Ela09'un Diyet Günlüğü

saol canım sanada başarılar:)

exenetix kızdım diye küstün mü yoksam?:) nerdesin?

iştahım yok hiç, salata şişirdi heralde. akşam yine salata yesem sadece, karnıbaharı yaptım ama yiyesim yok hiç. salatayla tamamlayalım günü.

zumbayı araştırdım biraz, eşimin xboxını seveceğim hiç aklıma gelmemişti, sinir oluyordum ama zumba fitness diye bir program var, oyun gibi, dans ediyosun ekrana bakarak, kamerası filan var heralde ekranda çıkıyosun puan veriyor, yaktığın enerjiyi filan gösteriyor. işe yarıyabilir, 120 lira civarı bişey, değermi bilemiyorum ama deniycem sanırım, bi çıtlatayım bakalım ne diyecek eşim. dalga geçmese bari sinir etti beni geçen gün zaten, pehlivan dedi bana ya ben olayım 52 kiloda o koca göbüşüyle gezsin yanımda bakalım, giyinip süslenip ifrit etmezsem ben de... gaz veriyormuş, görücez bakalım nasıl oluyor:))

tartıya çıktım 73.1 çıktı 70e düşerim diyodum ben ya neyse moral bozmak yok, hafta sonu ödülü düme gitti, spor yapmam lazım spor 1 kerecik yapabildim bu hafta adamakıllı... neyse grs... 1 kilo 1 kilodur, hiç yoktan iyidir...

bu gün yediklerim:

sabah:
1 şekersiz ballı çay
1 zeytin

öğle: yarım ekmeğin yarısı döner:) (yaramazlık yaptım:)

akşam:
2 mandalina
1 portakal
2 dilim elma
2 badem

bu kadar. yapabildipim tek spor annemlere 6. kata merdivenlerden çıkmak:) off. hayat çok zor:)

slm, günaydın...

kıyayetlerimden biraz fark görmeye başladım, çok mutluyum:)

zumba oyunu güme gitti, ek zamazingoları varmış onun 400 tl filanmış kinect mi ne... değmez. hardcandynin dediği gibi indireyim ben de.

bu günkü program:

domates salatalık peynir yumurta (haşlanmış)

türlü yoğurt

1 elma

fırında sebzeli tavuk, salata

budur. bir ihtimal yürüyüş yapabilirim belki.

a bu arada dün gece çok acayip bir rüya gördüm, inceciğim, kısa bir elbise giymişim, siyah çorap topuklu ayakkabı... bir dik yürüyorum bir mutluyum:)) beyin sağlam programlandı anlaşılan, ya da çok takıyorum:)...

ya ben 1 hafta diye hesapladım ama diyete başlayalı 5 gün oldu:) pzt sabah yeniden tattılıcam, hafta hafta yazmak lazım... Exenetix de terketti beni zaten... tartı gününü pzt ilan ediyorum.

oldu, kolaymış ya:) fotoğrafta daha net görünüyor, nolmuşum ben ... olsun, geçecek, iki foto yan yana koyup önce sonra yazıcam bir gün inş.

Yaz gelince buraya 38 beden hallerimizi de ekleyeceğiz, hatta 36
Hafta hafta tartılmak çok güzel ama ben bu hafta tartılmak istemiyorum, çünkü bugün yarın regl olacağım ve 1- 2 kilo aldım gibi geliyor. Haftaya kaldı

inşallah ya, giyicez tabi elbiseleri pantolonları bir gitsin şu kilolar...

ben uyanıklık edip reglim biter bitmez başladım:) sanki tekrar olmayacak:) gerçi bi 3 ay daha olmam heralde gene en doğrusunu yapıyosun regl döneminde çok farkediyor, morali bozuluyor insanın yok yere.

ben bu kalori sayma işini beceremeyeceğim heralde, bir diyetisyene mi gitsem, gerçi nasıl gidicem 15 gündür bi kuaföre gidemedim 2 aylık oldu dip boyam off, hayat çok zor:)
aman çemkirme sabah sabah, pozitif ol olsun nolcak bi fırsat çıkar inşallah. moral bozmak yok, aç kalmak yok, ben aç kalıyorum sanırım cozuttum kilo vercem derken bünyeyi küstürmesem bari...

Benim başlarken zamanlamam kabus gibiydi cidden; ama şimdi de diyorum regl yüzünden değil, her sabah 1 kaşık pekmez atıyorum ağzıma.
Bir baktım kilo almaya çalışanlar yapıyormuş bunu :18:
İnşallah sadece vücudum su toplamıştır, haftaya geçer diye dua ediyorummmm, yoksa diyet yaparken kilo alan ilk insan olarak tarihe geçeceğim
Bence önce bir jinekoloğa git, 3 ay olamamak fena.
Saç boyatma konusunu açma hiiiiç, sırf dibi gelmesin diye gittim siyah yaptım saçımı
Az yemeeee, ben yıllarca aç kalarak diyet yaptım, sonunda bünye saçmaladı işte diyet yaparken bile kilo alıyorum

Bende kansizlik var. Pekmez vs yemem gerekiyor ama sismanlatiyor diye yiyemiyorum. Kan ilaci kullanmak da sismanlatiyor degil mi yazik bana ya

Canım bende de kansızlık var.
Kan değerlerim 5.8' di, 2 sene ilaç kullandım.
60 kilodan 80 kiloya çıkmıştım
Ama o zamanlar günde bir yaş pasta yiyordum.
Şimdi de 7' ye düşmüş değerler.
İlaç kullanıyorum, hem demir hapı, hem folik asit, hem saç vitamini.
O yüzden diyet yapıyorum zaten, iştah açıyor sadece, doğrudan kilo yapmaz, yapmasın, yapmamalı :18:

ben 3 ayda 1 regl olduğum için hiç kansız kalmadım, bende şiştikçe şişiyorum işte adet olamadıkça. hap kullanmakda istemiyorum artık bizde bütün sülale böbreklerden muzdarip. herkesin derdi ayrı... Allah dermansız dert vermesin, olsun, derdimiz bunlar olsun.

demir hapları iştah yapıyor kızlar, annemden biliyorum, ama o yemesine dikkat ederek formunu koruyor banda çıkıyor 1 saat yürüyor maşallah. 62 kilo ben kendimi bildim bileli, 1 2 kilo oynar, sinir oluyorum bazen kadrolu diyetisyenimiz evde, diyetisyen lafına tahammülü yok hiç, tut boğazını diyecek ne diyecek diyor yani dikkat ediyosunuz zaten kilo yapmaz illa, yeter ki iştahınızı dengelemeye dikkat edin... diyene bak di mi:) o kilolar gökten indi sanki az nutella bitirmedim kavanoz kavanoz:) evde varken nasıl durulur acaba ya, o bitmeden oturamam ki ben

elysion folik asit niye? saç vitamini e vitamini mi onu bari dışardan takviye etsen olmamı?

pekmez şişmanlatmaz be onu nerden çıkardın:) oturup kaşık kaşık yenmez ki meret acı:) günde 3-4 kaşık yesen yeter, ye bence. kara erik de kan yapar diye biliyorum hem metabolizmanı hızlandırır bi araştır istersen. en önemlisi siyah çaydan uzak durabilmek sanırım... ben bu kadar biliyorum...

Folik asiti demiri tutması için verdi sanırım.
Daha önce 2 sene kullandım ilaç, yine kansızlık tekrar edince doktorum vücudun demir tutmadığını düşündü sanırım.
Saç için de biraz aceleci davrandım, çünkü belime iniyor saçlarım.
Ya kısa kestireceğim ya bir an önce toparlayacağım.
Ben de daha önce kullandığım saç vitaminini aldım, 3 ayda olup bitiyor bu iş
Tabi dökülme karşıtı şampuanım da var.
Bu kadar vitaminin içinde diyet yapmaya çalışmak deli işi biraz ama zor versem de en azından almam diye ümit ediyorum.
Bu günlükleri okurken de motive oluyorum işte, yalnız değilim diyorum, tam gaz devam

en iyisini yapıyosun elysion ... hem hapları kullanıp hem oluruna bıraksan kilo alırsın, yaza hem zayıflamış hem saçları eski gücüne kavuşmuş hem fıstık gibi fit olursun inşallah.

nasıl yani kilo almak için pekmez mi yiyorlarmış? iştah açsın diye mi acaba? değildir ya? hiç bilmiyorum kilo almak için neler yenir, hem çikolata pasta dururken insan neden pekmezle kilo alsın ki yaf? şu kilo alamıyorum diyenlere de gıcığım zaten, cins bunlar cins pekmezle kilo alacaklar bak bak

jinekologlardan illallah artık. 15 yaşından beri dayıyolar doğum kontrol hapını. benimkiler tembellik etmek istiyor işte:) tedavisi yokmuş zaten, sadece rahmin kalınlaşmasını engellemek için düzene girsin diye d.kontrol hapı veriyor. bu... Ela'ya kadar gebeliği engellemesin diye yuttum hapları, bıraktıktan 2 ay sonra hamile kaldım. 19 ayına kadar emziriyordum zaten bırakalı 6 ay oldu işte. 3 ay düzenli oldu sonra yine şaştı denge. neyse ya, eninde sonunda gidicem jinekoloğa. yine paralıycak beni gerçi ben sana kilo alma demedimmi diye çok gıcık ya ama sevimli adam bu aydan geçti zaten belki bidahaki adette giderim.

az önce dolabın önünde buldum kendimi, eşime kızdım telefonda biraz, bi baktım dolabın önünde bişiler arıyorum, tamamen unuttum diyette olduğumu... ammmaaa yemedim... mideyi doldurmanın beni rahatlatmadığını bilecek kadar çok zaman geçirdim o dolabın önünde. yemiyorum... mevzu olsa bari kıldan tüyden bişey. sevgili günlük seni buzdolabım ilan ediyorum...

Tatlım tebrik ederim, haftada 1 kilo (hatta 5 günde!), ben sana küser miyim yol arkadaşımdın benim, ama bir aksilik oldu ( küçük bir operasyon diye girdim ama büyükmüş.. Şimdi iyiyim ama istirahatteyim, kilo verme konusuna ara vermem lazım, sana bol irade diliyorum iyileşir iyileşmez döneceğim, inşallah sana yetişirim :))

canım çok geçmiş olsun, çok özel değilse ne operasyonu geçirdin? iyileş de gel hemen inşallah.

bu aradaaa ben 70 kiloyuum inanamadım tartıldım tekrar tekrar. ama şımarmadım tam gaz devam. bizim hocalar yapmışlar pastaları börekleri ohh bi de börekten bişi olmaz ye bi tanecik demezler mi yemedim, yemem hatta canım çekmedi desem inanır mısınız? bugün herkes naptın sen 15 tatilde yağ filan mı aldırdın doğru söyle filan dediler. göbüşüm gitti. daha yol uzun ama ilk hafta gayet güzel geçti.

bu hızla devam edemem ama, bu haftanın hedefi 1 kilo, ama her gün tartılıcam, diğer günlükleri okudum, ben kolay demotive olmam, arada 1-2 kilo almış görünsem de moral bozmicam, her gün tartılırsam daha kolay anlarım gibi geliyor.

kuaföre gittim bugün saçımın rengini biraz daha açtırdım esmer olduğum için biraz yadırgadım inşallah eşim beğenir, ona kalsa kapkara boyatmam lazım saçımı. gelir birazdan bakalım bişey diyecek mi? beğenmezse hiç yorum yapmaz ben iyice ifrit olurum. bakalım görücez.

görüşürüz

slm

bugün çok iyi geçmedi diyet açısından...

liste
1 küçük süt 4 etiform
1 parça kızarmış tavuk lahana kavurması
2 kaşık taze fasülye 2 kaşık pilav
1 mini browni yarım küçük paket cips

akşam özellikle yemedim arkadaşım geldi karbonitratın dibine vuralım diye biton abur cuburla. yukardakilerle kurtardım işte. 7den sonra yeme güme gitti işte. olsun sohbet güzeldi yarın telafi ederim inşallah.

tartıya çıkmaya korkuyorum şu an sabah tartılırım artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…