışı ACİL
Beta tarih 5 Aralık:
2-3 şey daha referans dışı. Marmelad biri enfeksiyon dedi. Canımı sıkacak bir şey çıkmasın da ben biraz araştırayımAskım çünkü pozitifnegatif olursa referans içi oluyor hadi hayırlı olsun bebeğimm
Ohh çok şükürKızlaaar günaydın hepinizi seviyorum ve beta sonucum çıkmış. Anlayanlarınız diğer değerlerime de bakabilir mi? Ne diyor neden r.dışı ACİL
Beta tarih 5 Aralık:
Korkma crp enfeksiyon. Ama hamilelikte biraz yuksek olur nedeni de vucut bebek ile savaşıyor tanımlanamayan madde muamelesi yapıyor. Vucut savundugu icin crp biraz yuksek cikar2-3 şey daha referans dışı. Marmelad biri enfeksiyon dedi. Canımı sıkacak bir şey çıkmasın da ben biraz araştırayım
Benim son dönemde alınmış nerdeyse 20 kilo fazlam var. Bundan olabilir mi bu tsh. Bana tsh mi dayanır. Çok salmak istediğim bi dönemdi açıkçasıOhh çok şükürgebesin demek hey dikkat edin bu kadın gebe her ilacı yazmayın demek. Kuzum ne zaman gideceksin doktora. 18inden önce özele gidicem dedin bi gitsen sonuçları göstersen. Tsh biraz yüksek geldi ilaç vericekse erkenden verse iyi olur saglikla gelsin balim
Allah korusunKorkma crp enfeksiyon. Ama hamilelikte biraz yuksek olur nedeni de vucut bebek ile savaşıyor tanımlanamayan madde muamelesi yapıyor. Vucut savundugu icin crp biraz yuksek cikar
Iyi kolestrol dusuk. Onu arttiriirsin b12 dusuk onu da arttirirsin ben dilalti formu kullaniyorum benim b12 130larda falandiBenim son dönemde alınmış nerdeyse 20 kilo fazlam var. Bundan olabilir mi bu tsh. Bana tsh mi dayanır. Çok salmak istediğim bi dönemdi açıkçasıkolesterol gördüm bi yerde de. Panik de olmadım değil
633 ya dün.Ohh çok şükürgebesin demek hey dikkat edin bu kadın gebe her ilacı yazmayın demek. Kuzum ne zaman gideceksin doktora. 18inden önce özele gidicem dedin bi gitsen sonuçları göstersen. Tsh biraz yüksek geldi ilaç vericekse erkenden verse iyi olur saglikla gelsin balim
O Da normal hastalanir grip gibi olursun. Merak etme gececekAllah korusunyabancı madde olarak algılamaya hep devam mı edecek peki :) boğaz enfeksiyonu da var. İlaç içmiyorum ya taa ovülasyondan beri. Geçiremedim
Aynen balim633 ya dün.
Bugün için 1200 değil de 900ler beklenir doğru mu? 2 günde kendisi kadar ekleniyor, 1 günde yarısı kadar gibi mi hesap
Yok baska bi sıkıntı yok. Aslında hic sorun yok sadece tsh biraz bana göz kırptı beni bi doktora sor diye o kadar.Allah korusunyabancı madde olarak algılamaya hep devam mı edecek peki :) boğaz enfeksiyonu da var. İlaç içmiyorum ya taa ovülasyondan beri. Geçiremedim
Bak benim Tsh ekledim buna seninkinden ne kadar düşük ilaç başladı tabi ben çok hakim değilim ama tiroid önemli gebelikte. Dediğim gibi hakim değilim korkma o yüzden ama yinede bir kadın doğum muaynesi ol bian önceKızlaaar günaydın hepinizi seviyorum ve beta sonucum çıkmış. Anlayanlarınız diğer değerlerime de bakabilir mi? Ne diyor neden r.dışı ACİL
Beta tarih 5 Aralık:
Tiroid türeviymiş. Diğer troid türevleri normal değermiş o yüzden çok korkunç değilmiş.Iyi kolestrol dusuk. Onu arttiriirsin b12 dusuk onu da arttirirsin ben dilalti formu kullaniyorum benim b12 130larda falandi. Tsh hic bilmiyorum sadece yuksek olmasin diyorlar ama doktor ilaacla dusuruyor. Baska ne vardi dur bakim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?