Elektrik faturası KDV si???

İnsanlar herşeye eyvallah derse yakında yediğimiz ekmeğe dahi o kadar KDV ödeyecek duruma geliriz.
O zaten çalışan bazı memurlarada ayar oluyorum artistliklerinden geçilmiyor, sen iyi sessiz kalmışsın ben hemen lafı sokardım valla.
Başka kime soracağım devletin memuru olan sensin ben miyim deseydin.
Salak şey ya sanki hayrına çalışıyorlar para alıyorsun fakat bi güleryüzü insanlara çok görüyorsun

Bu ay 60 tl su faturasının 15 tl kullanım, geri kalanı vergi. Müstehak dicemde kimse gocunmuyo, benzin 10 tlde olsa vercem diyen şahıs geldi aklıma. Biz sinirlendiğimizle kalıyoruz

Tatlım sessiz kalmadım dur o konuyuda bi anlatıyım ay nasıl sinir oldum.kadına bu 50lira ne dedim KDV dedi.bukadar KDV mi olur dedim hanımefendi bana sormayın bizim açıklama yapma yetkimiz yok dedi.arkamdaki bayana sordum hee ödüyorum dedi.sonra oturdum oraya faturaya bakıyorum veznedeki kadın arkamdan konuşuyo bana kdvyi soruyo ya falan derken duydum ne diyosun sen ya diye bağırdım sorudamı sormucaz size dedim ne arkamdan konuşuyorsun dedim.yanındaki veznede oturan kadında ay güzelim KDV ödenir tabiki dedi bende bağırdım ona sen benimle güzelimli nasıl konuşuyorsun haddini bil dedim.sabahtan beri insanlarla uğraşıyoruz demezmi.banane benimlemi uğraşıyosun daha konuşmayı öğrenememişsiniz dedim.orda sıra bekleyen uyuyan toplumda gıkını çıkarmıyor aptal dedim gittim ben araştırıcam ama müdürlerini bulmaya çalışıcam.orda sıra var hanfendi çıkmış çay içiyo ağzını burnunu kır yani

sadece kdv değil canım
özel tüketim vergisi filanda keliliyor
malesef evet oldukça yüksek oranlara denk geliyor

244,60tl toplamı bu KDV si içinde sanırım ama faturanın en alt solda 50,36 yazıyo
Hmm. canım fatura toplamın 244,60 TL ise KDV 37.31 TL Olmalı. Fatura tutarının hemen üstünde KDV yazar sol tarafta. Bir yanlışlık varsa düzelttir. Düşünsene bütün abonelerden 20 TL fazla para aldıklarını. Bu resmen soygunculuk. Hatta komşularının faturalarına da akıp milleti örgütlemek lazım

Aynen öyle sustuğumuzdan bunlar böyle oluyo zaten sağol tatlım çok teşekkürederim sana

Yeni Kanun Geldi Arkadaşım televizyonda Yandaş Kanal haric hepsi verdi.. Vergi tutarı Artırıldı 40 lira elektrik Harcarsan 40 lira Vergi Vereceksin.. En Az mini tutar 80 Tl...
Soyuluyoruz malesef bunlar iyi Günler daha Beteride Gelir başımıza Bu kafayla gidersek

Elektrigin kdvsi%18 suyun %8 dir oran yukseldikce kdv degisir

Arkadaş enalta bakıyo sanırım orda faturanızın ... Tutarı vergi ve fonlardan oluşmaktadır yazar
KDV ise üstte dediğiniz tutarda olmalı

AA inanmıyorum tabi ben haberleri izlemiyorumki moralim bozuluyor panik atak oluyorum diye ayy nasıl bi sistem bu ya çıldırmaya az kaldı yani susalım hep oturalım Pazartesi gidip bağırıcam yaaaa

Ha bu arada nezaman yayınlandı bu haber zamanı önemli şimdiden teşekkürler

Ödenen her faturanın içinde yüzde 18 KDV vardır yani 250 TL faturanın KDV'si 45 TL'dir.

Sizin fatura cok gelmiş ya. 200 gelmiş.
Kdvsi de cok gelmiş gercekten. Mesela benim 54.70 liralik faturanin kdvsi 8.34.
Bana da cok az elektrik geliyormus iyi bari.. ama madem yuzde 18i kdv benim kdv 9.8 lira olmaliydi. Sizin de 45 lira...

Bana da cok az elektrik geliyormus iyi bari.. ama madem yuzde 18i kdv benim kdv 9.8 lira olmaliydi. Sizin de 45 lira...
Kullanim bedeli arttikca katma deger vergisi orani degismez %18 sabit sadece kdvyi gormeyin perakende satis hizmet bedeli sayac okuma bedeli iletisim sistemleri kullanim bedeli dagitim bedeli enerji fonu trt payi ve belediye tuketim vergisi aliniyor hic birinizin dikkatini cekmedimi

Evet onlari da gördüm. Toplam kullanim bedelim 36.43. Geri kalanlar da diğer ücretler. .

Ah canım klima hiç kapanmıyor geçen ay 110liraydı bu ay 250

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…