Elim mi dağınık benim ya ?

Çok takıntı iyi olmaz

evde eşyanız mı fazla

ben de takıntılı olacak şekilde düzenliyim ve elim çabuk.
akşam evi toparlamadan yatamam. mutlaka heryeri düzenler yatarım, sabahada silip süpürmek yatakları havalandırmak kalır.
mutfak toplu olmazsa uyuyamam. bir yerde okumuştum, mutfakta gece açıkta bırakılan her yiyecek, yıkanmamış bulaşık böceklere davetiye çıkarır. çöpü mutlaka çıkarırım. öğlene kadar yemeğimi yapmış işimi bitirmiş olurum.
düzenini kurarsan alışırsın.

Benim elimden cok hızlıdır oglum yarim saat uyusun evi toplar pcnin başına gecerim hemen
Ama söyle bir durumda var ben rahat oturmayi seviyorim otururken ay şu işler var dersem oturamam onlari bitirip oturunca daha keyifli oluyorum

Benden çok varmış mesela bende şöyle bisey var. Sabah kalkıp kahvaltımi yapıyorum ama o bulaşıklar öyle hemen yıkanmaz. İş yapma sırası mutfağa gelince yıkarım diyorum ve öylece kalıyor. Salonu toparlayıp temizliyorum ama hep.bisey eksik kalıyor ya toz almıyorum ya yerleri silmiyorum ama genellikle hep bisey yarım kalıyor. Yatak odam çoğu zaman dağınıktır, kapı arkasında asılı bisürü kıyafet eşimin benim sağda solda kıyafetimiz. Şifonyer üzerinde parfüm şişeleri vs dışında mutlaka alakasız ivir zivirla doludur. Toplarım bakarm ertesi gün aynı. Çamaşırları toplarım ama hemen katlayıp yerleştirmek zor gelir. Ütüyü hemen yapmam. Aslında düzelmeyi çok istiyorum ama nedense olmuyor 2 gün dikkat etsem 3. Gün yine aynı herşeyyyy ve hep dua ederim ev böyle daginikken misafir gelmesn diye

Bende kendimi öyle motive ediyorum yaşasın bir dağınıklığı topladım diye. :)

benım evımde oyle
annemın tespıtı ben ısı ıkı kez yapıyor muşum
mesela dıyelım, bırseyler aldım, posetlerımı balkonda saklarım genelde, aldıgım kıyafetlerı yerlestırıyorm posetı mutfakta masanın uzerıne koyuyorum oradan kaldırırım mutfakta ıs yapmaya geldıgımde mantıgıyla, o ara baska ıs yapıyorum

buda mutfakta ıslerın bırıkmesıne sebep oluyor

yanı annemın mantıgı dıyor kı, bos posetın cıktıysa yerı neresıyse once onu koyacaksın. bır daha karsına cıkmayacak

hep ıkı ıs yaptıgından senın ısın hıc bıtmıyor dıyor bana

ornek uygun oldu mu bılmıyorum
benzerı bır suru sey işte :)

aklıma su da geldı

işten geldım dıyelım soyunuyorum, kıyafetlerımı asmadan baska ıse koyuluyorum

sonra yatak odasını toplamam gerekıyor, bu arada yatak odam dagılmıs oluyor
yıne annemın mantıgı, kıyafetını uzerınden cıkarır cıkarmaz kaldır oluyor

ben cok mu dagınıgım ya

Önce düzen olmalı, mesela mutfak tezgahların yetersizse, eztraf çekmeceli dolaplar yaptırabilirsin..
Ev içinde, eşyalarını kutulara koyup herşeyi yerli yerine koyabilirsin.
ben mesela ayakkabı kutusu aldım. Çekmecelerdeki çok fazla kullanılmayan eşyaları oraya yerleştirdim. Bir kutuyada annemin terzilik iplerni makaslarını koydum. Bir kutuya tornavida vs vs koydum.
Böyle bir düzen ile işe girerseniz temizlemiz daha rahat olur

Evet işin özü bu bence de. Ben de böyle olduğumu yeni fark ettim şimdi ona göre işlerimi yapıyorum hayatım biraz daha kolaylaştı. Tam olarak bir işi iki kere yapmayı bıraktığımda süper olacak hayatım.

Ya her gün nasıl yerler bu kadar pislenebilir
Deli olucam ha bide ütüydü yok yatak topla yok bulaşık yıka kaldır ben çok yoruluyorum bide çalışıyorum
Elimde acayip yavaştır saolsun
Aslında HOM-BOT varmış
Alsam evde gezse dursa
Bende en azından kurtulurum o işten

İşte bende aynen senin gibiyim ve benim annemde bana öyle diyor. Kıyafetini mi çıkardın hemen al yeri nereyse oraya koy ortada bırakma der. Meyve sebze aldığım zaman hemen yerlestirmem annemde; gelir gelmez sebzeleri yerlerine yerleştir poşet ve fazlalıkları da ortadan kaldır ki 2 iş olmasın der... ahhh ahhh ne zaman tam bi ev hanımı olup bu işlere alışıcam

Haftada bir evi temizletiyorum, hemen hemen her akşam çamaşır yıkarım. Her tarafı düzeltmeye çalışırım ama nedense kutu gibi olmuyor. Kalemler, defterler, anahtarlar, çekmecelerin içi... ufak tefek öteberiye bir türlü çare bulamıyorum ve haliyle dağınık görünüyor. Geçen gittiğim bir yerde mutfak çekmecesini açtım, ışıl ışıl. Benim çekmece de fena değil ama öyle düzgün de değil. Ortada eşyalarıda yoktu mesela. Acaba bu öteberiyi kutulara koyup bir yere mi saklıyorlar ve kullanmak istediklerinde çıkartıyorlar mı?

benim bu ara favori programım.. aiyy o iğrenç pislik içinde yaşayanlarada hayranımmm!!çok iğrenç.. asla öyle pis eve gidip kendimi psikolocimi bozaman ben yahu
Ya ben o programi izlerken bi hoş oluyorum acayip gaza geliyorum gittim buhar makinasi aldim bir suru diş fırcasi hatta mikrop ölçer aletlere baktim ama pek anlayamadim o da kalsın dedim ha öyle aman aman temizlik takintim yok ama yapani seyretmeye bayiliyorum .

Cocuk yoksa gelen giden fazla yoksa bir ev neden dagilir ki?

Bizde sofra aninda toplanir.banyo 2_3 gunde bi yikanir.camlar 2_3 haftada bir silinir.ev haftada bir sil supur toz alinir..

Daginiklik olmaz hic.
2-3 haftada bir cam silene helal olsun
Ben aman yine kirleniyo diye en çok cama üşenirim bi de evin dışında hani pek görmediğimden en son aklıma gelir
Kışın özellikle uzatırım da uzatırım cam işini

Benden mi bahsediyon kız tanısıyoz mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…