Elif'in günlüğü

yazarhanim35

Yazar Hanım
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2013
29.444
43.943
798
2 ayda toplam 9 kilo vererek 77 den 68 e düştüm hedef 59-60 bakalım neler olucak :)

aşağıdaki foto mayıs ayında ki kilolu halim ve şuan ki halim ayrı ayrı. mayısta tabi dha diyete karar vermemiştim

Son düzenleme:

göbek gözle görülür küçülmüş.maşallah.umarım istediğin kiloya ulaşırsın,tebrikler

sabah 10.00

1 adet yumurta
1 kibrit kutusu peynir
yarım domates
1 adet çavdar ekmeği
5 zeytin

öğlen 13.30

1 porsiyon kıyma soteli pazı kavurması
3 yemek kaşığı yoğurt
salata

ara öğün

1 su bardağından 3 parmak kadar eksik şekersiz sütlü türk kahvesi (taşırdığım için bir bardaktan eksik oldu :)
3 adet yulaflı eti form bisküvi

akşam yemeğim

1 kepçe tutmaç çorbası
1 kase meyveli yoğurt

meyveli yoğurdu kendim yaptım. yarım şeftali yarım muz ve yarım armutu rondoda çektim üzerine 3 yemek kaşığı yoğurt ekledim ve tekrar rondoda döndürdüm. iki kaselik çıktı birini bu akşam diğerinide yarın öğlen yerim artık :)

en güzelide alışverişte 38 beden giyiyorum demek olur herhalde
annemden ayrı yaşıyorum ben kadına diyorum 38 bedenim diye inanmıyor :) bi yarım saat önce konuştuk kaç kilosun dedi 68 kiloyum 38bedenim dedim nasıl ya ben 65 kiloyum ama 40 beden giyiyorum dedi :) bnde dedim senin göbeğin var benm sadece basenler var :) haklısın diyor sonradan :)

harikasın canım

Eliff kendine ait günlük açama çok sevindimm ,ben seni koizinn sayfasından tanıyorumm orda yazmasamda senin yzaılarınıı okudumm sırf senii okumak için geldiğim bile oldu azmine hayran kaldımm hatta bazıı günlerr aklıma geliyorsunn bende elif gibii yapsam kahvaltı dışında ekmek yemeden seninn gibii beslensem 2 ayda bende inerim 68 e inşallahh
senii burdan takip etmek çok güzel olacakk

ay çok teşekür ederim canım demek farkında olmadan kendime hayran edinmişim :) sende katıl bana istersen birlikte zayıflayalım :) benim br 8 kilo fazlam kaldı kendime yılbaşına kadar süre verdim bakalım ne olacak :)

merhaba seni tebrik ediyorum
sayfanı takip edecegim fikir alışverişi yapmam gerek
içimde hiç istek yok tam tersine yemek istiyorum hızlı ve farkında olmadan

5 gün çalışıyorum ögle yemegini evden getiriyorum sanki hiç bişey getiremeyeckmişim gibi geiyor hep aynı yediğimi düşünüyorum
örnek liste paylaşırsan sevinirim akşam ve öglen neler yediğin gibi

her gün yazacağım canım burada neler yediğimi hatta kendi uydurduğum diyet yemekleride oluyor onlarıda arada burada paylaşırım sizin için daha iyi olur :)

öğlen yediğim doyurucu bir yemek kıyma soteli pazı

malzemeler

1 kilo pazı
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 adet domates
2 diş sarımsak
100 gram dana kıyma
sana yağ-tere yağ
1 tutam maydonoz
tuz karabiber kimyon
1 kiloya yakın pazıyı bol su ile yıkayıp suda iyice haşlıyoruz. ardından haşlanan pazılar soğuyunca elimiz ile sıkarak fazla suyunu alıyoruz. bir tavanın içine sana yağı koyup ardından soğanlardan birini küp küp doğrayıp pembeleşene kadar kavuruyoruz. ardından pazılarımızıda atarak iyice kavuruyoruz.
bir başka tavada tereyağnı eritip içine kıymayı ekliyoruz.kıymanın rengi değişince soğanı ekleyip pembeleşince önce baharatlarımızı ardından salçamızı ilave ediyoruz ardından küp küp doğradığımız domatesleride ilave ettikten sonra 1 fincan suyu koyup pişmeye bırakıyoruz. domatesler suyunu çekince 2 diş sarımsağı isteğe göre doğrayıp içine ekliyoruz ve ocaktan indirmeye yakın maydonozlarıda ilave edip altını kapatıyoruz.
tabağımıza aldığımız pazıyı düz şekilde yayarak üzerine kıymalı soteyi ekliyoruz. afiyet olsun

Eklentiler

• $2013-09-27-1746.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 88
akşam yemeğim 18.30

1 parça kıymalı kaşarlı pide bir pidenin yarısı yani
1 kase tutmaç çorbası
1 kase meyveli yoğurt

meyveli yoğurdumu evde kendim yaptım

3 yemek kaşığı yoğurt
yarım muz
yarım şeftali
yarım armut

hepsini rondoda çektim ve kaseye boşalttım benm tarifimle 2 kase çıktı. br kasesini ağzı kapaklı birşeye boşalttım. hem tadı doğal tatlı hemde tatlı ihtiyacınızı karşılıyor.

Eki Görüntüle 816204

tutmaç çorbası

yarım adet domates
1 tatlı kaşığı salça
tuz
karabiber
pul biber
un
su
nane
biraz tereyağı
1 avuçtan az ev tutmaçı
yarım fincan yeşil mercimek

yeşil mercimeği haşladım. tencerenin içine domates ve salçayı ekleyip talattım. ardından tuz karabiber ekledim iki su bardağı kadar suyu koydum kaynamaya yakın suyundan ayrı bir tabağa alıp unla çırptım ve tencereye ekledim. kaynayınca ev tutmacını attım yumuşayınca mercimeği ekledim 5 dakika kaynattım ayrı bir tavada tereyağnı eritip pul biber ve naneyi yaktım çorbaya ilave ettim :)

ev yapımı meyve suyum

1 adet şeftali
1 adet armut
1 avuç kırmızı-yeşil üzüm

hepsini rondoda çekip süzdüm içine yarım çay bardağı süt ve yarım su bardağı su ekleyerek şişeye doldurdum :) kıvamı normal meyve sularına göre biraz daha koyu oluyor.

Elifcimm ben 92 kilodan 68 kiloya indim ,geçtiğimiz mayıs ayında kızkardeşimin düğünü oldu.Düğün gününe kadar çok sıkı diyet yaptımm düğün günüü herkez çok zayıflamışsın dedii ve ben ne yaptım biliyormusun sabah diyeti bozdum ve 4 buçuk ayda geri 77 kiloya kadar çıktım.okadar pişmanımkii senin gibii hedefime 8 kilo kalmıştı ne olur sen benimm gibii yapma ve hedefine ulaş canım.Şimdi verdiklerimii geri vermeye çalışmak çok zor geliyor bana ama hedefime ulaşmak istiyorumm bu sefer,seni okumaya başladığımda neden ben geri vermiyeyimm dedim kendime tekrardan ,inşallah canımm bende yarından itibaren yazmaya çalışacağım sayfana,benimde hedefim 13 hazirana kadar 59 kilo olmak ,okulların kapandığı güne kadar kurtulmak istiyorumm ama bu sefer sağlıklı beslenerek vereceğimm öncekinde isveç diyeti çok yaptım çünküü,
resminde çok belli olmuş kilo veriğinn,ben kendimi 68 kilodaykende 92 lik gibii görüyorumm ama öyle değilmişş resimlerde gördümm ne kadar çok farketmişimm ahhhhh benimm kafamm ahhhhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…