Ekim/Kasm ay tedavi olacak ve alama yaptracak savalar hazr myz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi YS88
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhabalar,
flowersun, bn daha 32 yaşındayım 2 senedir tedavi goruyoruz, tum testler ne varsa yaptırdık, eşimde bende hatta rahim filmi de çektirdim...Bu arada rahım filmi hiç korkulacak bir şey degilmiş, toplamda 10 dklık bir iş, yani giyinme o yataga yatma falan, derin bir nefes al gzlerını kapa ve hayatında ki en guzel şeyleri dusun.Bir arkadasım bana boyle tavsıye vermişti ve işe de yaradı...

Klomen kullandım ve bu ay doktor dedi ki 2 ay daha deniyelim olmadı tüp bebek dusunun artık dedi...Keşke bu aşamaları anlayan yurt dısında ki gibi grup terapileri olsa ama bu forumlarda cidden cok iyi...onumuzdekı ay son kez olarak klomen denıyecegız olmadı tup bebek...
Ama ben tum bunlara ek olarak ve doktoruma cok guvenmeme ragmen baska bir doktora da gıtmeyı dusunuyorum...

Umarım yeni yıla hepımız guzel haberler ıle gırerız, hayırlısı diyorum artık...moralımı bozunca da prolaktınım cıkıyor, off ne zormus bu işler....

canım benim ben yaşını bilmiyordum
ama bencede aşılamayla vakit kaybetme direk tüp bebege geç
2.bir bebekte istersen onuda yaparsın
yani çok zaman kaybın olmaz
herşey gönlünce olsun

sevgili arkadaşlarım,
sizlere bir iki hikaye anlatmak istiyorum.lütfen hepsini okuyun.
Bunlardan birincisi en yakın arkadaşım 5 sene normal yoldan uğraştı olmadı 2 aşılama olmadı 2 kere tüp deneyimi 2 düşükle sonuçlandı bunlar toplam 7 seneyi buldu. sonra doktor dinlenme verdi 1 ay o ay hamile kaldı arkasından doğurdu 2. sene tekrar hamile kaldı ve 2 tane oğlu var ikisi de normal yoldan oldu.
Bunu özellikle umudumuzu hiç kaybetmemeliyiz diye anlatıyorum arkadaşım üstelik 37 yaşında.
2. hikayem bir başka arkadaşım 15 yıl uğraştı 4 kere tüp bebek denemesi olumsuz ve en son son denemede tuttu ve 1 kızı var.
benzer şeyler duymuşsunuzdur ama en son anlatacağım hikaye gerçekten acaip.
yine bir arkadaşımın ablası 2 çocuk annesi 3. çocuğa hamile kalıyor ama çocuğu istemiyor. hamile olduğunu öğrenince adet söktürücü gibi bilimum çocuğu düşürecek ilaçları kullanıyor.çocuk düşmüyor. 2.ayda gidip kürtaj oluyor. doktor bayıltıyor sonra ayılınca tamam oldu bitti diyor. 2 ay daha geçiyor adet filan gelmiyor ve doktora tekrar gidiyo ki hala hamile doktor da diyor ki ya ben onu almıştım alla alla .neyse çocuk şimdi okula gidiyor ve taş gibi de sağlıklı maşallah. yani uğraşıyoruz ama aslında dünyaya gelecek çocuk öyle de böyle de geliyor bi şekilde.
son olarak ta yine 1 buçuk senedir bebek sahibi olamayan bir çift istanbulda bir kliniğe gidiyor. bunlar karı koca bir çift. karısı jinekolok. kocası da akupunkturcu. isimleri ve telefonları bende mevcut. sorun sperm düşüklüğü ve tüp bebek kararı alınmış.bu bahsettiğim doktorlar diyor ki durun 2 ay süre verin bize. karısı bir takım tahlil ve muayene yaparken kocası da akupunktur tedavisi yapıyormuş.bu akupunktur tedavisi sperm sayısını artırmak rahmi güçlendirmek bebeğin tutunmasını kolaylaştırmak gibi işlemlerde işe yarıyomuş. bunlar ilk ay hamile kalıyolar 1 oğlu oluyor 1 sene sonra gene gidiyorlar aynı işlemler yine 1 oğlan daha 2 oğlu var.
yani bunların hepsi gerçek hikayeler ve hepsi çevremde arkadaşım ilgisini çekene bu doktorların numarasını verebilirim. fakat ben kendim için cesaret edemiyorum dolayısıyla tavsiye de edemem bu yönde bilgisi olan varsa benimle paylaşsın. çok uzun yazdım kusura bakmayın. sağlıcakla kalın.

ah keşke ben de 32 yaşında olsaydım.en güzel annelik yaşı kaçırmayın.

klomen yerine igne kullansaydın keşke
yani hep haplamı yapacaksın tedavini
inan zaman kaybı ben 3ay klomen kullandım ama boşş yani
şuan aşılama yaptırdım beklemedeyim ama olmazsa tekrar deniycez tabi olmadı tüp bebek benim yaşım 25
ama evleneli 4sene bitti
geç başladık tedaviye böyle olacagını bilsem
en başından doktora giderdim...
sen moralini bozma ve stres yapmaŞeniz

ys88 canım yaşın daha küçük ve 9ay olmuş deneyeli
bence rahat ol ve bekle 1sene geçsin
belki bebişin kendiliginden gelecekk...

flowersun canım anlattıgın hikayeler gibi benimde duyduklarım var haklısın allah isteyince oluyor
ama stres bu işi geçiktiriyor bence
bende bişeyden bahsediyim
bebek sahibi olmak isteyen bir çift var tam tüpbebek düşünmeye başladıklarında yakın arkadaşları bunlar adına bir otelde 1haftalık yer ayırtıyorlar
kafaları dagılsın moral olsun diye
kadın o tatilde hamile kalıyor
diyecegim şukiii
nezaman kafamızdan bebek düşüncesini atsak rahatlasak ozaman bebiş bizi buluyor bence
ama gel görki kafamızdan çıkarmak için
bu yolda yorulmamız lazım galiba
yanlışmı düşünüyorum acaba CADIARZU

calimoroz canım hoşgeldin aramıza dualarımızla seninleyiz.allah kimsenin kucağını boş bırakmasın.benim arkadaşımda da sebepsiz inferlite teşhisi konuldu herşey normal ama normal yolla olmadı.3 yıllık evliydi 3 ay önce aşılama yaptırdı ilki tuttu ama bebeğin kalbi durmuş kürtaj oldu.1 ay ara verip 2.aşılamayı yaptırdı oda tuttu şuan hamile.umudunu kaybetme gebelik nasipte ne varsa o olur..

flowersun canım yanlış anlamazsan yaşın kaç.hani arkadaşımıza demişsin ya keşke 32 yaşında olsam.bence gebe kalmanın yaşla alakası yok sadece riskli oluyo biraz anne adayı için o kdr.nasipte ne varsa o olur.herşeyin bi vakti var...eminim bunu inşallah hepimizin olcak bi gün..

merhaba cnm benim bu 2. aşılamam.ben puco hastayım eşiminde ileri sperm sayısı biraz düşük.drlar normal yoldan biraz zor diyorlar.her gittiğim dr aşılama öneriyor.ilk aşılamamda purogn (göbekten kendin vuruyosun)iğne kullandım.pulsargulsen hnm söylediği gibi biraz pahalı iğneler bende 1 buçuk kutu kullanmıştım ama tutmadı.bende 2.aşılamamda drumu değiştirdim bu dr da klomenle aşolama yaptı daha uyguna mal oldu.tek fark ilkinde 2 ikincisinde tek yumurta oluştu şimdi beklemedeyim drum tutma oranını yüzde 15 demişti yani çok düşük bu herkeste aynı oran. biz 8 yıldır uğraşıyoruz hiç hamile kalamadım.bence drunu dinle zaten aşılama yapmadan tüp bebek yapmıyorlar bizde istemiştik ama olmaz bi daha deneyelim dedi drm. buda tutmassa rapor alıp tüpbebek yaptırmayı düşünüyoruz böyle bi hakkım varsa neden yararlanmayım. artık rabbimden hayırlsını diliyorum hepimiz için

teşekkür ederim cevap yazdıgın için
dün hsg yi çektirdim korktugum gbı degılmıs.dr cekmeden once 10 dakıka benımle konusup rahatlattı ve 5.dk ıcınde hepsi bıttı korkulacak bırsey degılmıs ama dr ve yapılan lab.da onemlı sanırım. yarın da dr randevumuz var bakalım neler olacak... hsg sonucuda normal ve temız cıktıkaydirigubbakcemile2

37 yaşındayım yeşimcim.
ben 21 yaşındayken üniversitede ders çalışmaktan başka bişey bilmeyen birisiydim. ilk erkek arkadaşım 30 yaşında oldu. ve 35 yaşında ancak evlendim. şimdi 37 yaşındayım. hala inanamıyorum seneler nasıl geçti. 32 yaşında olsaydım keşke dememin sebebi benim en iyi dönemim o zamandı. en sağlıklı güçlü ve verimli dönemim. akıl yaşta değil baştadır tabi ama benim derslerden kafamı kaldırıp ta kadın olduğumu hissettiğim dönem o zamandı. şimdi herşey geriye doğru gidiyor. o yüzden yaşlarınızın kıymetini bilin ve herşeye fazla kendinizi üzmeyin. mesela bu işin 4o yaşında yaklaşık sona erdiğini düşünürsek senin önünde 19 yıl var çocuk sahibi olmak için kullanabileceğin benim se 3 yıl ve ben hep 2 çocuk istemişimdir ki 1.si bile olmuyor. ama tüp bebek bölümünde 38 yaş üstü diye bi yere baktım biraz moralim düzeldi orda kızlar bana daha çok gençsin dediler :)

bu arada bana doktorum şöyle dedi. klomen vb. ilaçlarla ilişkiye sevkediyoruz ama aşılama yapmayı tercih etmiyoruz çünkü başarı yüzdesi daha düşük. aşılama yapacaksak önce mutlaka rahim filmi çekiyoruz ama mutlaka ve mutlaka iğne kullanıyoruz. başarıyı artırmak için.demişti.

canım benim ben yaşını bilmiyordum
ama bencede aşılamayla vakit kaybetme direk tüp bebege geç
2.bir bebekte istersen onuda yaparsın
yani çok zaman kaybın olmaz
herşey gönlünce olsun

ya tüp negatif çıkarsa iyice yıkılırım. enazından 2 kere aşılama denesem mi? kararsızım gerçekten.

flowersun cnm senin sebepsiz inferlite miydi?eğer öyleyse bence aşılama dene benim arkadaşımda aşılama ve tüp arasında kararsız kalmıştı oda sebepsiz inferlite ama aşılama yaptırdı ilkide tuttu ama bebek yaşamadı şuan 2.yi yaptırdı yine tuttu ve hamile...bence dene derim ama yine de karar senin şekerim...inşallah herşey gönlünce olur

ay iyi hadi atlatmışsın hayırlısı olsun.valla gözünü korkutmak için ben çok kötü die yazmadım benim gerçekten çok zor geçti.hem benim içimde çok dar aşılamada kanül girmedi düşün incecik şey.belki ondan dolayıdır.neyse sonucun temiz çıkmış sevindim.bnim çok sevdiğim bi drum vardı izmirde arkadaş gibiydik aynı kurumda çalışıyoduk hep bana derdi korkma bi kadının tüpleri açık olsun ve rahmi olsun kadın mutlaka doğurur derdi.hep beni öyle motive ederdi...

:) bakalım yarın doktor neler dıyecek

ya tüp negatif çıkarsa iyice yıkılırım. enazından 2 kere aşılama denesem mi? kararsızım gerçekten.

Canım neolur beni yanlış anlama a.s.
sadece aşılamayla zaman kaybetme dedim okadar
tüpbebek tutma yüzdesi aşılamadan daha fazla
ondan dedim
bellide olmaz belki çogul gebelik olur
yanlış anlama ben 25 yaşındayım ve bu 1.aşılamam tutmazsa hemen 2.yi denemek istiyorum ama oda olmazsa tüpbebek istiyorum
maddi koşulları sagladıgımız anda yaptırmak isterim
haaa oda olmadımı dahada ugraşmam heralde
inan insan bu yolda çok yıpranıyor
zaman akıp gidiyor ve kendimizi unutuyoruz
ben 1buçuk senedir tedaviyle dr.a gidip gelmekle ugraşıyorum
şöyle bibakıncada inan kafam hep bebekten başka bişey düşünemez oldu
çevre baskısıda buna en büyük etken belkide klava:klava:
onun için dahada yıpranmak istemem gönül yorgunlugu herşeyden kötüüüsenağlama
allah böyle istedi derim :1no2:
canım tedaviye başlamadan önce umutla başla
eger oda negatif olursa diye düşünerek başlama lmaz:
herşey gönlünce olsun
a.s.a.s.

sevgili zambak 3,
ben heralde bu yolda kanımın son damlasına kadar uğraşırım. bırakamam.
aşılama zaten ben de enfazla 2 kere denerim.
ama o kadar çok zaman kaybettim ki.
borçları toparlayıp evlenebilmemiz 2 sene sürdü.
1 senedir evliyim ama eşim hep şehirdışında olduğu için kimi zaman denk geldik kimi zaman gelemedik.
yani 1yıldır uğraşıyorum ama en fazla 5-6 ay denk gelmişizdir.
bunca zaman kaybı varken 2 ay da aşılama için kaybediliversin.
zaten artık tahammülüm çok azaldı.
tüp negatif çıkarsa ikinciyi denemek için hiç param kalmaz.
kredi filan alıcaz heralde.
zor durumlar.
ben 36 yaşımı bitirmeme 2 ay var.
fsh değerim de 5. buçuk.
yani doktor 40 a kadar rahat çocuğun olur senin tüp için acele etmene gerek yok dedi.
eşim de bana çok destek oluyor.
yani 2 kere aşılama denicem sanırım.
herşey çok iyi değerler iyi rahim temiz.
rahim duvarında incelik vardı haplarla o da halloldu ama
olmuyor işte.....

arkadaşalr ben bu gülenyüzleri seçince sadece isimleri geliyor.
resimleri gelmiyor.
nasıl ayarlanıyor acaba bu?

sebepsiz. sebepsiz...........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…