El değmemiş kızlar çok mu değerli olur ?

insanların evlenmeden önce birlikte yaşamaları kendi tercihleridir.
insanların evlenmeyip sevgili olarak kalmaları da kendi tercihleridir.
SAYGI DUYULMALI...

peki resmi nikah olmadan kaçak bi şekilde imam nikahı kıydırıp ben evliyim demek?
Allah aşkına buda mı saygı duyulacak bir iş?
kimse kusura bakmasın, ben buna saygı duymam. duyamam..
tepkimi de ne olursa olsun belli ederim!
Anlıyorum sizi.
ben dini konunun dışındaki düşüncemi dile getirdim. ,diğer yorumunuza diğer arkadaş cevap verecektir.

Hayır değildi muhtemelen çünki bana hakaretler yağdırırken yüzüne vurdum sustu cevap veremedi ben de daha fazla saydırdım. Oda sinirlenip daha çok sonra defoldu gitti.

bir kadın vardı burda kk da okumuştum yaşadığını.
evlenmek isteyen adam kıza soruyodu görüşmelerinde,
daha önce biriyle birlikte olup olmadığını.
çünkü olduysan senle evlenemem diyordu.
kız da daha önce kimseyle birlikte olmadığını söyleyip, soruyordu:
peki sen daha önce biriyle birlikte oldun mu?
adam kem küm edip, sonunda itiraf ediyordu.
yani hemen her erkek yapar bunu diyerek..
kız da gayet resmi bi şekilde cevap veriyordu.
kusura bakma seninle evlenemem. ben böyle bir adamla evlenemem!!!

öyle takdir etmiştim ki o kızı, bak nice yazılar, konular okudum üstüne;
nice zamanlar geçti hala unutamam o yazıyı..
helal olsun o kıza :42:

SAYGI DUYULMALI...

peki resmi nikah olmadan kaçak bi şekilde imam nikahı kıydırıp ben evliyim demek?

Ona bende saygı duyamam ama her koyun kendi bacağından asılır. Yarın öbürgün kucağında çocuğun ile sokakta kalırsan hiç bir hak talep edemezsin ki ayrıca resmi nkah olmadan imam nikahı kıyılabiliyormu acaba ?

Ben razıyım sonuçlarına diyen kişiye de bir şey diyemeyiz sonuçta.

Ona bende saygı duyamam ama her koyun kendi bacağından asılır. Yarın öbürgün kucağında çocuğun ile sokakta kalırsan hiç bir hak talep edemezsin ki ayrıca resmi nkah olmadan imam nikahı kıyılabiliyormu acaba ?

Ben razıyım sonuçlarına diyen kişiye de bir şey diyemeyiz sonuçta.

hayır resmi nikahsız imam nikahı kıyılamıyor, ancak yasal olmayan herşeyde olduğu gibi bunda da kaçak göçek işler var malesef..
aynı merdiven altı kürtaj yerleri gibi, kaçak imalathaneler gibi.. ne diyim, Allah hidayet versin..

hayır resmi nikahsız imam nikahı kıyılamıyor, ancak yasal olmayan herşeyde olduğu gibi bunda da kaçak göçek işler var malesef..
aynı merdiven altı kürtaj yerleri gibi, kaçak imalathaneler gibi.. ne diyim, Allah hidayet versin..

Teşekkürler cevap için doğru biliyormuşum yani sağ olun.

bazen ciddi ciddi bu sitede kadından çok erkek üye olduğunu düşünüyorum. başka türlü, bu kadar erkeğin ekmeğine yağ süren düşüncelerin normal karşılandığına inanmak istemiyorum.

bi adamla sevişmek istiyorsan sevişirsin, istemiyorsan sevişmezsin, insanız dürtülerimiz var, istemekle birlikte yanlış buluyorsundur yine sevişmezsin. ama bi erkek sana sırf bu nedenden daha fazla değer versin diye davranış şekillendirmek niye? bu kadar mı hayatınız başkalarının elinde..

adam tabi kendinden önce kimseyle yaşanmışlığı olmayan kız ister, çünkü kendisi yetersizdir. Kendi yetersizliği fark edilmesin diye yeterli olan ne bilmeyin ister.. kendisi 2 dakika da sevişerek değil tepinerek boşalır, siz ben orgazm olmayı bilmiyorum diye çözüm ararsınız eksikliği kendinizde görüp vs. vs. kendine güvenen adam size siz olduğunuz için değer verir..

bi kadın sırf bakire diye el üstünde tutulacak olsaydı, burada milyon tane eşinden, eşinin ailesinden şikayetlenip, aldatılan evli kadın olmazdı.

Allah aşkına biraz kendinize değer verin ya..................

Anlıyorum sizi.
ben dini konunun dışındaki düşüncemi dile getirdim. ,diğer yorumunuza diğer arkadaş cevap verecektir.

esasında bende işi dini boyutundan değerlendirmedim. yani nasıl söyleyim,
bu iş benim midemi bulandırıyor.. sanırım tam tabiri bu.
yani resmi nikahsız, kıydırdıkları kaçak göçek sözde bi din adamının nikahıyla aynı evde yaşıyorlar ve
işin en kötü kısmı ele güne karşı karı koca rolü oynuyorlar.
yani onlar karı kocaysa peki resmen evlenenler ne?
evlenmeyip birlikte yaşayan sevgililere çok daha fazla saygı duyuyorum,
onlar herşeyden önce yürekliler. haklarında tüm olumsuz düşüneceklere karşı açık yüreklilikle diyorlar ki;
biz böyle düşünüyoruz. buna inanıyoruz, kimin ne diyeceği umrumuzda değil.
işte böyle açıkyürekli insanlara saygım sonsuz.
ama ya diğeri; resmi nikah yapmıyoruz, yapamıyoruz şu sebepden ötürü.
eeeee birlikte olmadan da duramıyoruz ama günah olur hem de herkes ne der diye de çekiniyoruz.
napalım napalıııııımmmm.
hah, buldum. imam nikahı ayol.. kıydırıveririz hoooop bitti. sen sağ ben selamet...

ne diyim, ben utandım burda... :19:

yetersiz adamlar yetersiz kadınlar istiyor işte tek sebebi bu. kadın bilmesin, kadın düşünmesin, kadın okumasın, kadın yargılamasın, kadın yargılayacak kadar vizyon sahibi olamasın. kadın anca pişirsin, yedirsin, temizlesin, doğursun. böyle bir algıyla yetişen bir erkeğin kadın değerinden anlaması mümkün müdür? böyle erkeklerle çevrili kadının da kendini geliştirmeyi kendini kirletmek olarak görmemesi mümkün müdür? ne yazık ki...

SAYGI DUYULMALI...

Sorunuz bana sanırım =)))

Ben ilişkimi kaçak yaşamıyorum öncelikle onu belirteyim, kimseden gizli değildir, arkadaşlarımızdan, ailelerimizden,sosyal çevremizden. Evli tabir edilen insanlardan çok da farklı bir hayat yaşamıyorum. Forumda ve çevremde ondan söz ederken hayat arkadaşım tabirini kullanırım, kimse eşim dediğimi duymamıştır ki Allah katında eşimdir aslında. İmam nikahı bizim dini inançlarımızla ilgili bir konudur, sosyal statü olarak evli olmayı gerekli görmüyorum. Şu anda resmi nikahlı olmak ya da olmamak benim için çok şey ifade etmiyor, kanatlar altında korunması gereken bir kadın değilim, buna ihtiyaç duymuyorum. Belki de yaşadıklarımın getirdiği bir ürkekliktir bu. Şunu belirtmeliyim ki; saygı duymam demişsiniz, saygı duymadan saygı göremezsiniz. Ben hayatımı nasıl yaşayacağımı anneme bile sormadım, sizin tepkiniz beni hiiiiçççç bağlamaz. Birbirlerini aldatan, para için birbirlerine katlanan, yaptıkları çocuğa bile sahip çıkamayan, yalan dolanla evlenen, eşini sevmeyen ama sırf adeti göreneği için kahrını çeken milyonlarca evliden çok daha dürüst ve sadakat dolu bir hayatım var benim. Mecburiyetler olmadan sadece sevgiyle beraberiz ki ben bunu hayatım boyunca aradım. Allah'tan başka da hesap verecek bir varlık tanımıyorum.

Güzel evlilik yok mudur, vardır, forumda görüştüğümüz, hayatını eşiyle çok güzel idame ettiren arkadaşlarımız var, Allah hepsinin kini daim etsin ancak ben böyle yaşamayı tercih etmişsem, bu bana ait bir tercihtir. İnsanlar evlilik kurumunu onamış diye evlenmem ben, sırf bu kalıplara inadımdandır resmi nikahlı yaşamayaşım. Konu da sadece fikrimi belirttim, hayatımla ilgili akıl danışmak isteseydim yeni bir konu açardım. Konu bana ait olmadığına göre, sizinde beni hesap sorma, kınama, görüş belirtme vss.. haklarınız bulunduğuna inanmıyorum. Karşılıklı fikir alış-verişi her zaman olmalıdır düşünceme istinaden mesajınızı yanıtladım, kalın sağlıcakla

Sorunuz bana sanırım =)))

Ben ilişkimi kaçak yaşamıyorum öncelikle onu belirteyim, kimseden gizli değildir, arkadaşlarımızdan, ailelerimizden,sosyal çevremizden. Evli tabir edilen insanlardan çok da farklı bir hayat yaşamıyorum. Forumda ve çevremde ondan söz ederken hayat arkadaşım tabirini kullanırım, kimse eşim dediğimi duymamıştır ki Allah katında eşimdir aslında. İmam nikahı bizim dini inançlarımızla ilgili bir konudur, sosyal statü olarak evli olmayı gerekli görmüyorum. Şu anda resmi nikahlı olmak ya da olmamak benim için çok şey ifade etmiyor, kanatlar altında korunması gereken bir kadın değilim, buna ihtiyaç duymuyorum. Belki de yaşadıklarımın getirdiği bir ürkekliktir bu. Şunu belirtmeliyim ki; saygı duymam demişsiniz, saygı duymadan saygı göremezsiniz. Ben hayatımı nasıl yaşayacağımı anneme bile sormadım, sizin tepkiniz beni hiiiiçççç bağlamaz. Birbirlerini aldatan, para için birbirlerine katlanan, yaptıkları çocuğa bile sahip çıkamayan, yalan dolanla evlenen, eşini sevmeyen ama sırf adeti göreneği için kahrını çeken milyonlarca evliden çok daha dürüst ve sadakat dolu bir hayatım var benim. Mecburiyetler olmadan sadece sevgiyle beraberiz ki ben bunu hayatım boyunca aradım. Allah'tan başka da hesap verecek bir varlık tanımıyorum.

Güzel evlilik yok mudur, vardır, forumda görüştüğümüz, hayatını eşiyle çok güzel idame ettiren arkadaşlarımız var, Allah hepsinin kini daim etsin ancak ben böyle yaşamayı tercih etmişsem, bu bana ait bir tercihtir. İnsanlar evlilik kurumunu onamış diye evlenmem ben, sırf bu kalıplara inadımdandır resmi nikahlı yaşamayaşım. Konu da sadece fikrimi belirttim, hayatımla ilgili akıl danışmak isteseydim yeni bir konu açardım. Konu bana ait olmadığına göre, sizinde beni hesap sorma, kınama, görüş belirtme vss.. haklarınız bulunduğuna inanmıyorum. Karşılıklı fikir alış-verişi her zaman olmalıdır düşünceme istinaden mesajınızı yanıtladım, kalın sağlıcakla

ben hiçbir zaman tepkimin sizi bağlayacağını, bunu umursayacağınızı düşünmedim zaten hanımefendi.
her neyse ben burda sizi eleştirmiyorum zaten. siz bi yoruma cevap olarak yazmışsınız ben de imam nikahlıyım diye bende merak edip sordum doğru mu anladım diye. sonradan da başka bi üyenin yazısı üzere fikrimi belirttim saygı duymam bu tür bişeye diye..
halen de fikrim değişmedi.. neyse sizin bileceğiniz iş, siz de kalın sağlıcakla..

Kesinlikle katılıyorum size. Yalnız kişinin kendisiyle barışık ve dürüst olması çok önemli. Ben muhafazakar bir insanım değer yargılarımı buna göre şekillendiriyorum.

Başka bir insanın farklı değer yargıları var ve buna göre yaşıyor ama bir kısmı sonuçlarına katlanamıyor. Kendi isteğiyle defalarca başka kişilerle birlikte oluyor sonra gidip bakire görünmenin yollarını arıyor.

Bu çok yanlış. Her zaman söylerim verdiğin kararın arkasında duracaksın, en azından durmaya çalışacaksın. Onu da yapamıyorsan ki insanız bazen zayıf düşeriz; hata yaptım deyip efendi efendi kabul edeceksin.

Kılıfına uydurmayacaksın yani...

ben şu zar diktirme kısmında farklı düşünüyorum.
ama benden farklı düşünenlerinde artık olaya nasıl baktıklarını biliyorum evet haklı oldukları noktalar var ve bunu itiraf etmeliyim.
fakat şurada da şöyle bir şey var ki 3. kişi olarak başkasının ahlaki yargılarına laf edemeyiz.

benim demek istediğim şeylerden biri de başka bir kadın sadece endisi ''zarlı'' başkası ''zarsız'' diye hemcinsini ezemez.
bu bir statü bir ayrıcalık değil bence.

bir kadını ayrıcalıklı kılan her zaman duruşudur.
başkasına karşı kendini nasıl savunduğu, gösterdiğidir.
bence bir kadın kendi özel hayatından kimseye bahsetmemli bile. çünkü bu onun kendi özel alanı.
erkek bile olsa ondan öncesini bilmemeli.
çünkü erkek hep daha fazlasını bilmek ister ve kendine ters olan yerde hemen değiştirmek için uğraşır.

Şimdi ben söz günü sevdiğim insandan ayrıldım,,

El değilmiş bir kız mı oldum ??

Bundan sonra hiç kimse bana önem değer vermicek mi ?

Çok saçma bir soru bu.. Nerden de aklınıza gelir böyle sorular hiç anlamam :31::31:

ben 31 yaşındayım 1 kere evlendim boşandım bekar bir erkek hayatıma girdi sayılır yeni daha ama ben kesin niyeti benimle yatıp kalkmak düşüncesindedir fikrini kafamdan atamıyorum aslında yaşadığımız tamamen toplumun bize dikte ettiği sadece kadının namusu olur erkeğin elinin kiridir laflarından ibaret ve ben öğretmenim cahil bi insan da değilim ama ya niyeti benimle evlenmek değilse ikileminden çıkamıyorum yıllarca çok baskı altında yetiştirilmekten kaynaklanıyor bu sorun ha ben açıkçası diktiren kızlara da çok kızamıyorum boşandıktan sonra öyle olaylar yaşadım ki hak ettiler ki bunlar da diktiriyor diye düşünüyorum artık önceden karşıydım ama inanın erkeklerin bir çoğu hak ediyor

Bence erkek seviyorsa her ikisini de gormezden gelebiliyor,sevmiyorsa gitmek icin her ikisini de bahane edebiliyor.biz kadinlar bir mal,meta degiliz jelatini acilmadan satin alinmasi gereken.erkeklerin bu her iki durumu da bahane etmesini yalnizca bizim tavirlarimiz engelleyecektir.kimseye gecmisinizi yargilatmayin,her istediginizi de yasayin.nedir yni onlar insan hormonlari var ihtiyaclari var herseyi yapacak biz neden yillarca aman dogru adam gelsin onla olsun diye bekliycez ki.hem belki dogru dedigimiz adamla cinsel uyum yakalayamayacagiz.iliskide cinsellik cok onemli bizim duygusal ve cinsel hazlarimiz erkeklerinki kadar onemli ve degerli.ortacagda yasamiyoruz el dedgmemis ne demek.tecrube herseyde iyi sonuc verir.hicbir erkegin sizi bu sekilde yargilamasina yada uzmesine izin vermeyin.el degsede degmese de siz sahane ve cok degerli varliklarsiniz.

ben 31 yaşındayım 1 kere evlendim boşandım bekar bir erkek hayatıma girdi sayılır yeni daha ama ben kesin niyeti benimle yatıp kalkmak düşüncesindedir fikrini kafamdan atamıyorum aslında yaşadığımız tamamen toplumun bize dikte ettiği sadece kadının namusu olur erkeğin elinin kiridir laflarından ibaret ve ben öğretmenim cahil bi insan da değilim ama ya niyeti benimle evlenmek değilse ikileminden çıkamıyorum yıllarca çok baskı altında yetiştirilmekten kaynaklanıyor bu sorun ha ben açıkçası diktiren kızlara da çok kızamıyorum boşandıktan sonra öyle olaylar yaşadım ki hak ettiler ki bunlar da diktiriyor diye düşünüyorum artık önceden karşıydım ama inanın erkeklerin bir çoğu hak ediyor

Canım haklısın da boşanmış olmayı nimet görmüş hem cinslerimiz de var. Her gün biri ile takılan yatak arkadaşı arayan vs ha yaşamasın mı en doğal hakkı ama sınırı olmalı bazı eylemlerin. Ve aslında silsile halinde toplumsal olarak bir birmize bağlıyız onun yaşantısı otomatikman bize de yansıyor eğer evlenmiş boşanmışsan direk akıllara o geliyor maalesef erkek tarafından da ailesi tarafından da.

Sen o ikilemi yaşamayacaksın silip atacaksın kafandan ve istediğin sunmayacaksın izleyip gözlemleyeceksin tavrı nedir saygısı varmıdır ona göre adım atmalısın.

El değmemiş kızlar çok mu değerli olur?Hayır.Şahsi fikrim sevildiğimiz kadar değer göreceğimiz.Ancak göz ardı edilmemesi gereken bir durum var ki,hoyrat ilişkiler yaşamış,çok sevgili değiştirmiş olmak dezavantajlı bir durum,kadın için de erkek için de.Bir insanın çok ilişki yaşamış olması sadakatiyle ilgili şüphe uyandırır,doğaldır.Keşke herkes yalnız 1 kere aşık olsa,o insan en doğru insan olsa ve sonsuza dek onla mutlu yaşasa ama nerdee, mümkün değil.Evlilik çağına gelindiği zaman herkesin başından birçok hikaye geçmiş oluyor.Gözlemlediğim kadarıyla erkekler genç yaşlarda nispeten rahat kızları tercih etseler de iş evlenmeye gelince daha az ilişki yaşamış kızlara yöneliyorlar.Bence kadınların da arayışı bu doğrultuda olmalı ama kadınlar hovardalara çekiliyor.Yaradılış işte.Erkekler ilk kadınlar son olmak istiyor.

Değerlerini bunun üzerine kurmuş bir erkek için evet anlam ifade edebilir, bunu isteyebilir ki kendisi de zaten değerleri bu olduğu için ona göre yaşıyordur ve geçmişi de buna uygundur. O zaman da böyle bir şeyi talep etme hakkı vardır ama karşıda ki erkek her haltı yemiş de gelmiş, sen eski erkek arkadaşının elini tutmuşsun, yok öpmüşsün vs diyecek olursa zaten o insanı hayata almaya değmez.

Bu evlenmeden birlikte olmak meselesinin de bu kadar normalleştirilmesini ciddi anlamda yadırgayan birisiyim. Erkek, kadın diye hiç ayırmadım ayırmam da. Dinde de ayrılmamıştır zaten, zina erkek için de aynı günah, kadın için de aynı günahtır. Dürtülerimiz, hormonlarımız var demek de normalleştirme çabasının bahaneleri. Allahın verdiği hormonları tutabilme iradesini de kullarına vermiştir zaten. Pisti, kirlidir, temizdir demem ama normal, doğru ve uygun değildir benim için.

Back
X