Ekime kadar 53 kilo vereceğim :)

küçük yaşta olunca çok büyük yara açılıyo ve isteseniz de kapatamıyosunuz..gerçekten çok zordu benim sürecim olur da hedefime ulaşırsam inşallah başarı hikayemde hepsini anlatmak istiyorum birilerine motivasyon olsun diye,ama sadece şunu söyleyebilirim mutluluğu elde ederim belki ama ne zaman o günler gelse aklıma oturur ağlarım öyle sızlar hala..

Ben de çok küçüktüm, 9 yaşımdaydım şişman olmaya başladığımda... 26 yaşımdayım; bu yaşa kadar balık etli bile olmadım, şişman oldum. Ben de küçük yaşta büyük yaralar aldım, zaten bu durumu yaşayanların hayat hikayesi aşağı yukarı hep aynıdır. Çok iddialı konuşmak istemiyorum, belki gerçekten de senin yaşadıkların çok başka şeylerdir ama ne kadar başka olabilir ki? Ya da biraz daha fazlasını yaşamış olsan ne fark eder?

Ufacık bir çocukken (üstelik insanların içinde) şarkılar söylenerek dalga geçildim. Şişman olduğum için pandikler yedim. Kendi annem "ayı, pisboğaz, bencil, insan değil" ler de aralarında olmak üzere bana bir sürü şeyler söyledi. Burda kim yazsa benzer şeyler yazar, daha hepimizin yaşadığı ama nispeten klişe kalan bir sürü şey var ki onları yazmaya bile gerek duymuyorum. İnsanların şişmanlardan sırf şişmanlar diye nefret ettiğini ve zayıfları da sırf zayıflar diye sevdiklerini kim bilir kaç binlerce kez gördüm ve yaşadım. Şişmanım diye arkadaşım olmadı. Gözümün önünde herkes doğumgünü partisine çağırılırken ben şişman olduğum için çağırılmadım.

Hiç kilo problemi yaşamamış insanlar bunları duyduğu zaman "Olur mu canım öyle şey, başka bir şey yüzünden öyle davranmışlardır sana..." derler. Ama gerçekleri biz biliriz. Sevilmememizin, bir yere çağırılmamamızın, saçımızın rengiyle bile dalga geçilmesinin asıl nedeninin kilolar olduğunu biliriz.

Benden, ondan ya da bundan daha fazlasını veya daha azını yaşamış olabilirsin. Belki 40 yaşındasındır da 30 yıldır yaşamışsındır bunu, benden daha fazlasını görmüşsündür. Ama zaten bunca zaman mutsuz olmuşuz; mutsuzluğumuzun kaynağını ortadan kaldırınca da mutsuz olmaya ne gerek var?

Ben berbat bir haldeydim. Hani yaralarının kapanamayacağından bahsetmişsin ya; işte ben o yaralardan ibaret biriydim. Ama sonra kendimi değiştirmeye karar verdim. Bunu kendimi dinleyerek ve severek yaptım. Kendimle konuştum. Her yaşımla konuştum. 9 yaşımdaki halimi karşıma alıp ona o sözleri söyleyenlerin henüz çocuk olduklarını ve ne yaptıklarının farkında olmadıkları için söylediklerini anlattım. 15 yaşımdaki halime daha farklı şeyler anlatmam gerekti. :) Bir gün 21 yaşımda bir akşam eve doğru yürürken gördüğüm, 30'lu yaşlardaki adamın sırf beni aşağılamak için kendi kendine "Anaaaa, erkek değilmiş lan bu; kadınmış." demesinin altındaki psikolojiyi de anlattım kendime. Kendimi ikna edene kadar anlattım. Kim niye demişti bunları bana, niye yapmıştı? Asıl suçlunun ben olmadığımı öğrettim kendime, içimdeki her yaşıma öğrettim. Sadece kilo konusunda da değil; daha başka konulardaki yaralarımı da benzer taktiklerle iyileştirdim/ iyileştirmeye çalıştım.

Sonunda kendimden gerçekten de yeni bir ben yarattım. Kendim olmaya, insanların içinde kendim gibi davranmaya başladım. Fikirlerimin arkasında durabilmeye başladım. Bir kaç yılda o kadar çok şeyi değiştirdim ki ama örnekleri yazıp konuyu daha fazla dağıtmayacağım. İyileşmeyen birkaç yaram kaldı, hepsi de annemle ilgili... Belki de anne insan hayatında önemli bir figür olduğu için onun açtığı yaraların kapanması çok zor oluyor. Ne kadar mantığa bürüsen, annenin sana söylediği sözleri kendi problemlerinden ötürü söylediğini bilsen de kırılmadan duramıyorsun bazen...

Demek istediğim şey başkalarının sende bıraktığı kötü izleri üzerinde taşıyarak kendi kendine kötülük etme. İyileştir kendi, inan herkeste bunu yapabilecek güç var. İnsan hayatta o kadar çok şey yaşıyor ki... Her olumsuz deneyimi içimizde yaşatıp kendimize küsecek olsak yaşayan ölüler oluruz. Sev kendini. Güzel ve mutlu yaşamayı iste. Ailen ve arkadaşların günün belli bir kısmını geçirirler senle... Kimin işi, okulu neye müssade ediyorsa senle o kadar vakit geçirir: 2 saat, 5 saat, 10 saat... Ama sen kendinle 24 saat geçiriyorsun. Her an kendinle yaşıyorsun. Neden kötü duygularla yaşayasın ki? Sen değişmeyi seçtiğin zaman o günleri, o anılarını hatırlayınca ağlamayacaksın, bil bunu... Kendine neden öyle davranıldığını öğrettiğin, suçlunun onlar olduğunu gördüğün zaman ağlamayacaksın. İnsan hayatta her şeyi yaşayabilir; bazen bile bile bir şeyler yaparız, bazen de suçsuz yere bir şeylere zorlanırız. Kendimizi affetmeyi başarmamız lazım. İnanın bana kendini tam anlamıyla seven bir insandan daha mutlusu yoktur; çünkü o kişi mutluluk kaynağını her zaman her yere beraberinde taşır.

Umarım çok konuşmamışımdır. :)
Eğer isterseniz başarabilirsiniz.

Ben de çok küçüktüm, 9 yaşımdaydım şişman olmaya başladığımda... 26 yaşımdayım; bu yaşa kadar balık etli bile olmadım, şişman oldum. Ben de küçük yaşta büyük yaralar aldım, zaten bu durumu yaşayanların hayat hikayesi aşağı yukarı hep aynıdır. Çok iddialı konuşmak istemiyorum, belki gerçekten de senin yaşadıkların çok başka şeylerdir ama ne kadar başka olabilir ki? Ya da biraz daha fazlasını yaşamış olsan ne fark eder?

Ufacık bir çocukken (üstelik insanların içinde) şarkılar söylenerek dalga geçildim. Şişman olduğum için pandikler yedim. Kendi annem "ayı, pisboğaz, bencil, insan değil" ler de aralarında olmak üzere bana bir sürü şeyler söyledi. Burda kim yazsa benzer şeyler yazar, daha hepimizin yaşadığı ama nispeten klişe kalan bir sürü şey var ki onları yazmaya bile gerek duymuyorum. İnsanların şişmanlardan sırf şişmanlar diye nefret ettiğini ve zayıfları da sırf zayıflar diye sevdiklerini kim bilir kaç binlerce kez gördüm ve yaşadım. Şişmanım diye arkadaşım olmadı. Gözümün önünde herkes doğumgünü partisine çağırılırken ben şişman olduğum için çağırılmadım.

Hiç kilo problemi yaşamamış insanlar bunları duyduğu zaman "Olur mu canım öyle şey, başka bir şey yüzünden öyle davranmışlardır sana..." derler. Ama gerçekleri biz biliriz. Sevilmememizin, bir yere çağırılmamamızın, saçımızın rengiyle bile dalga geçilmesinin asıl nedeninin kilolar olduğunu biliriz.

Benden, ondan ya da bundan daha fazlasını veya daha azını yaşamış olabilirsin. Belki 40 yaşındasındır da 30 yıldır yaşamışsındır bunu, benden daha fazlasını görmüşsündür. Ama zaten bunca zaman mutsuz olmuşuz; mutsuzluğumuzun kaynağını ortadan kaldırınca da mutsuz olmaya ne gerek var?

Ben berbat bir haldeydim. Hani yaralarının kapanamayacağından bahsetmişsin ya; işte ben o yaralardan ibaret biriydim. Ama sonra kendimi değiştirmeye karar verdim. Bunu kendimi dinleyerek ve severek yaptım. Kendimle konuştum. Her yaşımla konuştum. 9 yaşımdaki halimi karşıma alıp ona o sözleri söyleyenlerin henüz çocuk olduklarını ve ne yaptıklarının farkında olmadıkları için söylediklerini anlattım. 15 yaşımdaki halime daha farklı şeyler anlatmam gerekti. :) Bir gün 21 yaşımda bir akşam eve doğru yürürken gördüğüm, 30'lu yaşlardaki adamın sırf beni aşağılamak için kendi kendine "Anaaaa, erkek değilmiş lan bu; kadınmış." demesinin altındaki psikolojiyi de anlattım kendime. Kendimi ikna edene kadar anlattım. Kim niye demişti bunları bana, niye yapmıştı? Asıl suçlunun ben olmadığımı öğrettim kendime, içimdeki her yaşıma öğrettim. Sadece kilo konusunda da değil; daha başka konulardaki yaralarımı da benzer taktiklerle iyileştirdim/ iyileştirmeye çalıştım.

Sonunda kendimden gerçekten de yeni bir ben yarattım. Kendim olmaya, insanların içinde kendim gibi davranmaya başladım. Fikirlerimin arkasında durabilmeye başladım. Bir kaç yılda o kadar çok şeyi değiştirdim ki ama örnekleri yazıp konuyu daha fazla dağıtmayacağım. İyileşmeyen birkaç yaram kaldı, hepsi de annemle ilgili... Belki de anne insan hayatında önemli bir figür olduğu için onun açtığı yaraların kapanması çok zor oluyor. Ne kadar mantığa bürüsen, annenin sana söylediği sözleri kendi problemlerinden ötürü söylediğini bilsen de kırılmadan duramıyorsun bazen...

Demek istediğim şey başkalarının sende bıraktığı kötü izleri üzerinde taşıyarak kendi kendine kötülük etme. İyileştir kendi, inan herkeste bunu yapabilecek güç var. İnsan hayatta o kadar çok şey yaşıyor ki... Her olumsuz deneyimi içimizde yaşatıp kendimize küsecek olsak yaşayan ölüler oluruz. Sev kendini. Güzel ve mutlu yaşamayı iste. Ailen ve arkadaşların günün belli bir kısmını geçirirler senle... Kimin işi, okulu neye müssade ediyorsa senle o kadar vakit geçirir: 2 saat, 5 saat, 10 saat... Ama sen kendinle 24 saat geçiriyorsun. Her an kendinle yaşıyorsun. Neden kötü duygularla yaşayasın ki? Sen değişmeyi seçtiğin zaman o günleri, o anılarını hatırlayınca ağlamayacaksın, bil bunu... Kendine neden öyle davranıldığını öğrettiğin, suçlunun onlar olduğunu gördüğün zaman ağlamayacaksın. İnsan hayatta her şeyi yaşayabilir; bazen bile bile bir şeyler yaparız, bazen de suçsuz yere bir şeylere zorlanırız. Kendimizi affetmeyi başarmamız lazım. İnanın bana kendini tam anlamıyla seven bir insandan daha mutlusu yoktur; çünkü o kişi mutluluk kaynağını her zaman her yere beraberinde taşır.

beni çocukluk yıllarıma kadar aldın götürdün..ailemden heleki annemden yana hiç bir tatsız muabetim olmadı ama dışarısı çok acımasız..ilk okul dördüncü sınıfta Ankara gezisi yapmıştık o anları yaşadım bi anda..hayvanat bahçesini gezerken sınıfımızdaki bir grup şımarık grup her adımda benimle dalqa qeçmişlerdi..heleki o kocamaaann hayvanları ziyarete gitmeyelim diye içimden Allah ^a dua etmiştim yol boyu..tabi dua etmek fayda vermedi orda çünkü o kocaman su ayqırının ayıların yanına gittik gidecektik elbet..oraya gitme amacımız oydu zaten..ama benim için tam bir kabustu..o gün hayvanat bahçesinde ne kadar iri yarı hayvan varsa hepsinin yerine kondum..hepsi oldum..tek başımaydım onlarsa 6 kişiydi..öğretmen en önde bense en arkada onlarsa tüm gezi boyu benimle dalqa qeçtiler..hayvanlardan qelen pis kokuların benim yaqlarımdan geldiğini söylediler.ben sadece 11 yaşındaydım.ama onlar çok acımasızdı.
Fundacım sen zaten herşeyi söylemiş anlatmışsın....bizler ayrı zaman ve mekanlarda hemen hemen aynı duyguları hisseden insanlarız.bizler içimizdeki sessizliği artık çığlık çığlıqa baqırmak isteyeneleriz..
üzerimizdeki bu yaq yıqının içinde bir insna olduqunu qörün diyenleriz..
Allah hepimizin yolunu açık etsin kızlar..

Son düzenleme:

çok teşekkür ederim motive eden güzel sözleriniz için :)) siz annenizden yana dertlisiniz ben babamdan yana üstelik babam vefat etti ve ben henüz 21 yaşındayım...yavaş yavaş herkesi affedebilrim umarım 1 kişi hariç tabi,öbür tarafta ellerim yakasında olucak kimseye anlatamadığım içimde büyüyen yaralar açan insan müsvettesini..üstelik onun yaşadığı psikoloji falan umrumda değil...benim yaşadığım psikoloji nolucak?babam kanserdi sabaha kadar sancılar içinde kıvranıyordu bir de ben gidip onun psikolojisi bozuk diye benle dalga geçişini gülümseyerek mi karşılayacağım???hiç sanmıyorum..kaç yıl oldu lisedeydim hala unutmadım yaşadığım sürece unutmam...çünkü o hissettiğim birinden nefret etmek değildi,hayattan nefret etmekti,desteksiz ve yalnız acı çekerken...ben kilo problemi çektim tamam ama asıl problemim bu dünyada iyi insanların olduğuna inanmaktan vazgeçtiğimde oldu..yüzeyselliğe üzülüyorum herşeyin bu kadar basit oluşuna sadece...elbet bi gün başarıcaz ama ben affedemem o insan bile diyemediğim kişiyi,Allah aşkına ben ne haldeyim kimsenin umrunda olmamış herkesin eğlencesi olmuşum tutup da bunları affetmeye layık görmüyorum üzgünüm sadece hiç olmamışlar gibi yaşamak istiyorum...funda biz burda hepimiz birbirimizi anlıyoruz bu benim daha önce yaşamadığım bi duygu çok teşekkür ederim :)))

şuraya neşeli bir yorum yazmayı çok isterdim ama başım önümde geldim maalesef ve de +3 kiloyla... 2-3 gündür şu foruma girmek bile istemedim utancımdan... bugün kendimi topladım ve yarın diyetime başlamak için kendimi motive ettim bu arada kilom maalesef 119 oldu...şimdilik benden bu kadar yarın girmezsem bile sonraki gün mutlaka girip kilo bildirimi yapacağım...

bu mesajı yazdıqın saatte uykuda olursan daha güzel kilo verirsin canım..çünkü leptin hormonu gece2-5 arası salgılanır.leptin bir çeşit yaqları yakan hormondur..akşam 8den sonra birşey yemiyerek ve daha erken uyuyarak bile kilo verirsin.ve tabi bu hormonun etki göstermesi için şekeride mümkün oldukça az tüketmelisin..bende bugün tam 2 hafta oldu 10 kq verdim.119dum bugün 109 ları gördüm.ve yaptıqım sadece şekeri unu kesmek saatli yemek ve düzenli uyumak oldu..

başarılar canım..
Ya canım çok güzel kilo vermişsin.Ben de 97.7 ile başladım, 3 gündür tartılmıyorum ve 3 gün önce 95.8dim.Nasıl verdin 2 haftada 10 kiloyu? Biraz anlatır mısın lütfen?

tabi önce okulu bitirip evlenmem gerekiyor daha da oncesınde koca adayı gerekiyor :52: bunu da zayıflayıp kendime güvenim yerıne geldiğin de yapacağım inşallah.. nasıl söylesem bilmiyorum ama aşkı kendime yakıştıramıyorum sanki aşık olmamalıymışım aşkı hak etmiyormuşum gibi hissediyorum... yani neymiiiş zayıflayacakmışız:)
Sana bişey anlatayım.Yıllar yıllar önce birinden çok hoşlanmıştım.O da bana ilgi duyuyordu.Neyse geldi konuştuk felan vs vs aradan biraz zaman geçti,bi gü bana dedi ki "eğer biraz daha zayıf olsan seni alırdım". ben de ona dedim ki "ben biraz daha zayıf olsaydım sana bakmazdım". işte böyle de güveniyordum kendime.hala da güveniyorum.çok şükür beni çok sevdiğine inandığım bir sevgilimvar ve nasipse yaza nişan düşünüyoruz.KENDİNE GÜVEN.SEN BİR TANESİN :)

şuraya neşeli bir yorum yazmayı çok isterdim ama başım önümde geldim maalesef ve de +3 kiloyla... 2-3 gündür şu foruma girmek bile istemedim utancımdan... bugün kendimi topladım ve yarın diyetime başlamak için kendimi motive ettim bu arada kilom maalesef 119 oldu...şimdilik benden bu kadar yarın girmezsem bile sonraki gün mutlaka girip kilo bildirimi yapacağım...

Olur arada böyle,sen yeter ki kararını vermiş ol :)

merhaba günlük, yine aynı kiloyla yanındayım evde durmak bana yaramıyor eylemler yüzünden okula gidemiyorum ve hareketiszlikten kilo veremıyorum. spor yapmak çok zor geliyor inanki bana... neyse yine tek öğün diyetini yapıyorum. bugun bıraz fazla kacırdım öğlen yemeğini..:) tavuk+salata+3dilim ekmek. kilom da tam olarak hala 119.1

ahh ahhh tilki dönüp dolaşıp yine kürkçü dükkanına dönermiş ya benim olayda ona döndü :) gidip geliyorum sürekli keşke bu dönüşlerimde zayıflamış olsaydım ama o da yok malesef... allahtan kilo almıyorum hala 119.1im. sabah sirkeli suyumu içtim. saat 9da kahve içeceğim...öğlene allah kerim daha düşünmedim bakalım ☺

ahh ahhh tilki dönüp dolaşıp yine kürkçü dükkanına dönermiş ya benim olayda ona döndü :) gidip geliyorum sürekli keşke bu dönüşlerimde zayıflamış olsaydım ama o da yok malesef... allahtan kilo almıyorum hala 119.1im. sabah sirkeli suyumu içtim. saat 9da kahve içeceğim...öğlene allah kerim daha düşünmedim bakalım ☺

günaydın cnm kaç gündür göremedim seni düzenli girsen gaza gelirsin hem bak en güzel yanı kilon artmadı en azından kendini motive edebilirsin sabah 9 da kahve yerine kahvaltı yap bence bu şekilde veremezsin kendi metabolizmanı mafedersin :3:

günaydın cnm kaç gündür göremedim seni düzenli girsen gaza gelirsin hem bak en güzel yanı kilon artmadı en azından kendini motive edebilirsin sabah 9 da kahve yerine kahvaltı yap bence bu şekilde veremezsin kendi metabolizmanı mafedersin :3:

günaydın canımm :) giriyorum inşallah bugün düzene, şimdi de kahve içiyorum.. yaa ben kahvaltı yapınca daha cok acıkıyorum tuhaf bir şey ama mesela hiçbir şey yemeden akşam 5 e kadar durabiliyorum ama kahvaltı yapınca 2 saat sonra yıne acıkıyorum o yüzden benım agzımı en az şekilde açmam lazım canım :D döndüm sahalara bundan sonra düzgünce yazacağım inşallah :30:

günaydın canımm :) giriyorum inşallah bugün düzene, şimdi de kahve içiyorum.. yaa ben kahvaltı yapınca daha cok acıkıyorum tuhaf bir şey ama mesela hiçbir şey yemeden akşam 5 e kadar durabiliyorum ama kahvaltı yapınca 2 saat sonra yıne acıkıyorum o yüzden benım agzımı en az şekilde açmam lazım canım :D döndüm sahalara bundan sonra düzgünce yazacağım inşallah :30:

cnm bende senin gibiydim şekerinde sorun olabilir birde karataya göre ekmek tatlı türü şeyler yemezsen acıkmazsın ben buna dikkat ettim doğruluk payı var acıktığın zaman domates salatalık yeşillik türler ye bak hem kalorisi çok az bunların

cnm bende senin gibiydim şekerinde sorun olabilir birde karataya göre ekmek tatlı türü şeyler yemezsen acıkmazsın ben buna dikkat ettim doğruluk payı var acıktığın zaman domates salatalık yeşillik türler ye bak hem kalorisi çok az bunların

tamam canım öyle yaparım, sen naptın kaç kilo verdin nasıl gidiyor diyet:)

şişkoyumben butun sayfaları okuyamadım ama spor yapıyor musun ?

yok canım yapmıyorum zaten yıne en bastan basladım malesef.. ilk ay yapmayı dusunmuyorum cunku zaten kilom fazla oldugundan dırek gıdıcek kılolar dığer ayda extra olarak spor yapayım ki yine gitsin kilolar...☺

tamam canım öyle yaparım, sen naptın kaç kilo verdin nasıl gidiyor diyet:)

benim 11 inde 2 ay oldu 10,200 gram verdim 120,400 gramım geçen hafta tartılmıştım en son ben diyet yapmıyorum cnm :))) az yiyorum hayatımdan abur cuburları çıkardım bazen önüme çıkıyorlar tabide ozaman sadece tadına bakarak geçiştiriyorum çok saatli yemek yemeyi seven biri değilim bende senin gibi ağzım açıldımı devamı geliyordu kendimi kasmıyorum kasarsam çok çok arttırırım yemeyi böyle iyi ben diğer topikteyim yediklerimi ordan bakabilirsin sormak istediğin bişey olursa sor bende sana sorarım ama sabah sabah kahve olayına karşıyım düzgün kahvaltı yapman lazım bence sabah şart bak benim bi arakadaşa oluşturduğum liste var bak ona istersen
DİYET LİSTESİ
KALKINCA ILIK SU İÇ

SABAH KAHVALTISI

PEYNİR
5 ZEYTİN
YUMURTA ( HAFTANIN 4 GÜNÜ YİYEBİLİRSİN )
DOMATES ( SINIRSIZ )
SALATALIK ( SINIRSIZ )
YEŞİLLİK ( SINIRSIZ )
REÇEL ( 1 TATLI KAŞIĞI )
2 DİLİM EKMEK ( YERİNE 1 AVUÇ CEVİZ VE YA 1 AVUÇ FINDIK YİYEBİLİRSİN )
AZ YAĞLI MENEMEN

ARA ÖĞÜN

1 MEYVA ( BEN YEMİYORUM )

ÖĞLEN YEMEĞİ

1 KASE ÇORBA
8 YEMEK KAŞIĞI SEBZE YEMEĞİ
1 DİLİM EKMEK
SALATA
4 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

ARA ÖĞÜN

1 MEYVA VEYA 1 PARÇA KURABİYE VEYA DİYET BİSKÜVİ VEYA 1 BARDAK SÜT

AKŞAM YEMEĞİ

ET GRUBUNDAN ( ET,TAVUK,BALIK,NOHUT,KURU FASULYE,BARBUNYA )
2 DİLİM EKMEK
SALATA
4 YK YOĞURT

ÖNERİLER

ÖĞLEN ET GRUBUNDAN YERSEN AKŞAMA SEBZE GRUBU YİYEBİLİRSİN VEYA İKİ
ÖĞÜNDEDE SEBZE GRUBU YEDİN ERTESİ GÜN İKİ ÖĞÜNDEDE ET GRUBUNDAN YERSİN

ANA ÖĞÜNLERDE EKSTRADAN PATLICAN KÖZLEMESİ ,SEBZE EKŞİLEMESİ,PATLICAN
BİBER KAVURMASI ( YOĞURTLAYABİLİRSİN YADA DOMATES KAVURABİLİRSİN )
( BUNLAR ÇOK AZ YAĞLA YAPILACAKLAR)

1 KASE ÇORBA 1 DİLİM EKMEĞE EŞDEĞER
1 DİLİM EKMEK YERİNE 4 YK PİLAV MAKARNA YİYEBİLİRSİN

:3:

herşey kafada bitiyor, bende önceden çok kiloluydum 160 boya 88 kiloydum obezdim yani ama azmedince 88 kilodan 61 kiloya düştüm son 5 6 kilom kaldı insan isteyince olurmuş çok iyi anladım bunu :)

akşamda 1 küçük kase çorba 1/2 tabak patlıcan köz salatası sabahtan akşama kadar en az 3 lt su içmişimdir şimdi de uyumaya gidiyorum... iyi geceler günlüğüm ☺

Back
X