ben son doktora bu ay olmazsa hiç üzülmüycem enaz 3 ay bu haplarla deneyelim olmazsa 2 defa aşılama yapalım olmazsa mart gibi filan tüp bebeğe gidicem demiştim. fakat negatif sonucu aldığımda ilk işim tüp bebek merkelerinden fiyat soruşturmak oldu. eşimle konuştum o da artık uğraşmayalım bidahaki ay memoriale gidelim dedi. bu işlerin psikolojisi öyle zor ki insan bi mantık kuruyor sonra öyle bi demoralize oluyo ki bir çok fikir değişebiliyor. bakalım hakkımızda hayırlısı. ama 14 ay oldu yaş 37 yani çok oyalanmamak lazım artık gibi geliyor.aşılama konusunda kararsızım. yani memorialdekiler aşılamayı gereksiz buluyolarmış. o kadar ilaç parası verdikten sonra tüp yapın diyolaarmış.aşılama başarı oranı çok düşük ama nerrdeyse yarı parası kadarmış falan filan kafam karışık..
merhabalar,
flowersun, bn daha 32 yaşındayım 2 senedir tedavi goruyoruz, tum testler ne varsa yaptırdık, eşimde bende hatta rahim filmi de çektirdim...Bu arada rahım filmi hiç korkulacak bir şey degilmiş, toplamda 10 dklık bir iş, yani giyinme o yataga yatma falan, derin bir nefes al gzlerını kapa ve hayatında ki en guzel şeyleri dusun.Bir arkadasım bana boyle tavsıye vermişti ve işe de yaradı...
Klomen kullandım ve bu ay doktor dedi ki 2 ay daha deniyelim olmadı tüp bebek dusunun artık dedi...Keşke bu aşamaları anlayan yurt dısında ki gibi grup terapileri olsa ama bu forumlarda cidden cok iyi...onumuzdekı ay son kez olarak klomen denıyecegız olmadı tup bebek...
Ama ben tum bunlara ek olarak ve doktoruma cok guvenmeme ragmen baska bir doktora da gıtmeyı dusunuyorum...
Umarım yeni yıla hepımız guzel haberler ıle gırerız, hayırlısı diyorum artık...moralımı bozunca da prolaktınım cıkıyor, off ne zormus bu işler....
merhabalar,
flowersun, bn daha 32 yaşındayım 2 senedir tedavi goruyoruz, tum testler ne varsa yaptırdık, eşimde bende hatta rahim filmi de çektirdim...Bu arada rahım filmi hiç korkulacak bir şey degilmiş, toplamda 10 dklık bir iş, yani giyinme o yataga yatma falan, derin bir nefes al gzlerını kapa ve hayatında ki en guzel şeyleri dusun.Bir arkadasım bana boyle tavsıye vermişti ve işe de yaradı...
Klomen kullandım ve bu ay doktor dedi ki 2 ay daha deniyelim olmadı tüp bebek dusunun artık dedi...Keşke bu aşamaları anlayan yurt dısında ki gibi grup terapileri olsa ama bu forumlarda cidden cok iyi...onumuzdekı ay son kez olarak klomen denıyecegız olmadı tup bebek...
Ama ben tum bunlara ek olarak ve doktoruma cok guvenmeme ragmen baska bir doktora da gıtmeyı dusunuyorum...
Umarım yeni yıla hepımız guzel haberler ıle gırerız, hayırlısı diyorum artık...moralımı bozunca da prolaktınım cıkıyor, off ne zormus bu işler....
merhaba cnm benim bu 2. aşılamam.ben puco hastayım eşiminde ileri sperm sayısı biraz düşük.drlar normal yoldan biraz zor diyorlar.her gittiğim dr aşılama öneriyor.ilk aşılamamda purogn (göbekten kendin vuruyosun)iğne kullandım.pulsargulsen hnm söylediği gibi biraz pahalı iğneler bende 1 buçuk kutu kullanmıştım ama tutmadı.bende 2.aşılamamda drumu değiştirdim bu dr da klomenle aşolama yaptı daha uyguna mal oldu.tek fark ilkinde 2 ikincisinde tek yumurta oluştu şimdi beklemedeyim drum tutma oranını yüzde 15 demişti yani çok düşük bu herkeste aynı oran. biz 8 yıldır uğraşıyoruz hiç hamile kalamadım.bence drunu dinle zaten aşılama yapmadan tüp bebek yapmıyorlar bizde istemiştik ama olmaz bi daha deneyelim dedi drm. buda tutmassa rapor alıp tüpbebek yaptırmayı düşünüyoruz böyle bi hakkım varsa neden yararlanmayım. artık rabbimden hayırlsını diliyorum hepimiz içinmerhaba,
kaçıncı aşılaman oldu...aşılama yapmana sebep ne?
benimde eşimin hızlı hareketi %3 benimd değerlerim normal ama 14 aydır gebe kalamdım. o yuzden dr aşılama önerdi bu ay ama ben hem maddi hem manevi tek seçeneğim varsa tp bebek mi denesek diyorum. Aşılama nasıl oluyor? ve tutma oranı ne acaba?
umarım senin aşılaman tutmustur ve bebeğiniz sağlıkla dünyaya gelir
öff ne zormus yaaa:uhm:
merhaba cnm benim bu 2. aşılamam.ben puco hastayım eşiminde ileri sperm sayısı biraz düşük.drlar normal yoldan biraz zor diyorlar.her gittiğim dr aşılama öneriyor.ilk aşılamamda purogn (göbekten kendin vuruyosun)iğne kullandım.pulsargulsen hnm söylediği gibi biraz pahalı iğneler bende 1 buçuk kutu kullanmıştım ama tutmadı.bende 2.aşılamamda drumu değiştirdim bu dr da klomenle aşolama yaptı daha uyguna mal oldu.tek fark ilkinde 2 ikincisinde tek yumurta oluştu şimdi beklemedeyim drum tutma oranını yüzde 15 demişti yani çok düşük bu herkeste aynı oran. biz 8 yıldır uğraşıyoruz hiç hamile kalamadım.bence drunu dinle zaten aşılama yapmadan tüp bebek yapmıyorlar bizde istemiştik ama olmaz bi daha deneyelim dedi drm. buda tutmassa rapor alıp tüpbebek yaptırmayı düşünüyoruz böyle bi hakkım varsa neden yararlanmayım. artık rabbimden hayırlsını diliyorum hepimiz için
flowersun canım yanlış anlamazsan yaşın kaç.hani arkadaşımıza demişsin ya keşke 32 yaşında olsam.bence gebe kalmanın yaşla alakası yok sadece riskli oluyo biraz anne adayı için o kdr.nasipte ne varsa o olur.herşeyin bi vakti var...eminim bunu inşallah hepimizin olcak bi gün..
canım benim ben yaşını bilmiyordum
ama bencede aşılamayla vakit kaybetme direk tüp bebege geç
2.bir bebekte istersen onuda yaparsın
yani çok zaman kaybın olmaz
herşey gönlünce olsun
teşekkür ederim cevap yazdıgın için
dün hsg yi çektirdim korktugum gbı degılmıs.dr cekmeden once 10 dakıka benımle konusup rahatlattı ve 5.dk ıcınde hepsi bıttı korkulacak bırsey degılmıs ama dr ve yapılan lab.da onemlı sanırım. yarın da dr randevumuz var bakalım neler olacak... hsg sonucuda normal ve temız cıktıkaydirigubbakcemile2
ay iyi hadi atlatmışsın hayırlısı olsun.valla gözünü korkutmak için ben çok kötü die yazmadım benim gerçekten çok zor geçti.hem benim içimde çok dar aşılamada kanül girmedi düşün incecik şey.belki ondan dolayıdır.neyse sonucun temiz çıkmış sevindim.bnim çok sevdiğim bi drum vardı izmirde arkadaş gibiydik aynı kurumda çalışıyoduk hep bana derdi korkma bi kadının tüpleri açık olsun ve rahmi olsun kadın mutlaka doğurur derdi.hep beni öyle motive ederdi...
ya tüp negatif çıkarsa iyice yıkılırım. enazından 2 kere aşılama denesem mi? kararsızım gerçekten.
flowersun cnm senin sebepsiz inferlite miydi?eğer öyleyse bence aşılama dene benim arkadaşımda aşılama ve tüp arasında kararsız kalmıştı oda sebepsiz inferlite ama aşılama yaptırdı ilkide tuttu ama bebek yaşamadı şuan 2.yi yaptırdı yine tuttu ve hamile...bence dene derim ama yine de karar senin şekerim...inşallah herşey gönlünce olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?