Elalem ne der

Elalem hiçbirşey demedi,diyemedi;kim güzel ,mutlu bir yuvayı yıkar ki?öyle sandığınız gibi dedikodu kazanlarıda kaynamıyor artık çünkü şu devirde malesef evlilikler çok sağlam olmuyor ve evlatlaıyla da sınanma korkusu yaşıyor insanlar haliyle!

Biri bana elalem lafı edince, isim ver diyorum tam olarak kim bu elalem? Her defasında boş beleş kendine bile hayrı olmayan insanlar çıkıyor.
Fikirlerine saygı duyduğum insanlar zaten biri boşanınca boş boş konuşacak insanlar olmuyor, işiyle, hobileriyle, kendi derdi tasasıyla ilgilenen, kendini geliştirmekle vakit harcayan insanlar oluyor.
Beş para etmez insanlara bu hakkı verip bilirkişi yerine koyarsanız konuşurlar da tepenize de çıkarlar, hayatınız sizin ellerinizde olsun, 'elalem'in dilinde değil.

O elalemi biraz kurcalasaniz neleri cikar...

Bir de su var. Dayimin kizi evliyken baska adama kacti geri dondu. Olay ilk oldugunda herkes konustu falan. Uzerinden 3 ay gecti ve unutuldu bile. Bu dedigim de anadolunun kucuk bir kasabasinda gecti. Onu bile unuttularsa siradan bir bosanmayi kimse takmaz.

Elalem neder diye guvenmediginiz sevmediginiz istemediginiz uyusmadiginiz biriyle evli kalirmisiniz? Cocuklarda var is meslek yok arkamda duracagini dusundugum bir ailem var.

Hayır kalmam. Benim huzurumu onlar sağlamadığı gibi huzursuzluğumda da hesap veremem.
Mahalle baskısı bazı yerlerde daha yoğun olur ama bu insanların kafasını değiştirmek de bize bağlı. Başkalarının hayatının dışarıdan görüldüğü gibi olmadığını öğrenmeleri şart.

Adı üstünde "el alem"yani yabancı senin için. El ne diyecek diye düşünerek hayatıma yön vermem.benim için bir değeri yoktur çünkü onların. .

Ben de kalmayangillerdenim.
Elalem de çok fazla laf etti ayrıca.
Onun gereksizce sakin duruşu yüzünden hep kötü,cadı,gıcık,çekilmez kişi bendim.
Nasıl boşanmaya kalkışırdım ki,hadi o istese neyse!!!!
Evet evet evet aynen bu cümleleri duyduğum halde vazgeçmedim davamdan!!!
İyi ki direnmişim!

Bu hayatta insanın kendi kendini tıktığı en büyük hapishane ELALEM NE DER HAPİSHANESİ.

Elalem neder diye guvenmediginiz sevmediginiz istemediginiz uyusmadiginiz biriyle evli kalirmisiniz? Cocuklarda var is meslek yok arkamda duracagini dusundugum bir ailem var.

Elalem herzaman diyecek laf bulur, memnun edemezsin.
Sen nasıl istiyorsan öyle yaşa, gerisi boş.

Ben elalem olarak kotu bir sey demem.

Bosanmaz; sorunlu evliliği kendisine, cocuklarina zarar verecek boyuta gelir, buna ragmen evli kalirsa o zaman bisey derim iste

Elalem hep bişey der zaten..
Ama o elalem zor günlerinizde yanınızda olmaz hiç. O zaman yalnızsınızdır.

İnsan kendi için yaşamalı, lafta değil hakikaten yaşamalı..
Yemişim elalemi demeli....

En hassas olduğum konulardan bir tanesi. İnsanların düşüncelerine göre yaşamak. Elalem ne der kavramını yıkalım artık. Kendimiz için yaşıyoruz. Evet kendimiz için kararlar veriyoruz onlarda konuşuyor. Ne olucak yani ağzı olan konuşuyor. Boşanıcaksan da kendin için yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…