- Konu Sahibi Pinuspinea
-
- #3.201
Evet canim forumda kimseden pek ses yok artik :)Evet canım haklısın hep kenarlar kalıyor.. Artık eldivende olmuyor.. Ellerini keşfediyor.. Onlara bakıp bakıp duruyor..
Gerçekten zaman hızlı geçiyor, daha dün nasıl doğuracağımızı düşünüyorduk..
Bu arada diğer kızlardan ses çıkmıyor, çok yoruluyorlar herhalde:))
Evet canim forumda kimseden pek ses yok artik :)
Ben de cepten girmesem zor olacak yazmam.
Biz 23unde 2 ay olacagiz.
Dun ilk asilarimizi yaptirdik, cok ateslendi oglusum cok uzuldum
Gece uyuyamadim hhic simdi cok sukur iyi durumda.
Kilosu bou nasil bebisinin, sutun yetiyor mu canim?
İlk 20 gün mama verdim ama sonra bıraktı, şimdi sadece emiyor.. Yetiyor çok şükür, ayrıca emzirmek çok rahat..inşallah hep böyle gider.. Onur 6 kilo 62 cm şu anda. Çok şükür iyi gidiyoruz.. Siz nasıl gidiyorsunuz, mamayı azalttın mı? Ben her mama verişimde oturup ağlıyordum. Mecbur olunca yapacak hiçbir şey yok
Oyy masallah sze :)
Canim ben de cok agladim mama veriyorum diye ilk. Simdi gunde 1 kere ya veriyorum ya vermiyorum. Bazen uykusu cok sasiyor gece. Emzir, gaz cikart, bez degistir uclusunde dolaniyoru uyuyamayinca da huysuzlaniyor. O zaman bi 90 ml falan veriyorum. Bai gunler buna gerek bile kalmiyor cok sukur. Biz de 23unde 2 ay olacagiz dunku kontrolde 5550 gr 59,2 cm ciktik cok sukur :)
Canım bir seferlik mamanın bir zararı yok hiç üzülme.. 2-3 saatte bir mama verenler var.. Mecbur kalmaya gör.. Maşallah yavrunda çok iyi kilo almış, sütün yarıyor demek ki.. İnşallah hep böyle gitsin..
hanımlar nasılsınız bakalım.. pniucum bnimde aksamleyin bitiyor süt kalmıyor bende sasırdım ne yapacağımı bakalım kuru incir aldım hoşaf yapıp içecem süt yapıyormuş çok deniyelim bakalım...
bizim bebişimiz bu saatte hala uyanık babası ile agulama yapıyorr:) can bebeks dediğin gibi biz onlara uyuyoruz artık.... zaman gelecek onlar bize uyacakk..... :) :) tabi büyüyünce
bizde bugun gezmelere gittik kanguraya bindirdim onu :) artık araba alacaz ama arabamızda gezeriz :)
Selam tatli anneler nasilsiniz?
Bizde de durum ayni, gaz ve gunduz uyumama durumu. Uyusa da gaza uyaniyor zaten ama gunduz az uyumalarinin asil sebebi dis dunyayi ogrenmekmis. O yuzden bol bol konusun, mzik dinletin, sarki soyeyin diyorlar:) ben de birseyler deniyorum iste. Dediginiz gibi ev isleri ve kisisel bakimi birakin bazen tuvalete gitmek bile zor oluor hehe ama yine de oglusuma duydugum ask bambaska. Allah hepimizin kuzularini korusun
Bu arada tirnaklari ne yaptiniz anneler? Biz 40imizi cikarinca kesip bi eldivensiz halimizi denedik ama yuzunu tirmalayinca geri takmistik. Dun ilk defa yine kestim tirnaklari ve simdilik eldivensiz iyi gidiyoruz gibi :) bu arada bu minis tirnaklari kesmek ne zormus yahu :)
güzel anneler uzun aradan sonra anca gelebildim... .. pinucum aynı durum bizde de bugun bile bebek bnde boş araba babasında :) bu arada oğlusumla dün akşam düğüne gittik hep aglayan bebek düğünde gık demedi ne zaman düğün bitti müzik kesildi başladı ağlamaya eve gelene kadar kusmadı :)
natucumm bizde aynıyız valla .. bende birr kez kestim tırnaklarını 1 saatte cok korktum keserken bi dahada kesmeye cesaret edemedim gecen gün annem kesmiş ama yine çizdi yüzünü bende takıyorum eldivenleri.. elleri de üşümüyor böyleliklee :) bizde gecen pazartesi veren aşısı ve karma asısı yaptırdık ateş olmadı şkr şimdi iyiyiz ...
canbebeks cim bnm sütüm yetmiyor herşeyi denedim ama yetmiyor bazen o kadar az ki sanki bi öğünlük bnde mama verirken üzülüyorum ama bebeğim aç ne yapayımm cok ağlıuyor bazen günde 5 6 kez vermek durumunda kalıyorum...ama yapacak bişey yok..
pinucum bnde hipp in cayı var ama inan bazen içmeyi unutuyorum ...
bende işler böyle günler gelip geçiyor 71 günlük olduk 5 kg 960 gr ız :)
güzel anneler uzun aradan sonra anca gelebildim... .. pinucum aynı durum bizde de bugun bile bebek bnde boş araba babasında :) bu arada oğlusumla dün akşam düğüne gittik hep aglayan bebek düğünde gık demedi ne zaman düğün bitti müzik kesildi başladı ağlamaya eve gelene kadar kusmadı :)
natucumm bizde aynıyız valla .. bende birr kez kestim tırnaklarını 1 saatte cok korktum keserken bi dahada kesmeye cesaret edemedim gecen gün annem kesmiş ama yine çizdi yüzünü bende takıyorum eldivenleri.. elleri de üşümüyor böyleliklee :) bizde gecen pazartesi veren aşısı ve karma asısı yaptırdık ateş olmadı şkr şimdi iyiyiz ...
canbebeks cim bnm sütüm yetmiyor herşeyi denedim ama yetmiyor bazen o kadar az ki sanki bi öğünlük bnde mama verirken üzülüyorum ama bebeğim aç ne yapayımm cok ağlıuyor bazen günde 5 6 kez vermek durumunda kalıyorum...ama yapacak bişey yok..
pinucum bnde hipp in cayı var ama inan bazen içmeyi unutuyorum ...
bende işler böyle günler gelip geçiyor 71 günlük olduk 5 kg 960 gr ız :)
öncelikle kilonuza maşallah cnm
cnm geceleri bende mama veriyorum,inan bi kez verdiğim halde bile bende çok vicdan azabı çekiyorum ama bebişlerimiz açmı kalsın napalım vericez mecbur ...
geçenlerde benim de kuzenimin düğünü vardı,bebişim küçüktü gidememiştim şimdi bu hafta sonu yine bi kuzenimin düğünü var,daha doğrusu kınası düğün salonunda ertesi gün nikahı, annem ben bebişe bakarım sen kınaya git eğlen bende ertesi gün nikaha giderim dedi çooookkk sevindim;
ama bebişimi 3-4 saatliğine bile nasıl bırakcam bilmiyorum,buakşam kız kardeşimle avm ye gittik bi geldim beni kapıdan görür görmez meraklı meraklı içini çeke çeke ağlamaya başladı
ahh sıpalar nasılda bağladılar bizi kendilerine
allahım bebeklerimize uzun ,sağlıklı, başarılı ,mutlu ,bol rızıklı bir hayat nasip etsin inşallah...
Evet canım ya yetmeyince mecbur vermek zorundasın.. Kaç cc veriyorsun bilmiyorum ama 1 hafta 10 gün demeden arttırmak gerekiyor. Bende oğluma ilk ay verdim.. 30cc yetmiyordu.. 90 cc ye kadar çıkmıştık.. Şimdi benim komşum 80 günlük oğluna 140 cc veriyor.. Çocuk 3-4 saat uyuyor sonra.. Vallaha ben benimkini hele gündüz bu kadar uyurken hiç görmedim:)) iyice sallanmaya alıştı..
canım bende bazen 125 coğu zaman 140 yada 150 cc veriyorum hatta onu yediği halde bile doymadığı oluyor mmaşallah diyim :)
bende sasırdım...::)
bnmkide cok sallanmaya alıştı sallamazsan uyanıyor :) canları sağolsun..
birde bzimki hala gece ile gündüzü ayıramıyor :) hala öğlene kadar uyuyor gece 3 te yatıyor :)
Sizleri buralarda mutlu mutlu görmek çok güzel
Maşallah canım, yarasın kuzuna:)) biz bu bebişleri doyuramayacağız galiba:))
Uyku düzenleri oturacak canım hiç merak etme, büyüdükçe güzelleşecekler:) sallaya sallaya içim çıktı artık. Bir de benimkinin burnu akıyor iki gündür.. Gece çok tıkanıyor. Damlasını atınca rahatlıyor.. 84 günlük olduk bizde bugün.. Ya bir de oğlumun gözlerinin çapaklanması hala geçmedi. Sabah gözlerini açamıyor. Ben açıyorum pansumanla.. Denemediğim şey kalmadı
cnm öncelikle geçmiş olsun,çapaklanma sorunu benim oğlumun sol gözünde de vardı; antibiyotikli bir damla verdi doktor çok işe yaradı damlanın adı Fucithalmic;herhangibir yan etkisi yok; aklında bulunsun ...oğlum 40 günlüktü kullanmaya başladık,55 günlük olduk ve bıraktık :))
Maşallah canım, yarasın kuzuna:)) biz bu bebişleri doyuramayacağız galiba:))
Uyku düzenleri oturacak canım hiç merak etme, büyüdükçe güzelleşecekler:) sallaya sallaya içim çıktı artık. Bir de benimkinin burnu akıyor iki gündür.. Gece çok tıkanıyor. Damlasını atınca rahatlıyor.. 84 günlük olduk bizde bugün.. Ya bir de oğlumun gözlerinin çapaklanması hala geçmedi. Sabah gözlerini açamıyor. Ben açıyorum pansumanla.. Denemediğim şey kalmadı
geçmiş olsun cnm dr una sorupta lullan cnmm.
bizim bebekte cok kusuyor cnm ya üstüm basım koluklar halılardan hayır kalmadı.. normalmidr bilmiyorum dr a soracağımm acaba cok yiyordda ondan mı cok kusuyorr...[/QUOTE
Sağol canım, evet doktora götüreyim öyle kullanacağım. Vallaha kusma biz dede var. Ama bizde üşütünce oluyor. Sonra geçiyor. Sonra bir daha başlıyor. Ben özellikle mama verirken çok kusardı. Hatta tamamını kusardı. Tokta olsalar bazen sadece uyuyup rahatlamak için bile mama istiyorlar. Bana doktorum her yemekten sonra kusarsa iyi değil dedi. Yedirdikten sonra 30 derece açıyla yatır yada kucağında dik tut dedi, çok iyi geldi.. Ara ara oluyorsa üşütmedendir, iki üç kaşık nane suyu içirebilirsin de dedi. Belki senin de işine yarar..
geçmiş olsun cnm dr una sorupta lullan cnmm.
bizim bebekte cok kusuyor cnm ya üstüm basım koluklar halılardan hayır kalmadı.. normalmidr bilmiyorum dr a soracağımm acaba cok yiyordda ondan mı cok kusuyorr...[/QUOTE
Sağol canım, evet doktora götüreyim öyle kullanacağım. Vallaha kusma biz dede var. Ama bizde üşütünce oluyor. Sonra geçiyor. Sonra bir daha başlıyor. Ben özellikle mama verirken çok kusardı. Hatta tamamını kusardı. Tokta olsalar bazen sadece uyuyup rahatlamak için bile mama istiyorlar. Bana doktorum her yemekten sonra kusarsa iyi değil dedi. Yedirdikten sonra 30 derece açıyla yatır yada kucağında dik tut dedi, çok iyi geldi.. Ara ara oluyorsa üşütmedendir, iki üç kaşık nane suyu içirebilirsin de dedi. Belki senin de işine yarar..
nane suyunu denieyeceğim cnm cok saol... benm bebek hemen hemen her yemeketen sonra kusuyor acaba tehlikelimi dir.. birde bizim bebek göbeğini iyice şişrene kadr içiyor sütü doydugunu mu anlamıyor acaba annem diyorki fazlasını cıkarıyor yinede dr a göstermekte fayda var
nane suyunu denieyeceğim cnm cok saol... benm bebek hemen hemen her yemeketen sonra kusuyor acaba tehlikelimi dir.. birde bizim bebek göbeğini iyice şişrene kadr içiyor sütü doydugunu mu anlamıyor acaba annem diyorki fazlasını cıkarıyor yinede dr a göstermekte fayda var
Yok canım bence kesinlikle doyduklarını bilmiyorlar.. Oğlum uykusu gelince tokta olsa deli gibi emmek istiyor, sonra da kusmaya çalışıyor.. Sen doktoruna bi söyle bakalım ne diyecek, sonra bizi de haberdar et..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?