elin adamıyla tokalaşmak.

Tokalaşma medenice ama yanaktan ,öpme o olmamış işte
sanırım senin vücut duruşun yanlış
bunu ayarlaman gerek
adama çok fazla yanaşmışın
bunu düzeltirsen bir deha sefere olmaz

Bana gore elin adaminin opmesi sacma ama tokalasmak normal. Ne diye öpüyo hem yani sacma? Ama baban uzmus seni biraz e babalar boyledir ne kadar aydin dusunen bile olsa kizlarini kiskanirlar.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Işte kişisel alana giriyorlar. Bu nedenle rahatsız oluyoruz. Iletisim derslerind gösterirler ya. Çok doğru. Çünkü kişisel alana tecavüz olarak anlıyoruz.

Bencede ne gerek var tokolasmaya..adam biraz fazla konusan birazda rahat bir tip demissiniz, belkide babaniz hoslanmadi adamdan ondanda kizmis olabilir..

Ah ben yanlış okumuşum o hâlde afedersiniz
Elin adamıyla tokalaşmak bana da itici geliyor ama çok anlam yüklememek lazım diyorum, siz yine de takılmayın konu sahibi bir dahaki sefere daha dikkatli olur uzak durursunuz, inanın ki can sıkacak bir mevzu değil uzaktan bakınca en büyük derdiniz bu olsun

Ya ben niye bir başkasının elini sıkmak zorundayım , baban bana göre haklı. Bende kızımı istemem erkeklerle tokalasmasini.

dayınla eve gelen misafirle tokalaşmak gayet normal. ama öyle yanak yanağa verip öpüşmek gereksiz. bence sınır aşılmış..
hani normalde belki sen de böyle davranırsın. ama misafirin hadi kızım deyip seni çekmesi vs anlık birşeyle yanak yanağa da vermiş olabilirsin..böyle olmuşsa bu da normal..

ancak misafirin hatası var elbette.. kızın olarak da görebilirsin ama ne yani öpmek ne alaka..
baban da böyle düşünmüş olabilir. ama büyütmesi yanlış.. bu arada kaç yaşındasın? eğitimin ne durumda? belki seni yönlendirmek birşeyleri öğretmek için de söylemiş olabilir. ancak yaşın büyükse ve üniv.mezunu veya okuyor isen baban abartmış.
önemli olan rahatsız olup olmadığın. az-çok hissedersin birşeyleri.

Ben bana uzatılan eli geri çeviremiyorum.
Tokalaşmak istemeyip eli ortada bırakıp başı ile selamlayan arkadaşlarım var ama ben yapamam.

Ne bileyim kabalık gibi geliyor bana o eli havada bırakmak..

Bende hoslanmiyorum öyle öpüşmekten.
Tokalasirim fln ama bayramlar da özellikle birinin elini siksam diğerininkini de mecbur sikacaksin .
Ama o adamdan hoslanmiyorsam vay halime

Evinize kadar gelmiş bir misafirin elini sıkmak abes değil.Hatta eve ilk geldiğinde bile,tanıştırma esnasında el sıkışılabilirdi.
Öpmesi gereksiz olmuş ama erkek olmasını kenara koyarsak,ben de bazen böyle yapabiliyorum.
Mesela arkadaşlarımla görüşmüşsem,ortamda ilk kez gördüğüm birisi de varsa...Vedalaşırken herkesi öpüp onu öpmemek,dışlamak gibi geliyor :)
Bir de sizde oturunca,sohbet ilerleyince kendini ortama ait hissetmiş olabilir.Seni herkes öpünce,o da düşünmeden öpmüştür.
Dediğim gibi,erkek olmasını kenara koyunca gayet iyimser bakabiliyorum.Sırf erkek diye kötü düşünmek gerekir mi onu da bilemedim şimdi.

Maşallah herkes de tokalaşmaktan, öpmekten nefret ediyomuş
Bana göre normal bi durum, her şeyin altında art niyet aramak garip bence.
Sıkmayın canınızı, size uzatılan eli geri çevirmek kabalık olurdu. O kadar da saraylı olmaya gerek yok.

Eve gelen misafiri kapidan guler yuzle ugurlamazsam ve binada gozden kaybolana kdr bakmazsam babam kizar.
Ama tokalasma gayet normal de yanaktan opmesi sacma gercekten.
Ama sizin ve adamin kotu niyetli olmadigi ortada babaniz biraz abartmis bnce.

yabancı olarak eniştelerim dışında kimseyle tokalaşmam...bence yanlış ama senin suçun değil....adamın dümbüklüğü

Ben kendim çekingen bir insanım. Kız arkadaşlarımla bile defalarca öpüşemem:)) eşimin ailesi defalarca sarılırlar benim için eziyettir..

baban anneni sadece uyarmış mı yoksa nasıl bir tepki vermiş bilmiyorum.. Hiç tanımadığın birini sarılarak öpmen onu rahatsız etmiş olabilir ne de olsa sen onun gözünde korunmaya ihtiyacı olan prensesisin..

Benim babam olsa karışmazdı sanırım. Karşıdaki insan el uzatınca ya da sarılınca vs sen de karşılık veriyorsun mecburi olarak. Ama ben bu durumdan hoşlanmıyorum:)

Sıkma canını bi kere gördüğün adam ve babam seni düşünmüş, sen de annene rahatsız olduğunu ama ayıp olur diye bir şey yapamadığını söyle. Bitsin gitsin mesele:))

Bazı insanlar var böyle abes karşılıyorlar bilmiyorum acaba din ile mi alakalı dinle alakalı olsa da tokalaşmakta mı günah ben bilmiyorum şahsen..çok kez başıma gelmiştir en son eski öğretmenimi gördüm, erkek ,elimi uzattım tokalaşıyım diye baktı o elini uzatmadı o kadar bozuldum ki kızı yaşındayım ilginç geliyor bana..Baban da öyleyse demekki hoşuna gitmemiştir

Yani simdi bir adamin bayan elini uzatmadan elini uzatmasi hos değil bu bi görgü kuralidir.kadin belki hoslanmiyor.ben mesela cok gerekmedikçe aramda bir dialog gecmeyen bir erkekle tokalasmam kafami sallarim tebessüm ederm falan mecburiyetten.adam biraz rahatmis.ama senlik bi durum yok adamin ayibi oda seni kizi gibi görmüş demek.baba bu takar takar.es olsa daha cik
Takar.benim esim bayanlarla tokalsmaz mesela.mezhebine göre abdesti bozuluyorms.

Babana he baba haklısın de geç. :d üzülme canını sıkma. Tokalaşmanı uygun bulmayan adamı niye evine alıyor di mi? Sanki sokakta önüne gelenle tokalaşıp sarılıyorsun. Adam da seni ayaküstü yemediğine göre, tabii ki öpüşüp tokalaşmamayı da tercih edebilirsin, evine gelmiş baban yaşında adamla nezaketen tokalaşabilirsin, yakın davranırsa kendini geri çekmeye de bilirsin. Adamı beğenmiyorsa o da nezaketen eve almasaydı.

baban abartmış yani ne var tokalaşmakta .. yanagından öpmüş illa sapık mı oldu adam? kızı yaındasın buradaki herkes tabii ki yetiştiği gibi cevap verecekler.. biz erkeklerimizden kaçmayız ki sapık olmasınlar... eger biz kaçarsak saklanırsak arayışa girerler sapıklaşırlar... konuyu saptırdım galiba herneyse takma bence sen ayıp bişey yapmamışsın eger kaçsaydın adama sapık demiş olurdun direk ki ben bir sapıklık görmedim

Son düzenleme:
Ben rica ediyorum arkadaşlardan tokalaşmanın mantığı nedir , ne oluyor tokalaşınca.
Niye bir başkasının elini tutunca nasıl medeni oluyorum , ne oluyor o an nasıl bir etkileşim oluyorda medeni olunuyor.
Bunun dayatılmasına sinir oluyorum .Çocukken bayramlar kabusumdu.Dıdımın dıdısı enişte beyi öp.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…