Elimdeki mayaları değerlendirmem için...

istanbulgibi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2013
153
6
0
İstanbul
merhaba arkadaşlar ben 2 yıldır üyeyim. ama üyeliğim arkadaşlarım tarafından öğrenilince eskisini iptal edip yeni üyelik almam gerekti.
size bir şey danışmam gerekiyor.
benim son kullanma tarihi gelmiş mayalarım var. bugün elde börek açmaya karar verdim. mayaları değerlendirmek adına biraz fazla hamur yoğurucam ama açmaya vaktim yok. hamuru yoğursam mayalayıp buzluğa atsam kullanacağım zaman açsam olur mu? yardımcı olursanız sevinirim.
 
hamarat hanımlar deyince bi üzerime alındım:93: ama yapabildiğim yemek çeşidi 10 u geçmez

deneyimli arkadaşlar yazacaktır. ben içimden geldi yazmak istedim
 
ben mayaları buzluğa atıyorum tarihi geçsede kullandığımda gayet güzel kabartıyor çünkü dondurucu zaten süreyi dondurmuş oluyor ama hamur çıktığında açıldığında cıvır tekrar biraz un koyman gerebilir ve kabarmayabailir
 
olur canım saklama kabına koy üstünede kagıt havluyla kapa hiçbişecik olmaz.ben mayalı pocalarımı hazır şekilde dolaba koyuyorum misafir geldiğinde atıyorum fırına bozulma gibi bir durum olmuyor canım.
 
Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.
 
yAptıgınız hamuru şimdi kullanmayacaksanız mayalayıp buzluga atmayın derim sonuçta siz onu kullanıncaya kadar son kullanma tarihi geçebilir son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin kullanılmasını doğru bulmuyorum.
 
bence olmaz ya çıkarınca o kıvamı tutturman zor olur bence riske atma ununda ziyan olacağına mayayı at o ziyan olsun illa ziyan etmeyim diyosan cilt maskei yap cok güzel oluyo
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…