El değmemiş kızlar çok mu değerli olur ?

El değmemiş kızlar çok mu değerli olur ?
Kişiden kişiye değişir.
İnsanlar aynı değildir ki, karekterden karektere değişir bu..
Gerçek seven kabullenir,sorun yapmaz.
Ama tabi el değmemiş olanlara değer veren de var,vermeyip tercübesizsin diye aşağılayan da..
Anlatabildim umarım :10:

Ve yazıları okudum da, yapmayın ALLAH aşkına kendinize değer verin.
Hayatta en önemli şey kendimiz.
Biz kendimize değer verirsek kimse bizi ezemez.
İnsanoğlu beşerdir,şaşar da hata yapar da..

Ve resmi nikahsız konusuna da değinmiş bir arkadaşımız :6:
ATTRAENTE Ablamızın yanlış birşey yaptığını düşünmüyorum ben.
Her birey özgürdür.
Peygamber efendimizin zamanında resmi nikah diye birşey yoktu.
Ama imam nikahı şaşmaz bir dini görevlerimizden, farzlardan biridir.
Korumak amacıyla mehir alınıp veriliyor zaten nikahta.
Her insanın aklı iradesi vardır. Kimseyi yargılamak bize düşmez. :31:

Kizlar fikirlerinizi ogrenmek istiyorum. Daha,once kimseyle cikmamis kimsenin elini tutmamis kizlar erkeklerin gozunde daha mi degerli olur, daha mi el ustunde tutulurlar, daha fazla mi her seye layik gorulurler???

hayatina giren insanla alakali bi durum bu..gider de bir kutuge denk gelirsen evet el degmemis kiz onun icin cok buyuk onem arzeder cunku oyle tiplerin gozunde kiz bir nevi cicektir,ta ki o ulu kutuge denk gelene kadar fotosentez yaparak hayatta kalmayi basarabilmis,duygu namina kimseye karsi bisey hissetmemis kiz yucedir.. :37:

bir de INSANA denk gelmek var ki o en guzeli..o insan senin dogdugun andan itibaren kendi ustune tapulu olmadigini bilir ve ona gore seni hatanla sevabinla kabul eder.yukarida bahsetttigim ulu kutuk gibi cicek muamelesi sana yapmaz yol arkadasi muamalesi yapar..bedenlerdeki uzuv farkliliklarini ustunluk olarak gormeyi marifet sayanlardan degildir.

ama herseyden onemlisi kisinin kendini degerli hissetmesi..kimse gercekten sevdigine inandigi kisinin eline degdi gozune bakti diye kirlenmez,aksine guzellesir..seni el degmis el degmemis diye siniflayanlar degersizdir bunu unutmamani tavsiye ederim..

bu el değmemiş kızlara kezban demıyorlarmıydı değsemı daha ıyı değmesemi daha ıyı ınsan bilemiyor :26:

Peygamberimiz zamanında imam nikahının dönem hukuk kurallarına göre bağlayıcılığı vardı kadınlara bir takım haklar veriliyordu. günümüzde hıçbır geçerliliği yoktur. Birçok islam alimi resmi nikahın imam nikahı yerine geçtiği konusunda fetva verdi. Kişi tercihini bu yönde kullanmış olabilir ona lafım yok ama yanlış, kılıfına uydurmaya çalışmayalım. Ne yani nikahsız yaşamı teşvik mi edeceğiz burada?

evet daha değerli oluyor.

en geniş erkek için de bu böyle.

kim sayısı belirsiz insanla bişeyler yaşamış biriyle olmak ister ki?

eminim kız halinle sen bile istemezsin 30 kişiyle yatmış bi erkek.

Peygamberimiz zamanında imam nikahının dönem hukuk kurallarına göre bağlayıcılığı vardı kadınlara bir takım haklar veriliyordu. günümüzde hıçbır geçerliliği yoktur. Birçok islam alimi resmi nikahın imam nikahı yerine geçtiği konusunda fetva verdi. Kişi tercihini bu yönde kullanmış olabilir ona lafım yok ama yanlış, kılıfına uydurmaya çalışmayalım. Ne yani nikahsız yaşamı teşvik mi edeceğiz burada?

Günümüz hukuk kuralları kadına ne kadar hakkını veriyor, komik nafakalar dışında ? Belki de bazılarının hakları sadece imam nikahı ile korunuyordur bilebilir misiniz...

İslam alimlerinin bahsettiği şey nikahın aleni olmasıdır, zira gizlilik nikahta kabul edilmez. Bu açıdan resmi nikah da evlilik akdidir demişlerdir ancak farz gereği imam nikahı kıyılır, çünkü resmi nikahta dua ve ibadet yoktur.

Kılıf uydurmak hayatı kaçak yaşayanların işidir ki onları da kınayamam herkesin kendince sebepleri vardır.

Nikahsız yaşamayı tabi ki teşvik etmeyin zira nikahsızlık zinadır.

Ancak şu an da konu dışında bir görüş belirtmek içindeyiz hala, samimiyetle yazdığım bir mesajdan sürekli cevap vermem gereken şeyler doğuyor. Bir gün konusu bu olan bir forumda görüşlerimizi belirtiriz inşallah. Konu sahibine de ayıp ettik, fikir almak istediği konuyu dağıttık affola.

Günümüz hukuk kuralları kadına ne kadar hakkını veriyor, komik nafakalar dışında ? Belki de bazılarının hakları sadece imam nikahı ile korunuyordur bilebilir misiniz...

İslam alimlerinin bahsettiği şey nikahın aleni olmasıdır, zira gizlilik nikahta kabul edilmez. Bu açıdan resmi nikah da evlilik akdidir demişlerdir ancak farz gereği imam nikahı kıyılır, çünkü resmi nikahta dua ve ibadet yoktur.

Kılıf uydurmak hayatı kaçak yaşayanların işidir ki onları da kınayamam herkesin kendince sebepleri vardır.

Ancak şu an da konu dışında bir görüş belirtmek içindeyiz hala, samimiyetle yazdığım bir mesajdan sürekli cevap vermem gereken şeyler doğuyor. Bir gün konusu bu olan bir forumda görüşlerimizi belirtiriz inşallah. Konu sahibine de ayıp ettik, fikir almak istediği konuyu dağıttık affola.

Günaydın;

Size atfen yazmadım gerçekten. Bu imam nikahı meselesi çoğu zaman bilinçsizce gündeme geliyor hedefim bu konuda ki fikirlerimi paylaşmak. Neyse madem uzayacak o halde söylediklerimin arkasındayım diyerek noktayı koyayım...

Günaydın;

Size atfen yazmadım gerçekten. Bu imam nikahı meselesi çoğu zaman bilinçsizce gündeme geliyor hedefim bu konuda ki fikirlerimi paylaşmak. Neyse madem uzayacak o halde söylediklerimin arkasındayım diyerek noktayı koyayım...

Bilinçsizlik konusunda haklısınız, o kadar oyuncak olmuş bir konu ki sizi anlayabiliyorum ve anlayışınız için teşekkür ediyorum.

Estağfurlah hiç sorun değil zaten herkes yanlış anladı konuyu :7::7:

El değmiş kızlar daha mutlu bence sahile bi iniyorum herkes el ele dudak dudağa insanın canı çekiyo:26: Bana el değmiyoda noluyo hiç bi yararını görmedim:37:

Bence turk erkekleri oyle goruyor ama bayan ureme makinesi veya kimsenin namusu degildir. Bunu kavrayamadiklari icin egolarini bu sekilde tatmin etmeye çalışıyorlar

bence kimliginde islam yazan bir kızın sewgilisi olmamalı dinimizde sewgili kawramı yok . we herkezin yaşam tarzına göre degişir saygı duyarım ama tabiki el degmemiş haramla birlikte olmamis kızlar erkrklerin gözünde ewlenilecek kız zaten aklı olanda sewiyorum diye kendini ellettirmesin bu erkegin degil kızın sorunu... kız çekinmeyip utanmayıp yanaşıyorsa erkekte yapacagını yapar ! kızlar aklını kullansın bence...

Organa göre değişkenlik gösterir tabi. Mesela el değmemiş olunca çok değerli, ayak değmişse biraz değerli, burun ve dudak değmişse çok az değerli, göbek tüyleri değerse neredeyse değersiz. Diğer organlara girmeden değer skalasını sonlandırayım.

Yahu insanların birbirine verdikleri değeri organlara bağlamak ne kadar doğrudur ki? Benim bir ilkokul arkadaşım vardı. Eli bırak, göz bile değmemiştir üzerine. O denli tutucuydu babası. Evlendi bu, el değilmemiş olmasını pek önemseyen bir herifle. Sonra duydum ki boşanmış. Adam daha girişken, daha faal bir kadınla kendi yatağında aldatmış arkadaşı. Savunması da pek manidar. Ot gibiymiş sevgili el değmemiş karısı.

Bir başka "el değmiş" arkadaşım, el üstünde tutuluyor şimdilerde. Zira organlardan ziyade ruhunu önemseyen bir adamla nişanlı...

Vücudundaki hiçbir organ ve organların parçaları seni değerli kılmaz diğerlerinin gözünde. En fazla "ehi kendini bana saklamış ehi ehi" diye mutlu olur ki ilk gecenin sonunda geçer gider o mutluluk. He adam dindardır, eşinin de cinsellik yaşamamış olmasını tercih eder ki kendisi de yaşamamış olur. Evet sırf kendi inançlarını en doğru şekilde yaşadığı için değer verebilir eşine. Vücuduna değil, inancını yaşantısında uygulayabilmiş olmasına... Onun dışında hiçbir önemi yoktur, verilecek değerin ölçüsünü belirlemez "el değmiş" olması.

Son düzenleme:
Bence turk erkekleri oyle goruyor ama bayan ureme makinesi veya kimsenin namusu degildir. Bunu kavrayamadiklari icin egolarini bu sekilde tatmin etmeye çalışıyorlar

Ve biz kadınlar ise maalesef onların egosunu şişiriyoruz hata biz de de çok her şeyi yaşarken modern çağdaş evliliğe gelince birden büyük değişim. Erkeklere çok koz veriyoruz kendimize saygımız olacak önce ne kadar değerli görürsek kendimizi çevremize de o şekilde yansıtırız bunu. Etiketlemekdir bu resmen el değimiş değimemiş el değmeden hazırlanmış açılmış açılmamış vs.

Organa göre değişkenlik gösterir tabi. Mesela el değmemiş olunca çok değerli, ayak değmişse biraz değerli, burun ve dudak değmişse çok az değerli, göbek tüyleri değerse neredeyse değersiz. Diğer organlara girmeden değer skalasını sonlandırayım.

Yahu insanların birbirine verdikleri değeri organlara bağlamak ne kadar doğrudur ki? Benim bir ilkokul arkadaşım vardı. Eli bırak, göz bile değmemiştir üzerine. O denli tutucuydu babası. Evlendi bu, el değilmemiş olmasını pek önemseyen bir herifle. Sonra duydum ki boşanmış. Adam daha girişken, daha faal bir kadınla kendi yatağında aldatmış arkadaşı. Savunması da pek manidar. Ot gibiymiş sevgili el değmemiş karısı.

Bir başka "el değmiş" arkadaşım, el üstünde tutuluyor şimdilerde. Zira organlardan ziyade ruhunu önemseyen bir adamla nişanlı...

Vücudundaki hiçbir organ ve organların parçaları seni değerli kılmaz diğerlerinin gözünde. En fazla "ehi kendini bana saklamış ehi ehi" diye mutlu olur ki ilk gecenin sonunda geçer gider o mutluluk. He adam dindardır, eşinin de cinsellik yaşamamış olmasını tercih eder ki kendisi de yaşamamış olur. Evet sırf kendi inançlarını en doğru şekilde yaşadığı için değer verebilir eşine. Vücuduna değil, inancını yaşantısında uygulayabilmiş olmasına... Onun dışında hiçbir önemi yoktur, verilecek değerin ölçüsünü belirlemez "el değmiş" olması.

el değmeyenlerın hepsi ot olmuyordur yaa evlenmeden önce banada değmemşti:17::17: ama çenem hiç durmuyordu :30::30::30:
bu arada el değmemişlik muhım değilse neden bu zar dıktırenler var ne yazıkkı gunumuzde hala çok önem veriliyor bu değmiş değmemişe

Back
X