laalem canim ablacim seni cok seviyorum
insallah verdiginiz bu karadan pismanlik duymazsiniz her ikinizde
hayatina keskeleri sokma denedik yapamadik dersiniz
inan suan o kadar üzgünümki senin askina her zaman imrenmisimdir
rabbim bundan sonra yüzünü güldürsün insallah
vefasiz dostlari dost dediklerini takma kafana dünya böyle ablacim
insanlara dedikodu malzemesi lazimki konussunlar
lalecim benim açımdan o kadar güzel bi konuya değinmişsinki.
ben maalesef yanlış insanlara fazla değer verip karşılığında iğne ucu kadar değer alamayanlardanım maalesef.
son 8 ayda çevremde ne kadar çok az beni seven insan olduğunu farkettim:çok üzgünüm:
gerçekten dost kendini kara günde belli ediyomuş bunu birkez daha acı tecrübelerle öğrendim.erkek arkadaşım evlenmeyi düşündüğüm insan hastalandı aylardır onun acısıyla kavrulurken dost bildiklerimdenbirisi bana "Allahtan evlenmeden önce hastalığını öğrendiniz evlendikten sonra olsaydı senden bilirlerdi" diğeri"evlenmeden olması iyi oldu ayrılman kolay olur" bi diğeride benim canım herşeyim hastanede yaşam mücadelesi verip hayata tutunmaya çalışırken nasıl diye sormayıp kendi geçirdiği soğuk algınlıktan bile yakındı.
ama tek kalemde sildim.ve şunu öğrendim kimseye hakettiği değeri vermicekmişsin.
artık nemi yapıyorum çok seçici davranıyorum kimseden fazla birşey beklemiyorum.
sadece 2-3 kişi var sağlam onların değerini daha iyi anlamaya çalışıyoruma.s
sağol canım şimdi iyi çok şükür ama bu belkide Rabbimin bi sınavıydı atlattık geçti çok şükür:Saruboceq:Oooo mesajını şimdi gördüm..:çok üzgünüm:
Çok çok geçmiş olsun..
Geçen gün Betiş'e de demiştim;"insanlar çok acımasız oldu" diye..
Sen nelerle uğraşırken milletin derdine bak..
Çok üzüldüm,inşallah en yakın zamanda iyileşir erkek arkadaşın..:Saruboceq:
saruböceq ben merkezcilik lafını ben ettim. bana atıfta bulunmuşsun. bu yazının üzerine yazdım ben... daha lale konuyu açmamıştı. insanların iyi günlerinde yanında olmalarından,kötü zamanlarında ise yok olmalarından,işleri düştüğünde ise yanaştıklarından bahsetmişti. bende o insanların ,benmerkezci,yani sadece kendini düşünen insanlar olduğunu yazmıştım."Ne ekersen onu biçersin"
Son zamanlarda o kadar çok aklımı karıştırıyor ki bu söz..
Örnek vereyim; iş hayatımızda,hani işinizi çok seversiniz,kendinizi geliştirmek ve yetiştirmek için eğitimler görürsünüz,tecrübe sahibi olursunuz,var gücünüzle işinize asılırsınız,iş arkadaşlarınızla aranızın iyi olduğunu sanırsınız ama bir anda işler karışır,yakınlarınız sandıklarınıza ihtiyaç duyarsınız,o canım gülüm diyenler çoktan poposunu dönmüştür sizlere..
İnsan ilişkilerine gelince;herşey yolundayken dibinizden ayrılmazlar,ama canınız yandığında uzanacak bir el aradığınızda ufacık bir telefonla nasılsın demeyi bile çok görürler size..:çok üzgünüm:
Neden,neden,neden?
Normalde hep yanınızda fiziksel görüntüsü olan kişiler,siz zor durumdayken kaybolur..
Sakın ola yanlış anlaşılmasın,bu bahsettiklerim sanal ya da uzak çevre değil en yakınlarımız diye tabir ettiğimiz kişiler. Hani işleri düştüğünde; "Aaaaa bizim bizden kimimiz var canım?" diyerek her işimize burunlarını sokanlar.:tomato:
Şimdi yazdıkça düşünüyorum da belki başlıktaki atasözünü yanlış seçtim,belki de başka bir adı var bunun..
Kaç gecedir,kaç gündür düşünüp düşünüp içinden çıkamadığım,yazıp yazıp yeniden sildiğim cümleler bunlar.
Biliyorum,çok iyi biliyorum..
Bana benden başka hiçkimseden hayır yok. Bunu inanın ben çok iyi biliyorum..
Ama emeklerimin,saygımın,verdiklerimin mükafatı bu mudur,diye düşünmekten geri kalamıyorum..
düşenin dostu yoktur...
herkes iyi gün dostudur benim anladığım bu laliş...
lalecim ilk başlarda yazmıştım ben,onun için konunun ne olduğunu tam kavrayamamıştım.
neler yaşadığını,nasıl bir ortamın seni bu karara ittiğini kendi yaşadıklarımdan çıkarabiliyorum.
en doğru karar senindir.ne olur güçlü ol.olabildiğince sevdiklerinle ol.ve unutma,
gecenin en karanlık vakti güneş doğmadan az öncesidir.
sağol canım şimdi iyi çok şükür ama bu belkide Rabbimin bi sınavıydı atlattık geçti çok şükür:Saruboceq:
ama canım senin kastettiğin konu çok başkaymış diğer sayfalarıda okuduktan sonra farkettim.
seni tanıdığım kadarıyla oldukça kendine güvenen kararlı bir kadınsın.bu kararı vermeden önce eminimki çok düşünüp tartmışsındır.inşallah bu zor günleride atlatıp yeni başlıcan hayatta daha mutlu olursun:1hug:
laliiiimmm....
konuyu daha yeni gördüm..malum giremiyorum fazla..
herzaman insanlar ektiğini biçemiyor lalim..hava şartları,tarlada biten faydasız semereler engeldir kimi zaman buna..:ecrin_bebek:
seninle her konuşmamızda söyledim bunu sana..
kendi çocuğuna anne babalık yapamayan insanlardan kayınvalide kayınpederlik beklemek hata..bunlarıda geç,büyüklük beklemek hata..
bugün oğulları ağlıyor sızlıyor ise,mutsuz ise..bunun tek sebebi kendileri..Çok üzgünüm çoook
işin acı yanıda bu zaten..kendi hatalarını görmemeleri..
evlatlarını bir aile reisi olarak yetiştirememeleri..
hep dediğim şey var sana;şaşar beşer dünya döner..kendi kızları da var..ne oldum dememeli..ne olucam demeli lalim..gamyoncuiremsu
her zaman ekilen biçiliyor olsaydı emin ol sen o fedakarlığının,o emeğinin,o nezaketinin altında mutlaka alırdın karşılığını..alamadın..
lalimm..bir laf vardır..ama burda yazamıcam..4 s kuralı diye geçer..:1closedeyes:
meali de şudur ki;
sen eğer onlara yakışan bir gelin olsaydın emin ol şu an peşindeydiler senin..yakışmadın lalim..hiç yakışmadın hemde.:mymeka:
aman boş ver salla.
Allahım çok büyük..:Saruboceq:
bu arada biri de merkezcilik bilmem ne demiş..
dam üstünde saksağan..vur beline kazmayı..
madem yüzme bilmiyordun neden çıktın ağaca..
ben annemi özledim yaşasın 23 nisan...
lalim..
hayat çok kısa..ve sen çok değerlisin..sadece sen..:asigim:
betişinde dediği gibi herşeyden önce mükemmel bir aileye sahipsin..
ve mükemmel bizlere..:lepi:
eklemek istedim..
konuyu ilk açtığından beri okuyorum ve yazıp yazmamayı düşünüyorum.
yazıyım diyorum çünkü iyi dileklere, cesaretlere ya da farklı görüşlere ihtiyacın olduğunu düşünüyorum
yazmayayım diyorum çünkü seni burdaki birkaç karşılaşmalar dışında tanımıyorum, yanlış birşey söylemek istemiyorum o yüzden.
her neyse, sonunda yazmaya karar verdim.
sadece dış etkenler -yani aileler- bir evliliği bitirmeye yeter sebep değildir.
sebep; bunların çiftin kendi evliliğine yansıma tarzıdır.
anladığım kadarıyla sen gereğinden bile fazla fedakarlık yapmışın ve fazla sabırlı davranmışın ama senin de sabrının sınırı var sonuçta.
eşinin -ya da eski eşinin- de kötü bir insan olduğunu düşünmüyorum ki 4 sene evli kalmışınız.
ama her zaman söylerim; çok iyi iki insan olmakla çok iyi karı-koca olmak arasında çok fark vardır.
çok iyi insanlar her zaman çok iyi anlaşacak değildir. siz bireysel olarak iyi ama birlikte yaşamak adına -kötü demiyim- başarısız bir deneyim geçermişsiniz.
geçmiş olsun, geçecek mutlaka.
nekahat devresini yaşıyorsunuz şu anda.
ama ne güzel ki tek başınıza yaşamıyorsunuz bu dönemi.
sizinle yaşayan, sizin bir gözyaşınıza on gözyaşı dökecek sevdikleriniz var.
onlar sizin bükülmenize izin vermezler zaten..
saruböceq ben merkezcilik lafını ben ettim. bana atıfta bulunmuşsun. bu yazının üzerine yazdım ben... daha lale konuyu açmamıştı. insanların iyi günlerinde yanında olmalarından,kötü zamanlarında ise yok olmalarından,işleri düştüğünde ise yanaştıklarından bahsetmişti. bende o insanların ,benmerkezci,yani sadece kendini düşünen insanlar olduğunu yazmıştım.
neden demişti çünkü.nedenide bencil olmaları diye eklemiştim. bunun dam üstünde saksağanla ne alakası var anlamadım. Amacını da uzun zamandır anlayamıyorum hoş.....Bu imalarla ne elde edeceğini de...... neyse..
alttaki, benim yazım. konuyla alakası varmı yokmu bir daha bak istersen..
tek neden,sadece hep bana, deyicilik..yani,.benmerkezcilik.,çıkarcılık,..kısa ca,,sadece kendini düşünmek,..
Merhaba Laale
hic yazismadik senle sanirim, ama bayilirim yorumlarini okumaya =)
öncelikle Allah su zor günlerde sabir versin hem sana hem esine, ve bir yuvayi bozanlarin birilerinin canini yakanlarin canida bir sekilde yanar, Allahim yanina birakmaz kimsenin.
bi beklentide olmamak bencede en mantiklisi, böylelikle hayalkirikliklarida olmazmis.. ama burda gördügüm kadariyla okadar cok acini paylasan, acini hafifleten, hatta acini unutturan dostlarin var.. Allah onlardan razi olsun Allah güzel ailenden razi olsun, baskada bisey beklememek en dogrusu su durumda..
Mutluluklar diliyorum =)
"Çiçeklerin dökülüp, otların sarardığı mevsimleri çoktan gerilerde bıraktık
Üzülüp, yas tutmak yok.... Anılarla güçlüyüz artık "
Her insanın bir dayanma gücü, bir sabrı vardır. Bunu zorlamak kendine saygısızlık olur. KK'da okuduğum yorumlarından bile senin kendine saygılı, sözünün eri ve ne istediğini bilen biri olduğunu görebiliyorum. Zaten karar vererek bunu göstermişsin.
Arkadaş çok ama dost yok. Bunu hepimiz değişik tecrübelerle yaşadık, yaşıyoruz, yaşayacağız.. Ama bence vefasızlara da çok takılma. Seni tanımayanların (ben de dahil) bile buraya yazmaları, çok şey başardığının ifadesidir. Ve yazanların çoğundan da güçlü olduğuna şüphem yok. Tüm bu üzüntülerin bitince nasıl başardığını ve kendine ne gibi telkinler verdiğini de okumak istiyorum. Derdim var köşesinde aşk acısı çekenler seni okuyacaklar...sen onlara teselli olacaksın. Kalbindeki acının bir an önce dinmesini dilerim.
lalee blacım ben seni pek fazla tanımamış olsamda şunu bil hep yanındayız kk olarak başını altına koyacak omuzlar veriyoruz sana....
:1hug::1hug::1hug:
seninle bir konusmuslugumuz yok ama bende biraktiklarin güclü,kararli,sevdiklerine deger veren birisi oldugun....gercekten üzüldüm severek ayrilmaniza,
evet olmuyor iste sadece sen ve o olamiyor..hani derler ya sadece esinle degil esinin ailesiyle evlenirsin diye ne kadar dogru belki milyonlarca kez gördük ama kendimize bundan bir pay bicemedik..aslnda o kadar karakter tam bir insansinki beni su cümle bitirdi (cümle tam olmayabilir cok geri sayfalardaydi):"annesiyle benim yüzümden kopmasina izin vermem,annenin benim yüzümden ogluan beddua etmesini ben kabul edemem" yani bunu diyebilen kac kisi var bunu deyipte severek cani yana yana cekilen kac kisi var gercekten sen hem güclü hemde karekteri tam oturmus birisin..insallah mutlu olursun...
esinin tarafindan birseyler beklemen yanlis kimi insanlar öyle ince düsünemiyor
...benim amcamin oglu nisanliydi uzun zaman önce nisanlisi olan bayani (senide hep ona benzetiyorum)cok cok seviyordum ama yengem ayirdi bu tarz seylerden dolayi ama biz babam,halamlar,babaannem,dedem hep ona destek ve hak verdik,aradik tayinini istedi gitti ve babama sen benim amcam kalacaksin,babaannem olarak kalacaksin dedi hatta amcamlarla konusmadik cünkü haksizlik yapildi o kiza...sonra evlendi ve gecenlerde biz facebookta bulduk birbirmizi benim kardesmin ögretmeniydi...ya ben diyorum evlenmis belki bizleri unutmak isteyebilirdi konusmayabilirdi ama vefa cok önemli iste kimileri vefasiz kimileri vefali ektigini bicemiyorsun yada hemen göremiyorsun ..ama ben suna inaniyorum Allahin adaleti cok büyük ..insallah hakliyla-haksizi,kiranla-kiralani herkese göstersin ....
henüz siteye yeni oldum bir kaç gün oldu ama sizin yorumlarınıza rastlamıştım
gerçektende gördüğüm kadarıyla mantıklı bir insansınız.
yalnız haddim olmadan bende düşüncelerimi söylemek istiyorum
hayat gerçekten çok kısa
zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz (sanırım şuanda size zaman durmuş gibi geliyordur.)
hayatı doya doya yaşamak varken çektiğimiz ızdıraplar ilerde karşımıza keşke olarak çıkacaktır.
belki ilk boşanan siz olmayacaksınız ama severek boşanan nadir insanlar olacaksınız.
siz böyle üzülürken başkalarını seviniyordur(kayınvalide-kayınpeder sanırım)
onlar için kendinizi gerçekten üzmenize değmez
sevdiğiniz insandan ayrı durmaya değmez.
açın pencerenin camını bakın gökyüzüne ne kadar güzel ne kadar büyük
gerçekten hayatın güzel olduğunun ispatıdır.
işte hayat aslında bu mavinin altında yaşamak...
yanlış birşey yada sizi üzecek bişey söylediysem kusuruma bakmayın lütfen
iyi ve mutlu günlera.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?