Elimdekinin kıymetini mi bilmiyorum ?

Yani cok arada kalinmis bir durum. Ama ben sizin yerinizde olsam bosanmazdim herhalde. Bosandiginizda hayatiniz birden mukemmellesmeyecek ve romantik komedilerdeki gibi bir ikinci bir bahar yasayamacaksiniz. Disari cok kotu erkeklerin hicbiri ask sevgi derdinde degil. Sorumluluk almadan keyiflerine bakip gitme derdinde.
Bunun disinda hayat kosullariniz da kotuye gidecek ve uzerine sacma sapan romantik problemler ugrasacaksiniz.

Bana biraz şımarıklık gibi geldi bu konu cinsellik dışında bir sorun da görünmüyor onu da konu sahibi adım atacak.
boşanmak istese ortada boşanmaya gerekçe olacak bir durum da yok.

insanlar o kadar aldatan döven küfreden adamları seviyorum diye bırakmak istemiyorken sırf biraz işkolik diye sabah akşam boşanmayı düşünen bir kadın.
yoksa bazılarının dediği gibi böyle kaba saba adam mı kıymet görüyor?

anlaşmalı boşanamaz eşi kabul etmiyor çekişmeliye dönecek o zaman da gerekçe olarak kalbim atmıyor filan demek işe yaramıyor.

baş başa bir yerlere gitmek, aranızdaki hissiyyatı yeniden kuvvetlendirmek gerekiyor yoksa yarın boşanırsın karşına höt zöt döven söven bir adam çıkar bugünlerini mumla ararsın.

adamı istemiyorsun sonra cinsellik neden yok diyorsun?

bazı kadınlara rahat batıyor gerçekten..

Bir süre ayrı yaşama ihtimaliniz var mı? Belki uzaklaşmak iyi gelebilir. Bende pek aşılamayacak birşey görmedim eşinizde gayret varmış bence burası kilit. Terapi sürecine istinaden bir süre uzak kalsanız düzelir gibi geldi.

Yargılamıyorum ama bana açık ilişki şöyle geliyor; “hayatı istediğim gibi yaşamaya cesaretim yok, kılıfını bulup konforumdan olmayayım”
ama

Oldukça kötü bir evliliği bitirdim, 7 ay olacak. Çocuğum da yok. Besbekarım, özgürüm. Tüm bunlara rağmen zaman zaman güzel anıların, hayatı biriyle paylaşamıyor olmanın , yalnızlık duygusunun altında eziliyorum ve keşke iyi olsaydık, yürütebilseydik de boşanmasaydık diyorum. Boşanmak gerçekten hele ki bizimki gibi toplumlarda çok travmatik bir olay. Çünkü evliliğe çok anlam yüklüyor, yalnızlığı çok da lanetli bir şey gibi algılıyoruz. Bunlar toplumsal kodlar sadece. Bi de psikolojik boyutları var işin.

Ama, hayata da bi defa geliyoruz. Konfor alanında çürüyüp gitmektense cesaret edip boşanmak ve hayatı kendini yeniden keşfetmek muazzam bir özgürlük! Tarif dahi edemem. Bu noktada hiç pişman değilim.
Sizde çocuk faktörü var. Bu noktada tıkanıyorum. Çünkü 2 kedim var ve kedilerime bakarken bile onları babalarından ayırmışım gibi bi vicdan azabı çekebiliyorum. Kedilerim bu esnada götlerini devirip uyuyor, dünya umurlarında değil. Ama çocuklar "neden?" diye sorduklarında onları tatmin edecek cevaplarınız olmalı. Ve "babanızla mutsuzdum, şimdi daha mutluyum" diyebilecekseniz - ki bence oldukça tatmin edici bir cevap bu- sizi yargılayacaklarını asla düşünmüyorum. Aksine onlara "mutlulukları için mücadele etmeyi" öğreten bir anne olacaksınız.

Ayrılık sonrası oluşan zorluklara hazır değilsiniz,bir eliniz yağda bir eliniz baldayken kenara köşeye parada atmamışsınız .Boşanma fikri sadece kafanızda eylemlerde bulunmamış plan bile yapmamışsınız.Yani boşanmaya asla ama asla hazır değilsiniz.Akliniza getirip anlık rahatlama yaşıyorsunuz Bıçak kemiğe dayanmamış.Ben bu durumdaki hemcinslerime genelde bosanin hayat sizin bir kere geliyorsunuz diyorum,ama siz buna hazır değilsiniz, çocuklarıda perişan etmeyin.İlerisi için şimdiden plan yapin çocuklarda biraz daha büyüsün öyle bosanin, boş boş macera aramayın....

Yargılamıyorum ama bana açık ilişki şöyle geliyor; “hayatı istediğim gibi yaşamaya cesaretim yok, kılıfını bulup konforumdan olmayayım”

ama
sevgililik için nasıldır bilemiyorum ama evlilik için kesinlikle o anlama geliyor bence de
hem hayatımı yaşayayım hem de rahatımı bozmayayım düzenimden olmayayım demek
ama her iki tarafın da buna okey olması lazım elbette
aralarında birbirlerine karşı his mis kalmayacak ki kıskançlık yapmasınlar
ha ben böyle yaşamak ister miyim ? allah yazdıysa bozsun benim yapıma uygun değil ben çok gururluyum çünkü beni sevmeyen lütfen hayatımdan tamamen gitsin modundayım ama toplumun içinde de yok değil

Seni anlıyorum tutku arayışın var muhtemelen eşin de bu konuda pasif kalınca inatlaşma olmuş gibi görünüyor, birbirinizden bekliyorsunuz. Bence birbirinizle randevulaşın bazen çiftler böyle yapıyor. Sanki flört ediyormuş gibi..

şartlarınız çok güzel, şu an yerinizde olmak isteyen binlerce kadın var.
ama mesela haftada bir de olsa cinsellik karı-koca arasında olmalı.. ilgilenmenin sonu yatağa taşınmıyorsa olmaz. insan kocasıyla karısıyla iki kaş göz yapmak, uzaktan birbirine iş atmak ister falan filan.. bunlar olmazsa eksik kalır her şey..
size boşanın demiyorum muhakkak bi terapiste gidin, başbaşa tatil yapın, çocuklar büyümüş, maddi imkan var, değerlendirin, ilişkinizi yeniden kazanmaya bakın.. eşinizle açık açık konuşun bence..

Tamam .

Bi kaç kere bu fırsatı kaçırdım aslında ailem bile şey demişti çok bile dayandın . Boşan gel
Ailesi de biz sana hak veriyoruz dedi ama sonra hastalığı oldu işte geriye rafa kalktı . Şu an iyi en ağzından elinden geleni yapıyor diyelim yapmaya çalışıyor ama bişey eksik hep .
Adımı benden bekliyor ama içimde istek yok . Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın modu

Hiç cesur değilim şu an , sanırım son haddesine gelmedim daha .
Bi işim var şubat yaz tatilindeyim kurslara gidiyorum spora o sekılde dolduruyorum boşlukları

Bu yıl yükseklisans yaptım boşluk doldurmak için , yaz tatilindeyim yoksa çalışıyorum . Teşekkür ederim

Evet en büyük korkum pişman olmak .

Teşekkür ederim
Sevişmemek,konuşmamak ve önemsememek boşanmak için yeterli bence. Kalbinizin çarpmaması normal ,bunca yılda kalp çarpıntısı mı kalır?
Kalp çarpıntısı derken hani varlığı yokluğu bir anlamımda idi . Gözümü kör eden aşk değil bahsettiğim ..

Duygusal tatmin yok. Zor valla. İki kelime sohbet etmedikten sonra aynı evde
Maalesef.

Teşekkür ederim
Bence boşanın yoksa aldatacaksınız gibi

Nötr .. evli olmam yapmak istediklerime engel evet ama boşanınca da yapabilir miyim bilmiyorum bu sefer de ailem engel olur :) yine ben bi döngüye girerim
Eşinden çok sıkıntı ,bıkkınlık sen de sanki.Eşin istediğini belirtiyor, ilgileniyor ,sen uzak duruyorsun galiba.
Sen kendinle ilgili problemleri çözersen emin ol hayat daha güzel gelecek.

Evet soğumak nedir bilmiyor bazıları . Soğuduysan bitiyor işte yakınlaşasın bile gelmiyor ki . Kendimi çözmem lazım teşekkür ederim
Evet en büyük korkum boşanmak isteyip pişman olmak
Evettt teşekkür ederim
Uzak kaldığımız zamanlar oldu mesela ailemin yanında olduğum hiç özlemedim evimi özledim sadece evde kı rahatlığımı

Ah çocuklar olmasaaaa arkama bakmazdım bile . Bi tek çocuklar beni bağlayan . İlerde böyle bi durumla gelseler bana hemen boşan dersim kendim için diyemiyorum
Kenarda köşede param var fakat tabi ki bu şartlarımı asla sağlayamam .. teşekkür ederim tavsiyeniz için
Evet bi film vardı , beren ile kıvanç oynadığı ama bende o istek hiç yok ama denemeliyim denemeden bitirmemek gerek haklısın
Teşekkür ederim

Lütfen sırf maddi anlamda rahatsınız diye bu haksızlığı eşinize yapmayın ve boşanın dürüst olun bunun adı başka bir şey yazmak istemiyorum. Ha dışarıda da sizi ne bekler o muamma.

15 yillik evlilikte kocasini hala ici ceken var mi yahu? Ya da ici ceken sadece, ne bileyim.

Neyse isin geyiği bir yana anne babasi 13 yasindayken bosanmis biri olarak yazmak istedim, dev hata olur.

Eger evinizde o cocuklarin huzurlu oldugu bir ortam varsa, kavga gurultu yoksa bunu cocuklariniza yapmaniz haksizlik olur. Bazen o cocuklari yapmadan once uzun uzun düşünmek gerekir, 15 yil sonra bu herifi icim ceker mi, cekmezse dert eder miyim, sadece cocuklar icin birarada kalmak isteyecek kadar bu adama tahammulum kalir mi ... gibi gibi, seyleri dusunmek de lazim.

Cocuklariniz mutlu ve huzurlu mu? Bence gerisi yalan.

Başka biri mi var hayatınızda?

Benim berbat bir evliliğim vardı. Boşandım kurtuldum çok şükür. Ama yine de sizin anlattığınız gibi bir evliliğim olsa boşanmazdım. 2 çocuklu bekar anne olmak çok zor. Çalışıyorum ama öyle limitsiz kredi kartı maaşlı çalışmayla olmaz. Hiç toz pembe bir hayatınız olmaz. Terapi alın derim ben.

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Tekrar Tekrar düşüneceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…