ekimde doğum yapacak olan 2014 anneleri buradamı :)))

yaptirmadan 1.2 gun once ydiklerine dikkat et oda etki edebiliyo.warsada kotu bisey degil canim az dikkat edersin eve makina alip takip edersin doktoruda dinlersen sorun olmaz herhalde.
nasil tatliyla aran ?

kızlar şeker yüklemesi hakkında önemli bir şey söyliycem.
benimki erkek olduğundan mıdır nedir acaip tatlı yiyesim var ve yiyorum da.
dün iki tane top kek üstüne bir dilim pasta bir kaç dilim karpuz bir tanede mısır yiyince karnımda iki tane kabartı çıktı haliyle.
çok canım sıkıldı ama çok.
geçen gün doktorumda randevu bulamadığımdan yine özel bir doktora gittim. internetten baktığım kadarıyla tesadüfen çok memnun kalınan iyi bir doktormuş. bana eğer kahvaltı ara öğün akşam yemeğine dikkat edip dengeli besleniyorsan yapay vitaminleri kesinlikle önermiyorum. çünkü sende de çocukta da gereksiz kilo yapıyor. kilonun hiç biri de faydalı değildir dedi.
sonra haftalık gelişimime bakarak şeker yüklemesi yaptırıp yaptırmayacağımı sordu.ben hamilelikte bir çok testi nasıl olsa doğurucam diye yaptırmadım.

(3 boyutlu hariç. çünkü onda tüm organları belli oluyor. organlarda sıkıntı varsa Allah muhafaza doğar doğmaz müdehale de gerektirebiliyor. bu yüzden sadece 3 boyutlu yaptırdım.)

eğer ailede yoksa, yaptırma dedi. hiç gerek yok.

sonra internetten araştırdım. elbette bu konuda sadece türkiye'nin değil dünyanın kabul ettiği profesör canan karatayın yorumlarına baktım.
benim doktor arkadaşımın da hocası kendisi. tıp dünyasında ne kadar kabul gördüğünü doktorlardan da duymasam belki söylediklerini çok önemsemiycem.

herneyse karatay kesinlikle şeker yüklemesi yaptırmayın diyor. fransa ve isviçrede de bu test yaptırılmıyormuş.

şuan vücudumdaki şeker yüksekliğinden resmen midem bulanıyor. ve karnımın sol tarafında iki büyük kabartı çıktı ve kaşınıyor.

buna rağmen kesinlikle şeker yüklemesi yapmayaya karar verdim.

işte canan karatayın şeker yüklemesi hakkında fikirleri:

http://www.medikalakademi.com.tr/prof-dr-canan-karatay-kadin-dogumculardan-cok-daha-iyi-bilirim/#!

arkadaşlar merhaba herkese
ben de ekim annesi olucam inş ama aranıza yeni katıldım
aranızda şeker yüklemesinin sonucu yüksek çıkan var mı nasıl önlem aldınız cevap yazarsanız çok sevinirim
Mrb hosgeldin...ben seker yuklemesi yaptirmadim ..dusunmuyorumda yaptirmayi :)
İstanbulda çok sıcak evde durulmuyor
Keske urfanin sicagida istanbul gibi olsa :)))))
dikkat et canım bizim burası iyi valla akşamları serin bile denir biraz parka çıktık akşam üzerime bişey alsam olurmuş yani. gündüz bunaltıyor tabi
Dikkat ediyorum cnm ya ...sen neler yapiyorsun doktr gittimmi ?
yıldız ne haber ? nasıl gidio

Iyiyim ya iste sicak larla ugrasiyoruz sen neler yapiyorsun doktr gittinmi vee alis veris yaptinmi ...ben bayramdan sonra cikmayi dusunuyorum :)

açlık kan şekerim 100 tokluk 179 çıktı bu arada protein eser protein kaçağı var demekmiş bol bol protein almam gerekiyomuş

Hosgeldin bende yaptiricam bakalim sonuc ne olucak

bnm moralim çok bozulmuştu ama doktorum ikinci yüklemenin daha önemli olduğunu söyledi ve biraz araştırdım genelde ikinci de düşüyormuş eğere yüksek çıkarsa hemen moralini bozma:)

ben de senin gibi düşünüyordum ama çikolata yemeyi de bırakmamıştımm test yaptırınca aklım başıma geldi daha çok dikkat etmeye başladım.

gittim canım bu 4 hafta içinde şeker yüklemesi yapılacak bi daha gittimde ..sıcaklar mahvedio yaa gercekden..misafirim vardı benimde yeni gittiler...

hiç sorma canım bizimde tayinimiz çıktı doğumdan sonra taşşınacaz..alışveriş bende bayramdan sonra yapaacam odasıını taşındıkdan sonra almaya karar verdik büyüyen yatak ve 3 lü dolap alcaz şifonyeri eklemicemm.bebek arabası vs onlarda taşındığımda şimdilik sadece park beşiklerden almayı düşünüyoruz ..ben yapmadım alışveriş ama ablamlar annemler nerdeyse tamamlamışlar:))ben pek bişe almicam..onun dışındaa biberon emzik vs kremi şuyu buyu onları araştırıyorum hangi markalar iyi diyee..bebek şekeri de balıklı gölün orda baran bebe die bi yer varr bebek şekeri 300 çeşit uygun ve gercekden güzell sipariş hemen hazırlanıo ordan sececezzz..bide bahcelievlerde özkan bebe varmış çok büyükmüş arkadaşlar ordan alışveriş yapmışlar orayada bi bakacammm ...sen başladın mı hazırlıklara canımm..ana kucagı alsammı die düşünüyorum nette cok güzel modeller var yaa bide puset konusunda karar veremiyorum hangi marka iyi acaba ortapedikk kullanışlı bişe olsun istiyorum arabayada kullanabilelim istiyorum bakalım

Hayirlisi olsun nereye cikti tayininiz...en mantiklisi simdi alma tasindigin zaman al hem daha iyi olur oyle...ohhh ilk bebis tabi annenler alirlar tabiii :)
Ama 2.ci bebisinde artik herseyi sen alican o yuzden depola biraz balikli golun neresinde tam olarak ben de netten sioaris vereyim dedim ama uygunsa ordan alirim nete gerek yok daha :) ...ben daha biseyler almadim zaten cok fazla almicam abisinden kalan var 2 hastane cikisi alicam puset bide emzik biberon felan :) e bebek bakicam ama simdi degil bayramdan sonra bide bahceli evlerde ozbek bebk varmis oraya bakicam ...ben puset istiyorum bakalim simdilik bisey almadim bayrami atlatalimda oyle :)

canan karatay kadın doğum uzmanı değil hakkında pek bilgim yok doğrusu ama onun uzmanlık alanı olmayan konular hakkında soylicek bir sürü sözü var maşallah.
kadının söylediği şu eğer onun kitaplarında ki gibi besleniyor sainz hayatınızdan tamamen şekeri çıkarmışsaniz zaten sizde ömrü hayatınız boyunca şeker çıkması mümkün değil buna bağlı olarakta şeker yüklemesi yaptırmanız a gerek yok.
ama ben o şekilde beslenmiyorum ve içim rahat bir şekilde yaptırdım. 3 gün bebek hareket etmezmis maşallah kızım kıpır kıpır
tıp ta şu vardır bir şeyi yaparken artisina eksisine bakılır .
şeker yüklenmesini eksileri vardır elbet ama farkedilmeyen şeker yüksekliğinin daha çok eksisi var.

cok uzaklaşmadık canım doğu görevimizi biterelim dedik yapmaya yapacakdık bari yaş gençken bitirelim zor olan yerleri :)batmana gidecez hayırlısı ile ama doğumdan sonra şimdilik burdayız balıklı gölün orda bir carsı varya kapalı olan ya carsının adını tam olarak bilmiyorum ama bu giriş kısmı iş bankası karşısından girilio adı baran tuhafiye hersey var cok güzeller bende netten bakıyordum ama orayı bulunca nete ne gerek var gidip görerek alayım dedim bebek düğün şekeri vs hersey var urfacity içindede vardı sordumda pek uygun değil orası..dediğim yere bak canım ...kadir beyden memnunmusun şeker ölçümünü yaptırdın mı?bende bir kaç hafta içinde yaptırcam şekerli şeyler tüketmiyorum ama annem şeker hastası o yüzden tedirginim biraz

Canim Dogru Hakkinizda hayirlisi olsun inslah..evet anladim dedigin yeri inslah oraya giderim uygunsa dedigin gibi nete felan gerek yok ..kadir beyden memnunum cok sukur bana seker testi verdi yaptir cocgunn cigerleri icin gerekli dedi aacaba saglik ocagi yapiyormu bilmiyorum. Benimde annem seker hastasi ..bende tatli pek tuketmiyorum ama kadir bey yaptir diyince yaptirayim dedim :) bu arada bebesler kacinci haftada doner benimki daha donmemis ..

kac haftalik oldun canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…