Elim mi dağınık benim ya ?

bende senın gıbıydım heryerı sılerdım supururdum herseyı yerlı yerıne koyardım sonra bı bakardım eve hıc toplu gelmezdı gozume hatta hep derdım bu ev havada sankı hıcbırsey yerınde degıl gıbı hıssedıyorum bunun bırıncı nedenı vesveseymıs hep dua okudum evde nas-felak surelerını sonrada evımın seklını degıstırdım odaların yerlerını degıstırdım fazlalık gordugum herseyı kaldırdım ınanırmısın tv unıtesını bıle kaldırttım esıme tv duvara astırdım benım evımde kucuk ondanda kaynaklı olabılır dıye dusundum fazla esyaları attım.sımdı ohh dıyorum evım yerlesı

Aynii benn :) bendeki sbeep su; misal diyelim mutfakta hic bulasik yok tezgah silinmis ocak mis ama bakiyorum sanki pis. Aslinda degil. Ama tezgahin ustunde baharatlik var misal bos onu kaldirip dolaba koymuyorum. Yeni almistik 3-4 tanesini doldurdum 3-4 u tezgahta oylee bekliyo. Hicte demiyorum ya sunuda kaldirayim diye. Salon ; daha dun temizledim ama yerde laptop sarji var kaldirmiyorum. Supuruken elime alip geri yere birakiyorum. Sonra salona giriyorum yaa ben daha yeni temizledim ama hic temiz gozukmuyo diyorum. Bi arkadasim var evi silip supurmeden sadece toprlar sanki bayram temizligi yapmis. Bence temizlik yapmayi bilmiyorum :))

Ben çok takıntılıyım en ufak dağınıklığa tahammülüm yok. Ama eşim ve oğlum benim tam tersim bazen cinnet geçiriyorum. Bugün konunuzu okuyunca onları bir odaya hapsetmeyi düşündüm şimdi. Yemeklerini falan oraya vereyim çıkmasınlar odadan bence

bende çok toplu sayılmam üşengeç yavaş bir ruh halindeyim.
Evi taşımadan önce düzeni sağlamıştım ama şimdi sil baştan düzen yaratmam zor olcak
çünki evim sobalı ve soğuk odalarda iş yapmak gelmiyor içimden.
bu aralar düzenle ilgili makaleler okuyorum.
temizlik programı yapıcam kendime ütü günü vs.
banyom lavabom hep temizdir onda bir sıkıntım yok.
bana çamaşır yıka kurut katla işi zor geliyor önceden de annem yapardı.
Önemli olan dagınıklığı ortadan kaldırmak en çok ne kullanıyorsun
en çok neresi dağılır. bunları tespit et ve araştır.
Belki birkaç sepet işini görücektir yada bir dolap :)

Evinde bir düzen oluştur. Sık kullandığın veya az kullandığın şeyleri guruplandır dolaplara öyle yerleştir. Çok kullandığın tabaklar , tencereler hep bulaşık makınesine yakın dolaplarda ve rahat alabileceğin yerde olsun. Yine en sık kullandığın makyaj malzemeleri için bir makyaj çantası al ona koy banyoda veya makyaj yaptığın yerde dursun.

Bende feci dağınık bir insanım ama sık kullandıklarımı rahat ulaşabileceğim veya rahat yerleştirebileceğim şekilde düzenlediğim için dağınık olmama rağmen hiç bozulmuyor yerleri

Sabahtan temizlik çok iyi oluyor sabah kalk daha canli oluyorsunuz:)
Süpürgeyle aciyprum her tarafi supuruyorumm.
Sora viledayla siliyorum..
Kuruyunca yeniden süpürge aciyorum.. Mobilyalara sirkeli su ile siliyorum.
Sora bunu yapmak neredeyse 2 saatimi aliyor. Sonrada mutfak.. En pislendigi yer zaten mutfak oluyor. Oraya süpürge sil tezgahi temizle.. Yeniden çok gözden geçirdim mutfagi..
İs bitince kalan isleri yapiyorum.
Sora bi hafta Dinleniyorum iyice pislene kadar..

Bi ara bakmıştım da ben korkuyorum onlardan
Bende baktım da yemedi neyse dedim kolay gelsin size
Herg ün nizami şekilde görevi yapamam ki ben
Zaten işteyim akşamda kızım var, avize sil petek sile gelene kadar ohooo yemek-bulaşığı halletsem yete
Ama konu sahibine belki faydası olur diye düşündüm

Düzenliler maşallah
Atıkları resimlere bakıyorum da bende uygulama yok bakması güzel oluyor o ayrı

El çabukluğuyla alakalı bi durum sanırım.
Aynı evi ben 1.5 2 saatte temizlerken kızkardeşim 4 saatte anca temizler.
O daha rahattır mesela bana göre. Ben çok planlı programlı yaşarım hayatı. Onun ise dünya yansa umrunda olmaz. Değişir mi peki? Değişemez.
İkimizde aynı annenin evladıyız ama çok farklıyız. Mesela ben mutfak dağınıksa hayatta uyuyamam. Düzenler öyle yatarım ama kardeşim "amaaan şimdi uykum var hiç uğraşamam sonra hallederim" der yatar. Yapı meselesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…