elin adamıyla tokalaşmak.

Ben kimseyle tokalaşmam, sevmem öyle şeyleri. Bi erkek bana elini uzatsa 'üzgünüm prensip gereği tokalaşmıyorum' diyorum. Kimsede elini uzatmıyor zaten.
Adam öpmüş yahu. Daha neler. O kim oluyor ki öpüyor?

Bende hiç tanımadığım insanlarla tokalasmayi öpmeyi falan sevmiyorum. Gerçi yakın olduklarımdan pek hoslandigim söylenemez. Bence gerçekten çok gereksiz buluyorum. Bankaciyim hiç tanımadığım insanlarla tokalasmak durumunda kalıyorum çok sıkıcı bisi

bende erkeklerle tokalaşmaktan haz etmiyorum.. yaşı kaç olursa olsun...dinen günah olduğundan falanda değil gayet açık giyinirim mesla dekolte falan ama yabancı bi erkek yarım mtre yakınıma yaklaşınca huzursuz oluyorum

Ben oldum olası fiziksel temastan hoşlanmam yani el öpme, sarılıp öpme ya da tokalaşma...
Ama insan ilişkilerinde mecburen nezaket gereği tokalaşmak icap edince uyum sağlamak gerekiyor.
Aslında bir hanım elini uzatmadan erkeğin uzatması görgü açısından doğru değil ama maalesef herkes aynı bilinçte olamıyor.
Babanın tepkisi bence tokalaşmaya değil yanak yanağa öpüşmeye olmuş.

Son düzenleme:
Ben tokalaşmayı sarılıp öpülmeyi hiç sevmeyen biriyim özellikle erkekler tarafından çok samimi olduklarım hariç bunun yetiştirilme tarzıyla alakası yok bence bizde tokalaşmak sorun olmaz ama ben sevmiyorum

Kızlar yorumlarınızı okuyunca içim rahatladı yaa benim babam da akrabaların elini öpmeyince tepki gösterir kızar ben kendimi yabani gibi hissederdim

Kendimce ozel sebeplerim oldugu icin, yabanci adamlarla tokalasmak, yanak yanaga opusmek asla asla asla..
Kizimin eline dokunanin elini keserim..

Baban adamin öpmesine bisey demiyorda senin tokalasmana mi bisey diyor

Son düzenleme:

Baban yüksek ihtimal o adamdan bir şey hissetmiştir.
Zaten benim anlamadığım neden öptü seni amcan değil dayın değil akraban bile değil, ne münasebet.
Tokalaşma hadi belki de öpmek çok saçma olmuş.
Tokalaşma konusunda bile önce bayan el uzatır görgü kuralları gereği.

Yetiştirilme tarzıyla alakalı bir durum bence. Bende tanımadığım bir insanın beni öpmesini hoş karşılamam. Ancak yeni tanıştığım insanlarla tokalaşırım, fazlasıyla normal bir durum benim için. Tabi siz istemiyorsanız söyleyecek söz yok tercihinizdir.

ben tanımadığım insanlarla ne tokalaşmaktan hoşlanırım ne de öpüşmekten, ister kadın olsun ister erkek.. o yüzden en sinir olduğum insan tipidir el uzatmadan uzatanlar.. konu sahibi yapacak bir şey yok, geçmiş olsun diyeyim

benim de hiyjen takıntım var mesela tokalaşmaktan iğreniyorum çok yakınlarımla gayet rahatım bu konuda ama tanmadıklarımdan tiksiniyorum, aklıma elli türlü sey geliyor acaba elini tuvaletten sonra yıkadımı vs. hiç dogru da bulmuyorum. keşke kendinizi geri çekseydiniz babanızın yanında ayıp olmuş. babanı karşı böyle seylere demek ki neyse olan olmuş bence bundan sonra dikkat edin .

Dokunmak iletişimdir, adam sapıkça bişey yapmamış KIZIM demiş, bugün başka ülkelere bi bakın insanlar tanımadığı insanlarla oturup sohbet edebiliyorlar, bunun sadece onunla sohbet etmek demek olduğunu biliyorlar, bizim kadar kasıp erkenden yaşlanmıyolar bence takılmayın, babanız takılmış olabilir, olsun siz buna da takılmayın, takılacak çok daha önemli şeyler var çünkü, bakış açınızı genişletip mutlu ve rahat yaşamanız dilegiyle

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence babanızın tepkisi gayet normal, ama büyütülecek bişey de değil.

Buna katılmıyorum. Siz tamamen iyi niyetinizle bunları düşünüyorsunuz ama bizim toplumumuzda dokunmak iletişim değil. En azından yabancılarla. Erkek milleti bizim gibi değil, kızım demesine güvenip dokunsal iletişim kurulmaz.

Bence babanız tokalaşmaktan ziyade öpme olayına takılmalıydı.

Ama sizde haklısınız, adamda ne görgüsüzmüş ya, görgü kurallarına göre kadın elini uzatırsa erkek karşılık verir.

Sizi zor durumda bırakmış gerçekten.

Saygi duyuyorum ama dayım diyor. Insan dayısıyla tokalaşmakta neden tereddüt etsin ki? Bakın size şöyle anlatayım
Ben alintiladiginiz yorumumu yaparken tüm düşüncem "ne var sanki nolavak tokalasinca aa" düşüncesi üzerine kuruluydu
Sizin yorumunuzu gördükten sonra kendimi sorguladim, adam ne düşünebilir ki diye, dayısı da olsa sapık düşünceleri olabilir insanlar kendilerini korumak istiyor, dedim
Ama bunu sizin yorumunuzu okuduktan sonra dedim
Adamın niyetinin kötü olabilecegini kızın kendisini neden korumaya çalıştığını düşünürken buldum
Baskıladığımız şeyler en çok yapılan şeyler
Belki de adam gayet kibar bi şekilde elini sıktı ama bundan sonra kız ondan metre metre uzak kalınca acaba yanlış mı anladi diyecek, onun da aklına bu düşünce gelecek
Anlatabiliyor muyum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Tokalasmayi sevmiyorum. Gereksiz geliyor. Ama bazen mecbur iş icabı oluyor tabi.

Bazı adamlar da tuhaf elini verdinmi kendine çekip öpmek için geliyor. Hiç sevmiyorum o tipleri. O adamda öle biriymiş. Baban yüzünden anlamaliydi aslında. Boşver seni kıskanmis baban. Babalarda eşler gibi kıskanır kızlarini

Canım benim dayısı değil öpüştüğü dayısının yanındaki hiç tanımadığı yabancı adam. Konu sahibinin kabahati yok adam bildiğin öküzmüş. Bi bayana o elini uzatmadıkça el uzatılmayacağını bilmeyecek kadar görgüsüz. Yoksa insanın dayısıyla, amcasıyla tokalaşıp öpüşmesinde bi sakınca görmüyorum.

Dayı, amca bu grupta değerlendirilmemeli bence.

Ben dayılarıma da amcalarıma da sarılırım. Nikah düşmüyor ki neden kendimi böyle bir strese sokayım?

Ama kuzenlerime sarılmam mesela çünkü bizim ailemizde akraba evliliği var. Yabancı erkeklere de kesinlikle sarılmam ve öpmem.

Tokalaşma olayına da o kadar uzak değilim. Karşı taraf elini uzattıysa çevirmem ama ben tokalaşmak için elimi uzatmam.

Yalnız elini tokalaşmak için uzatıp parmak ucunu veren tiplerede sinir oluyorum. O ne ya? Madem tokalaşacaksın adam gibi tokalaş yani ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…