Ela09'un Diyet Günlüğü

ela09

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2009
182
1
96
40
Samsun
eevet, benim de bir günlüğüm olsun:) 74 kiloyum, 2 yaşında bir kızım var. hedef 52, bundan 3 yıl önce 52 kilo idim ve yine olabilirim. olmalıyım, olacağım... kazam mubarek ola. dürüst olacağım, gün boyu ne yediysem ne yaptıysam yazacağım buraya... aslında bu aynı zamanda hayatı düzene sokma progmamım olsun benim. işte yarın aslında bugün için yapılacaklar listem,

kuaföre git, şu aynayla azıcık barışalım.
spor salonuna git program yap haftada en az 2 gün.
ütü yap:) (allahım biriktiler gene)
elma sirkesi al ve başla

1 aylık ilk hedef 10 kilo, ilk kilolar kolay gider. eğer başarabilirsem ödülü şöyle güzel bir merkezde cilt bakımı ve masaj.

9da kızım kalkar, kahvaltı ederiz, sonra annaneye. ordan avmye oyun parkına. dönüşte uyur ben doğru kuaföre. ordan spor salonuna. eve geri.

hareketli bir hayatın var, çocuğunuzla fazla vakit geçirirseniz onun enerjisinde hareket edersin ister istemez zayıflarsın yanii

riana çocuk var mı sende? hayatımın çok hareketli olduğunu ve kızımla az zaman geçirdiğimi nerden çıkardın bilemiyorum, yuttun enerjimi valla. çocuk peşinde koşarak nasıl zayıflanıyor onu da bilemiyorum, en hareketli zamanları şimdi, ama tartıda tık yok.

15 tatil bitene kadar bol bol gezdireyim kızımı dedim ama baya kar yağdı bugün gidemedik avmye. cesaret edemedim zincirsiz yola çıkmaya. spor salonu işine de annem köstek oldu, okullar açılınca gitmeyi bırakırsın banda çık diye tutturdu, ingilizce öğretmeniyim ben haftada 3 gün çalışıyorum aslında boş günlerimde gidebilirdim ama annem bakıyor kızıma, ben de yok illa gidicem diyemedim. 1 saat yürüyüş yaptım ben de. moralim bozuldu yaf.

bu gün yediklerimi yazayım

sabah

biraz peynir 1 dilim ekmek
tek şeker çay

öğle
nesfit ve süt

ara
armut

akşam
bezelye yemeği
yoğurt
salata

saat 8, artık birşey yemek yok.

kuaföre de gidemedim bugün, ela uyuyorken yürüyüş yaptım, daha iyi oldu cmt giderim kuaföre okul açılmadan. hem biraz dinlensin saçlarım. zeytinyağlı bakım maskesi yapıcam yatmadan saçıma.

1000 cal yaktım bu gün. bakalaım yarın napıcaz.

slm

samsun kar altında... bugün evdeyiz anlaşılan... moral bozmak yok, bugünkü program, meleğim uyusun banda çıkıcam yine. sabah kızımı oturttum üstüme mekik çektim 20 tane. birden yüklenmek de istemiyorum.

ne yiyeceğim?

bitki çayıyla başladım güne, süt içeceğim şimdi 1 mandalina,
öğlende karnıbahar yemeği
1 kahve 1 şekerli
akşam köfte 1 dilim ekmek yoğurt

yeter heralde, spora göre listeyi çoğaltabilirim.

slm, bende senin günlüğüne takılmak istiyorum, eğer müsade edersen kilo olarak yakınız çünkü..
boy:1.68
kilo:73
2 çocuk annesiyim ve çalışıyorum..

olmaz senin boyun uzun ben 1.64üm:) süper olur birlikte zayıflarız. sen neler yapıyorsun zayıflamak için?

beni merak ettiğim neye göre 1000 cal yaktım diyorsun? hergün spora gidiyorum daha dogrusu haftanın 5 günü ben 3 günde 1000 anca yakıyorum.

yanlış yerlerimden atıyorum canım, ne kızıyosun ben bantın yalancısıyım, 1 saat 6 hızla 10 rampa ayarında 850 calori gösteriyor. peşine de bisiklet sürdüm 150 cal gösterene kadar etti 1000 cal. 3 günde 1000 cal yakıyosan günde 350 filan yakıyosun demektir, kaç dakika ne yapıyorsun bunun için? ya senin aletler yalan söylüyor ya benimki. ama annemdeki de bendeki de aynı gösteriyor hemen hemen. pek bonkörler heralde.

Ben daha önce de vermiştim 8 ayda 16 kilo, 58 olmuştum, hemen üzerine tekrar hamile kaldım, tekrar verdim, sonra stressli bi dönem geçirdim veee 73 işte. Daha önceki diyetimde herşeyden yedim, az az, dikkat ettiğim en önemli nokta akşam 18:30 dan sonra birşey yemedim, gittiğim davetlerde tabaktan 1 çeşidini yedim ve kahvaltıda 1 kase k-flakes yedim, bol su ve bitki çayı... ama şimdi yaş sebebiyle midir nedir zor gidecek gibi. 2 aydır 2 kiloyu verip verip geri alıyorum, duygusal açlığımı bastıramıyorumm!! (

Sabahtan beri yediklerimi sayayım sana
uyanınca 2 kuru kayısı 2 bardak su
kahvaltı 1 kase k-flakes
2 bardak su 1 kupa mate çayı
öğle yemeği yemekhaneden 1 avuç arnavut ciğeri
1 avuç bulgur pilavı
1 kase yoğurt
1 dilim baklava!
1 bardak su 1 kupa 2si 1 arada kahve
akşama zeytinyağlı pırasa yapacağım ve yanına yoğurt koyacağım
şimdilik spor yok, eliptik bisiklet alacağım inşallah...

12 verdim bende ama aldım geri bi kere yaptıysak yine yaparız. duygusal açlık di mi, rahatlamak demek benim için de yemek yemek... özellikle tatlı. sıkılayım bunalayım hop dolabın başına. yediklerin gayet ölçülü gibi. ben de şimdi yiyip 7den sonra bir şey yemeyeceğim. benim bu günkü plan güme gitti, kayınvaldem geldi öylende, spor yapamadım dolayısıyla sen niye yemiyosun deyince diyet yapıyorum demiş bulundum, diyetisyendir ya biraz herkes sabahtan beri yediğimi yazayım

btiki çayı
mandalina
karnıbahar yemeği
balık (4 adet mezgit)

şimdi de salata ve mezgit ile günü kapatıcam.

Dün akşam aldattım seni! Akşam yemeğim iyiydi amma velakin çay demlenip yanınada çerez tabağı çıkınca hoop ben gene başındaydım (( Affet.. Ama bir daha olmayacak söz! Diyette olduğumu senden başka bilen yok. Söylemeyeceğim bu kez, her gördüklerinde sorguya çekiyorlar; '' ne kadar vedin?'' ayol siz kendinize baksanıza! Aman neyse canımı sıkamam onlar için.
Biz duygusal açlık için birşeyler bulalım, artık buzdolabımı kötü gün dostluğundan azletmek istiyoruuum!!! Örgüye mi başlasak, sakız da işe yarayabilir, aklına gelen birşeyler var mı?

keşke ben de söylemeseydim canım valla yedi beni dün gece bizim valide sultan, yatıya kaldı, gece mısır patlatsak mı dedi, oh bi güzel patlattım, azıcık ye deyip durdu ama tuttum kendimi:) yemedim hiç biliyorum 1 ttane alsam gerisi gelecek, akşam da mezgit yazmıştım ya onun yerine sadece türlü ve salata yedim:) hafiflemiş hissediyorum kendimi, ama hafta sonuna kadar tartılmak yok.

örgü örerken afakanlar basıyor bana:) hemen bitecek benim yaptığım şey takıntılıyım o konuda yani. kızım için battaniye örmüştüm daha doğmasına 4 ay vardı ama ben 2 haftada bitirdim sabahlara kadar elimde şiş:) ahşap boyamayı düşünüyorum ben aslında, çok severim. 2 günde de bitiyor, de vernik kokusu kızıma dokunur işte okulda yapabilirim ancak öğle tatillerinde. o uykudayken balkonda yapabilirim ama spora ayırıyorum o zamanı şimdi. o ayaktayken korkuyorum banda çıkıp düşecek diye. eve sardım ben, kızımla beraber evde kullanmadığımız ne varsa kaldırıyoruz. dolaplarda giyemediğim bir sürü şey var, artık kolumdan bile geçmeyen ceketlerim bileğimden çıkmayan pantolonlarım hoop torbaya. gene aynı kiloya gelirsem onları mı giyecem sanki:) artık okumam dediğim kitapları ( romanlarıma hiç kıyamam, ama topladım birazını) okulda artık kullanmayacağım mataryalleri topladım çocuklara dağıtıcam, ayakkabılığı boşalttım, evde bir hafifledi yani:) elaya da oyun oluyor da kayınvaldem o dağınıklığa geldi tabi, napalım:)

bizim evde tv yasağı var, elaya sadece pepeye izin var, bende izlemiyorum doğal olarak. dün yasak delindi tabi. unutma beni deniz yıldızı bimem ne:) çözdüm ama, dizideki tüm karakterler birbiriyle aşk yaşıyor, olay bu:) çok eylendim valla hepsini azarlıyor dizi bitene kadar bende katıldım ona ahlaksız seni ne bekliyodun ki terbiyesiz filan:) ama öyle bir geçer zaman kiyi özemişim ya, seviyorum o diziyi.

xenetix tartı günümüz olsun mu bizim? ne gün tartılıyoruz?

evet bu günkü program:

sabah:
1 şekersiz çay
1 dilim ballı ekmek,
domates salatalık
peynir

öğle:
türlü
salata (sirkeli bol bol sirkeli hem de zayıflatıyormuş
1 bitki çayı

ara: armut

akşam: bezelye yemeği 3 kaşık pilav 1 kase yoğurt

7den sonra yine yemek yok. 1 saat bant ve bisiklet, 1000 cal yani:) aslı kızacak gene:)

yeni başladık canım arada kaçacak tabi, ben tatlı kırizlerini atlatıp başladım mesela, birdahaki ay reglimde bende bol kızarık suratlı mesajlar yazabilirim:) hatta kaçamak günü mü koysak ya, pazar günleri mesela, 1 öğün serbest olsun, olmaz mı? kan şekerini yükseltip daha çok acıkıp saldırırmıyız ki? korktum ben şimdi:) hehe pazar günü tartı günü olsun mu:) yanlız üç defa tartı yazmışım ya hakkat takıntılıyım ben:)

bişey anlatayım; 18 yaşındayım ilk kez psikoloğa gittim, son kez de oldu ya neyse:) dedim ki benim takıntılarım var lise son ünv hazırlık zamanı filan daraldım bunaldım filan kadın bana sende obsesyon var dedi. bende onu diyorum dedim bende takıntı var:) başa bişi demedi kadın ya çok komikti, hap yazdı bende aldım çöpe attım 2 gün sonra ne o be leyla leyla:)

kızın peşinde kalkıp oturmaktan yazdıkça yazdım valla:) ben köftesini kızartayım kızımın. bana yok ödülü düşün; odaklan, eveet diyete devam.

senin ödülün var mı? kilo verebilirsen yani

Bence cuma yapalım tartı gününü, hafta sonu evde bi rehavet oluyor bende, bir de geç kalkıyoruz falan yüzüm gözüm şiş çıkmak istemem tartıya?!
Ayrıca tabrik ederim seni, benim kaynana yanımda olsa hırsımdan mısır tenceresini bitiririm
Ivır zıvırı, tuzlu tuzlu çerezleri çok seviyorum! Offf yaz olsa salatalık falan kemiririm de, kışın ne yiyeyim yahu, elma elma bayıyor bir yerden sonra(
Bir de hayatıma hareket katmam lazım, taşradayım; burada spor salonu falan da yok, evde spor da... üşeniyorum yahu! Ben böyle değildim valla, buraya tayin olunca böyle oldum (
Valla kilo verince ödüllll düşünemiyorum, ya da serbest günnnn?? hele bi şu haftayı çıkaralım, düşünürüz, bıcırık kızını öp, en güzel zamanı şimdi, bol bol oynayın beraber :)))

ben karlıovada görev yaptım 1.5 yıl, sıkıntıdan akşama kadar lost izliyodum:) tuba özayın cdsini aldık sonra onunla spor yaptık bir ara. evde 4 kızdık tabi temizlik yemek bilmemne derdi yoktu. ne zaman ki samsuna döndüm, evlilik çocuk derken hop gelsin kilolar. insan rahatlıyor evlenince heralde:) meleğim yanıma kar, olsun. bis şimdi göbek atcaz onla, youtubedan açalım bişiler:) seninkiler kaç yaşında? benim ikinciye hiç cesaretim yok ya kızıma da haksızlık tek büyümek tek çocuk h,ç çocuk deyip duruyor valide hanımda. eşim de pek istemiyor ikinciyi. belki 1-2 sene sonra, doktoraya bağlı biraz da girebilirsem bitene kadar 2.yi yapamam. elayı rahat büyüttüm, 3 gün çalışıyorum, kalan günlerim onun oluyor. polikistik over var bende, zaman geçtikçe olmazsa bu sefer diye de korkuyorum. neyse önce şu kilolardan kurtulalım. gerisi nasip:)

Benimkilerin arası az, 2yaş 4 ay, 2.kızım plansız oldu ama iyi oldu. Gerçi büyük kızıma haksızlık ama ne yapalım nasip. Çünkü korunurken hamile kaldım şimdi biri 4 diğeri 6.5 yaşında. Bana yükleri kalmadı yani ama evi çok dağıtıyorlar. Ben buradan önce Ankara'daydım, büyük şehrin nimetleri malum. Burada imkanlar kısıtlı, bende de depresyon havası oluşturdu biraz ((
PKO için endişelenme bence, burada da okumuşsundur ben de şahidim ''hayıt tohumuna'', onun sayesinde bebek sahibi olan PKO lular var endişelenme, nasibinde varsa olur. Ama kızının bu zamanlarını heba etme, sana en çok ihtiyacı olan dönemde şimdi..
Ayrıca zayıf hamile kalmak büyük avantaj, şimdi kilo verme zamanı!!!

15 dk yürüyebildim ancak ya elayı uyuturken uyuyakalmışım:) neyse göbek attık baya oda sayılır spordan:)

saat 7, yemek yok artık. yeme programına uydum yanlız pilav yerine 1 köfte yedim. su içmeyi unutuyorum sürahi koydum oturma odasına gördükçe akloma gelsin diye. yarın eriklinin litrelik sularından alıcam şişesini kullanırım daha rahat içiyorum öyle. haftada bir şişeyi değiştirsem yeter heralde. acıkmıyorum hiç, ama sporu ayarlamam lazım...

tartı günü cuma o zaman hayırlı olsun:).

Bugün ıvır zıvır yok, sözümü tuttum sayılır, yemekte balık vardı arkasına 1 dilim tahin helvası farz :)) Yarın ve öbürgün iş yok, raporluyum, doktora gideceğim, düzenim bozulacak ama dikkat edeceğim mutlaka, cuma tartılalım bakalım, benim bu istikrarsızlığımla belki 200 gr falan...

geçmiş olsun canım umarım önemli bişey yoktur.

şiişşt tahin helvası baklava yok kızıyorum ama onlar ödül olacak kan şekerin fırlar dolabın önünde buluverirsin kendini.

günlüğümün adı değişmiş niye acaba? takip kolaylığı için mi ki? aradım bulamadım önce silindi sandım. yazdığım da gitti demin noluyo ya?

dün gece sabahladım, dün öğlen uyuyunca uykum kaçtı, 6 idi uyuduğumda, gece şekersiz çay ve sudan başka bişi yemedim.

yanlız bu sabah 1 tatlı kaşığı kadar kuymak yedim, tuzuna bakayım piştimi derken 1 kaşık yemişimdir. domates salatalık ve çayla çaşladım güne. bu gün ne yesem ya?
öğlende yayla çorbası 1 tavuklu salata
akşam karnıbahar yemeği ve salata bol sirkeli

meyve yemiyorum ben ya, armutu zorla yiyorum az vitamin alayım diye, bu gün aralarda meyve yiyeyim bari hem tatlı isteğimi alır.

Yazdiklarinizin hepsini okudum. Birlikte zayiflamak eglenci olsa gerek.Basarilar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…