Elimdekinin kıymetini mi bilmiyorum ?

Neolacaksimdibuis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2021
720
1.368
63
Merhabalar gecenin bir yarısı konu açacak kadar düşünüyorum yine çözemediğim gidip geldiğim yıllanmış konum..

15 yıldır evliyim , 2 çocuk var maddi durumunuz oldukça iyi , kadrolu bir işim olmasa da ,işssizckalmayacak bi sektördeyim .taşı sıksam suyu çıkar . Şu an çalışmıyorum

Evde harcamalarıma karışılmaz , kredi kartım sınırsız nereye ne harcadım sorulmaz
gitmeme gelmeme karışılmaz , cok savruk biri değilim eşim benden çok harcar .

Fakat mutsuzum .

İçimde koca bi boşluk . Ev arkadaşlığına dönmüş bir ilişki .
2 kere boşanmadan döndük . İşkolik idi yıllardır yalnızdım çocuklar küçüktü , onlarla uğraşırken tek derdim yardımcı ol yoruluyorum idi , çocuklar büyüdü farkına vardım . Varlığı yokluğu bir artık . Artık işkolik değil ama farketmiyor.

Cinsel hayatımız yıllardır yok , önceleri işten güçten çocuktan idi
şimdi ben istemiyorum .
Ki o imâsını yapıyor ama zorlamıyor .
yıllardır çok düşkün bi adam değilmişte zaten .

Tam herseyi sildim bitireceğim bu sefer bir hastalığa yakalandı milyonda bir olan , kortizon ve akıllı ilaç tedavileri oluyor . Şimdi hiç bırakıp gidilmiyor

Ama içimde bambaşka bi kadın var benim yıllardır görmezden gelmişim , bırakıp gitsem vicdansızlık gitmesem kendime haksızlık .

Dövmüyor , sövmüyor , elinden geldiğince ilgili aldatmıyor . Dışardan bakınca belki de başkalarının imrendiği hayatı yaşıyorum

Bırakıp gidip pişman olmaktan korkuyorum . Çocuklara haksızlık yapmaktan korkuyorum ne içinndese , bunun için mi ayırdın bizi ( şehir değişikliği mecburi maalesef )dese verecek cevabım yok gibi .

Boşanıp pişman olan var mı , yoksa bir kere geliyorum bu hayata bee diyip hadi bi cesaret mi .

Onca yıldır cinsellik yokmuş boşanmamışsınız ee bi zahmet adam hastayken de bi duruverin gari
Cinsellik değil derdim , oturup konuşasım bişey anlatasım yok mesela
Geldiğinde kıpırdayan bi kalp yok .
Kapıyı açmıyorum bile , he geldin mi diyorum ne yapıyorsam devam o an .

Hastalığı ile yaşayacağız zaten yani geçen bi şey değil , sürekli hayatında olup kontrol altında olacak ,

Kıymet bilmezlik denilmez ama özsevgi ağır basmış bence sizde. Eşinizi seviyor ve gelecek yıllarda çocuklarınızın mezuniyeti düğünü gibi durumlarda yan yana olmayı hayal ediyorsanız çift terapisine gidebilirsiniz. Çocukları (varsa) ailelere bırakarak kısa bir tatile çıkıp kaybettiğiniz heyecanı yeşertebilirsiniz. Ama bana sizin pek bunları yapmaya gönlünüz yok gibi geldi.

Sanırım en başından beri adamın maddi durumu iyi diye evlendiniz ve yine maddi durumu iyi diye boşanmadınız. Şimdide bazı duygularınız bastırdığınız için acı çekiyorsunuz.
Hayır evlenırken herşeyi kendimiz yaptık birlikte çalıştık , ödedik hepsini .
birlikte aldık ne aldıysak ama onun işi iyi kazancı genel düzeyin üstünde , evlenirken böyle değildi mesela .

Aslında yine böyle bi çıkmazda iken gittim anlattım .. eşim narsist , annem narsist
çift terapisti değil tek tek alacağım dedi kendini değiştirmen lazım dedi .

eşimi seviyorum fakat insan olarak , çocuklar için Yanyana çok sık geliyoruz şöyle ki sporcular ve sürekli maçları var tabi ki Yanyana izliyoruz seviniyoruz üzülüyoruz ama öyle yani bunlar oluyor diye aşık olmuyorum mesela .

Kırıldığım çok noktalar var bunu terapi ile de aşamadım , unutamadım

Sanırım benim artık inancım kalmadı ama çıkar yolda bulamıyorum

Çocuklarınız kaç yaşında?
Çok merak ettim bu kadar hissizleştiniz çocuklardan sonra mı oldu yoksa hissizken çocuk sahibi mi oldunuz?

Hayır evlenırken herşeyi kendimiz yaptık birlikte çalıştık , ödedik hepsini .
birlikte aldık ne aldıysak ama onun işi iyi kazancı genel düzeyin üstünde , evlenirken böyle değildi mesela .

Her şeyi birlikte yaptığınıza göre başınızın çaresine bakabilecek birisiniz. Bu zamana kadar evli kalmanız hata olmuş.

yahu 15 sene sonra kimin kalbi kiprasiyo ki kocasi eve gelince? Insallah tok gelmistir diye dua ediyoruz yani.
Ilk zamanlardaki aski aramaniz sacma.
Ask yerini sonsuz sevgiye birakir oyle kalp malp oynasmaz. Sizinki sevgiye dönmemiş, birbiriniz icin degilmissiniz, cinsellik de yok ee ne kaldi ki geriye?
Taaa 15 sene evveline dönüp hatayi orada aramaniz lazim, muhtemel evlenmek icin mi evlendiniz neeaptiniz anlamadim.
biz de 15 sene evvel bi basladik konusmaya halâ susmuyoruz, cinsellik tam gaz devam, cunku birbirimiz icin dogru kisileriz, sevgimiz daim. Uzgunum ama bosanmali ve geri kalan yıllarinizi heba etmemelisiniz, doğru kisiyle geçirin o yillari.

İlk aşkı aramıyorum ama herifi canımda çekmiyor mesela .
Sevgi var ama çocuğum gibi ne bileyim yani şevhet yok bi .
Evlenmek için evlenmedim de küçüktüm bilemedim diyelim . Şu an sevişsek bi gülerim sanki çocukları birlikte yapmamış gibi o kadar uzağım .

Ama bunun içinde boşanmak , boşanmak istemek ayıp geliyor gibi haksızlık gibi

baska ne icin boşanılır ki?
En hakli tek sebep.
cocuklardan önce siz onemlisiniz!
Once siz mutlu olacaksiniz.
sevisemedigiz, konusamadiginiz biri icin cok bile zaman kaybetmissiniz.

baska ne icin boşanılır ki?
En hakli tek sebep.
cocuklardan önce siz onemlisiniz!
Once siz mutlu olacaksiniz.
sevisemedigiz, konusamadiginiz biri icin cok bile zaman kaybetmissiniz.
Bu aralar öyle düşünüyorum ki bunu ruh halime de yansıyor , babam anneme sormuş bu kızın bize anlatamadığı biley mi var diye .

Fakat bi tek eşim anlamıyor ona herşey normal geliyor . O konuşuyor iletişim kurmaya çalışıyor ama bende hep geçiştirmeli .

O çok seviyor el üstüne tutuyor hediyeler , gezmelerrr
ama bende tık yok .

bi adım atabilsem .. sonrasından da korkuyorum sanki .

Yine böyle düşünüp düşünüp yıllarımı geçireceğim gibi . İçim içimi yiyecek sadece .

Boşanan arkadaşlarım boşanma diyor ama böyle de nereye kadar .

bahsettiğiniz sebepler boşanmak için geçerli diye düşünüyorum ama bu kadar zaman bunu gerçekleştirmediğinize göre gerçekten konforunuz çok iyi durumda olmalı ve bu sizin için belliki çok önemli. mevcut konforunuzu eğer ayrıldıktan sonraki süreçte yakalayamazsanız ve üstüne bazı şeylerde ters giderse gerçekten çok pişman olursunuz. dışarıdan sizin hayatınız hayranlık uyandıracak derecede güzel görünüyor olabilir fakat sizin dışarıdan gördüğünüz dışarıdaki gerçek hayat inanın hiç toz pembe değil. çok çok çok iyi düşünmeniz lazım.

Evet beni en iyi siz anladınız ..
Konforum şöyle iyi rahatım gerçekten rahatım . Eğer boşanırsam ailemin yanına gitmem gerekir ki bunu asla istemiyorum . Çünkü olmaz , uzaktan bile beni yönetmeye çalışan buna karşı durunca. Küsen bi annem var .
Eski ben değilim artık o anlamadı bi türlü ,
Bu da boşanmama nedenlerimden biri mesela . Çünkü bir ayrılık aşamasında al çocukları gel burası senin evin dendi , burada kalacağım dediğim de seni tutan ne var denildi.

Oldu ki boşandım bu şehirde kaldım , tüm rahatım bozulacak , harcamalar olsun kira ödeme olsun , çocukların tüm yükü olsun

Değer mi bilemiyorum

İki arada bir derede kaldım , bi hissettiğim bu boşluk uğruna tepetaklak olmaktan korkuyorum .

Böyle şeyler hissedip boşanan var mı arkadaşlar ?

Var,ben, tepetaklak bi hayatı dibine kadar yaşadım kazandığımdan tek kuruş harcamadan oğlumun kreşine kıyafetine vs harcadım. Benim boşanma sebeplerimde sizinkine ek ihanette vardı. Zor günler geçirdim ama değdi. Boşanmak biraz cesaret işi.
Rahata alışmış bir insan birden dibi görürse bocalar. Boşanmaktan ziyade kendi ayaklarımın üzerinde dururum ben diyebilmeniz lazım. Boşanınca herşey bir anda iyi olmuyor çünkü önce bi sürünüp sonra kalkıyorsunuz. Maddiyat,psikoloji bir sürü şey aynı anda üzerinize geliyor.

hayatta bazı şeyler hep eksik, yarımdır. her şeyi dört dörtlük olduramıyoruz. olduranlarda vardır ama hayat bu işte maalesef adil davranmayabiliyor. bu kadar yıl sonra inanın sudan çıkmış balığa dönersiniz. hele birde maddi olarak zorlanırsanız vay halinize. allah düşmanımı bile gördüğünden geri bırakmasın derler ya gerçekten o çok doğru bir laf. hani karamsar konuşmak istemiyorum ama hayatın gerçekleri bunlar ve değer mi değmez mi bunu yine bilecek kişi sizsiniz. ince eleyip teraziye koyup tartacaksınız ağır basanı tercih edeceksiniz ve bunu en az 6 ay gibi bir zamana yayarak yapmanızı öneriyorum. bugün aklınıza gelmeyen hesap edemediğiniz en ufak bir şey bile karşınıza çıkarsa canınız sıkılır. ailenizde olsa insan eti ağırdır hadi onlara ağır gelmez ama belli olmaz belki siz kendiniz ağırlık gibi hissedersiniz. çocuklarınızında konforu etkilenecek. ben sizin yerinizde olsam konforumu bozmazdım ve eksikliğini hissettiğim şeyleri kabullenip yaşamaya devam ederdim. bu arada eksikliğini hissettiğiniz şeyler gerçekten önemli şeyler. ama bunca zaman sonra ya umduğunuzu yine bulamazsanız? gerçekten büyük risk.

İhanet olsa inan durmam bende , elle tutulur bi nedenim yok gibi duruyor şu an .

Arkadaşıma anlattım şımarıklık etme deli misin diyor . Yarın çocuklar neden babamla değilim dese , kendin için mi sadece dese ..

Keşke önce ben , diyebilen bi insan olabilseydim .

Sanırım hala hazır değilim

Siz biraz daha zamana yayın kafa karışıklığı ile aldığınız her karar pişmanlık getirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…