Elalem elalem..

gulsum1995

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2022
7
2
1
30
Merhaba hanımlar. Buda benim hikayem. 8 aylık evliyim ailemden uzak bir şehirde yaşıyorum burada da tanıdığımız kimse yok.İş nedeniyle buradayiz çalışmıyorum evdeyim. Benim memleketime ayda bir gelip gitmem millete dert olmuş ki gidip kayınvalide ve kayınpedere çok sık geliyor niye bu kadar geliyor gibi laflar demişler. Eşim polis olduğu için bu kadar sık gidip gelemiyor oda beni yolluyor insan ister istemez sıkılıyor bunaliyor. Kayinpederim en son gittiğimde bir ton laf söyledi bu kadar sık gelinir mi bir daha x(oğlum) ile birlikte gel elalemden laf duyuyoruz bizim örfümüzde bu yok gibisinden tabi bende karşılık verdim. Bu arada babam yok vefat etti sadece annem var yalnız başına yaşıyor kardeşim de yok. Sürekli bu gidip gelme mevzusundan laf sokmalar ters çıkışlar yapıyorlar bende taviz vermiyorum çünkü biliyorum ki elini verirsen kolunu kaptirirsin ama artık tahammülüm kalmadı. Bana kendi kızını evlendirdiklerinde 7 ay salmadilar diye savunma yapıyor. Bende en başından bana bu lafları yapacağınızı deseydiniz buralara kadar gelmez birbirimizi üzmezdik dedim. Annemde kalmam bile laf olmus. Boşanmayı düşünüyorum bazen bu eski kafalılar yüzünden çok dar kalıplı insanlar. Eşimde tam tersi anlayışlı kırmayan biri ama sabrım yok ailesine. Benim gibi olan var mı? Teşekkürler iyi akşamlar.

Eşinizde heralde ailesinin dediklerini onaylıyor ki boşanmayı düşünüyorsunuz

Annenizle kv kp aynı şehirdeler mi? Yoksa sizin ne yaptığınızı nereden biliyorlar ki? Yani düşünüyorum ben özellikle kalkıp da haber vermem ama çekindiğimden değil onlara ne ki? Eğer aynı yerdelerse ve siz nezaketen onlara da gidiyorsanız gitmeyin bence. Umarım eşiniz de akıllıdır da ailesinin dolduruşuna filan gelmez.

Bu konuda bildiğinizden taviz vermeyin. Zamanla sizi kabul edecekler. Hiç kendinizi üzmeyin. Ortamı da gerseler bile sakin kalarak kendinizi açıklayın bir kez. Tamam sonra cevap da vermeyin. Bildiğinizden de vazgeçmeyin

Eşinizle sorununuz yoksa boşanmayı neden düşünüyorsunuzki? Gitmeyin onun ailesine. Bu kadar sık gelme demişler zaten. Koyun mesafeyi. Gittiğinizde annenizde kalın.
Aynı mahallede oturduğumuz için annmde kalmam bile laf oluyormuş ya sürekli kırıcı konuşmaları

Böyle bir sebepten boşanmayı düşünmeniz manidar.. Bence hiç görmeyin duymayın, tv izler gibi yapın.. Bi süre sonra yüz göz olursunuz..
Evet düşünüyorum çünkü çok baskıcı bir aile evlenmeden önce böyle değillerdi evlendikten sonra herşeye karismaya başladılar. Benim memleketime gitmem annemde kalmam daha neler neler

Böyle bir sebepten boşanmayı düşünmeniz manidar.. Bence hiç görmeyin duymayın, tv izler gibi yapın.. Bi süre sonra yüz göz olursunuz..
Evet düşünüyorum çünkü çok baskıcı bir aile evlenmeden önce böyle değillerdi evlendikten sonra herşeye karismaya başladılar. Benim memleketime gitmem annemde kalmam
Eşiniz ne diyor?
Babasına "karımın ne zaman nereye gideceğine siz karar veremezsiniz" demiyor mu?
Desin.
Böyle çünkü.

Hemen de boşanmak nedir yahu
Diyemiyor kırılacak darilacaklar bende ortada kalıyorum diyor çünkü biliyorki o lafı dediğinde babası ipleri tamamen koparacak belki de

Elalemin lafina hic bakmamakta, kolunu kaptırmamak icin elini vermemekte cooook haklisin. Inatlarina istemedikleri seyi daha cok yap hatta. Ama ben kendi açımdan soyleyeyim. Ben 1 kere bile esimden ayri gitmedim hicbir yere, her ay esinden ayri gidiyor bundan keyif qlabiliyorsan ve de ailesi yuzunden esinden bosanmayi dusunebiliyorsan sizin evliliginiz zaten pek evlilik olamamis bence. Ama tabi bunun konuyla alakasi yok

Ben bu lafların elalemin ağzından değil sizin kayınvalidenizin ağzından çıktığını ..kayınpederinizi kışkırttığını düşünüyorum.Yoksa kayınpederiniz gün arkadaşlarından duymuyordur herhalde bu muhabbeti! Boşandınız gittiniz o mahallede oturdunuz ne yapmayı düşünüyorsunuz ? Nasıl huzur bulacaksınız eski kayınvalide ve ekürileri ile aynı mahallede? Ha annem ile taşınırız o zaman diyorsanız taşıyın annenizi gene bulunduğunuz yere..siz hergün annenizi görün onlar sizi 7 ayda bir o da günübirlik görsünler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…